2010. május 15. szombat

máj. 15
2:09
Cozma-ügy: Veszprémben lesz a bírósági tárgyalás (Alternatív Energia)
Nem zárják ki a Cozma-ügy tárgyalásából a veszprémi városi és a megyei bíróságot; a Győri Ítélőtábla jogerős határozatban tagadta meg a két bíróság kizárását az ügyből - tájékoztatta a táblabíróság büntető kollégiumának vezetője pénteken az MTI-t.
máj. 15
5:15
Kitálal az RTL Klub sztárja! Könyvet írt az elmúlt időről (ATV)
Végre a saját véleményét is meg akarta fogalmazni.
máj. 15
5:24
Durva: hidegrekord dőlhet meg a hétvégén! (168 Óra Online)
Esős, szeles, hideg időben lesz részünk hétvégén, a legalacsonyabb nappali hőmérséklet mindössze 7-8 fok lesz vasárnap.
máj. 15
5:33
A CBA bezárna vasárnap. Tízezrek kerülhetnek utcára? (ATV)
A KDNP évek óta szeretné elérni, hogy az üzletek ne tartsanak nyitva vasárnap. A kérdés kapcsán érvek és ellenérvek csaptak össze az ATV „Civil a pályán” című műsorában. A vitázók egyik fele tömeges elbocsátásoktól tart, és úgy véli, a javaslat kidolgozatlan. Az ellenoldal a kereskedelmi dolgozóknak járó szabadnapért száll síkra.
máj. 15
5:42
Kétszáz fős Országgyűlést akar a Fidesz (Alternatív Energia)
A Fidesz-KDNP az alkotmányban rögzítené, hogy legfeljebb kétszáz fős, maximum 13 nemzetiségi képviselővel kiegészülő Országgyűlés működhet Magyarországon. A párt ennek és a miniszterelnök-helyettesi pozíció létrehozásának érdekében kezdeményezte az alaptörvény módosítását, javaslatát már pénteken beterjesztette a Ház elé.
máj. 15
6:15
Mínusz 3,1 fok: megdőlt-e szombat hajnalra a negatív rekord? (Infostart)
Az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy Pornóapátiban volt hajnalban a leghidegebb Magyarországon. Szombaton a Nógrád megyei Kétbodony állította be a rekordot: 5,9 fokkal. Tiszafüreden már hajnalra befűtöttek, ott volt a napi maximum kora reggel a regisztrált 14,6 foknak köszönhetően.
máj. 15
6:51
Megismétlődhet a májusi havazás? Vasárnapra szörnyű lehűlés várható (Infostart)
Tavaly május 30-án, dél körül hó esett a Kőszegi-hegységben, a Kendig-csúcson. Most vasárnapra is borzasztó időjárás várható, ám az Időkép szerint legalább hóesésre nem kell számítani.
máj. 15
6:53
Újraindította a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Szilvásy György volt titokminiszter ellen (Infostart)
Lapinformáció szerint újraindította a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Szilvásy György volt titokminiszter ellen, miután a politikus nem szerzett képviselői mandátumot az MSZP listájáról.
máj. 15
7:21
Újabb áldozatok Thaiföldön: 8-an meghaltak, 12-en megsebesültek + videó (ATV)
A hadsereg már éleslőszert is bevetett a zavargásokban.
máj. 15
7:27
Schmitt Pál nyerte az első asszót: egymásnak adott tust a Jobbik és az MSZP (Infostart)
Az MSZP jelölhet képviselőt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának élére, cserébe viszont a jobbikos Nyikos László lesz a költségvetési bizottság elnöke. A házelnök javaslatára az Országgyűlés így oldotta meg azt a konfliktust, amely az ellenzéki pártok között húzódott a testületekről.
máj. 15
7:39
Fidesz: az új Országgyűlés csak lehetőséget teremt + videó (ATV)
Megalakult az új Országgyűlés.
máj. 15
7:45
Online közvetített frakcióüléseket tartana az LMP (Infostart)
A tervek szerint havonta egyszer az interneten keresztül a Lehet Más a Politika teljes tagsága csatlakozhat a párt frakciójának üléséhez. Erről az LMP hétvégi kongresszusa dönthet.
máj. 15
7:57
„Már csak négy hét és kijön a lemez” Enyhülhetnek a magyar sztár gondjai (ATV)
Úgy néz ki, egy időre megoldódnak anyagi természetű problémái családjának.
máj. 15
8:03
Ma lesz döntés az MSZP jövőjéről (Infostart)
Választmányi ülést tart szombaton az MSZP.
máj. 15
8:24
Orbán: iránytű a jövőre nézve (Alternatív Energia)
Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt szerint az elfogadásra javasolt politikai nyilatkozat megjelöli azokat a kereteket, amelyek között zajlik majd az élet, megadja a meghozandó intézkedések okát és értelmét. A Magyar Nemzet szombati számában közölt interjúban a Fidesz elnöke elmondta még, fontosnak tartja, hogy minél előbb egy magas szintű találkozó jöjjön létre a kormány és az igazságszolgáltatás…
máj. 15
8:33
Még egy hónapig nyomoznak a tényői családi tragédia ügyében (ATV)
Várhatóan egy hónapon belül lezárul a március közepi tényői családi tragédia nyomozása - közölte az MTI érdeklődésére Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
máj. 15
8:42
Újabb utat zártak le áradás miatt (168 Óra Online)
A Sajó árhulláma miatt lezárták a Borsod megyei Putnok és Borsodbóta közötti útszakaszt - tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyeletese az MTI-t.
máj. 15
8:51
Szilvásy ellen is újraindult a nyomozás (ATV)
Szilvásy György volt titokminiszter ellen is újraindították a nyomozást, miután nem szerzett képviselői mandátumot az MSZP listájáról - írja a szombati Magyar Nemzet.
máj. 15
8:53
Nehéz helyzetben Stohl: valószínűleg minden anyagi kárt neki kell fizetnie + videó (ATV)
Részeg sofőr kárát nem téríti meg a biztosító.
máj. 15
9:09
Brutális lehűlés, jégeső, szélvihar jön (ATV)
Vasárnap hidegrekord várható.
máj. 15
9:15
Orbán Viktor: a kormány "nem ugrik be" a provokációs kísérleteknek (Infostart)
Ez egy új politikai rendszer alapdokumentuma - fogalmazott Orbán Viktor az elfogadásra javasolt nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozat kapcsán. A Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról is beszélt, hogy szeretné, ha mielőbb létrejönne egy magas szintű találkozó a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között.
máj. 15
9:18
Összecsapott Sólyom és a Jobbik (168 Óra Online)
Letették esküjüket az új Országgyűlés képviselői pénteken a parlament alakuló ülésén. Vona Gábor Jobbik-elnök gárdamellényben tett esküt, Bajnai Gordon bejelentette: felkéri a rendészeti minisztert, hogy jelentse fel Vonát. A miniszterelnöknek felkért Orbán Viktor nagy horderejű változásokat ígért. Az is eldőlt: az MSZP kapja a nemzetbiztonsági, a Jobbik a költségvetési bizottság vezetését.
máj. 15
9:18
Őrizetbe vették Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót (Metropol)
Őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek késő este.
máj. 15
9:27
Jeszenszky: Fico csak a közelgő választások miatt keménykedik (ATV)
Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter szerint Magyarország az elmúlt húsz évben mindig jó szándékát mutatta Szlovákia felé. Martonyi János szerdai pozsonyi látogatása is egyfajta gesztusként értékelhető, amit a szlovákok egy rendkívül barátságtalan lépéssel honoráltak. Jeszenszky úgy véli, nincs másról szó, minthogy Robert Fico a választások közeledtével az erős, a szlovák érdekeket védő politikus…
máj. 15
9:29
Orbán: nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal (ATV)
A miniszterelnök-jelölt megerősítette: rövid időn belül látványos eredmények várhatóak a közbiztonság terén.
máj. 15
9:36
Tizenkét négyzetméter nyilvános romantika (168 Óra Online)
A közterületi plakátkultúrában egyre inkább helyet kérnek az egyéni, alkalmi ügyfelek. Ennek ékes lenyomata a születésnapi jókívánság óriásplakáton. A megrendelők főleg férfiak, a kivitelezést pedig kisebb reklámügynökségekre bízzák.
máj. 15
9:36
Felhőszakadás, viharos szél várható (Alternatív Energia)
Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
máj. 15
9:36
Felhőszakadás, viharos szél várható a hétvégén (Metropol)
Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre figyelmeztet a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat. A szolgálat honlapján közölt előrejelzés szerint szombat éjfélig az országban sok helyen - legkevésbé a keleti területeken - 20-35 milliméter csapadék hullhat, kisebb körzetekben pedig ennél több is eshet.
máj. 15
10:21
Hack: gátlástalanságra ösztönöz Vona viselkedése + videó (ATV)
A jogász szerint nem maradhat következmény nélkül, hogy gárda-mellényben mondta el az esküt a jobbikos.
máj. 15
10:27
Mráz Ágoston: Orbán Viktornál öszetartozik a forradalom és a nemzeti együttműködés eszméje (Infostart)
Kommunikációs lépésként értékeli Orbán Viktor nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatát Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet kutatási igazgatója úgy vélte: a beszédekben kevés konkrétum hangzott el, és semmilyen meglepetést nem hozott az alakuló ülés. A politológus beszélt arról is, hogy főpolgármester-jelöltségét próbálta megerősíteni a szocialista pártban Horváth Csaba azzal,…
máj. 15
11:06
Ítéletidő várható a hétvégén! (168 Óra Online)
Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre figyelmeztet a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat.
máj. 15
11:15
Fejbe rúgta feleségét? Bíróság elé állt a Duna TV műsorvezetője (ATV)
Súlyos testi sértés a vád.
máj. 15
11:21
Pintér Sándor évi egymilliárd forintra emelné az Országos Polgárőr Szövetség támogatását (Infostart)
Magyarországon területén nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol a lakók nem érzik biztonságban magukat, nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol az anyagi javak folyamatos veszélyben vannak - mondta Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség szombati közgyűlésén.
máj. 15
11:24
Pintér: minden településnek biztonságosnak kell lennie (Metropol)
Magyarországon területén nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol a lakók nem érzik biztonságban magukat, nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol az anyagi javak folyamatos veszélyben vannak - mondta Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter.
máj. 15
11:57
A rendőrség megzabolázná a külföldi gyorshajtókat (Infostart)
A magyar rendőrség szeretné bebizonyítani, hogy képes a külföldi rendszámú gyorshajtók megzabolázására - mondta az InfoRádióban a Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője. Óberling József beszélt arról is, hogy szervezett akciókat indítanak majd emiatt; legközelebb május utolsó hétvégéjén. A rendőrség a jelenlegi jogi környezetben csak akkor tudja megbüntetni a külföldi…
máj. 15
12:00
Közadakozásból készül a Kárpát-Haza Templom (Metropol)
Az utolsó simításokat végzik Verőcén a közadakozásból, önkéntes munkával tavaly elkezdődött Kárpát-Haza Templom építésén, a szentelési ünnepséget várhatóan június 4-én tartják.
máj. 15
12:00
Árad az Ipoly és a Zagyva (Alternatív Energia)
A készültséget az Ipoly 29,3 kilométeres felső, Ipolyvece-Dejtár-Balassagyarmat-Szécsény szakaszára, a Zagyva teljes, Jászfényszaru-Szentlőrinckáta közötti 89 kilométeres szakaszára, valamint a maconkai és mátraverebélyi tározóra rendelte el az igazgatóság szombat reggel.
máj. 15
12:09
Aliza Bin-Noun: Izrael és Magyarország kapcsolata különleges + videó (ATV)
Izrael megalapításának 62. évfordulóját ünnepelték tegnap Budapesten.
máj. 15
12:18
Vona nem kíván mentelmi joga mögé bújni (168 Óra Online)
Nem volt előre eltervezve, hogy a Jobbik-frakció tagjai elkezdik énekelni a Székely himnuszt az Országgyűlés pénteki alakuló ülésének végén - közölte a párt elnöke a házbizottság péntek esti ülése után. A parlamenti ülés végén a Szózat után jobbikos képviselők elénekelték a Székely himnuszt, az éneklésbe a Fidesz-KDNP képviselői közül is többen bekapcsolódtak. Az MSZP-s képviselők nem énekeltek,…
máj. 15
12:18
A polgárőrség is kevés a magyarok biztonságérzetéhez (Alternatív Energia)
A magyar polgárőrség legsikeresebb éve volt 2009 - jelentette ki Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a szervezet szombati közgyűlésén.
máj. 15
12:54
Sólyom László megrótta a Jobbikot (Alternatív Energia)
Feszült figyelem övezte az Országgyűlés tegnapi alakuló ülését. Sólyom László köztársasági elnök megnyitó beszédében elmarasztalta a Jobbikot, azon belül is Vona Gábort, viszont pozítivumnak nevezte az LMP parlamentbe jutását.
máj. 15
13:21
Navracsics Vonáról: kicsinyes exhibicionizmus + videó (ATV)
A kijelölt miniszterelnök-helyettes a szlésőséges párt mellett az új kormányzati struktúráról is beszélt az ATV-ben.
máj. 15
13:30
"A Fidesz túlnőtte magát" (168 Óra Online)
Túlnőtte magát a Fidesz, ami számára is komoly kockázatot jelent. Mivel túl széles társadalmi spektrumot próbál lefedni, egyszerre kell megfelelnie az ellentétes érdekcsoportoknak. Az alkotmányjogász úgy véli: az ilyen gigapártok épp ezért szükségszerűen labilissá válnak. Beszél arról is: az abszolút hatalom abszolút korrumpálhat. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
máj. 15
13:30
A polgárőrség legsikeresebb éve volt 2009 (Alternatív Energia)
A magyar polgárőrség legsikeresebb éve volt 2009 - jelentette ki Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke a szervezet szombati közgyűlésén.
máj. 15
13:30
Hazamehettek a mérgezés gyanújával kórházba került óvodások (Metropol)
Szombaton hazamehetett az előző nap mérgezés gyanújával kórházba szállított tíz érdi óvodás - mondta a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója, Harmati György.
máj. 15
13:39
Vajna: a magyarok hozzáállása nagyon negatív (ATV)
A producer élete felét itthon, a másikat Amerikában tölti, így van rálátása a különbségekre.
máj. 15
13:48
Hazamehettek a mérgezés gyanújával kórházba került érdi óvodások (Alternatív Energia)
Szombaton hazamehetett az előző nap mérgezés gyanújával kórházba szállított tíz érdi óvodás - mondta el az MTI-nek a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója, Harmati György.
máj. 15
14:33
Szocialista választmány: az elnökségi tagok el se induljanak a tisztújításon (ATV)
Két kongresszus is lesz a nyáron.
máj. 15
14:51
Hazament a líbiai légikatasztrófa túlélője (ATV)
A kisfiút nagybátyja, nagynénje és orvosa kísérik.
máj. 15
14:57
Így vette őrizetbe a rendőrség Hagyó Miklóst - képgaléria (Infostart)
A rendőrség előterjesztést tett a BKV-ügyben őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatására az ügyészségnek; mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást azonban csak Hagyó és Lelovics tett - mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az InfoRádiónak szombaton.

Keresés