2010. május 25. kedd

máj. 25
6:18
A BP szerint "senki sem csinálná jobban" a katasztrófaelhárítást (Infostart)
"Nem hiszem, hogy bárki jobban csinálná, mint mi" - vélekedett a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa kárelhárítási munkálatait irányító BP egy vezetője. Doug Suttles operatív igazgató kijelentette: ő is szerette volna, hogy a BP nagyobb sikereket érjen el a szivárgás elfojtásában, de cége minden megtesz, amit tud.
máj. 25
6:30
Vádemelési javaslat a külügyminiszter ellen (168 Óra Online)
Vádemelési javaslatot tett az izraeli rendőrség az ország külügyminisztere ellen hivatali hatalommal való visszaélés miatt hétfőn.
máj. 25
6:36
Harckészültségbe helyezték az észak-koreai hadsereget (Infostart)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető állítólag harckészültségbe helyezte az ország hadseregét - legalábbis így tudja a Yonhap dél-koreai hírügynökség.
máj. 25
6:54
Több amerikai katona állomásozik Afganisztánban, mint Irakban (Infostart)
Először a 2003-as Irak elleni invázió óta több amerikai katona állomásozik Afganisztánban, mint Irakban - közölte a Pentagon.
máj. 25
7:06
Harckészültségben az észak-koreai hadsereg (Metropol)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető állítólag harckészültségbe helyezte az ország hadseregét, és a fokozódó feszültségről árulkodik a Koreai-félszigeten az is, hogy Szöul hétéves szünet után ismét alkalmazza Phenjannal szemben a pszichológiai hadviselés eszközét.
máj. 25
7:06
Orosz rakétákat kaphat Teherán (Kripto Akadémia)
Az iráni parlament teljes mértékben támogatja a Brazíliával és Törökországgal kötött uráncsere-egyezményt, de az csak akkor lép életbe, ha azt a nagyhatalmak is jóváhagyják - mondta a hét végén Ali Laridzsáni iráni házelnök.
máj. 25
7:08
Szöul szakít Észak-Koreával (Kripto Akadémia)
Szöul megszakítja mind politikai, mind gazdasági kapcsolatait Phenjannal, az észak-koreaiak által elsüllyesztett hadihajójának ügyét pedig a Biztonsági Tanács elé viszi - derült ki az elmúlt napok dél-koreai kormányközleményeiből. Japán is Észak-Korea-ellenes büntetőintézkedéseket fontolgat, az Egyesült Államok pedig szolidaritásáról biztosította Dél-Koreát. Hillary Clinton amerikai…
máj. 25
7:10
Válaszcsapásra készülnek Pozsonyban (Kripto Akadémia)
Rendkívüli ülést tart ma a szlovák parlament a kettős állampolgárság könnyített megszerzését lehetővé tevő magyar törvényjavaslat miatt. Erről hétfőn döntött a Koalíciós Tanács, amely a három szlovák kormánypárt - a Smer-Irány, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom-Néppárt (HZDS-LS), valamint a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - vezetőiből tevődik össze. A rendkívüli ülést természetesen ezeknek a…
máj. 25
7:30
Száz fölött a Dél-Kínában pusztító viharok áldozatainak száma (Infostart)
Már 115 halottja van a folyamatos esőzéseknek, a jégesőnek, a viharos erejű szélnek Dél-Kínában, 21 embert eltűntként tartanak nyilván - közölte a polgárügyi minisztérium jelentése alapján a kínai média.
máj. 25
8:18
Keményen megbüntetnék Magyarországot is? (Kitekintő)
Herman Van Rompuy és az uniós pénzügyminiszterek pénteken megkezdték az integráció szigorú költségvetési szankcióinak kidolgozását.
máj. 25
8:18
Pozsony az EBESZ-nek panaszkodik (Kripto Akadémia)
A szlovák külügyminiszter Hágában találkozik Knut Vollebaekkel, az EBESZ kisebbségügyi főbiztossal, akinek előadja kormánya fenntartásait és aggodalmait a magyar állampolgárságról szóló törvény tervezett módosításával szemben.
máj. 25
8:36
Visszatér a botrányhős rendőr (Kitekintő)
Tüntetéseket szervez Oroszország-szerte Alexej Dimovszkij, az ex-rendőr, aki a Putyinhoz eljuttatott videóüzenet révén vált ismertté.
máj. 25
8:36
Hidegháború az Északi-sarkért (Metropol)
A jégtakaró olvadásával a vállalatok üzleti lehetőségeket kezdenek keresni az Északi-sarkon. Több ország szeretné megszerezni a terület fölötti hatalmat.
máj. 25
8:36
"A magyar kormány sárba lépett" (168 Óra Online)
Miroslav Lajcák szerint Budapest diplomáciai úton figyelmeztetést kapott az európai szervezetektől, hogy az állampolgársági törvény módosításával, amely lehetővé teszi a határon túli magyarok kettős állampolgárságát, hibát követett el.
máj. 25
8:54
Három pisztolyt is elvitt a besurranó tolvaj (Kitekintő)
Betörtek egy pelsőci családi házba a hétvégén Szlovákiában. A tolvaj 20 ezer euró készpénzt, valamint 16 600 euró értékű ékszereket vitt el.
máj. 25
9:12
Ennyibe kerülne megmenteni a Földet (Kitekintő)
Szerdán terjeszti elő Connie Hedegaard uniós klímabiztos azt a hatástanulmányt, mely arra próbál választ adni, mennyibe kerülne az európai gazdaság számára, ha az 1990-es szinthez képest az eddig elfogadott 20 százalék helyett 30 százalékkal csökkentenék 2020-ig az üvegházhatású gázok kibocsátását.
máj. 25
9:30
Ismét terjeszkedik Oroszország? (Kitekintő)
Viktor Janukovics elnökké való megválasztása óta jelentősen javultak az ukrán-orosz kapcsolatok. A partnerségi viszony olyannyira aktuálissá vált, hogy a parlament jóváhagyta az orosz Fekete-tengeri flotta állomásoztatását a Krím-félszigeten egészen 2042-ig.
máj. 25
9:48
Megszületett a gyönyörű színésznő második gyereke! (Kitekintő)
Megszületett múlt hét csütörtökön, május 20-án Monica Bellucci második kislánya, akit Leonie-nakk hívnak, 3, 2 kilogramm és 53 centiméter és makkegészséges.
máj. 25
9:48
Öngyilkossági hullám egy kínai cégnél (Metropol)
Újabb öngyilkosság történt kedd reggel a Foxconn Technology Groupnál Sencsenben (Shenzhen), s ezzel tízre emelkedett a cégnél idén történt hasonló esetek száma - közölték helyi rendőrségi források.
máj. 25
10:06
"Menj, tapasztalj, vállalkozz!" (Kitekintő)
Matheidesz Réka, a mai napig kisvállalkozásként működő, mégis kimagasló sikerű WAMP ügyvezető igazgatója, az Európai KKV-hét nagykövete.
máj. 25
10:06
Tizennyolc milliomos van az új brit kormányban (Metropol)
Nem szűkölködnek David Cameron brit kormányfő kabinetjének tagjai: a konzervatív-liberális koalícióban helyet foglaló 23 politikusból 18 rendelkezik milliós vagyonnal.
máj. 25
10:24
Nem lesz többet káosz a hamu miatt (Kitekintő)
Az új biztonsági iránymutatásoknak köszönhetően csökkenhet a légitársaságok fokozódó feszültsége, az izlandi vulkáni hamu következtében elrendelt légtérzárak miatt.
máj. 25
10:24
A pilóták szerint nem volt biztonságos leszállópálya (Kripto Akadémia)
Megtalálták az indiai Mangalorban lezuhant repülőgép műszaki paramétereket rögzítő két fekete dobozát is.
máj. 25
10:30
Görög bankokat minősített le a J.P. Morgan (Napi)
máj. 25
10:42
Ismét brutális módszerrel loptak bankautomatát (Kitekintő)
Tegnap reggel ellopták a nagymagyari UniCredit Bank bankautomatáját. Az automatára drótkötelet tekertek, majd egy autóhoz kötve kitépték a falból.
máj. 25
10:48
Összeolvadnak a spanyol bankok (Napi)
máj. 25
11:00
Milliárdos felvásárlásról egyeztek meg (Kitekintő)
Egy tegnapi hír szerint az International Business Machine (IBM) vezetése megállapodott az AT&T menedzsmentjével utóbbi egyik leányvállalatának a megvételéről.
máj. 25
11:00
Milliomosok az új brit kormányban - Cameron csak a hatodik (Kripto Akadémia)
Nem szűkölködnek David Cameron brit kormányfő kabinetjének tagjai: a konzervatív-liberális koalícióban helyet foglaló 23 politikusból 18 rendelkezik milliós vagyonnal.
máj. 25
11:06
Olajkatasztrófa: a kormánnyal sem elégedettek az amerikaiak (Infostart)
Elégedetlenek a kormány és a British Petroleum kárelhárítási intézkedéseivel is az amerikaiak, akik szerint súlyos környezeti katasztrófát eredményez a környező régióban a Mexikó-öbölben felrobbant tengeri olajfúró helyszínén kifolyt nyersolaj - derült ki egy friss amerikai közvélemény-kutatásból.
máj. 25
11:18
Ebből biztosan botrány lesz: fallal akarják körbevenni a fővárost (Kitekintő)
Fallal vennék körül Bagdadot, hogy a terroristák ne tudjanak beszivárogni a fővárosba. Az elképzelést már többször próbálták megvalósítani az irakiak, igazán azonban egyszer sem jött be.
máj. 25
11:18
Lemondhat a hesseni miniszterelnök (Metropol)
Valamennyi politikai hivataláról lemond Roland Koch hesseni miniszterelnök - értesült kedden a ZDF közszolgálati televízió.
máj. 25
11:36
Szlovákia: Trianon szent és sérthetetlen (Kitekintő)
A szlovák kormánykoalíciós pártok magyar Országgyűlésnek szóló, az állampolgársági törvény elleni tiltakozó határozata még ma megérkezhet Budapestre.
máj. 25
11:36
A lengyel légierő parancsnoka a pilótafülkében volt (Metropol)
A lengyel légierő főparancsnoka a pilótafülkében tartózkodott Lech Kaczynski államfő repülőgépének április 10-én bekövetkezett szmolenszki katasztrófájakor - erősítette meg a vizsgáló bizottság lengyel tagja.
máj. 25
11:36
Korrupciós ügyben a volt izraeli kormányfő (Kripto Akadémia)
Korrupciós ügy miatt hallgatja ki az izraeli rendőrség a volt miniszterelnököt. A botrány hat héttel ezelőtt robbant ki egy több milliós luxusingatlannal összefüggésben.
máj. 25
11:38
Magyar. Verés?! (Sarkos szavak) (Kitekintő)
Most éppen Kézdivásárhelyen történt meg. Néhány részeg senkiházi - ismerjük ezt a fajtát, ezek, akik frusztrálva nőnek fel itt, a Székelyföldön - megvert pár magyar fiatalt Kézdivásárhelyen. Állítólag, mert magyarul beszéltek.
máj. 25
11:54
Tragédia! Elhunyt a világhírű színésznő özvegye (Kitekintő)
Brittany Murphy amerikai színésznő özvegyére, Simon Monjackre holtan találtak rá Hollywood Hills-i házában.
máj. 25
11:54
Elfogatóparancsot adtak ki Thakszin Sinavatra ellen (Metropol)
A thaiföldi hatóságok négy nappal meghosszabbították a kedden lejárt éjszakai kijárási tilalmat - jelentette be egy hivatalos forrás. Egy bíróság pedig azt jelentette be, hogy elfogatóparancsot adott ki az emigrációban élő volt kormányfő, Thakszin Sinavatra ellen terrorizmus vádjával.
máj. 25
11:56
Komoly mozgolódásba kezdtek a bankok (Kitekintő)
Spanyolország pénzügyi szolgáltató szektorát érintő bejelentéssel állt elő négy regionális takarékszövetkezet (Cajas), amelyek azt tervezik, hogy fúziójukkal az ibériai állam ötödik legnagyobb hitelintézetét hozzák létre.
máj. 25
11:56
Megtalálták a lezuhant indiai gép fekete dobozát (Metropol)
Sértetlenül megtalálták kedden a dél-indiai Mangalorban három nappal korábban szerencsétlenül járt repülőgép műszaki paramétereket rögzítő két fekete dobozát - jelentette be az indiai polgári légiforgalmi hatóság.
máj. 25
12:12
Az ukrán jobboldal a magyarokkal riogat (Kitekintő)
Sztepan Hmara ismert ukrán nacionalista politikus attól tart, hogy a jelenlegi államvezetés külső nyomásra lehetővé teszi a kettős állampolgárságot az országban.
máj. 25
12:30
Nem akar istent játszani a kutató (Kripto Akadémia)
Az emberiség történetében először hoztak létre mesterséges örökítőanyagot, amelyet beültettek egy baktériumba. Ez az első lépés ahhoz, hogy olyan sejteket állíthassunk elő, amelyek az általunk kívánt módon működnek. Jóllehet így globális kihívásokat oldhatunk meg, nem kevesen az esetleges veszélyekre hívják fel a figyelmet.
máj. 25
12:48
Tovább húzódik a brutális bérgyilkos pere (Kitekintő)
A Pozsonyi I. Járásbíróság tegnap elnapolta Branislav Adamco és bűntársai büntetőperét. Ha a dunahidasi kettős gyilkosság ügyét tárgyalták volna.
máj. 25
12:48
Az állampolgárságról tárgyal a szlovák parlament (Kripto Akadémia)
Megnyílt Pozsonyban a szlovák parlament rendkívüli ülése, amelyen legfőbb napirendi pontként a magyarországi állampolgársági törvény tervezett módosítását vitatják meg.
máj. 25
12:54
Felülmúlta a várakozásokat a Marks & Spencer (Napi)
máj. 25
13:06
Hatalmas értékben vásárolt kötvényeket a jegybank (Kitekintő)
Az Európai Központi Bank (EKB) hétfőn közzétette, hogy mióta május 10-én megkezdte az eurózóna állam- és vállalati kötvényeinek a vételét, 26.5 milliárd euró értékben vásárolt a fent említett eszközökből, amiből az elemzők azt szűrték le, hogy az EKB nem hamarkodja el a kötvényvásárlásokat.
máj. 25
13:12
Holttá nyilváníttatná a családja Ratko Mladicot (Infostart)
Holttá nyilváníttatná családja a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai parancsnokot - jelentette kedden a szerb sajtó.
máj. 25
13:24
Rossz hír lenne, ha nem kerülne magyar párt a parlamentbe (Kitekintő)
Néhány szlovákiai politológus szerint nagyon rossz hír lenne a szlovák-magyar kapcsolatok szempontjából, ha a magyar kisebbség képviselete nem kapna helyet a szlovák parlamentben.
máj. 25
13:24
Fico: Orbán állítsa le a törvény módosítását (Metropol)
Mély nyugtalanságának adott hangot a szlovák parlament a magyarországi állampolgársági törvény tervezett módosításával kapcsolatban szerdai rendkívüli ülésén.
máj. 25
13:26
Holttá nyilváníttatná Mladicsot a családja (Metropol)
Holttá nyilváníttatná családja a népirtással és emberiesség elleni bűntettekkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai parancsnokot.
máj. 25
13:42
Lemondott a hesseni miniszterelnök (Metropol)
Valamennyi politikai hivataláról lemond Roland Koch hesseni miniszterelnök, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke. Mindezt az 52 éves konzervatív politikus maga jelentette be keddi sajtóértekezletén Wiesbadenben.

Keresés