2010. május 4. kedd

máj. 4
4:54
Visszatáncol a Fidesz? (168 Óra Online)
Orbán Viktor a TV2 Tények Este című műsorának adott interjúban arra a kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy Sólyom László jelenlegi államfő legyen újra a köztársasági elnök, úgy reagált: teljesen nyitott a kérdés. Pokorni Zoltán nemrég egy tévéműsorban üzent az államfőnek: szerinte Sólyom Lászlóból nem lesz újra köztársasági elnök.
máj. 4
5:24
Négy hét múlva befejezi az RTL Klub sztárja (ATV)
Már csak az üzlettel akar foglalkozni.
máj. 4
5:26
Terhes nőtől az ügyvéd gyerekéig: mindenki lop (ATV)
Ez derült ki legalábbis abból a beszélgetésből, amit a főváros egyik bevásárlóközpontjának dolgozóival folytattunk. Van aki poénból, van aki hivatásszerűen űzi a tolvajlást. Átlagban napi hat terméket lopnak el, megbánást pedig a legritkább esetben tanúsítanak.
máj. 4
5:54
Zöld Széchenyi-tervtől a zöld adóig - mit tennének a pártok a környezetvédelemért? (Infostart)
Bár már bizonyosan nem kap önálló tárcát a környezetvédelem, a pártok konkrét javaslatokat fogalmaznak meg zöld programjukban. A Fidesz Zöld Széchenyi-tervet emleget, míg az öko-pártként is fémjelzett LMP zöld fordulatról beszél. A programokban olvasható legalapvetőbb környezetvédelmi kérdésekben sok az átfedés, de új elemek is megjelentek.
máj. 4
6:06
Orbán: nincs értelme összevonni a PSZÁF-ot az MNB-vel (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint jelenleg semmi értelme a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) összevonni a Magyar Nemzeti Bankkal.
máj. 4
6:12
Mesterházy Attila: Kinevették, de "Gyula-bérlet" még mindig van (Infostart)
A csökkenő források miatt érdemes lehet egy személyre bízni az MSZP parlamenti frakciójának a vezetését és a pártelnöki tisztséget - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila. A hétfőn megválasztott szocialista frakcióvezető arra is reagált, hogy Horváth Csaba főpolgármester-jelölt a napokban felvetette a díjmentes BKV lehetőségét. Szerinte az ötlet bizonyos feltételek mellett…
máj. 4
6:24
Divat a dunai hajózás (Alternatív Energia)
Tavaly 150 ezer német turista vett részt több napos dunai hajózáson. A Passau és Budapest között ingázó, minden igényt kielégítő folyami luxusszállodák komfortja a körutazás és a városnézés előnyeit ötvözi.
máj. 4
6:26
Jogtalan volt a kizárás (Alternatív Energia)
Semmisnek nyilvánította dr. Homolya Szilvia bíró tegnap a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletében a Liga Tanács azon tavaly szeptemberi határozatát, amely kizárta a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájából a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségét.
máj. 4
6:28
Már csak két évig jár a gyes (Alternatív Energia)
Lehet, hogy csak nyolc hónapig él a gyes szigorított szabálya, legalábbis a Fidesz ígérete szerint akár jövő januárban visszaállítják a régi rendszert. Arról viszont nem nyilatkoztak, hogy visszamenőleg érvényes lesz-e a kompenzálás.
máj. 4
6:54
Obama az olajkatasztrófáról: „a BP fogja állni a számlát” + videó (ATV)
A kárelhárítás költségeit legalább hárommilliárd dollárra becsülik.
máj. 4
7:00
Fiatal nyugdíjasokkal töltenék fel a rendőrséget (168 Óra Online)
A közrend helyreállítását az azonnali feladatok közé sorolta a Fidesz, rendőr azonban nem terem minden bokorban. Így könnyen a fiatal nyugdíjas rendőrökre szorulhatunk.
máj. 4
7:06
Durván drágulnak jövőre a lakások (Infostart)
A budapesti újlakás-piacon jelenleg kapható lakások várhatóan 2010 végéig elkelnek, ezt követően pedig érzékelhető lakáshiány várható 2011-ben, amely jelentős, 15-20 százalékos áremelkedéssel párosul majd - közölte az Elephant Holding Cégcsoport és az OTP Lakáslízing.
máj. 4
7:12
Mesterházy: kemények leszünk + videó (ATV)
A frakcióvezető gondolkozik a pártelnökségen is.
máj. 4
7:14
Fordulat! Visszaköltözik felségéhez és gyermekéhez a magyar sztár? (ATV)
Újra összejárnak.
máj. 4
7:36
Megindult a vasúti forgalom Komárom és Győr között (Alternatív Energia)
Megindult a vasúti forgalom Komárom és Győr között, ahol korábban egy autós szenvedett halálos balesetet a síneken - közölte Léber Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
máj. 4
7:42
Könnyebb lesz műszívhez jutni - lapszemle (Infostart)
A jövőben nem lesz szükség bonyolult és körülményes kérelmezési folyamatra ahhoz, hogy valaki műszívet kaphasson - írja a Magyar Nemzet.
máj. 4
7:48
A második Orbán-kormány: félelnöki rendszer + videó (ATV)
Szétválik a tervezés és a kivitelezés.
máj. 4
7:54
Ne hagyja otthon az esernyőt! (168 Óra Online)
Az esti óráktól zápor, zivatar kialakulása várható.
máj. 4
7:54
Megindult a vasúti forgalom Komárom és Győr között (Metropol)
Megindult a vasúti forgalom Komárom és Győr között, ahol korábban egy autós szenvedett halálos balesetet a síneken - közölte Léber Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
máj. 4
8:12
Omlásveszély Visegrádnál (Metropol)
Megtisztították az úttestet Visegrádnál, ahol megcsúszott a támfal, az omlásveszély azonban továbbra is fennáll - közölte az MTI-vel a Szentendrei Tűzoltóság szóvivője.
máj. 4
8:18
Tölgyessy: Jobboldali kormánytöbbség mellett derülne ki igazán, milyen elnök Sólyom László (Infostart)
Lehet, hogy nem minden idők legjobb köztársasági elnöke volt Sólyom László, de a mostani helyzetben valószínűleg ő a legjobb választás - mondta az InfoRádiónak Tölgyessy Péter politikai elemző, miután csatlakozott az államfő újraválasztását támogató csoporthoz.
máj. 4
8:36
Kik kapnak 200 ezer forintos rokkantnyugdíjat? (Infostart)
Magyarországon közel 800 ezer rokkantnyugdíjas él (akik fele korhatár alatti ellátott), miközben a feleakkora Szlovákiában csak 70 ezer. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok átlagellátása 69 992 forint havonta, de akadnak, akik havi 200 ezer forint feletti ellátásban részesülnek.
máj. 4
8:42
A szocialisták beszámoltatnák Orbánt + videó (ATV)
Szeretnék ha nem csorbulna a parlament ellenőrző szerepe.
máj. 4
8:48
"Orbán szeretne nagyot mondani, de a mozgástér nagyon szűk" (168 Óra Online)
Továbbra is kevés konkrétumot hallani a kétharmados győztes terveiről, de az ellenzék pártjait is korábbi állításaik hajtják még előre - mondta Tölgyessy Péter az .
máj. 4
8:48
Osztálykirándulás festői tájakra (Metropol)
Ha már úgyis lesz osztálykirándulás, miért ne úgy, hogy azzal segítsünk? A kirándulások szervezői jót tehetnek egy adott kistérséggel, ha oda szervezik a programot – és ehhez most segítséget is kapnak.
máj. 4
9:00
Teljes nyugalomban kezdődött a matek érettségi (ATV)
Rendben megkezdődtek a matematika írásbeli érettségi vizsgák a középiskolákban kedd reggel, rendkívüli esemény nem történt - közölte az oktatási tárca az MTI-vel.
máj. 4
9:06
Botrányos kiszivárogtatás: nem találják az árulót (168 Óra Online)
Lezárult a belső vizsgálat az MSZP adatbázisát bemutató, botrányos videóval kapcsolatban. Azt már tudják, hogy mikor és milyen kóddal léptek be, de azt még nem, hogy ki készítette a felvételt. A Népszabadsághoz eljuttatott levél a budapesti irodavezetőt hozza összefüggésbe az esettel, a feljelentés mögött azonban inkább személyes érdekellentét húzódik.
máj. 4
9:06
Lejárt szavatosságú energiaitalok egy vasi raktárban (Alternatív Energia)
Huszonegy tonna, lejárt szavatosságú energiaitalt találtak a helyi rendőrök névtelen bejelentő útmutatása alapján egy Körmendhez közeli raktárban - írta keddi számában a Vas Népe.
máj. 4
9:24
Húszan sérültek meg egy veszprémi közúti balesetben (Alternatív Energia)
Körülbelül húszan szenvedtek súlyos és könnyebb sérüléseket abban a balesetben, amely kedden történt Veszprémben, a Házgyári úton - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
máj. 4
9:36
Magyar celebek pattannak lóra (ATV)
"A rendezvény egy országos sorozat lett."
máj. 4
9:38
Horváth Csaba elmondta, miből lenne ingyenes a BKV (ATV)
A politikus azt mondja, egyeztetett az MSZP vezetőivel.
máj. 4
9:42
Önálló frakciót alakított a SZJM (Metropol)
Az országban elsőként Balassagyarmat képviselő-testületében hozott létre önálló frakciót a Szövetség a Jövőért Mozgalom (SZJM) - tájékoztatott Demus Iván frakcióvezető kedden.
máj. 4
9:44
Tömeges sérülés egy veszprémi balesetben (Metropol)
Egy helyi járatú autóbusz szaladt árokba, majd ütközött egy szigetelőanyag-gyártó cég kerítésének és az ott felhalmozott árukészletnek kedden Veszprémben; a busz utasai közül ketten súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek.
máj. 4
9:54
Több küldött kivonult Ahmadinezsád beszéde alatt (ATV)
Irán elnöke, Mahmud Ahmadinezsád az ENSZ Leszerelési Konferenciáján azt mondta, hogy a nukleáris fegyverek birtoklása „megvetendő és szégyenletes” dolog. Azt vetette az Egyesült Államok szemére, hogy másokat fenyeget a rendelkezésére álló eszközökkel. Több küldött elhagyta a termet, Clinton külügyminiszter asszony felszólította a világot, hogy Iránnal szakítsa meg a kapcsolatait.
máj. 4
10:00
Nagy üzletek hiúsultak meg a BKV székházában (168 Óra Online)
Minden készen állt a BKV-nál, hogy hatalmas hiányának csökkentésére minél több választott ingatlanától megszabaduljon; a kiválasztott 12 ingatlanról a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. öt és félmillió forintért készített értékbecslést, de a jelentős vagyonvesztést is előrevetítő eladási sorozat végül nem valósult meg - írta keddi számában a Magyar Hírlap a birtokába került értékbecslési…
máj. 4
10:06
Adományok az önkormányzatoktól - a pártoknak (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett összes jelenlegi parlamenti párt időben leadta az éves gazdálkodásáról szóló beszámolót. A pártoknak minden évben április 30-áig kell publikálni a bevételeiket és kiadásaikat, de nemcsak a Magyar Közlönyben, hanem internetes oldalukon. A világhálóra azonban csak az MSZP és az SZDSZ tette fel az információkat, igaz, azok megtalálását nem könnyítették meg.
máj. 4
10:12
Orbán szembement Pokornival + videó (ATV)
Közszereplők lobbiznak érte; a Fideszen belül nem egységes az álláspont Sólyom további szerepvállalásáról.
máj. 4
10:24
Figyeljen a parkoláskor - újabb két budapesti övezetben kell fizetni! (Infostart)
A IX. és a XIII. kerületben is újabb olyan övezeteket jelölt ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft., ahol május 10-étől fizetni kell a parkolásért.
máj. 4
10:36
Orbán Viktor a „nemzet mérnöke” lehet (168 Óra Online)
A kormány szerkezeti átalakítása, személyi összetétele, az új parlament felállásának mikéntje mondhat a legtöbbet a készülődő új hatalom valóságos politikájáról – mondta az MR1 Kossuth Rádióban Tölgyessy Péter.
máj. 4
10:36
Hétfőtől tárgyalják az ózdi kettős gyilkosság ügyét (Alternatív Energia)
Hétfőtől tárgyalja a Borsod megyei bíróság az ózdi kettős gyilkosságként ismert bűnügyet - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
máj. 4
10:48
Beszólt az elnöknek a híres filmsztár (ATV)
Angelina rongyrázós divatbemutatónak nevezte az eseményt.
máj. 4
11:06
Törölték a Malév dublini járatát (ATV)
Az ír légtér zárlata miatt törölték a Malév Dublinból délben érkező járatát - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője kedden reggel az MTI-vel.
máj. 4
11:12
A Jobbik is kiáll az önálló zöldtárcáért (Metropol)
A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal veszi tudomásul, hogy a környezetvédelem nem kap önálló minisztériumot az újonnan felálló kormányban - mondta Hegedűs Tamás, a Jobbik kijelölt frakcióvezető-helyettese kedden. Illés Zoltán szerint nem leértékelődik, hanem erősödik a környezetvédelem.
máj. 4
11:18
A nemzetközi jog nem akadályozza a kettős állampolgárságot (Infostart)
Az állampolgárság és a szavazati jog megadása az Országgyűlés hatásköre, a nemzetközi jog nem akadályozza ezt - mondta az InfoRádió által megkérdezett szakértő, miután Navracsics Tibor leendő miniszter és kormányfő-helyettes a kettős állampolgárság mellé biztosítandó szavazati jog lehetőségéről beszélt a Magyar Televízióban.
máj. 4
11:24
Élménymedencébe fulladt a kisfiú: a rokon ellen emeltek vádat (ATV)
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség egy asszony ellen, akinek a felügyeletére bízott kisfiú tavaly nyáron vízbe fulladt Siófokon - tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget dr. Fekete Róbert szóvivő.
máj. 4
11:26
Külföldre viszik, megműtik a magyar sztárt! Nem javult az állapota (ATV)
A magyar kezelés nem hozta meg a kívánt hatást.
máj. 4
11:30
"Okosabb lenne a Jobbikot nem kiszorítani" (168 Óra Online)
A kétharmados többségnek az lenne az érdeke, hogy bent tartsa az ellenvéleményt, az ellenzéket a parlamentben, különben az az utcához, népszavazáshoz, népbarát javaslatokhoz fordulhat – mondta Tölgyessy Péter az .
máj. 4
11:30
Szerdán folytatódik az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő egyeztetés (Alternatív Energia)
Szerdán délután folytatják az Országgyűlés május 14-re tervezett alakuló ülését előkészítő egyeztetésüket az idei választáson parlamentbe került pártok frakcióinak képviselői az Országházban.
máj. 4
11:42
Kínában tárgyal Észak-Korea vezetője az atomleszerelésről (ATV)
Meg nem nevezett szöuli és pekingi forrásokra támaszkodva a dél-koreai Jonhap hírügynökség állítása szerint Kim Dzsong-il Észak-koreai vezető hétfőn, a kora reggeli órákban vonaton érkezett Dandong kínai határvároshoz.
máj. 4
11:48
Illés Zoltán: nem leértékelődik, hanem erősödik a környezetvédelem (Alternatív Energia)
Államtitkári rangban Illés Zoltán fogja felügyelni a környezet- és természetvédelmet, valamint a vízügyet a vidékfejlesztési tárcánál a leendő Orbán-kormányban.

Keresés