2010. május 10. hétfő

máj. 10
0:45
Öblítsen! (HáziPatika)
Ez a felszólítás fogorvosnál hangzik el, többnyire kezelés közben. Ha azonban a fogorvosi rendelőn kívül is többet tennénk a szájhigiéniáért, például rendszeresen végeznénk szájöblítést is, a kezelések jó részét meg lehetne...
máj. 10
0:49
Ez itt a jövő: íme a multivitamin, amit Önre szabnak! (HáziPatika)
A személyre szabottság világában, ahol a telefontól az edzéstervekig mindent igyekeznek egyedileg hozzánk igazítani, immár itt van a vitaminok új családja is, amit az emberek különbözőségére alapozva egy magyar orvos fejlesztett...
máj. 10
0:53
Depressziós beteg a családban vagy a baráti társaságban (HáziPatika)
A depresszió kezelése még a szakemberek számára is nehéz feladatot jelent. Bár modern, hatékony készítmények állnak rendelkezésünkre, fontossá válhatnak egyéb tényezők is a kezelés során. Melyek ezek?
máj. 10
1:24
Pfuj, pedáns pasi! (Blikk)
A csajoktól ezúttal azt kérdezték: Ha feljön hozzám egy nő, azonnal körülnéz, és következtetéseket von le. Mire vigyázzak, mi jön be nektek, ha lakásról van szó?
máj. 10
1:28
Csókolózni tessék! (Blikk)
A csókolózás a legtöbb kultúrában a szerelem egyik alapvető megnyilvánulási formája. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás vizsgálta nem csupán a csók történetét, hanem egészségügyi hatásait is. Bizony, az élvezet mellett a csók más jótékony tulajdonságokkal is bír!
máj. 10
1:32
Védjük meg magunkat a kullancsoktól! (Blikk)
Szinte nincs olyan hely Magyarországon, ahol ne találkoznánk kullancsokkal. De vajon mit tehetünk ellenük?
máj. 10
3:06
Az epehólyag betegségei - Milyen tünetek esetén gondoljon rá? (WebBeteg)
Az epehólyag a hasüregben elhelyezkedő szervünk, mely a máj által termelt epét raktározza, majd az epe az emésztés folyamán a hasnyálmirigy váladékával közös vezetéken keresztül jut a vékonybélbe. Az epével kapcsolatos betegségekről és kezelésükről.
máj. 10
5:12
Hogyan kontrollálhatja a bélgázokat? (WebBeteg)
A gáz – az a fajta, mely előzetes figyelmeztetés nélkül távozik a gyomor-és béltraktusból – az élet velejárója.
máj. 10
7:18
Sportolás és az ízületek védelme - Praktikus tanácsok (WebBeteg)
Miután vészesen közeledik a nyár, sokan úgy gondolják, itt az ideje belevágni a sportolásba, hogy a szezonra formába lendüljenek.
máj. 10
8:33
Ráolvasás – az NLCafe új, könyvterápiás sorozata! A költőnőtől... (NLC)
Gondoltad, hogy a könyv tkp. gyógyhatású készítmény? Persze a megfelelő hatáshoz el kell olvasni... Hogy milyen típusú bajra milyen könyv való, kiderül Karafiáth Orsolya új sorozatából!
máj. 10
9:24
Cukorbetegség - Mennyi a napi tejfogyasztás ajánlott mennyisége? (WebBeteg)
Miért meghatározott a cukorbetegeknek a naponta fogyasztható tej mennyisége? Miért nem jó, ha reggelire több tejet iszik a cukorbeteg?
máj. 10
10:03
Lelakatolta a Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János iskola bejáratát reggelre az épület tulajdonosa (Infostart)
Lelakatolta a Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János iskola bejáratát reggelre az épület tulajdonosa, így az oda járó 250 gyerek csak késve, a lakat leverése után tudott bejutni a tantermekbe.
máj. 10
10:27
Egyre több a fiatal szívbeteg (WebBeteg)
A becslések szerint a világon évente csaknem 17 millió ember hal meg szív- és érrendszeri betegségek következtében - hangzott el a Magyar Kardiológusok Társaságának hétvégi nemzetközi kongresszusán, Balatonfüreden.
máj. 10
12:33
Stroke - Minden perc számít! (WebBeteg)
Több ezren látogattak ki május 9-én vasárnap a Stroke Napjára, amelynek a hagyományokhoz híven a budapesti Városliget adott otthont. A szervezők az agyi érkatasztrófák gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára kívánták felhívni a lakosság figyelmet.
máj. 10
13:03
Megkezdődött a miskolci özönvíz kárának felmérése (Infostart)
Megkezdődött Miskolcon azoknak a károknak a felmérése, amelyeket az özönvízszerű esőzés okozott az elmúlt héten az önkormányzati és magántulajdonú épületekben.
máj. 10
13:05
Markoló borult a Váci útra - képek (Infostart)
Markoló borult a Váci útra a XIII. kerületben, a baleset helyszínén motoros rendőrök irányítják a forgalmat - közölte a rendőrség
máj. 10
14:39
Szívinfarktus - Fiatalok is veszélyben (WebBeteg)
A magas vérnyomás kezelésének európai irányelvei, a hirtelen szívhalál kérdése, a szívinfarktus megelőzésének jelentősége valamint a RizikoRiadó program ismertetése is reflektorfénybe került a hétvégén befejeződött a Magyar Kardiológusok Társasága által szervezett balatonfüredi kongresszuson.
máj. 10
15:09
A Mámor trónusa, avagy hogyan olvassuk józanra magunkat? (NLC)
Ráolvasás, 1. rész, melyben a költőnő ital helyett számtalan könyvet ajánl – melyekben a főhős iszik az olvasó helyett...
máj. 10
16:21
16 éve sokkolnak a kutyahússal (Infostart)
Minden bizonnyal átverés az a levél, amelyben egy kínai étterem a kutyák felvásárlására tesz ajánlatot az Orpheusz Állatvédő Egyesületnek. A később a tányérra kerülő kutyákért kilónként 20 eurót fizetne a levél feladója. A mostanira kísértetiesen hasonló történettel egy amerikai férfi 16 éve sokkolta a tengeren túli állatvédőket.
máj. 10
17:15
Rúdtánc: önbecsülést ad - Elképesztő videóval! (NLC)
Véget értek azok az idők, amikor a rúdtáncnak kizárólag kétes hírű peepshow-kban volt helye. A nők világszerte kezdik felfedezni ezt a mozgásformát mint szórakoztató és szexi edzési lehetőséget. Egy rúdtáncos szakértő mesélte el, mitől olyan felemelő leereszkedni a rúdon.
máj. 10
18:09
Mikor a legjobb edzeni? (NLC)
Vajon a reggeli vagy az esti edzés az egészségesebb?
máj. 10
20:15
"Még mindig nem tudjuk, hogyan marad életben" (Infostart)
Továbbra sem tudják megfejteni az orvosok annak a 83 éves indiai jóginak a titkát, aki állítása szerint hetven éve nem vett magához táplálékot és folyadékot.
máj. 10
20:57
Kóma - Mit érez a kómás beteg? Mik a kilátások? (WebBeteg)
Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet tájékoztatója a kómás állapotról, szervezetben lezajló folyamatokról, illetve a kezelés lehetőségeiről.
máj. 10
22:03
Newton almafája dacol a földi gravitációval (Infostart)
Newton almafája dacol a földi gravitációval - fent az űrben.
máj. 10
23:03
Veszélyes gyógyszerek - Közösségi oldalakon hirdetnek (WebBeteg)
Korábban illegálisnak minősített kanadai online patika hozott létre vényköteles gyógyszervásárlási lehetőségeket reklámozó felhasználói fiókot az egyik ismert közösségi oldalon. A szakértők szerint az illegális gyógyszer-kereskedelem elleni intézkedéseket az új médiaplatformokra is ki kell terjeszteni.

Keresés