2010. május 29. szombat

máj. 29
5:18
Baj van? Folyamatosan szédül a magyar sztárénekes! (ATV)
Lehet, hogy elhúzódik gyógyulása.
máj. 29
5:36
Bugár: a titkosszolgálattal félemlítené meg a magyarokat Fico (ATV)
Jobb diplomáciával, kétoldalú megbeszélésekkel elkerülhető lett volna a feszültség – vélekedett Bugár Béla az ATV Jam című műsorában.
máj. 29
6:12
Átadás - Európa most Magyarországra tekint (Alternatív Energia)
Az átadás-átvétel aktuális kérdéseiről, az ügyvezető kormány utolsó teendőiről, egyéves kormányfői tevékenysége mérlegéről, valamint az ország jelenlegi állapotáról tájékoztatta Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök Sólyom László köztársasági elnököt pénteken.
máj. 29
6:14
Iratszivárgás: sose derül ki? (Alternatív Energia)
Két és fél hónap nyomozás után "érdemi határozatot" hozott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) Borovszky Tímea gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyvének kiszivárgása ügyében.
máj. 29
6:30
Ma eldől Wieszt sorsa: lemond vagy kizárják (Alternatív Energia)
Ma végleg eldőlhet a korrupciógyanúba keveredett újbudai szocialista frakcióvezető és fővárosi közgyűlési képviselő, Wieszt János sorsa - tudta meg lapunk.
máj. 29
6:32
Gyermeknapi programok országszerte (Alternatív Energia)
A Gyermeknap alkalmából vasárnap számtalan program várja a családokat. Nem csak a fővárosban, hanem több nagyobb településen is játszóházak, kézműves foglalkozások, illetve koncertek közül választhatnak a gyerekek és szüleik.
máj. 29
6:34
Márió kék ajka és hosszú útja (Alternatív Energia)
Márió harminc kiló, százharmincöt centiméter magas, októberben tizenegy éves lesz, és az ajka olyan kék, mint ősszel a szilva, vagy inkább a nyári fekete cseresznye. A kisfiú nincs jól.
máj. 29
6:36
Államfőjelölésről döntenek a szocialisták (Alternatív Energia)
Ma délelőtt dönt az MSZP elnöksége arról, állítson-e saját köztársasági elnök-jelöltet a párt - értesült lapunk. A szocialista vezetők többsége állítólag úgy gondolja, élni kell a jelölés jogával, mert ha ezt nem tennék, szegénységi bizonyítványt állítanának ki saját magukról.
máj. 29
6:36
Navracsics: a reformok nem jelenthetnek megszorítást (Infostart)
A kijelölt közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint szükség van a szerkezeti reformokra, ezek azonban nem jelenthetnek megszorítást. Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek azt mondta: a szerkezeti reformok lényegében már elkezdődtek azzal, hogy a kisebb Országgyűlésről szóló alkotmánymódosítást elfogadták.
máj. 29
6:38
Gyerek helyett a szülőket nevelnék (Alternatív Energia)
Természetben sem kapnák meg a családok az iskoláztatási támogatást, ha gyerekük 50 óránál többet hiányzik igazolatlanul - ez a legújabb Fidesz-KDNP-s törvényjavaslat. A támogatás felfüggesztésekor a pénz egy úgynevezett családtámogatási folyószámlára kerülne, amivel az önkormányzatok rendelkeznének.
máj. 29
6:48
Új kezdet - mától minden másképp lesz (Alternatív Energia)
Miután a héten lezajlottak a miniszteri meghallgatások, s a leendő kormányfő választottjai szabad utat kaptak a parlamenti bizottságoktól, így Sólyom László - a miniszterelnök megválasztása után - kinevezi a tárcavezetőket. Ma tehát megalakul a második Fidesz-kabinet, melynek tagjai már eddig is alaposan felkeltették a nyilvánosság figyelmét.
máj. 29
6:54
Ezeket sajnálja Bajnai Gordon (Infostart)
A távozó miniszterelnök szerint kormánya számos fontos intézkedést nem tudott végrehajtani, elsősorban az idő vagy a támogatás hiánya miatt. Bajnai Gordon a Népszabadságnak adott interjúban ilyennek nevezte az új pártfinanszírozási törvény elfogadását.
máj. 29
7:24
Kerényi és társai (168 Óra Online)
Nemrég „Zsámbéki és társai” címmel publikált írást Kerényi Imre a Magyar Nemzetben. Elmélete szerint a Fidesz kétharmadával véget ért a „buli” a színházi élet balliberális „megmondóemberei” számára, akik – szerinte – eddig kirekesztették őt. Cikkében a kaposvári Csiky Gergely Színház egykori direktorát is felemlegeti, aki most válaszol Kerényi felvetéseire. SZTANKAY ÁDÁM interjúja.
máj. 29
7:24
MSZP: vitákat generálhat, hogy 3 miniszter is foglalkozik az önkormányzatokkal + videó (ATV)
Eskütétel előtt a második Orbán-kormány.
máj. 29
7:42
„Csoda, hogy eddig bírtam” Beszóltak a magyar sztárnak! (ATV)
Ki kellett zökkenteni lelkiállapotából.
máj. 29
8:06
Edvi Péter: "Borzasztóak és államellenesek a magyar adószabályok" (Infostart)
Államellenesnek tartja a magyar adórendszert Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. Szerinte ellehetetleníti a civil szervezeteket az, hogy adózni kell az adományok után. Edvi Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta azt is, hogy 1997 óta különböző rendeletekkel folyamatosan megkerülik a gyermekvédelmi törvényt.
máj. 29
8:36
„Fakarddal indult a tank ellen” Drámai éjszaka Ercsiben (ATV)
Vojkovics Tamás a múlt szombat éjjel vette észre, hogy behatoltak a kertjébe és ellopták a motoros fűkaszáját. Úgy döntött, elégtételt vesz a feltételezett elkövetőkön. Magára öltötte permetező készülékét, berontott a néhány sarokkal arrébb lakó roma családhoz, és két személyt lefújt egy mindezidáig ismeretlen, savas anyaggal. A megtámadott fél ellenállt, dulakodás kezdődött. A 39 éves Vojkovics…
máj. 29
8:54
Obama: rettenetes katasztrófa történt + videó (ATV)
Az USA elnöke úgy gondolja, időben léptek fel a Mexikói-öbölben történt katasztrófa elhárításához.
máj. 29
9:00
Rendőri készültség a német-magyar miatt (Infostart)
Rendőri ellenőrzések várhatók a fővárosban a szombat esti Magyarország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság reggel nyolc órától éjfélig tart fenn fokozott készültséget.
máj. 29
9:12
Öt miniszter kap legmagasabb juttatást búcsúzóul (Alternatív Energia)
A Bajnai-kormányból öt miniszter kapja meg a tárcavezetői tisztség megszűnésekor járó legmagasabb juttatást, több mint hatmillió forintot; Bajnai Gordonnak 3 havi juttatás jár.
máj. 29
9:12
Ebben jók vagyunk: a világ legnagyobb kisfröccse készül Budapesten (ATV)
Guinness-rekordra készül a Királyi Borház és Pincemúzeum Budapesten.
máj. 29
9:30
Szomszédok és magyarok (168 Óra Online)
A magyar politikának van egy olyan régen halogatott ügye, amelyben a „nemzeti együttműködés rendszere” valódi egyetértésre alapozva, igazán egységes döntéssel állhatott volna a választók elé. Ez pedig a kettős állampolgárság. Hiszen – bár a szabályozásnak vannak vitatott és homályos pontjai – abban a parlamenti pártok mindegyike egyetért, hogy a határon túli magyarok visszahonosítására…
máj. 29
9:36
Árvíz után jön a szúnyoginvázió! (Infostart)
Az árvíz, a belvíz és az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt hamarosan el kell kezdeni a szúnyogirtást - mondta az InfoRádiónak Sáringer-Kenyeres Tamás biológus.
máj. 29
9:48
Az ellenzéki pártok közül csak az LMP nem veszített szimpatizánsokat + videó (ATV)
A Fidesz népszerűsége pedig tovább nőtt a Századvég felmérése szerint.
máj. 29
10:06
Navracsics: nem Orbán lesz Sólyom utódja (Metropol)
Navracsics Tibor leendő miniszterelnök-helyettes, igazságügyi és közigazgatási miniszter szerint szükség van a szerkezeti reformokra, ezek azonban nem jelenthetnek megszorítást.
máj. 29
10:24
Orbán esküt tesz, megalakul a kormány (Metropol)
Megválasztása után ma leteszi Orbán Viktor a miniszterelnöki esküt az Országgyűlésben és a miniszterek kinevezésével megalakul az új kormány.
máj. 29
10:24
Szomszédünnepet tartottak Pécsett + videó (ATV)
Európa szerte 10 millióan vettek részt az ünnepségen.
máj. 29
10:26
Öt miniszter több mint 6 millióval távozik (Metropol)
A Bajnai-kormányból öt miniszter kapja meg a tárcavezetői tisztség megszűnésekor járó legmagasabb juttatást, több mint hatmillió forintot; Bajnai Gordonnak 3 havi juttatás jár.
máj. 29
10:30
A magyar lottómilliárdosnak pszichológus kellene (Infostart)
Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, csaknem két és fél milliárd forint gyűlt össze az ötös lottón. Komoly stresszt okozhat azonban egy ekkora nyeremény, aminek káros hatása lehet a szervezetre. Bagdy Emőke pszichológus mindenképpen javasolja a majdani nyertesnek, hogy kérje szakember segítségét a lelki krízis leküzdéséhez.
máj. 29
10:42
Törölték a listáról Terry Blacket (ATV)
A transzvesztita előadó nem akart egy lapon szerepelni korábbi párjával: a szervezők őt húzták le.
máj. 29
10:44
MSZP: a Fidesz szeretné elhallgattatni a helyi kezdeményezéseket + videó (ATV)
A szocialisták hatalomkoncentrációtól tartanak.
máj. 29
10:46
Civil kezdeményezés: összeverték a maffiafőnököt (ATV)
Mezsdurecsenszk lakosai „saját hatáskörben” látták el a baját annak a helyi bandavezérnek, aki védelmi pénzt követelt a Raszpadszkaja bányában történt robbanás során elhunyt bányászok özvegyeitől - adta hírül szombaton az Ukranews. A hozzátartozók azt követően folyamodtak a lincselés eszközéhez, hogy a rendőrség nem volt hajlandó foglalkozni a zsarolással.
máj. 29
11:00
Tiltakozunk! (168 Óra Online)
Tiltakozunk címmel bocsájtott ki sajtóközleményt az Országos Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezetek, amelyben az ellen emelnek kifogást, hogy az Országgyűlés "kormányzati interregnumban" fogad el olyan fontos jogszabály-tervezetet, mint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény. Az alábbiakban teljes terjedelmében olvasható a közlemény.
máj. 29
11:00
Még mindig veszélyes túrázni a Pilisben (Metropol)
Az elmúlt hetek viharai miatt továbbra is veszélyesek a Pilis túraútvonalai. Részletek a tilalom feloldásáról és a károkról a cikkben. Képgalériánkban megnézheti a túraútvonalak állapotát (május 28-i helyzet).
máj. 29
11:18
Eskü után irány a tér (Alternatív Energia)
Ma délelőtt, kormányprogramja parlamenti elfogadása után teszi le miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor. Néhány órával később szövetségese, Semjén Zsolt KDNP-elnök és a csúcsminisztériumokat irányító nyolc tárcavezető is esküt tesz. Délután Orbán már kormányfőként szól a Kossuth téren a Fidesz-szimpatizánsokhoz, akikeket a párt ezúttal nem kormányellenes tüntetésre, hanem az "új kezdet napját"…
máj. 29
11:18
Orbán lányait sem akarták beengedni: Parlament percről percre (ATV)
A leendő csúcsminiszter az atv.hu tudósítóinak segítségével tudott soron kívül bejutni az ország házába.
máj. 29
11:20
Kövér László levágatta a haját! (Alternatív Energia)
Levágatta a haját Kövér László. Korábbi ígéretéhez híven a kormány alakuló ülésére már rövidebb hajjal érkezett.
máj. 29
11:36
Élő adás a parlamentből – Erre készül Orbán Viktor (168 Óra Online)
Szombaton, a kormányprogram elfogadása után teszi le a miniszterelnöki esküt az Országgyűlésben Orbán Viktor – a miniszterek kinevezésével pedig megalakul Magyarország új kormánya. Az ülésen Sólyom László köztársasági elnök is részt vesz.
máj. 29
11:42
A Kossuth téren Demjén Ferenccel melegítenek (Infostart)
A Kossuth téren már áll a színpad, és próbálgatják a hangot. A magnóból Demjén Ferenctől a Szabadság vándorai volt a kísérleti hang - írja az Index. Délután háromkor kezdődik a Kossuth téren az Új kezdet napja című rendezvény, amelyen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is.
máj. 29
11:44
Orbán Viktor: A demokráciában is lehet forradalom (Infostart)
Orbán Viktor szerint akik vitatkoztak azzal, hogy áprilisban a szavazófülkékben forradalom zajlott le, azt mondják, demokráciában nem lehetséges olyan forradalom, amely nem a demokrácia megdöntésére irányul.
máj. 29
11:54
Nagyobb biztonság, erősebb ország - Megköszönték Bajnai munkáját (Alternatív Energia)
Az MSZP-frakció megköszönte Bajnai Gordon távozó miniszterelnöknek elmúlt egyéves tevékenységét, amelyet a képviselőcsoport vezetője szerint a szocialisták büszkén vállalhatnak.
máj. 29
12:00
Orbán Viktor miniszterelnök életrajza (Infostart)
Az Országgyűlés szombaton elfogadta a kormányprogramot és Orbán Viktort miniszterelnöknek választotta.
máj. 29
12:12
Megalakult a második Orbán-kormány (Metropol)
A Ház egy szavazással döntött a programról és Orbán Viktor kormányfő megválasztásáról. A képviselők közül 261-en igennel, 107-en nemmel szavaztak, tartózkodás nem volt. Igennel csak a Fidesz-KDNP képviselői voksoltak. Orbán Bajnai szobájába költözik be. Kövér László fodrásznál járt. Kinevezte Sólyom a minisztereket.
máj. 29
12:12
"Aggasztó, hogy továbbra is inflációkövető lesz a nyugdíj" + videó (ATV)
Számos kérdésre nem kaptak választ a bizottsági meghallgatáson a szocialisták.
máj. 29
12:36
Ezért vágatta rövidre a haját Kövér László - fotó (Infostart)
Rövidre vágatta korábban vállig érő haját Kövér László szombatra, a második Orbán-kormány megalakulásának napjára.
máj. 29
12:48
Forgalomkorlátozások szombaton a fővárosban (Metropol)
A Parlament épülete előtt szombat délután ünnepi nagygyűlést tart a Fidesz-KDNP, a rendezvényének idejére forgalomkorlátozásokat vezettek be Budapesten.
máj. 29
12:48
A Fidesz "egy táborán belül" különböző nézetek működnek (Alternatív Energia)
A magyar Alkotmány kiállta a demokrácia és a váltakozó kormányok próbáját; az alapvető jogokat, a hatalmi ágak egymáshoz való viszonyát megfelelően szabályozza - állítja Hack Péter.
máj. 29
12:48
„Nem akartam tönkretenni őket” Tízmilliót fizetnek a humoristák a magyar sztárnak (ATV)
Pedig a bíróság 52 milliót ítélt meg.
máj. 29
12:54
Orbán Viktor Bajnai Gordon szobájába költözik (Infostart)
Orbán Viktor kormányfő a jelenlegi miniszterelnöki szobákat foglalja el a Parlamentben - mondta Szijjártó Péter szombaton az MTI-nek.
máj. 29
13:06
Ha Wieszt nem reagál, felfüggesztik párttagságát (Alternatív Energia)
Lendvai Ildikó közlése szerint ha Wieszt János vasárnapig semmilyen meggyőző választ nem ad az ellene felhozott vádakra, akkor kezdeményezik a politikus párttagságának felfüggesztését.

Keresés