2010. május 10. hétfő

máj. 10
5:15
Ő lesz az Országgyűlés szocialista alelnöke? (168 Óra Online)
Várhatóan Puch Lászlót jelöli az Országgyűlés alelnöki posztjára hétfői ülésén a szocialista frakció - értesült több forrásból a Hírszerző vasárnap. A honlapot a MTI szemlézte.
máj. 10
5:24
Mégsem tér vissza az RTL Klub sztárműsorvezetője! Egy ideig biztosan nem lesz látható (ATV)
Egyelőre saját háztartását szeretné vezetni.
máj. 10
5:26
Széles Gábor visszabillent a Jobbikhoz (ATV)
Az irányváltást piaci szempontok és némi tulajdonosi sértődöttség indokolhatta, Vona a képernyőn békült ki a Széles-orgánumokkal.
máj. 10
6:09
Duplán utalt fizetést a BKV májusban (Metropol)
Az Index hírportál információi szerint a 12 ezer dolgozó jelentős részének duplán utalta ki a munkabérét a BKV. Azt, hogy pontosan hány emberről van szó, nem tudni, a túlfizetés becslés szerint kétmilliárd forint lehet.
máj. 10
6:09
Macit gyűjt, pénzügyi tanácsot ad, borászokat "csinál" (Alternatív Energia)
Akik húsz évvel ezelőtt már felnőttek voltak, pontosan tudják, ki is az a Palotás János (55). Nem a műemlék-felújító fiatal vállalkozó, nem is a pénzügyminiszterrel folyvást vitázó független parlamenti képviselő, s még csak nem is a 80-as években fantasztikusnak számító könyvelési program kidolgozója jelenik meg emlékeikben.
máj. 10
6:11
A Capital Partners ügyfelei tízmilliárdot buktak (Metropol)
A Capital Partners pénzügyi vállalkozásnak a legfrissebb adatok szerint 1800 ügyfele volt Magyarországon, akik legalább tízmilliárd forintot buktak a fiktív befektetéseken. A prágai központú cég budapesti irodáját február 23-án számolta fel a rendőrség.
máj. 10
6:11
Kilenc év után dőlt meg a hamis vád (Alternatív Energia)
Két nyomozó kényszervallatási ügye már bíróság előtt van, egy magas rangú rendőrtiszt ellen pedig most indul nyomozás hamis vád bűntette gyanújával. A hajdúszoboszlói Silver Hotel tulajdonosa ellen kilenc éve indult büntetőeljárás végén az ügyészség visszavonta utolsó fellebbezését, ezért már jogerősen is ártatlan Tóth Lajos. A "koncepciózusnak" tűnő eljárás rendőri anomáliáit az ügyészség tovább…
máj. 10
6:13
Süketek párbeszéde (Metropol)
A négyezer-hatszáz forintos mosást kérem – mondtam a különleges helyzethez méltó ünnepélyességgel a Westend parkolójában.
máj. 10
6:27
Mást mond Semjén, mint Martonyi (Alternatív Energia)
A határon túli magyarok kettős állampolgárságának megadásában nincs vita a Fidesz és a KDNP között, ám abban már nem egyértelmű a szövetségesek álláspontja, miként rendezzék a szavazati jog kérdését.
máj. 10
6:29
Mintegy 15 millió kell a felnőtté váláshoz (Alternatív Energia)
Egyre kevesebben házasodnak, később szülnek a nők, és lakásproblémákkal küzdenek a fiatalok - többek között ez az oka annak, hogy folyamatosan csökken a gyermekvállalási kedv. A Generali-Providencia Zrt. felmérése szerint 30 éves korra tolódott az első gyermek vállalása, és sokan a főiskola vagy az egyetem elvégzése után a karrierépítést választják a családalapítás helyett.
máj. 10
6:51
Várhatóan személyi kérdésekről dönt mai ülésén az MSZP parlamenti képviselőcsoportja. (Infostart)
A frakció ma határoz arról, hogy kit jelöljenek a parlamenti alelnöki, illetve a két jegyzői posztjára és megválasztják a képviselőcsoport vezetőjének két helyettesét valamint a frakcióigazgatót. A képviselőcsoport kialakítja az álláspontját a bizottsági elnöki posztokról pénteken - az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő egyeztetésen - lefolytatott vitáról is.
máj. 10
6:53
Az MNB elnöke szerint nem omlik össze az eurozóna (Infostart)
A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a görög válság ellenére nem omlik össze az eurozóna. Jóváhagyta a Görögországnak három év alatt nyújtandó 30 milliárd eurós készenléti hitelkeretet a Nemzetközi Valutaalap. Több száz járatot töröltek Európa-szerte az újabb izlandi hamufelhő miatt
máj. 10
6:54
Tárgyalóasztalhoz ült Izrael és a Palesztin Hatóság + videó (ATV)
A Hamasz szerint a Hatóságnak ehhez nincs joga.
máj. 10
6:55
Ma alakul meg az LMP parlamenti frakciója (Infostart)
Ma alakul meg az LMP parlamenti frakciója. A párt országgyűlési képviselőcsoportjának tagjai kétnapos ülést tartanak Esztergomban.
máj. 10
7:12
Drogliberalizáció: 60 milliárdot keresne rajta az állam? (ATV)
Legalábbis a droglobbi képviselői szerint.
máj. 10
7:14
Újabb kajakos élsportolónk válik: néhány hónap után adta be a bontókeresetet (ATV)
Az okokat nem kívánja nyilvánosságra hozni.
máj. 10
7:57
Májusban dupla fizetés a BKV-nél! Futja rá... (168 Óra Online)
Az Index hírportál információi szerint a 12 ezer dolgozó jelentős részének duplán utalta ki a munkabérét a BKV - írja az MTI.
máj. 10
7:57
Többen bicikliznek (Metropol)
Nehéz lenne elmagyarázni egy falun élő idős asszonynak, hogy miért vonulnak fel évente kétszer a kerékpárosok Budapesten és a vidéki nagyvárosokban.
máj. 10
7:57
Egyetlen kártyateremnek sincs pókerengedélye (Alternatív Energia)
Érdekessé vált a televíziókban is futó pókerversenyek megítélése, májustól ugyanis a jogszabályok értelmében csak engedéllyel rendelkező kártyatermekben lehet kártyajátékokat szervezni, márpedig eddig nem kapott engedélyt egyetlen terem sem - írja a Napi Gazdaság hétfői száma.
máj. 10
8:03
Tévedésből dupla fizetést adtak a BKV-nál (Infostart)
A BKV szerint minden ötödik dolgozójuk kapott tévedésből dupla bért májusban, ezzel a céget 446 millió forint kár érte, a visszafizettetésről már gondoskodtak.
máj. 10
8:05
Újabb kísérlet a 2006. október 23-i túlkapások kivizsgálására - lapszemle (Infostart)
Ötödikként fut neki Balsai István, hogy kivizsgálja a 2006. október 23-i rendőri oszlatás és túlkapások körülményeit. A miniszterelnöki megbízott esélyei a Népszabadság latolgatja.
máj. 10
8:06
Vérrög eltávolítás: a legdrágább műtét + videó (ATV)
És egyben a legmodernebb is.
máj. 10
8:24
Nyolcat vágott a Chelsea, bajnok lett (ATV)
Hiába győzött a MU, nem tudta beérni a kékeket.
máj. 10
8:42
Folytatódnak az érettségik (ATV)
Nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli van ma.
máj. 10
8:51
Pintér élvezi a Fidesz támogatását (Alternatív Energia)
Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát - közölte Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn az ATV Jam című reggeli műsorában.
máj. 10
8:57
Fűrész Gábor: A választók száműzték az elit-demokráciát (Infostart)
Orbán Viktor a forradalom említésével a változás mértékére utalt - mondta Fűrész Gábor az Inforádió Aréna című műsorában. A Századvég Alapítvány elemzője szerint a Fidesz elnöke a nemzeti konzultációval az elit-demokrácia világából mozdíthatja ki a magyar politikát.
máj. 10
9:09
Jobbik: Ha van Holokauszt-nap, legyen napja Trianonnak is! (168 Óra Online)
Levélben kereste meg a Fideszt a Jobbik azért, hogy az Országgyűlésben támogassa az új parlamenti párt régi javaslatát, a Trianon-emléknap bevezetését.
máj. 10
9:09
Vulkán - Egy járatot töröltek Ferihegyen (Alternatív Energia)
Hétfőn reggelig egy, a Lufthansa müncheni járatát törölték Ferihegyen, de jó néhány gép késve érkezik, illetve indul az izlandi vulkánkitörés okozta hamufelhő miatt - közölte Szilágyi Károly, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Aiport Zrt. szóvivője az MTI-vel.
máj. 10
9:18
Már 30 halottja van az orosz bányarobbanásnak (ATV)
30-ra emelkedett a szombati sújtólégrobbanások halálos áldozatainak száma - jelentette a Ria-Novosztyi orosz hírügynökség hétfőn. Még legalább 60 munkás van a mélyben.
máj. 10
9:20
Véletlenül kétszeres fizetést utaltak a BKV-soknak (ATV)
2 milliárd forint lehet a túlfizetés.
máj. 10
9:22
20 év után visszatér a magyar sorozatsztár (ATV)
Eddig főleg színpadon lehetett csak látni.
máj. 10
9:36
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 18. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
máj. 10
9:38
Gyorshír! Puch helyett Ujhelyi lehet az Országgyűlés alelnöke (ATV)
A volt pártpénztárnok már nem ragaszkodik a jelöléséhez.
máj. 10
9:45
Balla Irma-gyilkosság: 12 év fegyház az áldozat fiának (Alternatív Energia)
Tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon hétfőn S. Sándort, akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt az ügyészség.
máj. 10
10:03
Ezt már Orbán sem hagyhatta szó nélkül! (168 Óra Online)
Orbán Viktor is elkísérte Pécsre a felcsúti Puskás Akadémia U19-es csapatát - a leendő miniszterelnök a szögletzászló mellől figyelte a meccset, néha vitatkozva a partjelzővel.
máj. 10
10:03
Disznók és lovak szabadultak el (Metropol)
Kanyarodás közben felborult egy disznókat szállító kamion Tatabánya egyik forgalmas útkereszteződésében, a 180 állat egy része kiszabadult. Elszabadult lovak okoztak riadalmat vasárnap a 4-es úton Nyíregyháza és Újfehértó között.
máj. 10
10:03
Van élet a Parlamenten kívül is? (Alternatív Energia)
Sok ismert politikus kiesett a parlamentből, miután két rendszerváltó párt sem jutott be az Országgyűlésbe. Az SZDSZ-ből többen teljesen visszavonulnak, de néhány ex képviselőnél - már a kora miatt is - indokolt a kérdés, hogy hol folytatja a pályafutását. Többen tanítással, néhányan ingatlancégekkel, egyesek pedig műsorvezetéssel próbálkoznak.
máj. 10
10:09
Elhunyt Toller László (Infostart)
Elhunyt Toller László volt szocialista országgyűlési képviselő - értesült MSZP-s forrásból az MTI hétfőn.
máj. 10
10:12
Elhunyt Pécs volt polgármestere (ATV)
Toller László évek óta éber kómában volt.
máj. 10
10:21
Ájultra verte az osztálytársát a cigány Miskolcon? (168 Óra Online)
„A kisfiam, Barkai Botond a Miskolc, Fazekas utcai általános iskola 5. a osztályos tanulója. 2010. április 16. napján 15.15 órakor a gyermekem napközis tanára telefonon értesített, hogy menjek be az iskolába, és vigyem el a gyermekemet az orvoshoz, mert az iskolában bántalmazták... a bántalmazás során elájult... Az orvos elmondása szerint Botondnak agyrázkódása van, a jobb füle vérzett, arcának…
máj. 10
10:21
12 év fegyház Balla Irma fiának (Metropol)
Tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon hétfőn S. Sándort, akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt az ügyészség.
máj. 10
10:21
Német érettségi feladatok megoldásokkal - Tesztelje tudását! (Alternatív Energia)
Mindenhol rendben lezajlottak a német nyelv írásbeli érettségi vizsgák pénteken - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A feladatokat és a megoldásokat megtekintheti itt a Népszava Online-on.
máj. 10
10:27
Jogerős a parlamenti választás eredménye (Infostart)
Jogerős az áprilisi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután valamennyi jogorvoslati lehetőség lezárult.
máj. 10
10:30
Tom Hanks fia megnősült (ATV)
Új szerepet játszhat az Oscar-díjas színész.
máj. 10
10:39
Elhunyt Toller László volt országgyűlési képviselő (Metropol)
Elhunyt Toller László volt szocialista országgyűlési képviselő - értesült MSZP-s forrásból az MTI hétfőn.
máj. 10
10:41
Jogerős az áprilisi választás eredménye (Metropol)
Jogerős az áprilisi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután valamennyi jogorvoslati lehetőség lezárult.
máj. 10
10:43
Szabadlábon védekezhet a hitelcsalás Jobbikos gyanúsítottja (Metropol)
Szabadlábon védekezhetnek a keszthelyi hitelcsalás gyanúsítottjai a három hónapos előzetes letartóztatás után.
máj. 10
10:45
Őry Csaba: A kis- és közepes méretű vállakozások teremtenek munkahelyeket (Infostart)
Az Európai Unió azon fáradozik, hogy szigorúbb menedzselést kapjon a foglalkoztatás fejlesztése - közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában. Őry Csaba emellett beszélt arról is, hogy a termelő, új értéket létrehozó gazdaságot és beruházásokat kell támogatni Magyarországon, és ebben az unió is hasonlóképpen gondolkodik.
máj. 10
10:48
12 évre ítélték a fideszes képviselő fiát (ATV)
Egy évig előzetesben volt már.
máj. 10
10:57
Ráfaraghatunk a nemzeti totemállatra (168 Óra Online)
Fonyód polgármestere és helyi képviselők ragadtak elsőként vésőt a fonyódi turulszobor szombaton kezdődött faragásánál. A héten bárki beszállhat a közös alkotásba.

Keresés