2010. március 31. szerda

márc. 31
0:03
A kólázás veszélyei (WebBeteg)
Árthatnak ondósejtjeiknek azok a férfiak, akik naponta egy liternél több kólát isznak - állítják dán kutatók.
márc. 31
0:33
Bélféregtől légzési panaszok... (HáziPatika)
Az orsóférgesség vagy Ascariasis az egyik leggyakoribb, férgek által okozott parazitafertőzés Magyarországon. A 20-40 cm-es jószágok az ember vékonybelében élve dézsmálják meg a táplálékot, és - nem tévedés! - főként légzési...
márc. 31
0:37
A túlsúly néha előnyös is lehet?! (HáziPatika)
Az elhízásról régóta úgy tartják, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati faktora, azonban egy új, a Rochesteri Egyetem Orvosi Karán végzett tanulmány szerint a soványság nem jelent előnyt a hirtelen szívhalál...
márc. 31
5:18
Ikerterhesség - Milyen veszélyeket rejt az anyára nézve? (WebBeteg)
Az ikerterhesség veszélyeztetett állapot, mivel az ember szervezete alapvetően egyszerre egy gyermek kihordására alkalmas, így minden további magzat komoly megterhelést jelent az anyára és a magzatokra nézve.
márc. 31
7:24
Hidroterápiás gyógymódok és alkalmazásuk (WebBeteg)
A súlyfürdő víz alatti húzáson alapuló eljárás. A módszer kidolgozása Moll Károly magyar orvos nevéhez fűződik. A hidroterápiás gyógyászati eljárásokról bővebben.
márc. 31
7:39
Mit jelent, ha szabálytalan a pulzusunk? (Infostart)
Ajánlatos néha ellenőriznünk a pulzusunkat, mivel ha szabálytalan a lüktetés, az szívbetegségre utalhat.
márc. 31
8:39
Oltási kedvezmény a középiskolákban (Metropol)
A fiatalok fokozottan ki vannak téve a szexuális úton terjedő fertőző betegségeknek, épp ezért fontos ez az akció.
márc. 31
8:45
1 millió lakás újulhat meg (Metropol)
Évente 5 ezerrel lehet növelni az újonnan épített lakások számát a következő ciklusban – mondta el Bencsik János, a Fidesz szakpolitikusa a magyar, szlovák és osztrák szakemberek részvételével megrendezett I. Közép-Európai Ingatlankonferencián, Győrben.
márc. 31
8:51
A babona csak ürügy a nők zaklatására (Infostart)
Egyetlen év alatt az alacsonyabb kasztokból származó, szegény nők százai kénytelenek kínzásokat elviselni Nepálban: a boszorkányüldözés, a babona és a diszkrimináció élő jelenség a Himalája területén fekvő országban.
márc. 31
8:53
Gyereket akar? Ne igyon túl sok kólát! (Infostart)
Árthatnak ondósejtjeiknek azok a férfiak, akik naponta egy liternél több kólát isznak - állítják dán kutatók, akik átlagosan 30 százalékkal mértek alacsonyabb spermiumszámot ezeknél a férfiaknál a kólát nem fogyasztókhoz képest, noha az még így is a normális határon belül volt.
márc. 31
9:30
Terhesség és alkoholfogyasztás: agyi károsodás a következmény (WebBeteg)
Azok a csecsemők, akiknek édesanyja a terhesség alatt a megengedettnek vélt minimális mennyiségnél több alkoholt fogyaszt, nagy valószínűséggel agyi károsodással jönnek a világra - olvasható egy Berlinben nyilvánosságra hozott jelentés.
márc. 31
10:33
A koraszülés egyik rizikófaktora (WebBeteg)
A vizsgálatok során kiderült, hogy a fogíny és fogágyi betegségekkel küzdő kismamák hármoszor olyan nagy kockázattal hozhatják világra gyermeküket a 35. hét előtt, mint jó szájhigiénével rendelkező társaik.
márc. 31
10:51
Változik a thm szabályozása (Metropol)
A kormány egy új rendelete szerint az úgynevezett teljes hiteldíjmutatóban júniustól fel kell tüntetni a hitel összes költségét.
márc. 31
11:36
Bemutatták a világ első bionikus szemét (WebBeteg)
A romló látás korrekciója a feladata annak a bionikus szemnek, amelyet a világon elsőként mutattak be Ausztráliában. A találmány - támogatói szerint - forradalmi áttörésnek számít a Braille abc megalkotása óta.
márc. 31
12:27
Kiszakadó mellimplantátumok miatt visszahívási akció (Infostart)
Mellimplantátumainak visszahívására kényszerül egy francia gyártó, amelyről vizsgálat derítette ki, hogy félretájékoztatott az implantátumokban lévő szilikonnal kapcsolatban.
márc. 31
14:45
Madárinfluenza a szomszédban - Mekkora a veszély? (WebBeteg)
A Duna deltavidékén fekvő apró faluban lévő baromfiállományt leölték, a területet pedig fertőtlenítették. A hatóságok szerint nem áll fenn a fertőzés terjedésének veszélye.
márc. 31
15:33
A szüléssel emelkedik az agyvérzés kockázata (Metropol)
Azoknál a nőknél, akik egynél többször esnek át gyerekszülésen, emelkedik az agyvérzés kockázata - állapították meg koreai kutatók.
márc. 31
17:15
Vegyszeres mérgezés egy újbudai mosodában - képek (Infostart)
Súlyos mérgezéssel szállítottak kórházba egy munkást Budapesten, egy XI. kerületi mosodából - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
márc. 31
17:51
Persányi: Csak néhány hóvirág bánta az állatkerti földmunkákat (Infostart)
Cáfolta a fővárosi állatkert főigazgatója, hogy károsodott volna az intézmény növény- és állatvilága a felújítási munkák közben. Persányi Miklós az InfoRádiónak azt mondta: rendben zajlanak a Nagy-tó és a Sziklakert körüli munkálatok. Beszámolt arról is, hogy az állatkert és a vidámpark közös akciójának köszönhetően kedvezményes áron lehet bejutni a két intézménybe.
márc. 31
17:54
Viszketési inger, hólyagok, piros foltok - Minek a tünete lehet? (WebBeteg)
Amikor az ekcémát kiváltó élelmiszert keresik, a betegeket sajnos –alapos kivizsgálás nélkül is- gyakran tiltják el bizonyos élelmiszerek fogyasztásától, vagy egyoldalú diétát írnak elő számukra, amely hosszú időn keresztül hiánytüneteket is okozhat.
márc. 31
18:51
A masszázs enyhítheti a depressziót (Metropol)
Több tanulmány elemzése alapján tajvani kutatók úgy vélik, a masszázsterápia enyhítheti a depresszió tüneteit.
márc. 31
18:57
Ideális testsúly - Mennyi mozgás szükséges a megtartásához? (WebBeteg)
A legtöbb kutatás fókuszában a túlsúlyos, vagy a már elhízott személyek problémájának megoldása áll. A plusz kilókat azonban megelőzni mindig jóval egyszerűbb, mint a már kialakult súlyfelesleget ledolgozni.
márc. 31
19:33
Élelmiszeripari innováció: cukormentes, nullkalóriás ketchup (NLC)
A mustár és a majonéz tiltólistán marad, ketchupból viszont hamarosan annyit ehetünk, amennyit nem szégyellünk.
márc. 31
20:00
Szívbarát étkezés - Mire cserélje a telített zsírokat? (WebBeteg)
Fontos az étrendünk zsírtartalma és annak típusa, de azt is figyelembe kell venni, hogy ez csak egy része a szívbarát étkezésnek, ahol az alacsony telítettségű zsírok és sók fogyasztását kombinálják az olajos halak, és a legalább napi 5 adag zöldség és gyümölcs beiktatásával.”
márc. 31
20:33
Sértheti a vallási előírásokat a cigaretták szűrőiben található sertésvér (Infostart)
Egy ausztrál professzor arra figyelmezteti a mélyen hívő embereket, hogy a cigarettákban sertésvér lehet, amelyet a gyártók nem tüntetnek fel a csomagoláson.
márc. 31
20:51
Húsvétkor se vigyük túlzásba a csokievést! (Infostart)
A csokoládé csak kis mennyiségben egészséges - hívják fel a figyelmet a táplálkozási szakértők húsvét előtt. Az ünnep idején rengeteg édesség fogy, de ilyenkor is igaz a mondás, hogy a jóból is megárt a sok.
márc. 31
21:45
A sör létezése a nőknek köszönhető (Infostart)
A folyékony kenyérként is emlegetett sör a férfiak kedvenc itala, ám egy brit akadémikus szerint a nők nélkül ma nem biztos, hogy emelgetnék a habzó korsókat a kocsmákban.
márc. 31
23:09
Stroke - Életmentő tudnivalók (WebBeteg)
Évente 14 ezer haláleset írható a stroke számlájára. Éves szinten 42 ezerre tehető e betegség miatt kórházba kerültek száma, 48 százalék azoknak az aránya, akik a stroke bekövetkezése után féloldali bénulásban szenvednek. A szélütés utáni két évben a betegek közel egyharmada halálozik el.

Keresés