2010. április 18. vasárnap

ápr. 18
0:54
Jóga: test és lélek harmóniája (HáziPatika)
Talán a legértékesebb tudás az, amelyet önmagunkról szerezhetünk: saját testünk, lelkünk, szellemünk ismerete, az önuralom elsajátítása, a belső harmónia elérése. A jóga ebben segíthet.
ápr. 18
2:30
Bőrápolás a természet patikájának segítségével (Blikk)
Maria Treben, a legendás osztrák botanikus és írónő azt vallotta, semmi sem hasznosabb a bőrünknek, mint a magunk készítette természetes szerek
ápr. 18
3:00
Dohányzás és depresszió - Mi az összefüggés? (WebBeteg)
Tíz depressziós ember közül három napi egy doboz cigarettánál többet szívott, ez csaknem duplája annak a mennyiségnek, melyet a nem depressziós dohányosok szívtak el naponta.
ápr. 18
6:09
Cukorbetegek húsfogyasztása (WebBeteg)
Húsból miért nem ehet annyit a cukorbeteg, amennyit akar, ha egyszer a napi szénhidrátszámítás szerint nem kell figyelembe venni a szénhidráttartalmát?
ápr. 18
7:33
Híres konyak is verseng a gyulai pálinkafesztiválon (Infostart)
Kilenc országból 858 nevezés érkezett az idei gyulai pálinka és gyümölcspárlat versenyre, amely pénteken kezdődött és vasárnap fejeződik be - mondta el a rendezvény egyik szervezője. Kovács Mátyás hozzátette: a vár melletti területen különböző koncertekre, és természetesen kóstolókra is várják az érdeklődőket. Gyulán, a Várkertben 11. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Kisüsti Pálinka…
ápr. 18
8:15
A nők agya másként reagál a túlsúly látványára (WebBeteg)
A nők kondicionálódnak a kövérségtől való félelemre, mert folyamatosan olyan üzenetekkel bombázzák őket, hogy a vékony az ideális alkat.
ápr. 18
9:03
Újra teljes vonalán jár a 41-es villamos (Infostart)
Üzemkezdettől ismét teljes vonalon jár a 41-es villamos, egyelőre sebességkorlátozással, a 18-as és a 47-es villamos pedig újra normál sebességgel közlekedhet - közölte a BKV.
ápr. 18
10:15
Transzba ejti a nyulakat a tehetséges nyugdíjas (Infostart)
Másodpercek alatt transzállapotba juttatja és megszabadítja a stressztől a nyulakat egy brit nyugdíjas. A férfi, aki harminc éve foglalkozik az állatok tenyésztésével, ma már nemcsak saját tapsifülesein alkalmazza tudományát, hanem kétségbeesett gazdiknak is segít lenevelni kedvenceiket a harapdálásról.
ápr. 18
10:21
Rákelőző állapot a bőrön: a Paget-kór (WebBeteg)
A bőr Paget-kórja az obligát rákelőző állapot közé tartozik, amely azt jelenti, hogy olyan rosszindulatú állapotról van szó, amely spontán visszafejlődési hajlamot nem mutat, azaz kezelés nélkül belőle minden esetben rákos megbetegedés alakul ki.
ápr. 18
10:51
Véletlen baleset volt a dobogókői tragédia - képekkel (Infostart)
Kizárható, hogy szándékosság okozta volna szombat esti, dobogókői balesetet, amelyben egy ember meghalt, egy másik pedig könnyebben megsérült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
ápr. 18
11:24
Hét belvízvédelmi szakaszon van készültség Észak-Magyarországon (Infostart)
Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság (Ékövizig) mind a hét belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője.
ápr. 18
11:26
Gyorsan hajtott a sofőr, felborult a kocsi, meghalt az utas (Infostart)
Gyorsan hajtott és felborult autójával egy ittas férfi Móron szombat este, utasa meghalt; a gépkocsivezetőt őrizetbe vették - közölte a rendőrség.
ápr. 18
11:28
Meteorológia: marad a hamu Magyarország felett (Infostart)
Az éjszaka érkező csapadékosabb front csökkentheti a vulkáni hamu koncentrációját a légkörben, de utána feltehetően ismét a szennyezettebb nyugat-európai levegő áramlik az ország fölé - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
ápr. 18
12:27
Alkoholizmus - Az áremelés a megoldás? (WebBeteg)
Áremeléssel csökkenthető lenne az alkoholizmus miatt bekövetkező halálesetek száma, mivel magasabb ár mellett többen mondanának le az alkoholról. Emellett az egészségügyi kiadások is csökkennének - írja a világ egyik legtekintélyesebb orvosi hetilapja, a The Lancet.
ápr. 18
13:12
Nyíregyházi diákcsoport rekedt Angliában (Infostart)
Magyar diákok angliai tartózkodását hosszabbította meg az izlandi vulkánkitörés, amely miatt a csoport repülőgépe nem tudott felszállni. A gyerekek vasárnap, busszal indultak haza.
ápr. 18
14:33
A szívbetegségek és a stressz (WebBeteg)
Az általános vélekedés szerint a koszorúérbetegség, a szívinfarktus döntően a kellemetlen lelki hatások, a stressz következménye.
ápr. 18
17:06
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
ápr. 18
17:42
Terhességi elhízás - Veszélyesebb, mint hinné! (WebBeteg)
Az elhízott terhes nőknél fokozott annak veszélye, hogy gyermekük veleszületett szívbetegséggel jöjjön a világra – állítja egy új tanulmány.
ápr. 18
18:45
Mellrák - Génmutációk felelősek az áttétekért? (WebBeteg)
A rák épp annyira összetett, mint azt feltételezték, ezért csupán egy vagy két génmutáció megcélzása csupán kis valószínűséggel lesz eredményes.
ápr. 18
19:48
Ketten meghaltak egy dombóvári balesetben - teljes útzár a 61-esen (Infostart)
Két ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek Dombóváron, miután egy motorkerékpár személygépkocsival ütközött a 61-es főúton vasárnap kora este - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
ápr. 18
21:36
Levegő Munkacsoport: jelentősen nőtt a légszennyező részecskék koncentrációja (Infostart)
Néhány óra alatt több mint ötszörösére nőtt a légszennyező részecskék koncentrációja Budapesten, amikor az izlandi tűzhányó hamufelhője elérte a fővárost, Nyíregyházán pedig nyolc-tízszeres volt a növekedés - közölte a Levegő Munkacsoport. Hozzátette: amennyiben valóban a vulkáni hamu került a talaj közeli levegőbe, akkor az abban lévő gázok és nehézfémek károsíthatták a szabadban tartózkodók,…
ápr. 18
21:54
Fogászati problémák: nagyobb szív- és érrendszeri kockázat (WebBeteg)
A Journal of Periodontology című szaklapban megjelent tanulmány szerint a tíznél kevesebb saját foggal rendelkező embereknek 7-szer nagyobb a koronáriás szívbetegség miatti halálozási kockázatuk, mint a velük egyidős, azonos nemű, ám 25-nél több foggal bíró embereknek.

Keresés