2010. május 28. péntek

máj. 28
5:18
„Nem kell a botrány” Kiakadt állítólagos szeretőjén a magyar énekes (ATV)
Még az autópályán megvette az újságot, amiben róluk írnak.
máj. 28
5:36
"Ilyen volumenű ügy évtizedek óta nem került magyar bíróság elé" (168 Óra Online)
Újratárgyalják a Kulcsár-ügyet, mert a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság 2008. augusztus 28-án kihirdetett elsőfokú ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Fővárosi Bíróságot. Kulcsár Attila előzetesét megszüntették és azt lakhelyelhagyási tilalomra változtatták. Valamennyi vádlott szabadlábon védekezhet.
máj. 28
5:36
Falhoz állította a Fidesz a kispártokat és a civileket (ATV)
Az új önkormányzati választási rendszerben a győztes mindent visz, a kormánypártok a kompenzációs listáról is leszorítanák a többieket.
máj. 28
5:54
Lendvai: Teréz anyu nem kerül be az elnökségbe (Alternatív Energia)
Baloldali diskurzusra van szükség, mert ez az elmúlt nyolc évben elapadt - jegyezte meg vitaindítójában Földes György, a Politikatörténeti Intézet (PTI) igazgatója, aki az MSZP elnökségének felkérésére nem is régen elemzést készített.
máj. 28
6:00
Kende Tamás a kettős állampolgárságról: Belefér a nemzetközi jogba a szlovák válaszlépés (Infostart)
Egyfajta retorzió a szlovák jogszabály elfogadása, amely miatt ha valaki felveszi egy másik ország állampolgárságát elveszíti a szlovákot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kende Tamás nemzetközi jogász, aki szerint Magyarország nem sértett nemzetközi jogot a kettős állampolgárságról szóló jogszabály elfogadásával, ugyanakkor az államok korlátozhatnak egy ilyen döntést.
máj. 28
6:12
Bekeményít a Fidesz: kinek kell rettegnie? (Alternatív Energia)
A szociális helyzet nem adhat felmentést egyetlen bűnelkövetőnek sem - áll a Fidesz kormányprogramjában. Fleck Zoltán szerint ez a szociális szakma elleni háború része, ugyanis a valóság az, hogy egyetlen ilyen ítélet sem született. Szerinte ez része annak a törekvésnek, ami a hátrányos helyzetűeket veszélyesként, majd bűnözőként tüntetné fel. A Népszava Online programelemző sorozatában ma a…
máj. 28
6:14
Ötmillióval vesztegetett Sziebert (Alternatív Energia)
Fejenként 2,5-2,5 millió forinttal vesztegette meg egy kereskedelmi bank vezető tisztségviselőjét és egy ingatlaniroda területi vezetőjét a BKV előzetesben lévő volt jogi igazgatója.
máj. 28
6:16
Meghalt Furmann Imre (Alternatív Energia)
Elhunyt Furmann Imre költő, az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) elnökhelyettese. Életének 59. évében, hosszú betegség után érte a halál.
máj. 28
6:18
Bővülhet a védett állami vezetők köre (Alternatív Energia)
Mint a Népszava megtudta, ahányszor Schmitt a MOB-ban kíván tartózkodni, minden alkalommal ugyanolyan védelmi intézkedések előzik meg érkezését, mintha bármely más programhelyszínre látogatna.
máj. 28
6:20
Molnár Zsolt: "nem tesszük föl a kezünket" (Alternatív Energia)
Szakmailag aggályos megoldásnak tartja a nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletének szétválasztását a szocialista Molnár Zsolt, aki ezekben a napokban a nemzetbiztonsági bizottságot irányítja. A politikus ennek a testületnek a tagja marad azt követően is, hogy az elnöki széket átadja Vadai Ágnes leköszönő honvédelmi államtitkárnak.
máj. 28
6:22
Pokorni-vallomás: Őszöd tükörképe (Alternatív Energia)
Hiba volt őszintének lennie - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, elismerve, hogy hibát vétett, mikor néhány hete arról beszélt: nem Sólyom László lesz a következő államfő. Ezúttal "diplomatikusan" csak annyit mondott: a jelölésnek még nincs itt az ideje.
máj. 28
6:30
Forgatókönyv a kármentésre (Alternatív Energia)
Tegnapra sem sikerült képviselő-testületi ülést összehívni Fóton, mert Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester ismét nem tett eleget törvényi kötelezettségének. Mádly napok óta nem jár be a hivatalába, állítólag beteg.
máj. 28
6:32
Vonakodnak fizetni a piaristák (Alternatív Energia)
Elszámolási vita miatt ma 12 órától békés demonstrációt tartanak a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. dolgozói és a cég alvállalkozói az általuk átalakított Piarista Gimnázium épülete előtt. A zrt. állítása szerint megbízójuk, a Piarista Rend Magyar Tartománya 2009. júniusától nem tesz eleget fizetési kötelezettségének. A szerzetesrend szerint a Reneszánsz hibásan és késve teljesített. Szerdán egyeztetni…
máj. 28
6:34
Ercsiben igazságot tesz a videó? (Alternatív Energia)
Még nem nézte meg senki semelyik illetékes szervnél az ercsi tragédia helyszínének közelében lévő térfigyelő kamera felvételeit - derítette ki Roma Sajtóközpont (RSK) miután értesült az eszközről.
máj. 28
6:54
Folytatódtak a miniszterjelöltek bizottsági meghallgatásai - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Folytatódtak a miniszterjelöltek bizottsági meghallgatásai az Országgyűlésben; a kinevezéseket valamennyi testület támogatta.
máj. 28
7:06
A Hír TV-nek is elege lett: távozik az ismert műsorvezető (168 Óra Online)
Közös megegyezéssel megszüntették a HírTV-nél Rákay Philip munkaviszonyát.
máj. 28
7:06
Hűtlen kezelés: 6,3 millióért telefonált a szocialista politikus? + videó (ATV)
Hivatali visszaélés miatt is kihallgatták.
máj. 28
7:12
A bűncselekmény kormányváltástól függetlenül az - lapszemle (Infostart)
"Ez nem a Keresztapa című film, hanem valódi nyomozás" - mondta a Népszabadságnak adott interjújában a BKV-ügyek kapcsán Ihász Sándor fővárosi főügyész.
máj. 28
7:24
Kellett neki egy pofon! A TV2 műsorvezetője nem érezte magát férfinak! (ATV)
5 éve űzi rendszeresen a sandát, ami a kung-fu egyik küzdelmi ága.
máj. 28
7:26
Saját polgári körök kellenek az MSZP-nek (ATV)
Szanyi Tibor attól fél, hogy kituszkolják az MSZP-t a baloldali termekből, Lendvai Ildikó saját polgári köröket építene, Mesterházy pszichológushoz küldené a pártot. A baloldal jövőjéről folyó megbeszélésen személyi kérdésekről szó sem esett.
máj. 28
7:42
Halálos baleset Budapesten! (Alternatív Energia)
Az út menti villanyoszlopnak ütközött egy kisteherautó pénteken hajnalban Budapesten, a IX. kerületi Gyáli úton, a sofőr a helyszínen életét vesztette - mondta Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-nek.
máj. 28
8:00
Terepjáróról szórják a mérget Budapesten (168 Óra Online)
Június 1-jén megkezdődik a szúnyogirtás Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.
máj. 28
8:00
Kutyások napja Erzsébetvárosban (Metropol)
Kutyaszépségverseny és bemutatók is szerepelnek a IV. Kutyások napja programjai között június első szombatján a Klauzál téren Budapesten.
máj. 28
8:00
Veszélyes az új M6-os (Alternatív Energia)
Gyakrabban történik baleset az M6-os autópálya újonnan átadott szakaszának északi részén, mint a délin - tájékoztatta Szecsei Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti és autópálya-felügyeleti osztályának vezetője az MTI-t. Az érintett szakaszon a jövőben gyakoribb lesz a sebességmérés.
máj. 28
8:06
Martonyi János: Ne bántsd a magyart! (Infostart)
Meg fogunk birkózni a szlovákiai magyarellenességgel; Magyarország nem híd, hanem hídfő; ne bántsd a magyart - a többi között ezt mondta Martonyi János külügyminiszter-jelölt az Országgyűlés külügyi bizottságának meghallgatásán. A testület támogatta a miniszter-jelöltet.
máj. 28
8:36
Kiderült! Titkolja a Fidesz a valódi kormányprogramot! (168 Óra Online)
A Fidesz előkészített egy másik, a parlament elé benyújtott változatnál jóval konkrétabb, céldátumokat is tartalmazó kormányprogramot. A párt végül azért választási programját mutatta be kormányprogramként, mert kiderült, hogy a Fideszen belül is viták vannak több részletről.
máj. 28
8:36
Barlangot találtak a Mátyás-templom alatt (Metropol)
Érdekes régészeti leletek és egy természetes barlang lett az eredménye azoknak a közüzemi munkálatoknak a Várban a Szentháromság téren.
máj. 28
8:36
Nincs fizetés, leálltak a beruházások, a polgármester beteg (ATV)
Hétfőtől megszűnik Fóton a gyermekétkeztetés és a temetkezés.
máj. 28
8:54
„Puha revizionizmus” a kettős állampolgárság (Metropol)
"Puha revizionizmusnak" nevezte a kettős állampolgárságról szóló törvénymódosítást Szlovákia nagykövete.
máj. 28
8:54
Nem elég gyakorlatias az informatikus képzés (Alternatív Energia)
Az informatikus képzés legnagyobb hiányossága, hogy nem fordítanak kellő figyelmet a gyakorlati oktatásra a felsőoktatási intézmények. Egyebek között ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem elsőéves gazdaságinformatikus hallgatói végeztek száz cégnél nyolc megyében.
máj. 28
9:12
Szúnyogok lephetik el az országot (Alternatív Energia)
Szúnyoginvázió fenyeget az árvíz sújtotta térségekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írta az Észak-Magyarország pénteken.
máj. 28
9:12
Gyanúsítottként hallgatták ki a magyar énekest! 9 órán át kérdezgették! (ATV)
Az ukrán konzul segítségével sokáig folyt az egyeztetés.
máj. 28
9:48
Időjárás: lőttek a hétvégének? (168 Óra Online)
A hétvégén egy hidegfront vonul át felettünk.
máj. 28
9:48
Kiderült, mennyi pénzt hagyott maga után Daróczi! „Valami disznóság van a dologban” (ATV)
Még a telefon is Claudia cége kezében van.
máj. 28
9:50
Rendőr rabolt bankot (ATV)
Alig kétszázezer forintot zsákmányolt, elfogták.
máj. 28
10:06
TBC-s prostituáltat állítottak elő Miskolcon (Metropol)
Védett övezetben kínálta szolgáltatásait és orvosi igazolást sem tudott felmutatni az miskolci prostituált, akit előállítottak a rendőrök.
máj. 28
10:06
KDNP-s képviselő vinné csődbe Terézvárost? (Alternatív Energia)
Terézváros szocialista polgármestere szerint Wertán Zsolt KDNP-s képviselő csődbe akarja vinni a VI. kerületet azzal, hogy az önkormányzatot bevételi forrásoktól zárja el, és ezzel ellehetetleníti az önkormányzat gazdálkodását.
máj. 28
10:06
Tilos üdülési csekkek adás-vételét hirdetni a neten (ATV)
Jogerős ítéletben mondta ki a Fővárosi Bíróság a napokban azt, hogy az üdülési csekk adás-vételére vonatkozó elektronikus hirdetések gazdasági reklámnak minősülnek – írja a Menedzsment Fórum.
máj. 28
10:08
Sok munkát okozott a tűzoltóknak a csütörtöki vihar (Alternatív Energia)
Országosan 320 segélyhívás érkezett a tűzoltóságokhoz péntek reggelig az Észak-Magyarország felett csütörtökön átvonuló vihar miatt. Az előző héten Borsodban kialakult árvízhelyzet továbbra is 16 település mintegy százhatvan lakóházát veszélyezteti közvetlenül.
máj. 28
10:24
Élőben közvetíti a kormányalakítást az MTV (Metropol)
Élőben közvetíti a Magyar Televízió szombaton délelőtt 11 órától Orbán Viktor leendő miniszterelnök és kormánya parlamenti eskütételét.
máj. 28
10:42
Hoppá! Baloldali polgári körök alakulnak? (168 Óra Online)
Ideje elindítanunk a magunk polgári köreit – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP búcsúzó pártelnöke a Politikatörténeti Intézetben.
máj. 28
11:00
Áron alul akarták bérbe adni a hárshegyi gyermektábort? (Metropol)
Áron alul akarta bérbe adni a főváros VI. kerületének szocialista vezetése a hárshegyi gyermektábort csütörtöki testületi ülésén - így reagált Wertán Zsolt Zoltán, a KDNP terézvárosi képviselője a kerület szocialista vezetőjének pénteki állításaira.
máj. 28
11:00
Pokorni: hibáztam, amikor őszintén beszéltem Sólyomról (ATV)
A Fidesz alelnöke tegnap egy reggeli műsorban beszélt saját, áprilisi nyilatkozatáról.
máj. 28
11:18
Sártenger lepte el a főutcát (168 Óra Online)
Országosan 320 segélyhívás érkezett a tűzoltóságokhoz péntek reggelig az Észak-Magyarország felett csütörtökön átvonuló vihar miatt. Az előző héten Borsodban kialakult árvízhelyzet továbbra is 16 település mintegy százhatvan lakóházát veszélyezteti közvetlenül.
máj. 28
11:18
14 éves kora óta dolgozik a TV2 énekese: "ez szerintem egészséges" (ATV)
Fél napos munkákat csinált.
máj. 28
11:36
Programajánló gyereknapra (Metropol)
Most vasárnap a gyermekekről szól minden Pesten és Budán is a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.
máj. 28
11:36
Az MSZP a parlament alkotmányügyi bizottságához fordul + videó (ATV)
Vizsgálóbizottságokat csak az Országgyűlés hozhat létre, parlamenti bizottságok nem.
máj. 28
11:54
Visszavonulóban a Tisza (Alternatív Energia)
Apadnak a folyók a Felső-Tisza vidékén, a Tisza és a Kraszna egy-egy szakaszán azonban még indokolt az árvízvédelmi készültség fenntartása - közölte a térségi környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság igazgatóhelyettese pénteken az MTI-vel.
máj. 28
11:54
Milliókat keresnek a rektorok? Kiderül (ATV)
A rektorok közfeladatot végző vezetők, ezért bizonyos személyes adataik nyilvánosak - áll az ítéletben.
máj. 28
11:56
Önkormányzati bizottsági "igen" Pintérnek (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának kormánypárti többsége támogatta Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezését a jelölt pénteki bizottsági meghallgatásán.

Keresés