2010. május 26. szerda

máj. 26
5:54
Megvádolt vezetők Izraelben (Kripto Akadémia)
Az izraeli rendőrség indítványozta, hogy az ügyészség vádiratot nyújtson be Avigdor Lieberman külügyminiszter ellen hivatalos iratok tilos felhasználása miatt.
máj. 26
5:56
Inog Berlusconi médiabirodalma (Kripto Akadémia)
Régóta közismert, hogy felettébb hűvös Silvio Berlusconi és az olasz médiapiac egy részét uraló Sky Italia tulajdonosa, Rupert Murdoch viszonya. Ez az ellenségeskedés politikai síkra terelődött. A tévétársaság az Európai Emberi Jogi Bíróságnál támadja meg a kormányfő egyik új törvényét.
máj. 26
5:58
Bányatragédiák évadja Oroszországban és Kínában (Kripto Akadémia)
Gyakoriak az orosz és a kínai politikusok kölcsönös részvétnyilvánításai. Mindkét ország olyan sok bányaszerencsétlenséggel szembesül, hogy már politikai kérdéssé dagadt: hogyan birkózzanak meg a problémával.
máj. 26
6:00
David Cameron 22 törvényt ígér (Kripto Akadémia)
Választási reform, a költségvetési hiány csökkentése, oktatási és egészségügyi reform szerepel az új brit kormány programjában, amelyet tegnap trónbeszédében ismertetett II. Erzsébet a londoni parlament felsőházában, a törvényhozás két házának honatyái előtt. A királynő 56. alkalommal ismertette a kormányprogramot, méghozzá megkoronázása óta első alkalommal egy koalíciós kabinet terveit.
máj. 26
6:30
Megostromolták egy drogbáró főhadiszállását, 31 halott (168 Óra Online)
Több mint ezer rendőr és katona megostromolta Nyugat-Kingstonban egy drogbáró fegyveres gengszterek által védett főhadiszállását, és az összecsapások két napja alatt - keddig - hivatalos források szerint legkevesebb 31 ember életét vesztette - írja az MTI.
máj. 26
7:06
Kihalás fenyegeti a jegesmedvéket (Kripto Akadémia)
A klímaváltozás hirtelen és drámai módon fogja csökkenteni a jegesmedvék számát egy új tanulmány szerint.
máj. 26
7:08
Tizenhétmillió méh szabadult el (Kripto Akadémia)
Tizenhétmillió méh szabadult el egy súlyos autóbaleset miatt az Egyesült Államokban. A karambolban négy autó ütközött össze, köztük egy teherkocsi, amely 7 ezer méhkast szállított.
máj. 26
7:10
Szigorú harcikutya-szabályozást! (Kripto Akadémia)
Egyhangúlag követelték tegnap német politikusok, hogy a harcikutyák tartását szigorúbban szabályozzák az országban.
máj. 26
7:42
Két guantanamói fogoly érkezik Olaszországba (Kripto Akadémia)
Olaszország kész befogadni két újabb foglyot a guantánamói börtöntáborból.
máj. 26
8:00
Csehország: Karel Schwarzenberg a nép között sörözik (Kitekintő)
Karel Schwarzenberg, a csehországi TOP09 párt elnöke váratlanul az egyik prágai sörkertbe érkezett, és ott elvegyülve igyekezett ismertetni pártja programját. Eközben egy sört és egy sült kolbászt is elfogyasztott.
máj. 26
8:00
Megszorító csomagot fogadtak el Olaszországban (Metropol)
A közszférában elbocsátásokra kerül sor, befagyasztják a béreket és kitolják a nyugdíjkorhatárt, valamint csökkentik a helyi önkormányzatok juttatásait.
máj. 26
8:00
Kettős állampolgárság: kétoldalú megbeszélést sürget az EBESZ-főbiztos (168 Óra Online)
Kétoldalú konzultációkra ösztönzi Szlovákiát és Magyarországot a kettős állampolgárságról szóló törvénymódosítással kapcsolatban Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa - írja az MTI.
máj. 26
8:00
Izraeli légicsapás a Gázai övezetben (Kripto Akadémia)
Izraeli harci repülőgépek két csapást mértek a Gázai övezetre szerdára virradó éjszaka. Palesztin források szerint legalább 15 ember megsebesült.
máj. 26
8:02
Bércsökkentés után adóemelés következhet (Kitekintő)
Megtörténhet, hogy a kormány már bejelentett megszorító intézkedései nem elegendőek a gazdaság talpra állítására, és a közszféra megnyirbálása mellett jövőre adóemelésekre is szükség lesz Romániában.
máj. 26
8:06
Mégis megmenekül az európaiak nyaralása? (Infostart)
A legutóbbi jelentések az izlandi vulkán erőteljes gyengüléséről számolnak be. Nagyon óvatosan fogalmaznak, de az olvasható ki, hogy vélhetően befejeződik vagy esetleg szünetelni fog a kitörés.
máj. 26
8:08
Durva megszorítások a közszférában (Infostart)
Olaszországban megszorító csomagot fogadott el kedden este a kormány. Az intézkedéssel a tervek szerint két év alatt 24 milliárd euróval csökkentik a költségvetési hiányt.
máj. 26
8:18
Kettészakadás fenyegeti az országot (Kitekintő)
Államreform, halálos fenyegetés, háborús retorika – június 13-án Belgium történelmi választásokat tart. A kampány már javában tart.
máj. 26
8:42
Referenciaország vagyunk a Tescónak (Napi)
máj. 26
8:54
Árvizet okoztak az éjszakai esőzések (Kitekintő)
Helyi árvizet okozott Szlovákiában a szenici járásbeli Berencsváralján (Podbranč) a heves éjszakai vihar.
máj. 26
8:54
Erős miniszterelnök: „A reterátba fojtjuk őket!” (168 Óra Online)
Az orosz közbeszédben tandemként emlegetik Putyin és Medvegyev látszólag harmonikus együttműködését. A tandem azonban olyan kerékpár, amelyet ugyan ketten hajtanak, ám csak az elöl ülő kormányoz. Az utóbbi időben a nemzetközi, de az orosz média is mind gyakrabban találgatja, vajon nem változik-e meg a két politikus „ülésrendje”. KULCSÁR ISTVÁN csatlakozik a találgatókhoz.
máj. 26
8:54
Brutális vérfürdő drog miatt (Kripto Akadémia)
Már legalább 60 halálos áldozatot követeltek a jamaicai fővárosban a biztonsági erők és egy drogbárót védelmező fegyveres gengszterek közötti összecsapások - közölték kedden kórházi források.
máj. 26
9:12
Hatalmas robbanás előtt áll az atomipar (Kitekintő)
A növekvő igények miatt nehézségek jelentkezhetnek az uránellátásban - mondta Amir Adnani, az amerikai Uranium Energy Corp (UEC) ügyvezető igazgatója. A termelőkapacitások növelése érdekében már megtették az első erőfeszítéseket.
máj. 26
9:12
Szöulba érkezett Hillary Clinton (Kripto Akadémia)
A dél-koreai fővárosba érkezett szerdán Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, hogy tanácskozzon a szöuli vezetőkkel a Phenjannal kiújult feszült helyzetről.
máj. 26
9:14
Károly herceg ismét Romániába látogat (Kitekintő)
Károly brit herceg a héten visszatér Romániába, Bukarestben tárgyal Traian Băsescu államfővel és Emil Boc miniszterelnökkel, több erdélyi faluba ellátogat.
máj. 26
9:30
Brutális robbantások, több tucat halott (Kripto Akadémia)
Kettős pokolgépes merényletet követtek el szerdán Thaiföld többségében maláj muzulmánok lakta déli részén, ahol szakadár szélsőségesek gyakran folyamodnak ehhez az eszközhöz céljuk elérése érdekében.
máj. 26
10:06
Hoppá! Rejtélyes módon lettek nagyobbak a színésznő mellei! (Kitekintő)
Nicole Kidman eddig elutasította a plasztikázást, most azonban úgy tűnik, hogy megváltoztatta a véleményét.
máj. 26
10:08
Forradalmi fordulat a kínai befektetési piacon (Kitekintő)
2010. május 20-án az amerikai Alternate Energy Holdings Inc. (AEHI) bejelentette, együttműködési szerződést írtak alá a kínai China National Nuclear Corporation (CNNC)-nel tengervíz sótalanítására alkalmas atomreaktorok építésére és értékesítésére.
máj. 26
10:10
Gyászol a világ: elhunyt a zsidóság vezéralakja (Kitekintő)
2010. május 2-án, a zsidó Lag B'Omer ünnepén meghalt a Neturei Karta külügyminisztere, Jasszer Arafat zsidó tanácsadója, Mose Hirs rabbi.
máj. 26
10:24
Afrika napja - afrikai gazdasági lehetőségek (Kitekintő)
Május 25-én számos szem szegeződött Afrikára. A nemzetközi Afrika nap körüli rendezvényekből hazánk sem marad ki: ma este afrikai dokumentumfilmeket láthatnak Budapesten, közben pedig Afrika-konferencia zajlik Pécsett.
máj. 26
10:24
Kettős pokolgépes merénylet Thaiföld déli részén (Metropol)
Kettős pokolgépes merényletet követtek el szerdán Thaiföld többségében maláj muzulmánok lakta déli részén, ahol szakadár szélsőségesek gyakran folyamodnak ehhez az eszközhöz céljuk elérése érdekében.
máj. 26
10:24
Gátak, tározók kellenek (Kripto Akadémia)
A Sajó mentén további körgát épül, a Bódva árvízvédelmét viszont újra kell gondolni - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.
máj. 26
10:30
Ezért barátkozik mostanában egyre több szlovák és magyar! (Infostart)
Egyre több tagja van annak a szlovák-magyar internetes csoportnak, amely a közelmúltban alakult az egyik közösségi oldalon. Már 15 ezernél is több szlovák és magyar netező vallja, hogy a "magyarok és a szlovákok mégsem gyűlölik egymást".
máj. 26
10:42
Elfogadták a kettős állampolgárságról szóló törvénymódosítást (Kitekintő)
A magyar Országgyűlés ma reggel elfogadta az állampolgárságról szóló törvény módosítását, ami lehetővé teszi a határon túl élő magyarok számára, hogy könnyített eljárással kaphassák meg a magyar állampolgárságot.
máj. 26
10:42
"Két gyújtogató a Duna mentén" (Kripto Akadémia)
Két gyújtogató a Duna mentén címmel kommentárt közölt szerdán az állampolgársági törvény módosításáról a bécsi Die Presse.
máj. 26
10:44
Elfogadta az Országgyűlés a kettős állampolgárságról szóló törvényt (Kitekintő)
Elfogadta az Országgyűlés szerdán a magyar állampolgárságról szóló törvényt módosító javaslatot.
máj. 26
10:48
Szlovák ellencsapás: Pozsony is módosítja az állampolgársági törvényt (Infostart)
Várhatóan még szerdán saját állampolgársági törvényének módosításával válaszol Szlovákia az Országgyűlés döntésére, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárság könnyített felvételét a határon túli magyarok számára.
máj. 26
11:00
Módosították az állampolgárságról szóló törvényt (Kitekintő)
Letelepedés nélkül kaphatnak magyar állampolgárságot a határon túl élő magyarok.
máj. 26
11:00
Lengyel rakéták miatt morog az orosz medve (Kripto Akadémia)
A Patriot típusú amerikai rakéták lengyelországi telepítése nem járul hozzá a stabilitás megszilárdításához és a bizalom növeléséhez a térségben - szögezte le szerdán az orosz külügyminisztérium.
máj. 26
11:02
Különadóból lesz pénz a becsődölt bankok felszámolására (Kitekintő)
A bankokra kivetett különadóból finanszírozandó válságkezelő alap létrehozása mellett teszi le a voksot szerdán nyilvánosságra hozandó közleményében az Európai Bizottság. A csődbe jutott pénzintézetek rendezett felszámolására hivatott eszköz kezdetben nemzeti alapok hálózataként működne, mielőtt páneurópai intézménnyé válna.
máj. 26
11:02
Clintoni fejmosás Észak-Koreának (Kripto Akadémia)
Phenjannak fel kell hagynia a fenyegetéssel és a provokációval - jelentette ki Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, miután szerdán megérkezett szöuli látogatására.
máj. 26
11:04
Tragédia! Bennégett lakásában az idős néni! (Kitekintő)
Lakástűzhöz riasztották a pöstyéni tűzoltókat ma reggel.
máj. 26
11:06
Arab irányítás alá kerülhet az amerikai nagybank (Napi)
máj. 26
11:18
A román államfő kitart a megszorítások mellett (Metropol)
A heves tiltakozások ellenére kitart a korábban általa meghirdetett megszorítások mellett Traian Basescu román államfő, aki a bukaresti kormánykoalíciót támogató pártok törvényhozóival egyeztetett, és a drákói intézkedések támogatását kérte tőlük.
máj. 26
11:18
Május 29-én élő közvetítés a cseh választások eredményvárójáról! (Kitekintő)
Május 29-én este a Kitekintő élő tudósítással jelentkezik a csehországi parlamenti választások eredményvárójáról, a cseh Zöld párt prágai központjából. Kommenteljenek, twitterezzenek; tartsanak velünk!
máj. 26
11:20
Gyorshír: már a parlament előtt a szlovák állampolgársági törvény (Kitekintő)
A magyar Országgyűlés reggeli döntése után Pozsonyban azonnal összehívták a szlovák kormányt, amely elfogadta a szlovák állampolgársági törvény módosítását.
máj. 26
11:36
A tiltakozások ellenére megszorítanak Romániában (Kripto Akadémia)
A heves tiltakozások ellenére kitart a korábban általa meghirdetett megszorítások mellett Traian Basescu román államfő, aki a bukaresti kormánykoalíciót támogató pártok törvényhozóival egyeztetett, és a drákói intézkedések támogatását kérte tőlük.
máj. 26
11:38
"Nem én vagyok a politikáért, a politika van értem" (Kripto Akadémia)
Civil kezdeményezés az a szlovákiai honlap, amelynek szerkesztői azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a szlovákiai politika és közélet szerintük elhanyagolt vagy nem kívánatos tényezőire.
máj. 26
11:42
Jó üzlet volt a nukleáris üzemanyag (Napi)
máj. 26
11:44
Szuperadóval sújtanák a bányaipari cégeket (Napi)
máj. 26
11:54
Magyarországon "szép törvények" léteznek (Kripto Akadémia)
Határokon túli állampolgárság címmel elemzésben foglalkozott szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung a szomszédos országokban élő magyaroknak állampolgárságot kínáló budapesti törvénytervezettel.

Keresés