2010. május 22. szombat

máj. 22
5:54
Nagykoalíció fogja kormányozni a legnépesebb német tartományt? (Kripto Akadémia)
Ki legyen Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke? - ezt a kérdés nehezíti a legnépesebb és legnagyobb gazdasági súlyú német tartomány problémáinak megoldását.
máj. 22
5:56
Izrael légicsapásokat mért a Gázai-övezetre (Kripto Akadémia)
Az izraeli légierő három csapást mért péntekre virradóra a Gázai-övezetre, válaszul arra, hogy csütörtök este Gázából egy rakétát lőttek ki az izraeli Askelónra. Egyik akcióban sem sebesült meg senki. Nem sokkal később két palesztin fegyveres szivárgott be Izraelbe a Hamász által irányított a Gázai-övezetből. A behatolók izraeli katonákkal vívott tűzharcban életüket vesztették.
máj. 22
5:58
Brit Munkáspárt: Merre tovább? (Kripto Akadémia)
Választási vereség után jogos a vívódás a brit Munkáspártban. Szeptemberre el kell dönteniük, mit vállalnak fel Tony Blair és Gordon Brown örökségéből, milyen úton indulnak tovább és kinek a vezetésével. Egymás után jelentkeznek az aspiránsok a pártvezéri posztra. A vezérválasztási küzdelem annál is érdekesebb lesz, mivel két fivér is csatasorba áll egymással szemben, s eléggé valószínű, hogy…
máj. 22
6:12
Megtalálták Várkonyi László hegymászó holttestét (168 Óra Online)
Megtalálták Várkonyi László holttestét a Mount Everesten. Az 54 éves hegymászót jéglavina ölte meg a Csomolungmán 7028 méter magasan április 26-án. Holttestét később 6800 méteren találták meg - tudatta a tibeti hegymászószövetség (CTMA) főtitkára
máj. 22
6:48
Akkor is vállalják magyarságukat, ha emiatt hátrány éri őket (Kitekintő)
A szlovákiai magyarok 67 százaléka vallja, hogy magyarságához minden körülmények között hűnek kell maradnia - derül ki egy  reprezentatív szociológiai felméréséből.
máj. 22
7:24
Száz napig a víz alatt (Kripto Akadémia)
Akár száz napig is képes a közönséges pézsmateknős (Sternotherus odoratus) a víz felszíne alatt maradni levegővétel nélkül, sőt, ha a víz nem melegebb három foknál, akkor akár 150 napig is.
máj. 22
7:26
Ufógyűjtő brit rendőr (Kripto Akadémia)
Amerikai ufódíjat kapott Gary Heseltine.
máj. 22
7:42
Gazdagít a kapcsolatháló (Kripto Akadémia)
Brit kutatók kimutatták, hogy az átlagosnál lényegesen tehetősebbek azok, akik a szűk baráti, illetőleg családi körükön kívül másokkal is tartanak telefonon kapcsolatot.
máj. 22
8:36
Mégsem lesz Gazprom felhőkarcoló Szentpéterváron (Kitekintő)
Dmitrij Medvegyev eldöntötte a sok vihart kavart, 403 méteresre tervezett Gazprom felhőkarcoló ügyét.
máj. 22
9:12
Az MSZP sorsára jutott a brit Munkáspárt (Kitekintő)
Brownisták és Blairisták, keményvonalas baloldaliak, testvérháború, mindenki egyért: a Munkáspárt elnöki székéért.
máj. 22
9:30
Lezuhant egy indiai repülőgép (Metropol)
Legalább nyolc túlélője van a dél-indiai Mangalorban történt szombati repülőgép-katasztrófának, 158 ember meghalt.
máj. 22
9:32
Amerikai rakétatámadás Pakisztánban (Metropol)
Tíz embert, közte két külföldi fegyverest ölt meg vasárnap a pakisztáni-afgán határtérségben egy amerikai rakéta, amelyet egy pilóta nélküli repülőgép lőtt ki - közölték helyi hírszerzési illetékesek szombaton.
máj. 22
9:48
Nem poén a magyarverés (Kitekintő)
Lehet, hogy a politikai PR szempontjából hasznos, ha Tőkés telesírja a nemzetközi fórumokat a romániai magyarverések hírével. De hogy az erdélyi magyar közösség számára veszélyes ez az önös érdekből folytatott nyafogás, az biztos. És most nézzen mélyen magába a hazai sajtó is.
máj. 22
9:48
Rózsa-ügy: házi őrizetben egy tábornok (Metropol)
A bolíviai ügyészi szervek pénteken elrendelték annak a nyugállományú tábornoknak az házi őrizetbe helyezését, aki a gyanú szerint kapcsolatot tartott azzal a csoporttal, amely tavaly Evo Morales elnök ellen merényletkísérletre készült.
máj. 22
10:06
Fura dologba fogott Lady GaGa (Kitekintő)
Lady Gaga, az extravagáns külsejű amerikai énekesnő megkérte Philip Treacy kalaptervezőt, hogy leshessen el tőle néhány fogást.
máj. 22
10:06
Tovább nőtt a lengyelországi árvíz áldozatainak a száma (Metropol)
Már legalább tizenkét ember halt meg a lengyelországi árvíz következtében - közölte szombaton a varsói rádióban egy tűzoltósági szóvivő.
máj. 22
10:42
Bűzlik a hadsereg zoknibeszerzési eljárása (Kitekintő)
925 ezer pár speciális zoknit vásárolna a hadsereg részére a szlovák védelmi minisztérium, de váratlan nehézségek övezik a közbeszerzési eljárást.
máj. 22
11:00
158 halálos áldozata és 8 túlélője van az indiai repülőgép-katasztrófának (168 Óra Online)
Legalább nyolc túlélője van a dél-indiai Mangalorban történt szombati repülőgép-katasztrófának, 158 ember meghalt. Az Air India Express légitársaság Dubajból érkező Boeing 737-800 típusú járatának fedélzetén 166-an tartózkodtak - írja az MTI.
máj. 22
11:36
Fico pártja eltitkolhatta szponzorait (Kitekintő)
A Smer manipulálhatott szponzori adományaival még akkor is, ha a párt költségvetése rendben van - vélik az ellenőrök.
máj. 22
11:54
Abortuszbotrány Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
A Channel 4 a jövő héttől kezdi meg a Marie Stopes abortuszklinika hirdetéseinek sugárzását. Abortuszellenes szervezetek perrel fenyegetőznek, és elfogadhatatlannak tartják, hogy a magzatelhajtást a televízióban reklámozzák.
máj. 22
12:12
Tragédia! 25 halott és 125 sérült a focimeccsen (Kitekintő)
Irakban az al-Kaida helyi szárnyának új vezetője folytatja a megszokott taktikát, most azonban új helyszínen robbantottak.
máj. 22
12:12
Megkezdődött a választási kampány Szlovákiában (Metropol)
Szlovákiában szombaton hivatalosan is megkezdődött a választási kampány. A hatályos törvények szerint a kampányt 21 nappal a választások előtt kell elkezdeni.
máj. 22
12:30
A magyar példát követnék Ausztriában (Kripto Akadémia)
A magyar parlament létszámcsökkentésének példájára az osztrák politikai tisztségek számának a lefaragása mellett érvelt szombati kommentárjában egy osztrák napilap.
máj. 22
12:48
Szlovák kampány: mától élesben (Kripto Akadémia)
Szlovákiában a mai nappal hivatalosan is megkezdődött a választási kampány. A parlamenti választásokat június 12-én tartják északi szomszédunknál.
máj. 22
13:06
Szlovákia az egyetlen ellenséges szomszéd? (Kitekintő)
Továbbra is Szlovákia az egyetlen Magyarországgal szomszédos állam, amely ellenségesen fogadja a Fidesz–KDNP kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslatát.
máj. 22
13:06
Magyar hibáról szól az EBESZ-főbiztos (Kripto Akadémia)
Knut Vollebaek, az EBESZ Kisebbségi főbiztosa a magyarországi kettős állampolgársággal kapcsolatosan leszögezte: hibás lépés magyar részről, hogy a szlovákiai választási kampány idején akarják megadni ennek lehetőségét a határon túli magyaroknak.
máj. 22
13:08
Zarándokok százezrei a csíksomlyói búcsún (Kripto Akadémia)
Zarándokok százezrei vesznek részt szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amelyet az idén a 443. alkalommal rendeznek meg.
máj. 22
13:42
„Trianonra nem lehet építeni a jövőt” (Kitekintő)
A Pravda című szlovákiai napilap május 20-i számában szerencsétlen lépésnek tartja az újság szerzője, hogy Orbán Viktor Trianonra szeretné építeni a magyar identitást.
máj. 22
14:18
Egyen csernobili zöldséget! (Kitekintő)
Az EU kidolgozott egy társadalmi-gazdasági fejlesztési stratégiát a csernobili régióra vonatkozóan, amely a szennyezett területek üzleti potenciáljára fekteti a hangsúlyt.
máj. 22
14:20
Meghalt egy szlovák Prágában, még ki is rabolták (Kitekintő)
Kiraboltak egy - egyelőre ismeretlen személyazonosságú - szlovák férfit Prágában. Az illető magatahetetlenül hevert a földön, s még a mentőszolgálat kiérkezése előtt meghalt.
máj. 22
15:12
Katasztrófa a mexikói-öböli olajszivárgást (Kitekintő)
Friss amerikai közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak úgy vélik, súlyos környezeti katasztrófát eredményez a környező régióban a Mexikó-öbölben felrobbant tengeri olajfúró helyszínén kifolyt nyersolaj.
máj. 22
15:12
Kutyák halálra marcangoltak egy kisgyereket (Metropol)
Harci kutyák halálra marcangoltak egy hároméves kisgyermeket Németországban, és súlyosan megsebesítették a dédanyját, aki megpróbálta megmenteni az ebek harapásaitól - közölte a rendőrség szombaton.
máj. 22
15:48
Szlovákia: főleg otthon beszélnek magyarul (Kitekintő)
A szlovákiai magyarok 75 százaléka otthon magyarul beszél, közel ötöde odahaza anyanyelve mellett a szlovákot is használja.
máj. 22
15:48
Összeomlott egy ház Spanyolországban (Metropol)
Kilenc ember megsebesült - egy közülük súlyosan -, miután feltehetően gázrobbanás következtében részlegesen összeomlott egy ház az észak-spanyolországi Logrono belvárosában - közölték szombaton a hatóságok.
máj. 22
16:12
Böjte Csaba: "Szent István nem nyafog, hanem nekiáll..." (Infostart)
A rossz idő ellenére több százezer zarándok vett részt Csíksomlyón, a pünkösdi búcsún, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője mondott prédikációt.
máj. 22
16:24
Szlovákia: Magyarország az orosz modellt követi az állampolgársági törvénnyel (168 Óra Online)
"Nagyon jól tudjuk, mi történt, miután (Oroszország) Grúziába ment megvédeni az állampolgárait; ez egész Európát, sőt az egész világot felháborította. Pontosan ez az, amit Budapest most követ."
máj. 22
17:06
Ebből van nagyon elegük a görögöknek (Infostart)
A görög lakosság túlnyomó többségének elege van a korrupcióból, a kenőpénzfizetés rendszeréből - derül ki a Transparency International (TI) által készített tanulmányból, amelyből német lapok idéztek szombaton.
máj. 22
17:18
A válság berúgta a globális motort (Kitekintő)
Az Európai Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a „globális kihívások globális válaszokat követelnek”. A madridi EU-LAC csúcstalálkozó sikerét méltatva egy bi-regionális partnerségre szólított fel az EU és a latin-amerikai, illetve karibi országok között, amely „társulási szerződések hálózatából” alakulhatna ki.
máj. 22
17:20
Óriásháború! Hogy ebből mi lesz?! (Kitekintő)
Kína és India nagyhatalmi versengésének lehetnek tanúi az ázsiai országokat figyelemmel követők. Katonailag India, gazdaságilag Kína vezet, de az erőviszonyok folyamatosan változhatnak. A Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadáson a felszín mögé nézhettünk.
máj. 22
17:22
Botrány! Majdnem bekasztlizták Lindsay Lohant! (Képpel!) (Kitekintő)
Lindsay Lohannek nem kell börtönbe vonulnia azért, hogy nem ment el egy bírósági tárgyalására, ahol azért kellett volna jelen lennie, mert felfüggesztett börtönbüntetéséről esett volna szó.
máj. 22
17:36
Csecsemőt találtak az állomáson! Úgy tűnik, egészséges! (Kitekintő)
Hét napos csecsemőt találtak tegnap a kolozsvári vasútállomás környékén, a Craiova utcán. A gyermeket azonnal kórházba szállították, ahol megállapították, hogy egy egészséges kisbabáról van szó.
máj. 22
17:54
Több diplomás, jobb információellátottság (Kitekintő)
A legutolsó izraeli népszámlálás statisztikai adatai szerint a 21. század első évtizedében jelentősen nőtt a diplomások és digitális írástudók száma az országban, igaz a korábbi felmérésekben kimutatott társadalmi egyenlőtlenségek továbbra sem tűntek el.
máj. 22
17:54
Zarándokok százezrei a csíksomlyói búcsún (Metropol)
Zarándokok százezrei vesznek részt szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amelyet az idén a 443. alkalommal rendeznek meg.
máj. 22
18:12
Magyarország megsértette a jószomszédi viszonyt (Kitekintő)
Peter Weiss budapesti szlovák nagykövet szerint az, hogy Magyarország nem konzultált Szlovákiával a kettős állampolgársággal kapcsolatos magyar törvénymódosítás tervéről, nincs összhangban sem a jószomszédi viszonnyal, sem a nemzetközi normákkal, sem pedig a két ország uniós tagságával.
máj. 22
18:12
Incidens a pozsonyi melegfelvonuláson (Metropol)
Kellemetlen incidens zavarta meg a szombaton rendezett első pozsonyi melegfelvonulást, emiatt módosítani kellett a menet útvonalát.
máj. 22
18:48
Szigorítással mentenék meg az eurót (Kitekintő)
Megtartotta alakuló ülését péntek délután az eurózóna szabályainak szigorítására életre hívott, a tagállamok pénzügyminisztereiből álló munkacsoport, amely első nekifutásra egyetértésre jutott a reform fő céljairól és irányairól.
máj. 22
18:48
Neonácik és szélsőjobboldaliak zavarták meg a pozsonyi melegfelvonulást (Kripto Akadémia)
Kínos incidensek zavarták meg a szombaton rendezett első pozsonyi melegfelvonulást, emiatt módosítani kellett a menet útvonalát.
máj. 22
18:50
Meglepő ajánlatot tettek a palesztinok (Kitekintő)
Meglepő ajánlatot tettek a palesztinok a közvetett béketárgyalások keretében, mely szerint készek akár a Nyugati Part 1,9 százalékánál nagyobb területet is elcserélni Izraellel.
máj. 22
19:06
Marihuánával kereskedett és lopott (Kitekintő)
Akár 4-10 évre is rács mögé kerlhet az a 21 éves nagykürtösi férfi, akinél idén januárban az egyik helyi vendéglő közelében marihuánát találtak, de ezt követően sem hagyott fel a kábítószer-kereskedelemmel.
máj. 22
19:12
Újabb Picasso-festményt loptak el Franciaországban (Infostart)
Tolvajok elloptak öt festményt, köztük Pablo Picasso spanyol festő egyik alkotását egy dél-franciaországi műgyűjtőtől, az illetőt pedig olyan súlyosan bántalmazták, hogy kórházba kellett szállítani - közölte szombaton egy rendőrségi forrás.

Keresés