2010. április 23. péntek

ápr. 23
1:06
Orrmandula-műtét? Égési sérülés azonnali ellátása? A HáziPatika segített! (HáziPatika)
A patikus krémet adott a kisgyermek égett kezére, ám az édesanya gyanakodott, és nálunk talált azonnali segítséget. Nem kente be a megégett bőrt, hanem hideg víz alá tette, majd orvoshoz fordult. Mozsár Andrásné története...
ápr. 23
1:10
Ezért lehetnek feledékenyek a nők (HáziPatika)
Terhessége előrehaladásával számos kismama számol be fokozódó feledékenységről és egy új kutatás szerint ezt a megemelkedett hormonszintek agyra gyakorolt hatása okozza.
ápr. 23
2:33
Vitamindús levesek az egész családnak (Blikk)
Íme három zöldséges fogás a tavaszi fáradtság ellen Kaldeneker György ajánlásával
ápr. 23
5:51
A köröm betegségei (WebBeteg)
A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.
ápr. 23
6:45
Súlyosan szennyeződhet a Mexikói-öböl vize a baleset miatt (Infostart)
Fennáll a súlyos tengerszennyezés veszélye a Mexikói-öbölben, mert a csütörtökön elsüllyedt olajkitermelő platformból akár 1,2 millió liter olaj is kiömölhet a vízbe. Barack Obama amerikai elnök kormánya jelenlegi legfontosabb feladatának nevezte a baleset hatásainak minimálisra csökkentését.
ápr. 23
7:57
A terhesség során kötelező szűrővizsgálatok (WebBeteg)
A terhesgondozást Magyarországon a szülész-nőgyógyász szakorvos, a családorvos és a védőnő együtt végzi. Célja a magzat és az anya egészségi állapotának követése, a kismama anyaságra való felkészítése.
ápr. 23
8:51
Mennyi öregségi nyugdíjat kap - egy 36 éves? (Infostart)
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban. A legfiatalabb öregségi nyugdíjasaink 1970 és 1974 között születtek, ők - 1317-en - átlagosan havi 154 279 forintos ellátásban részesülnek.
ápr. 23
9:45
Kiderült a francia titok - új proteingazdag diéta a tökéletes alakért (Infostart)
Feltűnt már önnek, hogy a francia nők - mindegy milyen korúak - mindig feltűnően csinosak és karcsúak? A titok nyitja egy diétában rejlik: másfél millió francia nő esküszik a Dukan diétára. Rajtuk kívül számos politikus, filmsztár, modell - például Gisele Bündchen és Jennifer Lopez is - Dukan életmódot folytat.
ápr. 23
10:03
Mitől (is) függhet a gyerek testsúlya? - Kutatás (WebBeteg)
Az apai és az anyai elhízottság különböző mértékben volt összefüggésben a gyerekek elhízottságára, az elhízott apák gyerekeinek 12, az elhízott anyák gyerekeinek 14 százaléka volt maga is elhízott.
ápr. 23
11:06
Online patikák nyílhatnak? (WebBeteg)
Az internetes gyógyszer-értékesítésekre vonatkozó teljes körű tilalom részleges feloldásával megnyitná az utat az online patikák előtt a francia Egészségügyi Minisztérium. A helyi gyógyszertárakat tömörítő érdekvédelmi szervezet azonban ellenzi az elképzeléseket.
ápr. 23
12:09
Dögös farmerek minden testalkatra (Blikk)
Imádod a farmereket, de lapos a feneked vagy túl széles a csípőd és nem tudod, milyen fazont válassz? Segítünk, hogy megtaláld a hozzád illő sikkes és szexi darabot!
ápr. 23
12:09
Anyatej a rákterápiában? (WebBeteg)
Egy, az anyatejből származó anyag humán tesztjeiben svéd kutatók igazolták, hogy elpusztítja a hólyagrákos sejteket - közölte a PLoSOne elnevezésű nyílt hozzáférésű tudományos portál (www.plosone.org).
ápr. 23
13:57
Ámosz Oz: "A nyugatiaktól eltérően mi útmutatást, vigaszt keresünk az irodalomban" (Infostart)
Ámosz Oz izraeli író a Millenáris területén vasárnapig tartó 17. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. A nemzetközileg is elismert, az irodalmi Nobel-díj várományosai között számon tartott szerző csütörtöki pódiumbeszélgetésén szólt a magyar és izraeli irodalom közötti hasonlóságokról és közel-keleti rendezés kérdéséről is.
ápr. 23
14:15
Hepatitisz C: Új szert tesztelnek! (WebBeteg)
Egy amerikai gyógyszervállalat egyik kísérleti vegyülete minden eddiginél hatékonyabbnak bizonyult a hepatitisz C kezelésében - közölték szerdán a cég kutatói.
ápr. 23
15:18
Cukorbetegség - Miért szükséges a kezelési napló? (WebBeteg)
Miért szükséges a kezelési napló folyamatos vezetése? A vércukor-önellenőrzés elterjedése új távlatokat nyitott az inzulinkezelés megtervezésében. Már említettük, hogy alkalmazása elvben életmódkezelést folytató, illetve vércukor-csökkentő tablettákat szedő cukorbetegeken is támogatható, igazi jelentősége azonban inzulinnal kezeltek esetében van.
ápr. 23
15:45
Heti háromszori szex - a túlélésért! (NLC)
Aki fél a szívinfarktustól, éljen rendszeres nemi életet! – állítja egy „szexuális gyógyítással” foglalkozó kongresszus vezetője. Dr. Fekete Ferenc a meglepő megoldást friss tudományos adatokkal támasztja alá.
ápr. 23
19:30
Al-Anon - "Magdi vagyok, alkoholbeteg hozzátartozója..." (WebBeteg)
Itt senki nem kérdez semmit, esetleg egy keresztnevet. Itt egyforma a takarítónő és az ügyvéd, a családos és a szingli, egy dolog azonban nagyon erősen összeköti az Al-Anon csoportokat: a hozzátartozójuk, barátjuk, jó ismerősök alkoholbeteg.
ápr. 23
19:54
Ürülékkel az óceánok megmentéséért (Infostart)
A bálnaürülék nem csupán természetes trágya az óceánok számára, de segíthet a globális felmelegedés elleni küzdelemben is, mert lehetővé teszi, hogy az óceán több szén-dioxidot nyeljen el - állapították meg ausztrál tudósok.
ápr. 23
20:15
Mire jó a sport? (NLC)
A legtöbben azért kezdünk mozogni, hogy leadjunk egy-két felesleges kilót. Pedig a sport másra is jó...
ápr. 23
20:30
Egérfogó végezte ki a ritka faj utolsó példányát? (Infostart)
Új-Zéland egyik főszigetén, az Északin helyileg kihaltnak hitt gekkóra bukkantak: holtan. Az állattal egy egérfogó végzett.
ápr. 23
20:33
5 tuti gyógyító étel (NLC)
Az egészséges táplálkozástól nemcsak a derekad lesz karcsúbb: egyes élelmiszerek tele vannak olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek számos fronton segítik a szervezetedet. Íme az öt legjobb.
ápr. 23
20:48
A világ első teljes arcátültetését végezték Spanyolországban (Infostart)
A világ első teljes arcátültetése volt a műtétet végző kórház állítása szerint egy márciusi spanyolországi transzplantáció, amelyről az orvosok csütörtökön szolgáltak részletekkel.
ápr. 23
21:06
Puska helyett vadakkal irtják a "kártékony" madarakat (Infostart)
Borztoborzó után megkezdődött a hadművelet az Egyesült Államok Idaho államában a pelikánok ellen.
ápr. 23
21:36
Foghúzás után - A fogorvos tanácsai (WebBeteg)
Ilyen helyzetben, amikor - valljuk be -fájdalmat okoznak, az ember alig várja, hogy kívül legyen az ajtón. Egyes orvosoknál a kezünkbe nyomnak egy cetlit, amin a legfontosabbak rajta vannak, de mi van, ha nem voltunk ilyen szerencsések?
ápr. 23
22:39
Az allergiás megbetegedések okai (WebBeteg)
Ha szemviszketéssel, tüsszögéssel, vagy a szezonális allergia egyéb tüneteivel küzd, érdemes lenne átgondolni a szigorú kézmosási szokásait, melyről azt hitte, hozzájárul az egészségéhez.

Keresés