2010. április 29. csütörtök

ápr. 29
0:00
Pikkelysömör, stigma, civil szervezetek (WebBeteg)
A panaszaik enyhítésében eddig hiába reménykedő pikkelysömörös betegek számára életminőséget javító, fontos fejlemény, hogy „biológiai” hatóanyag segítségével tüneteiket immár eredményesen lehet kezelni. Az is jó hír a pszoriázissal élőknek, hogy érdekeik képviseletére az eddigi öt mellé, február közepén újabb helyi közösség alakult. Az egri klub után, a tervek szerint, nyár elején már Kecskeméten…
ápr. 29
0:48
Ne titkolja, kezelhető! (HáziPatika)
Az inkontinencia kezelésére rendkívül széles paletta áll rendelkezésünkre. Különösen jó, hír, hogy a vizelet-visszatartási nehézségek többsége gyógyszer és műtét nélkül is jól gyógyítható. Feltéve, hogy a beteg tudja, az eredmény...
ápr. 29
0:52
Kosszal az allergia ellen (HáziPatika)
Az allergia széles körben terjed a fejlett országokban: a szénanátha, az ekcéma, a csalánkiütés és asztma száma növekvő tendenciát mutat, aminek akár a túlzásba vitt tisztaság is lehet az oka.
ápr. 29
6:51
Áramkimaradás volt Angyalföld egy részén (Infostart)
Kábelhiba miatt szünetelt az áramszolgáltatás hajnalban Budapest XIII. kerületének egy részén. Az Elmű sajtóügyeletese elmondta, hogy 4 és fél 5 között egy 10 kilovoltos kábel hibája okozott kimaradást.
ápr. 29
6:53
Ma van a tánc világnapja (Infostart)
Ma van a tánc világnapja, amelyet 1983 óta a klasszikus balett kiemelkedő alakja, Jean-Georges Noverre születésnapján tartják szerte a világon.
ápr. 29
8:03
Nagylelkűséggel növelhető a fizikai állóképesség! (Infostart)
Nem csak mások életét befolyásolja a jótett, hanem a jótevőét is - állítják a kutatók. Kísérletekkel igazolták, hogy a nagyvonalúság amellett, hogy lelkileg elégedetté tesz, a testi teljesítőképességet is növeli - közölte a Daily Mail.
ápr. 29
9:27
Sok csokoládét fogyaszt? - Depressziós? (WebBeteg)
Az Archives of Internal Medicine című egészségügyi folyóiratban közzétett eredmények szerint a leginkább depressziós tesztalanyok napi átlagban mintegy 11 gramm csokoládét ettek meg.
ápr. 29
9:33
Csodával határos módon túlélte a medúza gyilkos csípését (Infostart)
Az orvosok sem tudják hogyan, de egy tízéves ausztrál kislány túlélte a kockamedúza halálos csípését.
ápr. 29
10:30
Hiányos fogsor - gyengébb emlékezőképesség? (WebBeteg)
Akinek hiányos a fogazata, annak már az emlékezőtehetségével is baj van. A közhelyszerű igazságot amerikai kutatók elegáns tudományos vizsgálattal igazolták, és az eredményeket a Journal of Dental Research közölte.
ápr. 29
10:32
Vastagbélrák - Mi az, ami életet menthet? (WebBeteg)
Jelenleg sok országban a vastagbélszűrést a székletből esetlegesen kimutatható vér alapján végzik. Mint igazolták, az eljárás bevezetése 15 százalékkal csökkenti a halálozási arányt.
ápr. 29
13:57
Terápiák, amelyek megváltoztatják a gyógyítást, az életet (WebBeteg)
Az új megoldások keresése viszi előre a tudományt, a technológiát, s a fejlődés (az ipari fejlesztések) legfőbb értéke, ha a születő eredmény addig el nem látott, ki nem elégített humán érdekeket szolgál, fejtegette a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szövetségének (EAHP) 15. kongresszusa alkalmából szervezett sajtóbeszélgetésen, Nizzában dr. Willard H. Dere, az Amgen inc. alelnöke. (x)
ápr. 29
14:57
Ismét teljes vonalon közlekedik az 1-es villamos (Infostart)
Ismét teljes vonalon közlekedik az 1-es villamos - közölte a BKV fődiszpécsere.
ápr. 29
17:06
Gyógyszerek - Monitoroz a WHO (WebBeteg)
A WHO jelenleg egy közel 100 ezer hatástalan gyógyszeres kezelési esetet tartalmazó adatbázissal rendelkezik, amelyeknek egy része az előzetes vizsgálatok szerint rossz minőségű és/vagy hamis gyógyszerek fogyasztására vezethető vissza.
ápr. 29
18:15
Fogytán a nő legjobb barátja! (Infostart)
Kifogyóban van a világ gyémántkészlete, mondja a legnagyobb drágakőtermelő vállalat, a De Beers.
ápr. 29
18:33
Kigyulladt egy kamion az M0-ás autóúton - képek (Infostart)
Kigyulladt egy kamion csütörtök délután az M0-ás autóúton a péceli lehajtónál a Szeged felé vezető sávban.
ápr. 29
19:12
Ízületek - Mi okozhatja a fájdalmat? (WebBeteg)
Az ízületi fájdalmak hátterében számos tényező állhat. Okozhatja sérülés, fertőzés, gyulladás, autoimmun betegség és porckopás egyaránt. A fájdalom az egyik testrészből a másikba sugározhat.
ápr. 29
20:03
Miért jobb a barna rizs a simánál? (Infostart)
A barna rizs fogyasztásával megelőzhető a magas vérnyomás kialakulása és csökkenthető a szívroham kockázatát - állítják amerikai kutatók.
ápr. 29
20:15
Tularémia - Egy veszélyes betegség, amit a kullancs (is) terjeszt! (WebBeteg)
A tularémia egy ritka fertőző betegség, mely a bőrt, szemet és tüdőt támadja meg. A tularémia több úton is átterjedhet az emberre, beleértve a rovarcsípést és a fertőzött állatoknak való közvetlen kitételt.
ápr. 29
20:39
A kifogott harcsaóriás 71 kilogrammos - 20 percig fárasztották (Infostart)
Kapitális harcsát fogott a fehérvárcsurgói tározótónál zajló, 72 órás nonstop harcsaforgó verseny két gönyűi résztvevője; az óriás ragadozó 71,28 kilogramm súlyú, és 210 centiméter hosszú - mondta el csütörtökön Purger István, a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének titkára.
ápr. 29
22:21
Tegye jobbá nemi életét! (WebBeteg)
A testedzés nemcsak a középkorú férfiak szívére, de szexuális teljesítőképességére is kedvező hatást gyakorol - állapították meg ausztrál tudósok.
ápr. 29
23:24
Esztétikai fogászat: A tökéletes mosoly szolgálatában (WebBeteg)
Ma már minden érdeklődő számára nyilvánvaló, hogy rendkívül színes a rendelkezésre álló módszerek palettája, amelyek képesek a mosoly megszépítésére.

Keresés