2010. április 12. hétfő

ápr. 12
1:15
Logikai csavarok, avagy gondolkodási hibák (HáziPatika)
Előfordul, hogy a minket érő információkat negatív irányba torzítjuk. De ha a gondolkodásukat áthatják berögzött, negatív gondolatok; és mindent úgy magyarázunk, hogy ezeket fenntartsuk, lehet, hogy a depresszió gondolkodási...
ápr. 12
1:19
A narancslé megvéd a zsíros ételektől (HáziPatika)
A flavonoid-tartalmú élelmiszerek - például narancslé - semlegesítik a magas zsír és szénhidrát-tartalmú gyorséttermi ételek oxidatív és gyulladáskeltő hatását, ezáltal csökkentik az ereket érő károsodást - mutatták ki a Buffalói...
ápr. 12
3:54
Mire figyeljünk önbarnító krém használatakor? (WebBeteg)
Mindenki számára elérhető az év bármely szakában, első látásra könnyen alkalmazható készítmények, melyek többsége otthoni használatra lettek kifejlesztve, bár kozmetikai célokra is kiválóak: az önbarnítő készítmények.
ápr. 12
5:30
Gyalogosok "termelik" a közlámpákhoz az áramot (Infostart)
Elektromosságot termelő járdát használnak két héten át a dél-franciaországi Toulouse gyalogosai.
ápr. 12
5:48
Hosszú vita végére tettek pontot a szabadkőművesek (Infostart)
A Franciaországi Nagyoriens, egész Európa egyik legnagyobb múltú és legnagyobb létszámú szabadkőműves testvérisége immár nőket is sorai közé enged - közölte a szervezet.
ápr. 12
7:36
Gerendai Károly: Nem vasárnapi ebédet kell összeválogatnunk a piacról (Infostart)
Nem csak az emberek anyagi helyzetén, hanem az adott ország kultúráján is múlik, hogy mennyire forgalmasak az éttermek - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Gerendai Károly, a Costes étterem, és Zsidai Zoltán Roy, a 21 - A Magyar Vendéglő tulajdonosa. Hozzátették: a legjobb magyar éttermek is szívesebben vásárolnának magyar termelőktől, de az alapanyagok minősége egyáltalán nem minden…
ápr. 12
9:06
Miért csökken drasztikusan a házasságkötések száma? (Infostart)
A Központi Statisztikai Hivatal felmérései szerint évente egyre kevesebben kötnek házasságot Magyarországon, ezzel egy időben nő az élettársi kapcsolatok száma. Az okokról az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt Bagdi Emőke klinikai szakpszichológus, tanszékvezető egyetemi tanár.
ápr. 12
9:09
Szolárium - Szabad-e nálunk, ami a szakértők szerint káros (WebBeteg)
A bőrrák kialakulásának kockázatát a szolárium használata olyan mértékben fokozza, hogy amerikai szakorvosok azt javasolják, sújtsák különadóval ezt a szépészeti szolgáltatást, a fiatalok számára pedig, egy Európai Uniós állásfoglalást követve, tiltsák meg.
ápr. 12
10:12
Stressz, depresszió, szorongás - Összefüggést találtak (WebBeteg)
Biológiai kapcsolatot fedeztek fel kanadai kutatók a stressz, a depresszió és a szorongás között.
ápr. 12
11:15
Veseátültetés - Nem biztos, hogy donor lehet a rokon (WebBeteg)
A halott donorokból származó vesék száma messze elmarad az átültetésre váró betegekétől, ezért egyre fontosabb az élő donoros transzplantáció - írja a Népszabadság.
ápr. 12
12:18
Elhízás ellen érdemes kialudni magunkat (WebBeteg)
Érdemes eleget aludnia annak, aki meg akarja őrizni karcsúságát, hiszen egy friss kutatás szerint többet esznek a kialvatlan emberek.
ápr. 12
12:30
Felejtsd el a plasztikát, itt a mellemelő melltartó! (NLC)
Az új mellemelő melltartó véget vethet a push-up korszaknak, sőt, a plasztikai sebészek üzletét is rontja. Tény, hogy nem egy kecses darab, viszont viselői szerint minden eddigi hasonló találmánynál hatásosabb.
ápr. 12
13:00
Nem változik az üzemanyagok ára (Infostart)
A héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
ápr. 12
13:21
Születési súly és diabétesz (WebBeteg)
Azt korábban is tudták a kutatók, hogy a kis súllyal született babáknál nagyobb valószínűséggel alakul ki diabétesz későbbi életükben, ám ennek okait nem ismerték.
ápr. 12
13:24
3 tuti tipp, hogy óvd a mosolyod! (NLC)
A fogaid épsége nem csak hiúsági kérdés: az elhanyagolt fogproblémák súlyos károkat okozhatnak a szervezetednek. De talán nem is gondoltad, hogy így is megvédheted a mosolyodat...
ápr. 12
17:33
Fogyással csökkenthető az inkontinencia (WebBeteg)
Korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a fogyásnak számos előnye van, többek között csökken a vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának az esélye is kisebb. Amerikai szakemberek azt tapasztalták, hogy az inkontinencia gyógyításában is jelentős szerepe van.
ápr. 12
18:36
Koleszterin - "Magas értékek a diéta mellett! Mit tegyek?" (WebBeteg)
"El vagyok keseredve, nem eszem zsírosan, sok zöldséget és zabpelyhet naponta fogyasztok, mégis rosszak a koleszterin értékeim." - Válogatás a WEBBEteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 12
19:18
Háromszázezer forintos Farmville-tartozás (Infostart)
Közel háromszázezer forintnyi tartozást hozott össze egy 12 éves brit fiú, aki a saját zsebpénze után édesanyja hitelkártyáját használta a Facebook közösségi portálon található virtuális farmja csinosítására.
ápr. 12
20:12
A Halál is lehet családnév Kínában (Infostart)
A Halál is lehet családnév Kínában - derül ki a szokatlan és olykor bizarr családnevek mintegy 2000 nevet tartalmazó gyűjteményéből.
ápr. 12
20:30
Elefánt ölte meg a cirkuszi dolgozót (Infostart)
Megrúgta és megölte egyik gondozóját egy cirkuszi elefánt Amerikában.
ápr. 12
21:45
Melanoma - Egy új vakcina segíthet a gyógyulásban? (WebBeteg)
A vakcinát Nagy-Britanniában is tesztelték, ahol az elmúlt 25 évben a melanoma aránya nagyobb ütemben emelkedett, mint más gyakori ráktípusoké, évente mintegy kétezren halnak meg miatta az országban.
ápr. 12
22:00
Éhesebbek vagyunk kialvatlanul (Infostart)
Érdemes eleget aludnia annak, aki meg akarja őrizni karcsúságát, hiszen egy friss kutatás szerint többet esznek a kialvatlan emberek.
ápr. 12
22:48
Veszélyes szerek - Hamis potencianövelők (WebBeteg)
Egyre nagyobb nemzetközi fenyegetést jelent a gyógyszerhamisítás A gyógyszerhamisítás globális terjedésére és a fokozódó veszélyre hívja fel a figyelmet a Nature Medicine aktuális számában Roxanne Khamsi szakértő.

Keresés