2010. április 27. kedd

ápr. 27
0:24
Mi vár rád a nőgyógyásznál? (HáziPatika)
Úgy érzed, testileg és lelkileg is készen állsz egy komolyabb kapcsolatra. Ám mielőtt belevetnéd magad a nagybetűs élet élvezeteibe, nem árt felkészülni! A nőgyógyászati vizsgálat az egyik első lépés a felelősségteljes felnőtté...
ápr. 27
0:28
Káros is lehet a halolaj-kapszulák szedése (HáziPatika)
Az omega-3 zsírsavak egészségre gyakorolt hatása széles körben ismert. Azonban hogyan lehet ezeket a tápanyagokat leghatásosabban a szervezetbe vinni, és van-e káros hatásuk? Ezekre a kérdésekre norvég kutatók keresték a választ.
ápr. 27
9:54
A bypass műtétek és az őssejtek (WebBeteg)
A most ismertetett új módszernél a bypass műtétek ezrei során feleslegessé váló kioperált vénákból kiindulva nyertek őssejteket.
ápr. 27
10:06
Túlreagálta a veszélyt a brit repülési hatóság? (Infostart)
Nem kellett volna lezárni a brit légteret, hiszen az Izlandi vulkánból érkező hamufelhő nem volt veszélyesen sűrű - mondják egyre többen Nagy-Britanniában. A számos európai országban bevezetett légtérzár miatt tízezrek nem tudtak elutazni vagy hazatérni, a légitársaságokat pedig óriási kár érte.
ápr. 27
10:08
Felborult egy autó a budapesti Ferenciek terénél - képek (Infostart)
Három autó karambolozott kedd reggel a főváros V. kerületében, a Ferenciek terénél, az egyik jármű felborult, hárman megsérültek; a rendőrség teljes útzárat rendelt el, így csak a BKV járatai haladhatnak át ezen a szakaszon, ott is csak egy sávon.
ápr. 27
10:57
Cukorbetegség és szívritmuszavar (WebBeteg)
A nem megfelelően kezelt, magas vércukorszintű betegek csoportjában a szívritmuszavar kétszer gyakoribb, mint a cukorbajban nem szenvedők körében.
ápr. 27
12:00
Az egészségtelen életmód 12 évet öregít rajtunk (WebBeteg)
Az egészségesebb életmódra váltás fontosságára rámutató tanulmányban mintegy 5 ezer brit felnőtt egészségét követték nyomon húsz éven át.
ápr. 27
12:57
Százezer otthont kínál a hétvégi Lakásvásár (Metropol)
A legalább 130 kiállító főleg budapesti és Pest megyei új és használt lakásokat kínál a péntektől vasárnapig nyitva tartó Lakásvásáron, a 100 ezer lakásból sokat kínálnak 10-20 százalékos engedménnyel - mondta Borsi László, a Lakásvásár média csoport elnöke kedden sajtótájékoztatóján.
ápr. 27
14:18
Ausztriában is betilthatják a burkát (Infostart)
Elképzelhetőnek tartja az osztrák kancellár a burka betiltását egy keddi nyilatkozata szerint. Werner Faymann hozzátette, mindenekelőtt meg kell vizsgálni, vajon törvényi szabályozás vagy "több felvilágosító munka" szolgálja-e jobban a nők érdekeit.
ápr. 27
15:30
Makikölykök és vízityúk fiókák az állatkertben (Infostart)
A Fővárosi Állat- és Növénykert szinte minden sarkában állatkölykökkel és fiókákkal találkozhatunk, a gorilla- és orangután kölyöktől a zsiráfborjún át egészen a vízfelületek környékén tipegő kiskacsákig. A közelmúltban további örvendetes szaporulatra került sor, hiszen a makiknál és a vízityúkoknál is "gyermekáldás" volt.
ápr. 27
15:48
Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid megsérült a Mount Everest megmászása közben (Infostart)
Lezúduló jégfal sodort el két magyar hegymászót a Himalájában; Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid megsérült - tájékoztatta az MTI-t Pekingben Sárközy Péter magyar főkonzul. A balesetnek szemtanúja volt Jamie McGuinness ismert új-zélandi hegymászó, aki száz méterre volt a magyaroktól, amikor a lavina lecsapott.
ápr. 27
16:06
Szombaton már 25 fok lesz (Infostart)
Kedden záporok, zivatarok, csütörtöktől felmelegedés, péntekre pedig nyári meleg várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Reisz András szerint a jövő héten fokozatos lehűlés és csapadékosabb időszak kezdődik.
ápr. 27
17:33
Aranyérmes olimpikont tartóztattak le - Miért? (WebBeteg)
A sportoló vallomása szerint a hamis gyógyszereket a fia rendelte, aki korábban vancouveri klubokban terjesztette a pirulákat.
ápr. 27
17:36
Jégtömb zuhant a magyar hegymászókra - Klein Dávid és egy szemtanú a balesetről (Infostart)
Zúzódásokat szenvedett Klein Dávid abban a jégomlásban, amely elsodorta társát, Várkonyi Lászlót a Himalájában - erről maga a magyar hegymászó számolt be. A balesetnek egyébként szemtanúja is volt: Jamie McGuinness, neves új-zélandi hegymászó, a Project Himalaya résztvevője arról számolt be egy másik túravezetőnek, Duncan Chessellnek, hogy látta, amint Várkonyi Lászlóra és Klein Dávidra rászakad…
ápr. 27
18:12
Tragikus kutyasorsok: állami beavatkozás kell a szaporítás visszaszorításához (Infostart)
A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány vezetője szerint az illegális kutyaszaporítás megfékezésére drasztikus állami közbeavatkozásra van szükség. A szervezet a hétvégén örökbefogadó napot tartott Budapesten, ahol számos kutya gazdára talált, de nem vihetett haza ebet minden érdeklő: csak az kaphatott új kedvencet, aki megfelelő körülményeket tud biztosítani neki.
ápr. 27
19:39
Kép: Társainál ötször gyorsabban öregszik a progériás kisfiú (WebBeteg)
A brit Harry Crowther a világon az egyetlen, aki az úgynevezett progéria szindróma egy ritka változatában szenved. A betegség révén szervezete ízületi gyulladásokkal van tele, noha még csak általános iskolás.
ápr. 27
20:15
Összetett az allergia (Metropol)
A szénanátha kezelésére szolgáló gyógyszerek támogatása évről évre csökken, ezzel párhuzamosan egyre több gyógyszer válik vény nélkül elérhetővé.
ápr. 27
20:42
Asszimetrikus herék - Melyek a hererák tünetei? (WebBeteg)
"A családomban nemrég előfordult hererák egy fiatal férfinél. Nemrég voltam urológusnál, aki a vizsgálat után megnyugtatott. Azonban én még aggódom, mert az egyik herém nagyobb. Nem egyformák." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 27
21:45
„Jelentős haladást lehet elérni speciális vízzel” (Metropol)
A nemzeti rákellenes napon tartott előadások után dr. Somlyai Gábor kutatóbiológust kérdeztük az elmúlt közel húsz év tapasztalatairól.
ápr. 27
21:45
Rossz lehelet: Az étrendben keresendő okok (WebBeteg)
A rossz lehelet elleni legjobb védelem az étrend és a megfelelő szájhigénia kombinációja. Rossz lehelete van? Talán meg kellene vizsgálni az étrendjét!
ápr. 27
21:48
A depressziós emberek több csokoládét esznek (Infostart)
A depressziótól szenvedő emberek több csokoládét esznek, sőt minél súlyosabb az állapotuk, annál többet - állapították meg hétfőn közölt tanulmányukban amerikai kutatók.
ápr. 27
22:27
Nyáron is gazdaságos a hőszigetelés (Metropol)
Sok pénzt költünk távfűtésre és gázra, de nyáron is figyelnünk kell a házunk fogyasztását. A mind több lakásba beszerelt klímaberendezések jelentős energiazabálók. Mivel háromszor annyiba kerül egy fokkal csökkenteni a lakás hőmérsékletét, mint növelni, ezért nagyon óvatosan kell használni ezeket a berendezéseket.
ápr. 27
22:29
Optimistán indul az idei lakásvásár (Metropol)
Több piaci szereplő is jelezte, hogy az idei év első negyedének végére érzékelhetően nőtt a kereslet a lakóingatlanok iránt. Akárcsak az utóbbi nyolc évben, idén is a Lakásvásárral veszi kezdetét a szezon.
ápr. 27
22:31
Díj: Brick Awards (Metropol)
Idén a világ legnagyobb téglagyártójának díját 260 projekt közül a Liechtensteini Hercegség parlamentjének és Országos Fórumának két épülete nyerte, melyet az Architekturstudio építésze, Hansjörg Göritz tervezett.
ápr. 27
23:51
Ha két betegség együtt jelentkezik... (WebBeteg)
A szénanátha és az asztma gyakori együttes előfordulása fokozott veszélyt jelent az érintettek számára. Sokszor azonban nem kerül idejében felismerésre, pedig a korai diagnózissal és megfelelő terápiaválasztással a két betegség egyensúlyban tartható.

Keresés