2010. április 7. szerda

ápr. 7
0:00
Mellrák és génmutáció - Mi az összefüggés? (WebBeteg)
A fiatalon mellrákkal diagnosztizált nőknél érdemes genetikai tesztet végezni. Amennyiben hordozzák a BRCA gének valamelyikének mutációját, érdemes átgondolniuk a kezelésre, megelőzésre rendelkezésre álló stratégiákat.
ápr. 7
0:24
Hogyan jut el valaki az öngyilkosságig? (HáziPatika)
József Attila és Kleopátra, Adolf Hitler és Marilyn Monroe, Kurt Cobain és most Daróczi Dávid... látszólag nem sok fűzi őket össze, mégis, ha az életük nem hasonlított egymásra, a haláluk részben igen. Önkezükkel vetettek véget az...
ápr. 7
0:28
Felfedezték a véralvadásért felelős géneket (HáziPatika)
Kutatók három olyan gént azonosítottak, amelyek rávilágíthatnak a véralvadási zavarok, például a trombózis és a stroke bizonyos fajtáinak genetikai okaira.
ápr. 7
3:09
Veszélyes a szolárium, adóval is sújtják (WebBeteg)
A szoláriumozás a szakorvosok szerint olyan mértékben fokozza a bőrrák kockázatát, hogy az Egyesült Államokban ezt a szépészeti szolgáltatást különadóval akarják sújtani.
ápr. 7
5:15
A béta blokkolók működése és hatása (WebBeteg)
A béta blokkoló típusú hatóanyagok szervezetünk belső szabályozására hatva több kóros folyamatot pozitívan befolyásolnak, mint például a magas vérnyomást, a szívritmuszavarokat, a szívelégtelenséget, az anginák egyes típusait, sőt egyes nem szív-érrendszeri betegségeket is.
ápr. 7
6:15
Könnyebb lehet a baba, ha edz a mama (Infostart)
Befolyással lehet a születendő gyermek tömegére, ha az anya könnyű edzést végez a terhesség alatt - állapították meg új-zélandi és amerikai kutatók.
ápr. 7
6:51
Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa (Infostart)
Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztviselőjére hivatkozva az NPR amerikai közszolgálati rádió.
ápr. 7
7:21
A legelterjedtebb allergiatípusok (WebBeteg)
A három leggyakoribb allergiás betegség az asztma, a rhinitis és a különböző ételallergiák. Európában nyolcvanmillió embert tartanak nyilván különböző allergiás betegségekkel. Előfordulások, arányok.
ápr. 7
8:03
A Mount Everestre készül egy 13 éves amerikai fiú (Infostart)
A Mount Everest meghódítására készül egy 13 éves kaliforniai fiú, akinek az az álma, hogy megmássza a hét kontinens hét legmagasabb csúcsát.
ápr. 7
8:15
Lazítani kellene (Metropol)
Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organisation, WHO) alapokmánya 1948. április 7-én lépett életbe: ez a nap azóta az egészségügyi világnap.
ápr. 7
8:17
Május elején ismét lesz ingyenes szűrővizsgálat (Metropol)
Már hagyománynak tekinthető, hogy a Magyar Bőrgyógyászati Társulat Onkodermatológiai Szekciója 2010. május 3-án, hétfőn ismételten „Országos Melanóma Napot” szervez.
ápr. 7
8:19
Komoly gond az autisták kirekesztettsége (Metropol)
Az autizmus napjainkra már nem egy elszigetelt, szűk réteget érintő probléma. Világszerte 67 millió embert érint, hazánkban pedig 60 000 autizmussal élő ember van.
ápr. 7
8:21
Szombatra ismét esőt hoz a hidegfront (Infostart)
Péntekig túlnyomóan napos, száraz idő várható, nappali gomolyfelhő-képződésre kell számítani. Szombaton azonban hidegfront érkezik, hatására a hétvégén többnyire erősen felhős lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, zápor.
ápr. 7
8:23
Csengőhang gyógyítja a szénanáthát (Infostart)
A kutyák és macskák számára készített tolmácsgép és az ellenkező nemet vonzó csengőhang után új találmánnyal rukkolt elő egy japán cég: a szénanáthát gyógyító telefonos csengőhanggal újít a gyógyászat birodalmában.
ápr. 7
8:45
Környezetbarát passzív ház (Metropol)
Ma már köztudott, hogy az Európában felhasznált energia körülbelül 40%-át az épületek emésztik fel. A gazdaságosabban működő házak elterjedése ezért az egyik legfontosabb eszköz a teljes energiafelhasználás, ezáltal az ökológiai lábnyomunk csökkentésében.
ápr. 7
9:27
Baktériumokkal a plusz kilók ellen - Kísérlet (WebBeteg)
Sokan szeretnének úgy lefogyni, hogy mások dolgoznak helyettük - ez most valósággá válhat. A "mások" jelen esetben baktériumok.
ápr. 7
10:09
Korábban halnak az alacsony tesztoszteronszintű férfiak (Infostart)
Korábban halnak azok a férfiak, akiknek vérében alacsony a tesztoszteron nemi hormon koncentrációja - derült ki egy német tanulmányból.
ápr. 7
10:30
A zsír aktiválhatja a szunnyadó tuberkulózist (WebBeteg)
Világszerte emberek millióiban megtalálható a Mycobakterium tuberculosis kórokozó, a betegség azonban mégis csupán töredéküknél jelentkezik.
ápr. 7
11:33
Stroke ellen séta (WebBeteg)
Csökkentheti egy új tanulmány szerint a nők stroke-kockázatát, ha tornacipőt húznak, és hosszabb tempós sétára indulnak.
ápr. 7
12:57
Több mint félezer kiállító az idei Construmán (Metropol)
A tavalyihoz hasonló területen, 21 ezer négyzetméteren 550 kiállító mutatja be építőanyagait és építőipari eszközeit a jövő szerdán nyíló Construma szakkiállításon, ahol a díszvendég Bajorország lesz - ismertette sajtótájékoztatón Szalai Levente kiállítás igazgató szerdán Budapesten.
ápr. 7
13:36
Cefanorm - a menstruációs zavarok normalizálására! (HáziPatika)
Cefanorm kemény kapszula. A menstruációs zavarok normalizálására! Folyamatos szedése stabilizálja a havi ciklust és enyhíti a menstruációt megelőző kellemetlen tüneteket.
ápr. 7
14:42
Zeneterápia és a Parkinson-kór (WebBeteg)
A zeneterápia a zenét használja fel fizikai, érzelmi, kognitív és szociális téren, a beteg életkorától függetlenül a panaszok és tünetek kezelésében. A zeneterápiának két típusa van: aktív, ami magában foglalja a hangszerek és énekhang használatát, és passzív, ami egyszerű zenehallgatást jelent.
ápr. 7
16:36
3 étel, amelyet a bőröd is szeret (NLC)
Az egészség nemcsak azt jelenti, hogy nehezebben kapod el a betegségeket, hanem azt is, hogy ragyog a bőröd, erős, fényes a hajad, és nem törik le a körmöd. A helyes táplálkozás tehát a szépségednek is jót tesz - próbáld ki például a következő három finomságot.
ápr. 7
16:48
Miért fontos a szűrővizsgálat? (WebBeteg)
A RizikóRiadó Program 2010 hatására úgy tűnik, hogy egyre többen érzik úgy, valóban tehetnek saját és mások egészségének megőrzése érdekében. Nincsenek ezzel máshogy hazánk híres színészei sem, akik szinte kötelességüknek érezték csatlakozni a kezdeményezéshez, hogy ezúton hívják fel a lakosság figyelmét a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének fontosságára. A RizikóRiadó első állomása…
ápr. 7
17:30
A boldogság 4 jele (NLC)
Az, hogy boldogan éled az életed, vagy savanyú arccal sétálsz át rajta, nemcsak a géneken és a neveltetéseden múlik, hanem az életmódodon is. Mutatunk négy olyan tényezőt, amely arra utal, hogy minden esélyed megvan a boldogságra.
ápr. 7
17:51
Zöldségfogyasztás és a rák - Mi az igazság? (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1990-ben kibocsátott ajánlása szerint napi öt adag gyümölcs vagy zöldség elfogyasztása segít a rák és más betegségek elleni védekezésben.
ápr. 7
18:54
Spinning - Mit érdemes róla tudni? (WebBeteg)
A felhők mögül kikandikáló tavaszi nap első sugarai mindig felpörgetnek, és energiával töltenek fel mindenkit. Ilyenkor nagyobb lendülettel vágunk bele az edzésbe, esetleg könnyebben próbálunk ki újabb sportokat.
ápr. 7
19:00
A dohányzást vissza kell szorítani - mondják az orvosok (NLC)
Szinte nincs olyan szervünk, amelyet a dohányzás ne érintene károsan, mégis egyre több a dohányos. E kedvezőtlen kép javítása érdekében írt alá együttműködési megállapodást a témában legjobban érintett négy orvosi társaság, a kormányzatnak pedig javasolják a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítását.
ápr. 7
20:57
A gének döntik el, melyik az ideális diéta (Infostart)
A genetika határozza meg, hatékony-e egy diéta vagy sem - vélik amerikai tudósok, miután elemezték több mint száz túlsúlyos nő testtömegének alakulását és DNS-ét.
ápr. 7
21:00
Cukorbetegség - A glukoz paradoxon (WebBeteg)
Mit jelent a cukorbetegséggel kapcsolatban egyre gyakrabban emlegetett glukóz paradoxon fogalma? A cukorbetegség – kezeletlen formában – magas vércukorszinttel jellemzett állapot. S bár hátterében összetett anyagcsere- károsodás áll, amely a fehérje- és zsíranyagcserét is érinti, közvetlen kiváltója az inzulinelválasztás és/vagy -hatás károsodása.

Keresés