2010. április 27. kedd

ápr. 27
5:36
Szemétre szánt vénákból nyerhetnek életmentő őssejteket (Infostart)
Az életmentő bypass műtétekhez kivett lábvénák szolgálhatnak olyan őssejtek forrásául, amelyeket későbbi szívproblémák kezelésére használnak fel. A Bristoli Egyetem munkatársai a Circulation című szaklapban számoltak be arról, hogy vénákból nyertek ki őssejteket, amelyeket stimulálva később új véredényeket növesztettek a kísérleti egerekben.
ápr. 27
8:36
Rossz hír a cukorbetegeknek (Infostart)
A cukorbaj nem csak általában a koszorúér-betegség egyik legfontosabb kockázati tényezője, hanem kifejezetten növeli a leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarremegés esélyét is. Az ezzel foglalkozó, három évig tartó vizsgálat eredményeit a Journal of General Internal Medicine közölte.
ápr. 27
10:57
Kemény bírálat: Egyetlen egységes piac létezik, az illegális... (168 Óra Online)
Neelie Kroes, digitális politikáért is felelős EU-biztos szerint az egységes digitális piac hiánya és a sok helyütt elégtelen, illetve nem létező legális szolgáltatások felelősek az illegális letöltés Európában tapasztalt jelentős arányáért. A biztos szerint az EU a digitális szolgáltatások piacán jelentősen lemaradt az Egyesült Államok mögött – számolt be az eWeek Europe szakportál.
ápr. 27
20:36
Zöld teával védjük a szemünket! (Infostart)
A zöld tea jótékony összetevői képesek bejutni a szem szöveteibe is, ezzel növelve a védettségünket például a zöldhályog (glaukóma) és más szembetegségek ellen, bizonyítják a legújabb tanulmányok.
ápr. 27
20:51
Tovább kutatják Szeged eltűnt várát (168 Óra Online)
Jövő héten két ásatási szelvényt nyitnak a régészek Szegeden, hogy a hajdani vár északi és déli főfalát azonosítsák. Az erődítményt ugyan az 1879-es árvíz után elbontották, ám a kutatásnak hála, mind pontosabban rajzolható a belváros térképére – írja a .

Keresés