2010. április 7. szerda

ápr. 7
7:42
A multivitamin tabletták növelik a mellrák kialakulásának kockázatát? (Infostart)
Talán éppen azzal növelik a mellrák kockázatát a nők, hogy naponta szednek multivitaminokat, pont azért, hogy elkerüljék a betegségeket - olvasható a tanulmányokban. A kutatók szerint majdnem 20 százalékkal nő a tumor kialakulásának veszélye azoknál a középkorúaknál és az idősebb nőknél, akik rendszeresen szednek ilyen készítményeket.
ápr. 7
8:18
Kínai hackerek loptak indiai titkos információkat (Infostart)
Indiai nemzetbiztonsági információkat, a dalai láma irodájának elektronikus leveleit és más titkos digitális dokumentumokat loptak kínai hackerek - derült ki egy kanadai jelentésből.
ápr. 7
9:48
Üvegházhatású nevetőgázt bocsát ki a kiolvadó fagyott talaj (Infostart)
Fagyott talaj kiolvadása során szén-dioxid és metán mellett a harmadik legfontosabb üvegházhatású gáz, a nevetőgázként is ismert dinitrogén-oxid is a légkörbe kerül - mutatták ki tudósok.
ápr. 7
10:42
Meghibásodott a Discovery, mielőtt a Nemzetközi Űrállomásra érkezett (Infostart)
A Discovery amerikai űrrepülőgép megérkezett szerdán a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
ápr. 7
16:42
Jól repült a napelemes gép (Infostart)
Sikeres próbarepülést hajtott végre Bertrand Piccard svájci léghajós napelemmel működő repülőgépe; a szerkezettel a tervek szerint 2012-ben körberepülik a Földet.
ápr. 7
17:18
Holnap egy kisbolygó halad el a Föld közelében (Infostart)
Holnap éjfélkor egy 22 méter átmérőjű kisbolygó halad el a Föld közelében. Az aszteroida 359 ezer kilométerre közelíti meg a bolygót; ez a Föld-Hold távolság kilenctizede, így az amerikai űrkutatási hivatal szakemberei szerint az objektum nem jelent veszélyt.

Keresés