2010. március 18. csütörtök

márc. 18
0:27
Eva Longoria: a szókimondó feleség (astronet.hu)
A Született feleségek című tévésorozattal sztárrá vált Eva Longoria a Halak jegyében született.
márc. 18
0:31
Bruce Willis: az örök gyerek (astronet.hu)
Volt már humoros zsaru, rettenthetetlen akcióhős, vadnyugati macsó, lelketlen gyilkos és érzelgő hősszerelmes.
márc. 18
0:33
Intim zavarok nőknél (WebBeteg)
A kutatás szerint „a szexről szóló beszélgetést egyfajta stigmának tekintik” a nők, ami miatt kerülik a szexuális zavarokat érintő párbeszédet.
márc. 18
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 18
0:54
Napi Horoszkóp - március 18. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
márc. 18
1:09
Segíthet a bőrdaganatok kezelésében az ultrahang (HáziPatika.com)
A melanóma kezelésének megtervezéséhez fontos a kiterjedés pontos meghatározása. Abban az esetben, ha már nyirokcsomó-áttétek alakultak ki, agresszívabb kezelésre van szükség. Egy új technika segíthet ennek megítélésében.
márc. 18
1:13
Éljen teljes életet! (HáziPatika.com)
Sokan kétségbe esnek, ha kiderül róluk, hogy inkontinensek, mert azt gondolják, ezen nem lehet változtatni, pedig kis odafigyeléssel nagyon is sokat tehetnek azért, hogy életminőségünk javuljon.
márc. 18
5:18
Mi a barka? -szép és erdekes barkafajták 1. rész (Édenkert)
A barka szorosan a Húsvéthoz kötődik bennünk, pontosabban a Húsvét vasárnapját egy héttel megelőző Virágvasárnaphoz. A kereszténység ezen a napon ünnepli Jézus bevonulását Jeruzsálembe. Közel kétezer éve azon a helyen a nép pálmaágakat lengetve fogadta a Megváltót. A kora tavaszi időszaknak megfelelően a magyarok ezeket a pálmaágakat lombfakadás előtt virágzó fűz (Salix) fajok vesszőivel…
márc. 18
5:20
Mosogatószerrel a kártevők ellen - 2 lépésben (Édenkert)
Milliónyi undorító kis élősködő szaporodott el a szobanövényeden, ráadásul tiszta ragacs? Ha nincs kéznél a hivatalos vegyszer, házilag is elkészíthető a megfelelő ellenszer.
márc. 18
5:22
Ismerjük meg az áfonyalegyet! (Rhagoletis mendax) (Édenkert)
A neve ellenére a fekete berkenyén is károsít. Báb állapotban, a talaj felszíne alatt telel át. Rajzása június végén, július közepén kezdődik, a helyi adottságok szerint. Ekkor még folytatódik szexuális fejlődésük, és nektárral, madárürülékkel táplálkoznak. Nem okoznak kárt, észrevétlenek maradnak. De azután...
márc. 18
5:24
Ki mit visz? (Édenkert)
Alig látni embert az utcán, aki üres kézzel menne. Mindnyájan cipelünk valamit: bőröndöt, szatyrot, kosarat, táskát, csomagot, könyvet, telefont és még sorolhatnánk. Sokszor egy bemutatkozással felér, ha megfigyeljük az utcán: Ki mit visz?
márc. 18
5:26
Harry Potter mágikus növényei a mi otthonunkban is! (Édenkert)
A Harry Potter-könyvek (és immáron -filmek) egyre növekvő népszerűségét látva nem tudtuk megállni, hogy ne induljunk mi magunk is felfedező útra a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola környékén. Kiderítettük, miféle fantasztikus és kevésbé fantasztikus növényekkel fűszerezte az írónő, J. K. Rowling a varázslótanonc Harry kalandjait, avagy hogyan keveredik a valóság és a fikció a Roxfort…
márc. 18
5:28
Ehető orchideák - szerelmeseknek (Édenkert)
Fahéj és vanília. Mi más jutna az eszünkbe ezekről a csodálatos fűszerekről, mint a karácsony? Nem mindenki tudja azonban, hogy a vaníliát bizony ugyanúgy egy orchideának köszönhetjük...
márc. 18
5:30
Készítsünk Aloe vera italt házilag! (Édenkert)
Ha adalékanyagoktól mentes Aloe vera italt szeretnénk inni, akkor mixeljük házilag! Bemutatjuk, hogyan lesz egy levélből egy pohár ital.
márc. 18
7:30
Az elhízás csapdái - gyermekkorban veszélyesebb! (HarmoNet)
A nagy érdeklődésre való tekintettel immáron a X. alkalommal rendezi meg a Magyar Elhízástudományi Társaság éves Kongresszusát az Aesculap Akadémián, amely egyben a Társaság 50. tudományos rendezvénye is. A kongresszus célja, hogy szorgalmazza e sokakat érintő témában az eddig felhalmozott tudás összegyűjtését, ugyanakkor konzultációs lehetőséget biztosítson az elhízással kapcsolatos…
márc. 18
7:48
4 tipp arra, hogy karmikus jócselekedeteket hajts végre! (Ezoterikus.hu)
Karmaedényünk tartalma karmikus jócselekedeteink következtében csökken. Karmikus jócselekedetnek a Mindenséghez való elégedett, elfogadó viszonyulást tekintjük.
márc. 18
7:54
A szürkehályog (katarakta) (WebBeteg)
A katarakta (szürkehályog, szemlencse-homály) gyógyszerrel nem kezelhető, szemtorna és optikai eszközök sem segítenek, az egyetlen hatásos kezelés a műtét.
márc. 18
8:03
Bütyök, tyúkszem, szemölcs - Lábunk leggyakoribb betegségei (kamaszpanasz)
Egy bütyök, tyúkszem, benőtt köröm, vagy rosszabb esetben atlétaláb okoz lábfájdalmat és kellemetlenséget? Tartsd egészségesen lábaidat úgy, hogy megtanulod felismerni és kezelni a gyakori lábbetegségeket.
márc. 18
8:06
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-03-18 (HarmoNet)
Ma könnyen bocsátkozunk vitákba, veszekedésekbe. Egyszerűen nem tudjuk elviselni, hogy nincs igazunk. A tanácsokat sem szívesen fogadjuk, úgy érezzük, hogy mások belekontárkodnak az ügyeinkbe. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor ma megengedhetjük magunkat az extra ízeket. Kevésbé lesz érzékeny a gyomrunk, nem fog megfájdulni. Ehetünk nehezebb ételeket, ilyen például a bab is. Gyorsabb az…
márc. 18
8:08
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. március 18-tól 24-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
márc. 18
8:42
Mi a bolygóciklusod? Úgy alakul életed! (Ezoterikus.hu)
Mindennapjaid alakulását nagyon erősen befolyásolja, hogy mely bolygó uralkodása alatt születtél. Segítségünkkel megtudhatod, melyik planéta hat rád a legerősebben és milyen út áll előtted...
márc. 18
8:48
Kávéfa (Coffea arabica) (Édenkert)
Ha sötét, fényes, hullámos szélű levelekkel teli dekoratív cserjét szeretnénk közszemlére tenni, a kávéfa nem fog csalódást okozni. De ne reméljünk tőle kávébabot a reggelihez, mivel fehér, illatos virágai és piros bogyótermései normál szobai környezetben ritkán fejlődnek ki.
márc. 18
9:09
A skorpiónak ma erős a szexuális kisugárzása (Borsa)
Napi horoszkóp, csütörtök
márc. 18
9:18
Munka, bizalom, siker: Karrierépítő mondatok (HarmoNet)
Sejtem, hogy te is, mint a legtöbb ember, elsősorban ?a pénzért? dolgozol. Persze, fontos a pénz, de ne feledj egy fontos dolgot: nem azért a pénzért dolgozol, amit most kapsz, hanem azért, amit később szeretnél kapni. Egy gazda sem azért vet, amit legutóbb aratott, hanem azért, amit jövőre szeretne aratni.
márc. 18
9:18
Egészségügy a FÁK után (orientpress)
A Független Államok Közössége (FÁK) egészségügyi rendszerereinek alakulását az egykori keleti blokk történelme erősen befolyásolta. Az Oroszországtól átvett Semashko-modell egyik fő jellemzője, hogy igen nagy hangsúlyt fektetett a kórházi szektorra, ami mára jelentős reformokat tett szükségessé.
márc. 18
9:18
Mi legyen a gyerek neve? Az 1. betű sorsdöntő! (Ezoterikus.hu)
Éppen babaneveken töröd a fejedet? Baba-numerológiára van szükséged! A gyermeked keresztnevének első betűje meghatározhatja egész sorsát!
márc. 18
9:18
Rák: munka vagy rokkantnyugdíj? (sajtokozlemeny.com)
RákgyógyításMegjelent a Rákgyógyítás magazin 2010. tavaszi kiadása. A rákbetegek 2008 óta negyedévenként megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja az eddigi 10 ezer példány helyett 15 ezer példányban jut el a kórházakba és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető. tovább
márc. 18
9:36
Oltóanyagot küld a kormány Chilébe (orientpress)
Mintegy 10 millió forint összértékű, hepatitis elleni szérumot küld Magyarország a földrengés sújtotta Chilébe - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
márc. 18
9:51
Ne hagyd magad becsapni! Fontos kerti tanácsok (Édenkert)
Bizony a mai könyörtelen gazdasági versenyhelyzetben sok cég van, amely nem a hosszú távon nyújtott, korrekt szolgáltatásban, hanem a pillanatnyi előny megszerzésében látja tevékenysége legelőnyösebb formáját.
márc. 18
9:54
Hét ok, amiért a legtöbb nő visszahízik a fogyókúra után (Infostart)
Mi okozza a fogyókúrák sikertelenségét? Erre a kérdésre kereste a választ az új felmérés, melyben 274 nő vett részt és számolt be fogyókúrázással kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Az agipilates.hu idei online kutatásának eredményei szerint legtöbbször egyszerre több ok is nehezíti a fogyókúrát. Eggyel vagy kettővel még megküzdenénk, de egyszerre többel már sokszor túl nehéz.
márc. 18
9:54
Problémamegoldó tréning indul depressziósoknak (orientpress)
2010. április közepén a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékén problémakezelő tréninget indítanak 18 és 60 év közöttieknek. A terápiára öngyilkossági kísérletet elkövetett személyeket várnak.
márc. 18
10:00
A kopaszodás előnyös is lehet (WebBeteg)
Harmincadik életévére a férfiak 25-30 százaléka hullajtja el haját valamennyire, 50 éves korára pedig minden második alaposan megkopaszodik.
márc. 18
10:12
A sebvarrás biztonságosabb, mint az összehúzás (orientpress)
Brit kutatók szerint a régimódinak és lassúnak tartott sebvarrás sokkal biztonságosabb az újabban használt sebösszehúzásnál. A modernebb, gyorsabb módszer során használt fém kapcsok ugyanis könnyen beszennyeződhetnek, és az eljárás során megfertőzhetik a sebet.
márc. 18
10:12
A legkeményebb csaj a Földön (Borsa)
A BBC műsorvezetőnője, Helen Skelton több mint 3700 kilométert kajakozott az Amazonason. Senki nem hitte el, hogy meg tudja csinálni. A legkeményebb csaj!
márc. 18
10:14
7 ok, amiért a legtöbb nő visszahízik (orientpress)
Mi okozza a fogyókúrák sikertelenségét? Erre a kérdésre kereste a választ az új felmérés, melyben 274 nő vett részt és számolt be fogyókúrázással kapcsolatos személyes tapasztalatairól.
márc. 18
10:30
10 ok, amiért a pasik utálják az esküvőket! (HarmoNet)
A nők sokszor nem tudják, hogy valójában ez a fő oka annak, hogy a férfiak nem kérik meg a kezüket. Nem akarják, hogy menyaszörnnyé váljanak menyasszonyból. Nem akarnak habos-babos asztalkendők és giccs lufik közül válogatni. Nekik ugyanis nem szerepelt soha kisfiú kori álmaik között a vőlegénység.
márc. 18
10:30
Elrejthető medence (Lakáskultúra)
Helytakarékos megoldás függőlegesen mozgatható aljzattal.
márc. 18
10:33
Borral készült ételek - Borleves (Édenkert)
Borral rengeteg finomság készíthető. Használjuk pácoláshoz, főzéshez, desszertek készítéséhez. És a koktélokat még nem is említettük, mert sorozatunkban a legnépszerűbb és legfinomabb borral készült étkeket vesszük sorra. Kedvcsinálónak a kulináris élvezetekhez Woody Allen megjegyzése: "Szeretek borral főzni. Néha az ételbe is teszek..."
márc. 18
10:48
Rákban fog meghalni a legtöbb ember (HVG)
A megelőzésben és a kezelésben történt jelentős előrelépések ellenére a rák hamarosan vezető halálok lehet világszerte, mivel az emberek visszautasítják, hogy felhagyjanak a rossz szokásokkal, és mert öregszik a népesség - közölték kedden amerikai rákszakértők.
márc. 18
10:48
Újfent bebizonyosodott-A nőknek remek a memóriájuk! (ma.hu)
Egy brit vizsgálat során nők és férfiak összehasonlításából kiderült, hogy az előbbiek sokkal jobb eredményt értek el az emlékezésben, igaz, a tanulmány kizárólag a szavak megjegyzésére korlátozódott.
márc. 18
10:48
Feleslegesen tájékoztatják az orvosok a szülőket? (orientpress)
A kiskorúak műtétei előtt az orvosok minden esetben részletesen tájékoztatják a nevelőket a lehetséges komplikációkról és a beavatkozás pontos menetéről. Úgy tűnik azonban, hogy a szülők a konzultációk során nem értik meg, pontosan mi is fog történni a gyerekkel, és az elmondottak nagy részére később nem is emlékeznek.
márc. 18
10:54
Lombosfa fehérmoly (Leucoptera malifoliella / L. scitella) (Édenkert)
Az aknázó molyok közé tartozó lombosfa fehérmoly a gyümölcsösben korai, augusztusi lombhullást okoz. Az almán már károsít az első nemzedéke, a második azonban sokkal nagyobb károkat okozhat.
márc. 18
11:03
A legtöbb halálesetet hamarosan a rák okozza (WebBeteg)
A rossz, egészségkárosító szokásokról lemondani nem tudás és a népesség öregedése odáig vezethet, hogy a rák hamarosan vezető haláloknak számítson világszerte - annak ellenére, hogy mind a megelőzésben, mind a kezelésben jelentős fejlődések történtek az utóbbi időben.
márc. 18
11:06
Több mint 8,5 milliárdos fejlesztés a Debreceni Egészség Központban (orientpress)
Több mint 8,5 milliárd forint értékű vállalkozási szerződést írnak alá a DE OEC-ben. A TIOP 2.2.7 pályázat keretében megvalósuló Debreceni Egészég Központ Fejlesztési Projekt (DEK-FP) projektelemei kivitelezésére a DE OEC és a kivitelező cégcsoport vezetői a vállalkozási szerződést 2010. március 19-én 13 órakor szentesítik ünnepélyes keretek között. A Hunép Universal Zrt. és a Magyar Építő Zrt.…
márc. 18
11:06
Meghökkentő felvételek! Gyermekagresszió! (Ezoterikus.hu)
Meglepő kutatási eredményt tettek közzé, amely szerint a gyerekeknek bemutatott rendkívül élethű, erőszakot ábrázoló képek és rajzok visszaszorították agresszív hajlamukat.
márc. 18
11:15
Az endometriózis akár meddőséghez is vezethet (Borsa)
Az endometriózis egy rejtélyes betegség hiszen kialakulásának oka egyelőre nem tisztázott. A tünetek viszont ismertek: erős fájdalom és meddőség is előfordulhat.
márc. 18
11:24
Mikor túlterhelt a gyerek? (HarmoNet)
Vannak óvodások, akiknek már komplett napirendjük van. Reggel úszás, délelőtt a kötelező óvodai foglalkozások, délután valamilyen zenei, vagy sportfoglalkozás, esetleg kézműves kör. Programok sokasága, amikből a szülő választ. Hol a határ?
márc. 18
11:24
Franciaország: újabb lépések az abortusz megfékezéséért (orientpress)
Az utóbbi időben a fogamzásgátlás elterjedtté válásával számos országban csökkent a művi abortuszok (IVG) száma, ám Franciaországról ez nem mondható el. A francia egészségügyi miniszter ezért hatékony intézkedéseket helyezett kilátásba.
márc. 18
11:24
Mit üzen egy szám, amit gyakran látsz? (Ezoterikus.hu)
Ha egy szám örökösen ismétlődik az életedben, valószínűleg rádöbbensz majd, hogy valamilyen különleges jelentést hordoz számodra, így nem árt, ha tudod, pontosan mit is!
márc. 18
11:36
Sonka és torma -Piaci árak (Édenkert)
Hogyan főzzük meg a sonkát? A sonkát főzés előtt áztassuk hideg vízbe 1-2 órára, így a só nagy része kiázik belőle. Mossuk le, majd hideg vízbe tegyük fel főni, úgy, hogy a víz ellepje. A vízbe tegyünk zöldségeket, ízlés szerint fokhagymát, vöröshagymát, borsot és babérlevelet. Lassú tűzön főzzük, legalább 3 órán át. A sonka kész, ha a hús könnyen leválik a csontról. A kötözött sonkát hústű…

Keresés