2010. április 23. péntek

ápr. 23
9:06
Drámai változás a láthatáron? – Csírájában tapossák el a letöltést (168 Óra Online)
A könyvkiadókat képviselő GAU és a szerzői jogvédő BREIN együttműködési megállapodást jelentett be, amelynek célja, hogy elejét vegyék a digitális könyvkalózkodás terjedésének.
ápr. 23
9:21
Fél méteres a világ leghosszabb rovara - képpel (Infostart)
Száznál több eddig ismeretlen állat- és növényfajt fedeztek fel kutatók a délkelet-ázsiai Borneó szigetén, köztük egy repülő békát és a világ leghosszabb rovarját, amely több mint fél méteres és alakja a botsáskáéra emlékeztet. Az új fajokról a Természetvédelmi Világalap (WWF) számolt be.
ápr. 23
10:33
Három fajhoz tartozik a kardszárnyú delfin (Infostart)
Bár igen hasonlítanak egymásra, valójában nem egy, hanem több fajt alkotnak a kardszárnyú delfinek - állapították meg genetikai elemzések után amerikai kutatók, akik tanulmányukat a Genome Research című szakfolyóiratban tették közzé.
ápr. 23
13:30
Szexi sms, mms? Ezekre a tinikre jellemző... (168 Óra Online)
Egy friss kutatás szerint a tinédzserek számára az sms jelenti a kommunikáció legfőbb formáját, pedig a mobiltelefonok gyakran válnak a szülők és az iskola közötti konfliktusok okozójává.
ápr. 23
20:06
Kiknek jött a legjobbkor az izlandi vulkánkitörés? (Infostart)
Jókor váltott blogformátumra a régi vulkánhíradó: éppen egy hónappal ezelőtt váltottak a szerkesztők, röviddel a világ legnagyobb érdeklődését kiváltó vulkánkitörése előtt. A vulkáni hamu "jóvoltából" ugrásszerűen emelkedett a blog olvasottsága. Az Eyjafjöll aktivitása egyébként pénteken nem gyengült, sőt a kitörési felhő most épp magasabbra emelkedik, mintegy 5 kilométerre, ez jól látható a…

Keresés