2010. május 12. szerda

máj. 12
6:06
David Cameron Nagy-Britannia miniszterelnöke (Kripto Akadémia)
David Cameron, a brit Konzervatív Párt vezetője Nagy-Britannia új miniszterelnöke.
máj. 12
6:08
Elutasítják a megszorításokat (Kripto Akadémia)
A romániai Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt elutasítja a bukaresti kormány által tervezett megszorító intézkedéseket.
máj. 12
6:10
Arab vezetők mellett tüntettek (Kripto Akadémia)
Rég nem látott nagyságú arab tömegek tüntetnek vasárnap óta Haifában és más észak-izraeli helységekben két vezető arab politikai személyiség letartóztatása ellen.
máj. 12
6:12
Ismét forrnak az indulatok Kijevben (Kripto Akadémia)
Előzetesen százezres tüntetéssel fenyegetett Julija Timosenko ellenzéki vezető, ám végül csak alig háromezer híve gyűlt össze tegnap az ukrán parlament előtt Kijevben, hogy tiltakozását fejezze ki Viktor Janukovics államfő és a hozzá hű parlamenti többség szerintük ukránellenes politikája miatt.
máj. 12
6:14
Utódot talált a pápa (Kripto Akadémia)
Az elmúlt napok eseményei alapján nyilvánvaló, hatalmi harc dúl a Vatikánban. Olyasfajta mozgolódás tapasztalható a Szentszéknél, amilyenre évtizedek óta nem volt példa.
máj. 12
6:21
Részeg szlovák katonák verekedtek Cipruson (Kitekintő)
Legalább négy szlovák békefenntartó katona megszegte az előírásokat Cipruson, berúgtak és összeverekedtek a katonai rendőrséggel – adta hírül a JOJ tévé híradója.
máj. 12
6:24
Szájer a magyar-szlovák viszonyról (Kripto Akadémia)
Nem szabad hagyni, hogy a szélsőségesek túszul ejtsék Magyarország és Szlovákia normális együttélését - hangsúlyozta Szájer József Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján.
máj. 12
7:15
Bugár nem tartja ellenségnek a Magyar Koalíció Pártját (Kitekintő)
Dél-Szlovákiában a Magyar Koalíció Párt a Most-Híd legnagyobb vetélytársa, másutt pedig az összes többi politikai párt, mely a választók kegyeiért küzd.
máj. 12
7:33
Sikeres magfúziót hajtott végre Észak-Korea? (Infostart)
Észak-Korea sikeres magfúziót hajtott végre. A koreai kommunista párt hivatalos lapja, a Rodong Szinmun szerint "áttörés történt egy új energetikai technológia területén".
máj. 12
7:36
Konzervatív miniszterelnök Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Tizenhárom évi munkáspárti kormányzás után, kedd estétől konzervatív miniszterelnöke van Nagy-Britanniának David Cameron személyében. Helyettese a liberálisok vezetője, Nick Clegg, aki egy ideig Magyarországról is tudósított.
máj. 12
8:09
Már 60 halottja van a szibériai bányarobbanásnak (Metropol)
Hatvanra emelkedett szerda reggelre a hétvégi szibériai kettős metángázrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a mentők nyolc újabb holttestet találtak - jelentették orosz hírügynökségek. A helyreállítás évekbe és százmilliókba kerül.
máj. 12
8:11
Halálos óvodai ámokfutás Kínában (Metropol)
Hét gyermeket és két felnőttet ölt meg konyhai bárddal, és közel tucatnyi embert megsebesített szerdán egy ámokfutó, majd végzett magával az északnyugat-kínai Senhszi (Shaanxi) tartományban - jelentette a hivatalos média.
máj. 12
8:27
Szörnyű gyilkosságokra találtak bizonyítékot (Kitekintő)
Szerbiában a bűnösök felelősségre vonására törekednek - nemzetiségre való tekintet nélkül.
máj. 12
8:27
Konzervatív miniszterelnöke van Nagy-Britanniának (Metropol)
Tizenhárom évi munkáspárti kormányzás után David Cameron a Liberális Demokratákkal koalícióban állíthatja össze kormányát. Miniszterelnök-helyettese a liberálisok vezetője, Nick Clegg, aki egy ideig Magyarországról is tudósított.
máj. 12
8:29
Ki a szórványt nem becsüli, az a tömböt nem érdemli (Kitekintő)
A szórvány számára létkérdés az erős Székelyföld, de ugyanennyire fontos, hogy ez a térség felelősséget érezzen a Székelyföldön kívüli nemzettársai iránt, és ez megnyilvánuljon cselekvéseiben is.
máj. 12
8:48
A bangkoki tüntetők elutasítják az ultimátumot (Kripto Akadémia)
A thaiföldi hadsereg ultimátumot adott szerdán az ellenzéki tüntetőknek, akik megszállva tartják Bangkok fő bevásárlónegyedét, a vörös ingesek azonban elutasították azt.
máj. 12
9:03
Növelte nyereségét az Allianz (Napi)
máj. 12
9:03
Meghalt a tengapi bankrablásban megsérült őr (Kitekintő)
Életét vesztette az a biztonsági őr, akit egy egyelőre ismeretlen férfi sebesített meg hétfőn délelőtt az egyik malackai (Malacky) bankfiókban, amelyet kirabolt.
máj. 12
9:21
Lezuhant egy repülőgép a tripoli repülőtéren, száznál több halott (Infostart)
Száznégy ember - 93 utas és 11 főnyi személyzet - életét vesztette szerdán a líbiai Tripoli repülőterén történt repülőgép-szerencsétlenségben. Egy nyolcéves kisgyerek csodával határos módon túlélte a balesetet.
máj. 12
9:39
Felülteljesített az UniCredit (Napi)
máj. 12
9:39
Csúsznak a Mátyás-szoborcsoport munkálatai (Kitekintő)
Még egy hónapig biztosan kell dolgozni a kolozsvári Mátyás szoborcsoport lovas alakjának belsejében.
máj. 12
9:57
"Unatkoztam, csak ezért bújtunk ágyba" - a csábító botrányos kijelentése (Kitekintő)
Miután Sandra Bullockot megcsalta férje, Jesse James, a színésznő a történtek után minden idejét adoptált kisfiával szeretné tölteni.
máj. 12
9:59
Újabb bank keveredik csalási botrányba? (Kitekintő)
A Wall Street Journal információira hivatkozva a Bloomberg ma arról számolt be, hogy a Goldman Sachs után most a Morgan Stanley-t (MS) is vizsgálják a felügyeleti szervek illetve szövetségi ügyészek olyan vádak kapcsán, melyek szerint a bankház félrevezette a befektetőket egyes jelzálogpiaci derivatívák kapcsán.
máj. 12
10:33
Nem lesz könnyű dolga az új brit kormányfőnek (Infostart)
Tizenhárom évi munkáspárti kormányzás után konzervatív miniszterelnöke van Nagy-Britanniának. David Cameron a Liberális Demokrata Párttal szövetségben alakíthat a kormányt. A II. világháború óta első ízben jön létre koalíciós brit kabinet. Az új brit kormányfő feladatairól Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatóhelyettese beszélt az InfoRádiónak.
máj. 12
10:33
Lassú halálra van ítélve az ország (Kitekintő)
Az elmúlt évtizedekben az öregedő népesség vált Japán legfőbb társadalmi problémájává, mely felveti a szociális rendszerek fenntarthatóságának kérdését. Mit rontottak el a japánok és hogyan igyekeznek növelni a születésszámot?
máj. 12
10:35
Egyetemisták az abortusz ellen (Kitekintő)
Calgaryban egyetemi hallgatók sokkoló képeket állítottak ki az utcákra, amelyekkel az abortusz ellen tiltakoznak. Tettükért akár ki is csaphatják őket az intézményből.
máj. 12
10:36
Dráma a levegőben: egy kisfiú élte túl a repülőszerencsétlenséget (Kripto Akadémia)
Százöt ember - 92 utas és 11 főnyi személyzet - életét vesztette szerdán a líbiai Tripoli repülőterén, miután lezuhant egy líbiai légitársaság Dél-Afrikából érkező repülőgépe - közölte a biztonsági szolgálat.
máj. 12
10:38
Hadd nősüljenek a papok! (Kripto Akadémia)
A kötelező cölibátus eltörlése mellett érvel egy osztrák püspök.
máj. 12
10:51
Hidegvérrel ölte meg saját anyját (Kitekintő)
Megölte - késsel leszúrta - 51 esztendős anyját egy 27 éves férfi a poltári járásbeli Szinóbányán (Cinobaňa) hétfőre virradó éjszaka Szlovákiában.
máj. 12
10:51
Egy kisgyerek élte túl a líbiai légi katasztrófát (Metropol)
103 ember - 92 utas és 11 főnyi személyzet - vesztette életét szerdán a líbiai Tripoli repülőterén történt repülőgép-szerencsétlenségben. Az áldozatok között nincs magyar, egy 8 éves holland kisgyerek élte túl.
máj. 12
11:09
Csalódást okozott a Magyar Telekom (Kitekintő)
A négy magyar blue chip részvény közül másodikként a Magyar Telekom tette közzé a 2010-es első negyedévre vonatkozó beszámolóját, amely nemcsak a bázisidőszaki eredményeket, de az elemzői várakozásokat is alulteljesítette.
máj. 12
11:27
Erről a díjról is lemaradtunk (Kitekintő)
A világ legjobbjai közé került 13 létesítményük. Magyar egy sincs a nemzetközi listán.
máj. 12
11:45
Megvan 2010 legszexibb nője (Kitekintő)
Russel Brand brit komikus elmondhatja, hogy a barátnője 2010 legszexibb nője. Kate Perry nem csupán sikeres énekesnő, vicces személyiség, hanem kinézetének és szexepiljének köszönhetően ő lett a nyertese a Maxim férfimagazin olvasói ankétjának.
máj. 12
11:45
Szexorgiák egy bécsi nevelőintézetben (Metropol)
Nyomozást folytat nevelőintézeti gyerekek megerőszakolásának gyanújával a bécsi rendőrség - jelentette a szerdai osztrák sajtó.
máj. 12
12:03
A forint gyengítette a magyar óriást (Kitekintő)
Az október 1-vel kezdődött üzleti év első felében jelentős profitvisszaesést könyvelhetett el az Egis, amely európai piacain forgalomveszteséget szenvedett el, míg a hazai piacon és a FÁK országokban sikerült javítania az eladásokon.
máj. 12
12:03
Tűzharc a macedón-koszovói határon (Metropol)
Több órás tűzharcot vívtak rendőrök és fegyvercsempészek szerdára virradó éjjel a macedón-koszovói határon, a tűzharcban négy bűnöző meghalt. Az Alsat albán kereskedelmi televízió szerint az összecsapás három órán át tartott.
máj. 12
12:21
Bizonyította az al-Kaida: nem lehet leírni (Kitekintő)
Az elmúlt időszak legvéresebb napja volt hétfőn Irakban: több mint 100 ember meghalt és 350-en megsebesültek, amikor robbantások és lövöldözések történtek az ország különböző pontján.
máj. 12
12:24
Jó szóval, barátsággal fogadták a menekülteket (Kripto Akadémia)
Impozáns album jelent meg a II. világháború kitörésekor Magyarországra érkezett mintegy 120 ezer lengyel menekült történetéről. A több mint ötszáz, jórészt még nem publikált, exkluzív fotót, mintegy száz korabeli dokumentumot, okmányt tartalmazó kötet a volt budapesti lengyel nagykövet, és felesége, Grzegorz és Krystyna Łubczyk hatalmas munkáját dicséri.
máj. 12
12:42
A szomáliai kalózok megváltoztatták taktikájukat (Kripto Akadémia)
A szomáliai kalózok megváltoztatták taktikájukat, bátrabbakká, leleményesebbekké váltak, és az ellenük indított nemzetközi fellépés ellenére több támadást hajtanak végre - hangzott el szerdán azon a tanácskozáson, amelyet a kalózkodás elleni együttműködésről tartanak Abu-Dzabiban az Indiai-óceánon tevékenykedő haditengerészeti erők tisztjeinek részvételével.
máj. 12
12:57
Egy évig terjesztette a gyerekpornót (Kitekintő)
Gyermekpornó terjesztése miatt indult eljárás a 28 éves, kassai Martin L. ellen. A férfi mintegy egy éven át terjesztett meztelen gyermekeket ábrázoló képeket a világhálón.
máj. 12
12:57
Törökország visszatér Boszniába (Metropol)
Bosznia évszázadok óta a külföldi hatalmak befolyásának ütközőpontja. A 90-es években az Egyesült Államok vetett véget a balkáni országban folyó vérontásnak, és Daytonban tető alá hozta a pax americanát.
máj. 12
12:59
Csökkent a Richterre ajánlott vételi árfolyam (Kitekintő)
Egy másik ma reggeli friss hír, hogy a Bank of America/Merrill Lynch (BoA/ML) a korábbi 38,000 forintról 34,000 forintra csökkentette a Richter Gedeon részvényeire kiadott 12 hónapos időtávra szóló célárát.
máj. 12
13:33
Medvegyev atomot visz Törökországba (Kitekintő)
Dmitrij Medvegyev orosz államfő hivatalos látogatásra érkezett Törökországba, ahol több jelentős enerigaipari megállapodás mellett minden bizonnyal bejelenti, hogy Oroszország kész megépíteni a törökök első atomerőművét.
máj. 12
13:51
Jól megy a holland pénzintézeteknek (Napi)
máj. 12
13:51
Hoppá! Meztelenül fotózták a terhes szupermodellt! (Kitekintő)
Claudia Schiffer előrehaladott terhessége ellenére engedte magát meztelenül lefotózni, a felvétel a Vogue magazin német kiadásának a címlapján látható.
máj. 12
13:51
Észtország lehet az euróövezet következő tagja (Metropol)
Észtország a jövő év első napjától az euróövezet 17. tagállamává válhat - állapította meg szerdán Brüsszelben az Európai Bizottság.
máj. 12
13:53
Új korszak nyílt ma reggel az ország történetében (Kitekintő)
Gordon Brown lemondásával tegnap este egy 13 éves sikertörténet ért véget, a Munkáspárt hivatalosan is ellenzékbe vonul, az új brit miniszterelnök pedig a konzervatív David Cameron lesz.
máj. 12
13:54
Lejáratták magukat a szlovákok Magyarországon (Kripto Akadémia)
A Pravda című független pozsonyi napilap szerint szégyen, hogy Szlovákia futballhuligánokat exportált Magyarországra.
máj. 12
13:56
Súlyos vádak a volt miniszterelnök ellen (Kripto Akadémia)
Az ukrán ügyészség szerdán bejelentette, hogy újra megnyitnak egy korábbi nyomozást a volt miniszterelnök, Julija Timosenko ellen.
máj. 12
14:09
Egyre kevesebben spekulálnak az OTP-re (Kitekintő)
Mint arról korábban beszámoltunk, a 2008-as pénzpiaci válság nyomán megváltozó pénzügyi szabályozás egyik fő hozománya, hogy a nagy amerikai intézményi befektetőknek (hedge fundok, vagyonkezelők, alapkezelők, stb) jelenteniük kell többek között, hogy egy adott részvényből mekkora mennyiséget shortolnak, vagyis mennyi részvényt adnak el úgy, hogy az árfolyam esésre számítva később…

Keresés