2010. május 15. szombat

máj. 15
0:00
Nap idézete: az oroszok nem aprózzák el (Kitekintő)
Alekszander Bortnyikov, az FSzB igazgatója
máj. 15
1:15
Sokat segítettek a magyar katonák az afgán áradások után (Kripto Akadémia)
Mintegy 500 afgán családnak osztottak élelmiszert, sátrakat a közép-ázsiai országban szolgáló magyar katonák, miután a héten jelentős áradások voltak Baglán tartományban is, ahol a tartományi újjáépítési csoport (PRT) központja van - mondta Török Lajos, a PRT fejlesztésekért felelős részlegvezetője pénteken Puli Kumriban az MTI különtudósítójának, aki Tömböl László vezérkari főnököt kísérte el…
máj. 15
5:45
A hazatérés jogát követelik a palesztinok (Kripto Akadémia)
A Palesztin Hatóság pénteken, Izrael létrejöttének 62. évfordulóján újból felszólította a zsidó államot, hogy ismerje el az 1948-ban otthonukat elhagyó palesztinok jogát a visszatéréshez.
máj. 15
5:47
Tankhajóba szivattyúznák az olajat (Kripto Akadémia)
Újabb kísérletbe kezdett péntekre virradóra a British Petroleum olajtársaság: tengeralatti robotokkal próbálnak bevezetni egy vékony vezetéket az április 20-án felrobbant fúrótorony megrongálódott béléscsövébe.
máj. 15
6:00
Letartóztatás Pakisztánban (Kripto Akadémia)
A pakisztáni rendőrök amerikai kollégáik segítségére siettek azzal, hogy őrizetbe vettek egy férfit, aki a feltételezések szerint segítségére volt Faisal Shahzadnak, a május elsejei New York-i merénylet elfogott gyanúsítottjának.
máj. 15
6:02
Határon túliakkal tárgyalt az elnök (Kripto Akadémia)
Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésének szünetében a szomszédos országokban élő magyarság képviselőivel találkozott.
máj. 15
7:30
Őrizetben a határőr, radikális kurdnak nézték (Kitekintő)
Őrizetbe vettek egy iraki határőrt az iraki-iráni határincidens után, amely egy félreértésből adódott a felek között.
máj. 15
7:30
Bankárok kereskedtek drogokkal (Kripto Akadémia)
Hatalmas botrányt kavart Ausztráliában, hogy a kontinensnyi ország harmadik legnagyobb bankjának dolgozói munkahelyük számítógépes rendszerén keresztül kereskedtek tiltott tudatmódosítókkal.
máj. 15
7:48
Tüzes vas a gyerekeknek (Kripto Akadémia)
Megbillogozta gyerekeit tüzes vassal egy férfi az Egyesült Államokban, hogy erősítse a családi köteléket. A marhákat szokták ilyen módon megjelölni.
máj. 15
8:06
Romániában is elítélhetik Kulcsár Attilát (Kitekintő)
A Partiumra is kiterjedt a Magyarországon sikkasztás miatt börtönbüntetésre ítélt Kulcsár Attila tevékenysége: részben az exbróker pénzéből épült fel Nagyvárad első plázája, a Lotus Market.
máj. 15
8:42
Nagyon jól jártak az izraeliek (Kitekintő)
A Nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai hétfőn egyhangú szavazással jóváhagyták Izrael, Észtország és Szlovénia csatlakozását a jelenleg 31 tagú szervezethez, amely így 34 tagúra bővülhet.
máj. 15
9:00
Tüntetés Tiranában - Választási csalásról beszél az ellenzék (Kripto Akadémia)
Az ellenzék több tízezer híve tüntetett péntek este Tiranában a Sali Berisha miniszterelnök vezette jobboldal tavalyi állítólagos választási csalása miatt.
máj. 15
9:18
Már a betegek látványa is erősíti az immunrendszert (Metropol)
Kanadai kutatók felfedezték, hogy már a betegek látványa - akár fénykép alapján - is aktivizálja immunrendszerünket.
máj. 15
9:36
Nemzeti dráma költségvetési sumákolásból (Kitekintő)
Át akartuk verni az IMF-et, de nem hagyta magát. Így a román közalkalmazottak és a nyugdíjasok játsszák el a nemzeti tragédia főszerepét.
máj. 15
9:36
Robbanás és tűz egy amerikai fegyvergyárban (Metropol)
Felrobbant és kigyulladt egy fegyver- és lőszergyár az egyesült államokbeli New Hampshire szövetségi államban pénteken, két ember meghalt, egy pedig megsérült, épületek dőltek romba.
máj. 15
9:36
Verseny a kontinentális talapzatokért (Kripto Akadémia)
Kis híján elérik Ausztrália méretét azok a tengerfenéki területek, amelyek kiaknázását az ENSZ egy különbizottsága 2002 óta engedélyezte tengerparti államok számára.
máj. 15
9:38
Tízezrek tüntettek a kormány ellen Tiranában (Metropol)
Az ellenzék több tízezer híve tüntetett péntek este Tiranában a Sali Berisha miniszterelnök vezette jobboldal tavalyi állítólagos választási csalása miatt.
máj. 15
10:12
Kiraboltak egy játéktermet, egy benzinkutat és egy polgármesteri hivatalt (Kitekintő)
Múlt éjszaka kirabolták a Iaşi megyei Bâlţaţi község polgármesteri hivatalát.
máj. 15
10:30
Válságok fenyegetik az Uniót (Kitekintő)
Jó lehetőség ez az Európai Uniónak, hogy megmutassa a világnak valóban képes összefogni és egységesen fellépni a válságok kezelésében.
máj. 15
10:48
Külföldiek is megsebesültek a bangkoki összecsapásokban (Metropol)
Tizenhatra nőtt a kormányellenes tüntetők és a rendőrök közötti bangkoki összecsapások halálos áldozatainak száma, a sebesültek között három külföldi is van - közölte a mentőszolgálat.
máj. 15
11:06
Kődobálás, oszlatás: összecsaptak a fővárosban (Kitekintő)
A szervezők által történelminek mondott tüntetésen a párszázas békés tüntetők ellen felvonuló, többszörös létszámfölényben lévő ellentüntetők hasonló nagyságrendű rendőri jelenléttel találta szembe magát.
máj. 15
11:21
Tűzriadó miatt lezárták a Csatornaalagút forgalmát (Infostart)
Tűzriadó miatt megszakadt szombat délelőtt a La Manche-csatorna alatt húzódó alagútban a szerelvények közlekedése - közölte az alagutat üzemeltető társaság, az Eurotunnel.
máj. 15
11:24
Harmadik gyermekével várandós a szép énekesnő (Kitekintő)
Gwen Stefani harmadik gyermekével várandós, kinek édesapja az énekesnő két gyermekének az édesapja, Gavin Rossdale rockzenész.
máj. 15
11:42
Schengen-biztos repülőtér Kolozsváron (Kitekintő)
Elnyerte a nemzetközi repülőtér minősítést a kolozsvári légikikötő.
máj. 15
12:18
Árad az Ipoly és a Zagyva (Metropol)
Az elmúlt napokban lehullott nagymennyiségű csapadék miatt árad az Ipoly és a Zagyva; a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyókon.
máj. 15
12:18
"Lappangó magyarosítástól" tart Szlovákia (Kripto Akadémia)
A szlovákok országuk lappangó magyarosításától tartanak címmel prágai keltezésű elemzésben foglalkozott a szlovák-magyar viszonnyal szombaton a Die Welt.
máj. 15
12:36
Pozsony elítélte a készülő törvényt (Kripto Akadémia)
Szlovákia számára elfogadhatatlan, hogy Magyarország intézményesíteni akarja kapcsolatait a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségekkel, s meggyőződése, hogy ez a lépés nincs összhangban a nemzetközi joggal - állapította meg pénteki rendkívüli ülésén a szlovák kormány.
máj. 15
12:51
"A szlovákok országuk lappangó magyarosításától tartanak" (Infostart)
A szlovákok országuk lappangó magyarosításától tartanak címmel prágai keltezésű elemzésben foglalkozott a szlovák-magyar viszonnyal szombaton a Die Welt.
máj. 15
12:54
Saját magát akarta megoperálni! Belehalt a műtétbe! (Kitekintő)
A 34 éves Iuia Bejan, a romániai bákói megyei kórház mellkasra specializálódott sebésze saját maga akarta kezelni lágyéktáji fertőzését.
máj. 15
13:30
Megvédik a fogyasztókat (Kitekintő)
Az Európai Unió a fogyasztók jogainak európai szintű védelme érdekében 156,8 millió eurós költségvetéssel támogatja a fogyasztói jogokat.
máj. 15
13:48
Szlovák újságok szerint „kezdenek előbújni a démonok” (Metropol)
Kezdenek előbújni barlangjaikból a démonok - írja a Sme című szlovák liberális napilap szombati jegyzetében. A kettős állampolgárság pontosan az - jegyzi meg ironikusan a lap -, ami a gazdasági válság és a szlovákiai választási kampány közepette a legjobban hiányzik az embereknek boldogságukhoz a Kárpát-medencében.
máj. 15
14:06
Dagesztán: nyolc munkást megöltek a lázadók (Kitekintő)
Úton a munkaterületük felé támadták meg a szerelőmunkások konvoját a felkelők. A helyi hírforrás szerint egy járművet felrobbantottak, nyolcan a helyszínen meghaltak, többen megsebesültek.
máj. 15
14:21
Tovább bonyolódik a választások után kialakult helyzet (Infostart)
Tovább bonyolódik a brit választások után kialakult helyzet, ugyanis miután Gordon Brown bejelentette lemondási szándékát a Munkáspárt éléről, a Labour politikusoknak rövid időn belül új vezetőt kell keresniük és találniuk.
máj. 15
14:24
Új vezetők a német baloldalon (Kripto Akadémia)
Új vezetőket választ szombaton Rostockban kezdődött kongresszusán a német ellenzéki Baloldal pártja.
máj. 15
14:42
"Harc a legnagyobb magyar szerepéért" - szlovák lapvélemény (Kripto Akadémia)
A Pravda című független szlovák lap szerint Orbán Viktor "hidegvérrel és átgondoltan" azért terjeszti a parlament elé az állampolgársági törvény "felesleges, káros és robbanékony" módosítását, hogy azt még a trianoni szerződés aláírásának 90. évfordulója előtt elfogadhassák, s így ő a történelmi Magyarország területén élő magyarok "egyesítőjének" szerepében tetszeleghessen.
máj. 15
15:00
Fellázad az ellenzék? Megdönthetik a kormány hatalmát (Kitekintő)
Néhány nappal ezelőtt Belarusz 16 év óta hatalmon lévő államfője, Alexander Lukasenko bejelentette, hogy negyedszerre is indul az elnöki posztért, ám ugyanakkor tart attól, hogy a 2011-es választásba kívülről avatkozhatnak be.
máj. 15
15:00
Tíz embert késelt meg a boszniai ámokfutó (Metropol)
Három embert megölt, hetet pedig - köztük négy gyereket - megsebesített egy késes ámokfutó szombaton egy bosznia-hercegovinai faluban.
máj. 15
15:18
25 millió! Ő a legjobban kereső topmodell! (Képpel!) (Kitekintő)
Gisele Bündchen brazil topmodell lett a Forbes magazin szerint a világ legjobban kereső modellje. Tavaly összesen 25 millió dollárral vastagodott a bankszámlája.
máj. 15
15:36
Tőkés: magyar nemzeti unióra van szükség (Kitekintő)
A magyar uniót szorgalmazza az Európai Unión beül a néppárti EP-képviselő.
máj. 15
15:51
A Petrobras örülhetett a drága olajnak (Napi)
máj. 15
16:12
Megfoszthatják szlovák állampolgárságuktól a felvidéki magyarokat (Kitekintő)
Valki László és Lattmann Tamás nemzetközi jogászok úgy látják: Magyarország semmiféle nemzetközi szerződést nem sértene a magyar állampolgárság határon túli magyar személyeknek való könnyített megadásával.
máj. 15
16:27
Vulkánkitörés: légtér-lezárások lehetnek Nagy-Britanniában és Németországban (Infostart)
Ismét zavarok lehetnek a légi közlekedésben Nagy-Britanniában és Németországban az Izland felől érkező vulkáni hamu miatt - jelentették be szombaton a két ország légiforgalmi illetékesei.
máj. 15
16:48
Brutális! Disznóürülékbe fulladtak bele! (Kitekintő)
Bizarr baleset történt a Temes megyei Gátalján, ahol két villanyszerelő egy ürülékpompa javítása közben életét vesztette a Smithfield farmon.
máj. 15
16:50
Lezárták az utcákat a fővárosban! Háborús helyzet uralkodik (Kitekintő)
Offenzívába kezdett a thai hadsereg Bangkok bevásárlónegyedének visszaszerzéséért. Eddig 16 halálos áldozattal és több mint száz sérülttel járt az akció, de a tüntető vörösingesek kitartanak.
máj. 15
17:24
Belassult az orosz gazdaság (Kitekintő)
Évesített alapon 2,9%-kal nőtt az orosz GDP az idei év első negyedévében - jelentette be Elvira Nabiullina orosz gazdasági miniszter.
máj. 15
17:42
A thaiföldi kormány nem hátrál (Metropol)
A thaiföldi kormány nem hátrál meg, nem enged a város központját megszállva tartók követeléseinek - jelentette ki szombaton Abbhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök, aki először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy Bangkok központjában újra összecsapások kezdődtek a tüntetők és a hadsereg alakulatai között.
máj. 15
17:42
A felvidéki magyarokért aggódik Mečiar (Kitekintő)
Vladimír Mečiar a magyar kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslat kapcsán attól tart, hogy Magyarország igyekezete nem csupán Szlovákia jogrendjét érinti, hanem Romániáét és Szerbiáét is.
máj. 15
18:00
A thaiföldi kormány nem hátrál meg (Kripto Akadémia)
A thaiföldi kormány nem hátrál meg, nem enged a város központját megszállva tartók követeléseinek - jelentette ki szombaton Abbhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök, aki először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy Bangkok központjában újra összecsapások kezdődtek a tüntetők és a hadsereg alakulatai között.
máj. 15
18:00
3D-s szemüveget csomagoltak a Playboy-hoz (Képpel!) (Kitekintő)
Nem csak a filmiparban terjedt el a 3D. A Playboy júniusi számához ugyanis egy 3D-s szemüveget is csomagoltak.
máj. 15
18:19
Hollandiában a légiszerencsétlenséget túlélt fiú (Metropol)
Hazatért Hollandiába szombaton az a kilencéves fiú, aki csodával határos módon túlélte egy líbiai repülőgép katasztrófáját.

Keresés