2010. április 21. szerda

ápr. 21
0:18
Agyi implantátum selyemből - Miért hasznos? (WebBeteg)
A részben selyemből készült agyi implantátum az agy felszínére "olvadhat", ezáltal közvetlen összeköttetést teremthet az idegi jelek regisztrálására - közölték amerikai kutatók vasárnap.
ápr. 21
0:48
Segítő áfonya (Metropol)
A szembe behatoló káros sugarak (ultraibolya fény, képernyők elektromágneses sugarai) folyamatosan károsíthatják szemünk éleslátásért felelős helyét, a makulát, ezért védelméről gondoskodnunk kell.
ápr. 21
1:00
Személyre szabott multivitamin? Magyar találmány! (HáziPatika)
Se étrend, se diéta, sőt még étrend-kiegészítő sincs, ami minden embernél egyformán hatékony lenne. Miért is kellene? Éppen erre, azaz az emberek különbözőségére alapozva fejlesztett ki speciális, egyénre szabott vitaminokat egy...
ápr. 21
1:04
Árulkodik a gyógyszer rólunk az orvosnak (HáziPatika)
A Floridai Egyetem mérnökei olyan tablettát fejlesztettek, mely egy apró mikrochipet és egy antennát tartalmaz. Ennek mérete kapszulányi, lenyelés után automatikusan figyelmezteti az orvost és a hozzátartozókat a gyógyszer...
ápr. 21
5:33
A policisztás petefészek betegség (PCOS) - Tünetek és kezelés (WebBeteg)
A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma, vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegség ről van szó.
ápr. 21
8:18
Együtt is támadhat a szénanátha és az asztma (Metropol)
A két önmagában is sokakat érintő betegség gyakori együttes előfordulása fokozott veszélyt jelent az érintetteknek. Sokszor azonban nem ismerik fel idejében.
ápr. 21
8:48
375 milliárd kellene lakástámogatásra (Metropol)
Elkészült a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) kiadásában az az otthonteremtési program, amelyet szakmai és társadalmi szervezetek javaslatai és észrevételei alapján foglaltak össze.
ápr. 21
8:50
"A jó dizájn mindig a funkciót követi" (Metropol)
Szabó Levente, az Eelectrolux terméktervezője beszélt dizájnról, technológiáról, tervezésről.
ápr. 21
8:52
200-300 ezret is spórolhatunk (Metropol)
Egy átlagos, 70–80 m2-es sátortetős épületben található lakásnál egy körülbelül 2,5 millió forintba kerülő felújítással évente 190–225 ezer forintot lehet megspórolni a rezsin, míg egy nagyjából 4 milliós felújítással 230–290 ezer forintot.
ápr. 21
8:54
Konyhát terveznek (Metropol)
Az IKEA Family felmérése szerint a legtöbb időt a konyhában tölti a család. Sokan a tavaszi hónapokban szeretnék elkezdeni új konyhájuk kialakítását vagy a régi felújítását, csak nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.
ápr. 21
9:45
Figyelemzavar - Az azonnali visszajelzés segíthet (WebBeteg)
Szakemberek szerint a mindennapi életben nehéz megvalósítani, hogy a tanárok folyamatosan azonnali visszajelzést adjanak a figyelemzavaros, hiperaktív gyerekeknek.
ápr. 21
9:51
Súlyos baleset a 6-os főúton Paksnál (Infostart)
Egy ember súlyos sérülést szenvedett szerda reggel Paksnál, a 6-os főúton, ahol személyautó és tehergépkocsi ütközött össze - közölte a rendőrség.
ápr. 21
10:27
Keveseben születtek, kevesebben haltak meg, mint tavaly ilyenkor (Infostart)
Az év első két hónapjában 2 és fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint 2009 azonos időszakában, a halálozások száma pedig 6,8 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
ápr. 21
10:45
Bombát találtak Miskolcon egy ház pincéjében (Infostart)
Feltehetően világháborús lövedéket találtak egy lakatlan családi ház pincéjében szerda reggel Miskolcon, a Budai József utcában.
ápr. 21
10:48
Cukorbetegség - Hányás, hányinger és étkezési ritmus (WebBeteg)
Hogyan étkezzen a cukorbeteg hányingerrel, hányással járó társbetegségek fellépésekor? A hányinger, hányás a megszokott étkezési ritmust nehezíti.
ápr. 21
10:50
"Hogyan mulasztható el a stria?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Csúnya striák alakultak, ki nálam a szülés után. Mit tehetnék, hogy elmúljanak, nagyon el vagyok keseredve!" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 21
11:21
Elsőfokúra mérsékelték a Sajón az árvízvédelmi készültséget (Infostart)
Elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget a Sajó teljes hosszán - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője
ápr. 21
11:23
Betömték a 2-es metró falán keletkezett rést (Infostart)
Kijavították a szakemberek az éjjel a 2-es metró alagútjában, a Baross téri felüljáró alatt keletkezett mintegy 10x10 centiméteres rést, az érintett területet azonban fokozott megfigyelés alatt tartják - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.
ápr. 21
11:51
A "szüzesség" és az egészség összefügg (WebBeteg)
Minél szűzebbnek számít egy olívaolaj, annál jótékonyabb hatással van az egészségre. Az extra szűz változat különösen sok gyulladásért felelős gént képes elnyomni a szervezetben.
ápr. 21
13:57
Rákkeltő és függőséget is okoz... (WebBeteg)
Függőséget, sőt alkoholizmus esetében tapasztalhatókhoz hasonló tüneteket okozhat a rendszeres szolárium-használat - állítja egy amerikai tanulmány. A szoláriumok látogatása ugyanis nemcsak barnaságot vált ki, hanem a kedélyállapotot is javítja, ugyanakkor az UV-sugarak növelik a bőrrák kialakulásának kockázatát.
ápr. 21
16:27
Életveszélyesen megsérült egy nő gázrobbanásban Óbudán - képek (Infostart)
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy idős asszonyt, aki gázrobbanást idézett elő óbudai otthonában szerda délután. A tüzet két vízsugárral sikerült eloltani, jelenleg az utómunkálatokat végzik - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
ápr. 21
17:03
Eloltották a tüzet a Hegyalja úton - képek (Infostart)
Többórás munkával eloltották azt a tüzet, amely egy lakóház tetején keletkezett szerdán a főváros I. kerületében, a Hegyalja úton - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.
ápr. 21
17:06
Veszélyesek a feldolgozott húsok? - Kutatás (WebBeteg)
A kutatás által alátámasztott életviteli tanács: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús fogyasztása ajánlott a rákkockázat csökkentése érdekében.
ápr. 21
18:09
A hosszútávfutás - Veszélyei is vannak? (WebBeteg)
Ha a rendszeres testmozgás, mint a kocogás jót tesz az egészségnek, joggal gondolhatjuk, hogy az olyan turbó edzések, mint a maratoni futásra való felkészülés, méginkább.
ápr. 21
18:15
Annyi az absztinens, mint a rendszeres ivó Európában (Infostart)
Az EU-polgárok közel egynegyede - pontosan 24 százaléka - egyáltalán nem ivott alkoholt az elmúlt egy esztendő alatt, ám azok körében, akik fogyasztottak alkoholt, 29 százalék hetente minimum egy alkalommal legalább öt pohárral is felhajtott - derül ki az Eurobarométer uniós közvélemény-kutató intézet felméréséből.
ápr. 21
19:12
A vulkáni hamu hatása az egészségre - A fül-orr-gégész válaszol (WebBeteg)
Ártalmas-e egészségünkre a hamufelhő? Az allergiások jobban ki vannak téve a negatív egészségügyi hatásnak? - A hazánk fölé érkező vulkáni hamu egészségügyi hatásairól kérdeztük Dr. Horváth Tamás fül-orr-gégész szakorvost.
ápr. 21
21:48
Az amerikai tinik sms-ben kommunikálnak egymással (Infostart)
Az amerikai tizenévesek leggyakrabban szöveges üzenetek formájában kommunikálnak, ráadásul a lányok több mint kétszer annyi sms-t írnak, mint a fiúk - derült ki egy felmérésből.
ápr. 21
22:21
Hamis tabletták a határon (WebBeteg)
Az év elején a hatóságok 10 millió naria (USD 67 ezer) összértékű hamis tablettát foglaltak le. Ezekről a szkenner már a helyszínen kimutatta, hogy nem megfelelő összetevőket tartalmaz.

Keresés