2010. március 18. csütörtök

márc. 18
0:33
Intim zavarok nőknél (WebBeteg)
A kutatás szerint „a szexről szóló beszélgetést egyfajta stigmának tekintik” a nők, ami miatt kerülik a szexuális zavarokat érintő párbeszédet.
márc. 18
1:09
Segíthet a bőrdaganatok kezelésében az ultrahang (HáziPatika)
A melanóma kezelésének megtervezéséhez fontos a kiterjedés pontos meghatározása. Abban az esetben, ha már nyirokcsomó-áttétek alakultak ki, agresszívabb kezelésre van szükség. Egy új technika segíthet ennek megítélésében.
márc. 18
1:13
Éljen teljes életet! (HáziPatika)
Sokan kétségbe esnek, ha kiderül róluk, hogy inkontinensek, mert azt gondolják, ezen nem lehet változtatni, pedig kis odafigyeléssel nagyon is sokat tehetnek azért, hogy életminőségünk javuljon.
márc. 18
7:54
A szürkehályog (katarakta) (WebBeteg)
A katarakta (szürkehályog, szemlencse-homály) gyógyszerrel nem kezelhető, szemtorna és optikai eszközök sem segítenek, az egyetlen hatásos kezelés a műtét.
márc. 18
9:54
Hét ok, amiért a legtöbb nő visszahízik a fogyókúra után (Infostart)
Mi okozza a fogyókúrák sikertelenségét? Erre a kérdésre kereste a választ az új felmérés, melyben 274 nő vett részt és számolt be fogyókúrázással kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Az agipilates.hu idei online kutatásának eredményei szerint legtöbbször egyszerre több ok is nehezíti a fogyókúrát. Eggyel vagy kettővel még megküzdenénk, de egyszerre többel már sokszor túl nehéz.
márc. 18
10:00
A kopaszodás előnyös is lehet (WebBeteg)
Harmincadik életévére a férfiak 25-30 százaléka hullajtja el haját valamennyire, 50 éves korára pedig minden második alaposan megkopaszodik.
márc. 18
11:03
A legtöbb halálesetet hamarosan a rák okozza (WebBeteg)
A rossz, egészségkárosító szokásokról lemondani nem tudás és a népesség öregedése odáig vezethet, hogy a rák hamarosan vezető haláloknak számítson világszerte - annak ellenére, hogy mind a megelőzésben, mind a kezelésben jelentős fejlődések történtek az utóbbi időben.
márc. 18
12:00
Új rákellenes csodaszer a láthatáron? (NLC)
A laboratóriumi vizsgálatok során a szárított papaja kivonata képes lassítani a ráksejtek növekedését - ez derül ki egy új amerikai-japán kutatásból.
márc. 18
12:06
Szívinfarktus - Halandóbbak a nők? (WebBeteg)
Pszichológiai eltérések is vannak a férfiak és a nők között, amelyeket számításba kell venni akkor, amikor a különböző nemhez tartozó betegeknek ugyanazt a kezelést javasolják szívroham után.
márc. 18
13:09
Éhség ellen elég a sport? (WebBeteg)
Aki sokat sportol, annál kevésbé jelentkezik éhségérzet. A vékonyabb nők esetében találóbb az előző kijelentés, a súlyfelesleggel küzdők viszont a sportolás ellenére is érzékelik az éhséget - állítják amerikai tudósok a fitforfun.de internetes portálon megjelent cikkben.
márc. 18
13:12
Új vírus lopja a Facebook jelszavakat (Infostart)
A Facebook több mint 400 millió felhasználóját szemelte ki az a személyes, elsősorban bankkártyaadatok ellopására létrehozott vírus, amelyet kéretlen e-mailek formájában terjesztenek.
márc. 18
13:48
A zsírtól farkaséhes leszel! (NLC)
Ha jól belaksz a zsíros ételekből, nemcsak a kalóriadús fogások okozta hízással kell számolnod, hanem azzal is, hogy a zsírdús ételek hosszú napokra farkaséhessé tesznek.
márc. 18
14:06
7+1 súlyos ok, amiért sikertelenek a fogyókúrák (NLC)
A fogyókúrázók többsége nem egyszer diétázik élete során. Hisz a nehezen leadott kilók visszatéréséhez sokszor elég egy nagyobb levegővétel is – hinnénk. Ám egy friss kutatás egészen más képet mutat!
márc. 18
15:15
Új terápia - Csak a ráksejtekben aktív az öregedést gyorsító gén? (WebBeteg)
A tanulmányban genetikailag módosított, prosztatarákossá tett egereket használtak. A kísérleti állatok egy csoportjánál kikapcsolták az Skp2 jelű gént.
márc. 18
16:30
Üsztöke Botond: "A hotelek jelenlegi árversenye árt a magyar turizmusnak" (Infostart)
A belföldi és a nemzetközi turizmust egyaránt fontosnak tartja a Magyar Turizmus Zrt. új elnöke. Üsztöke Botond az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban úgy fogalmazott: az utóbbi időszakban csökkentek a szállodai szobaárak, és a hotelek jelenlegi árversenye árt a magyar turizmusnak.
márc. 18
16:32
Megkezdődött az Újpest Városkapu autóbusz-végállomás átépítése (Infostart)
Megkezdődött az Újpest Városkapu autóbusz-végállomás átépítése - jelentette be a Volánbusz Zrt. stratégiai igazgatója. Laukó Mária elmondta: a mintegy 400 millió forintos beruházáshoz 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Programban a pályaudvarok fejlesztésére kiírt pályázaton.
márc. 18
16:48
Kiszélesítik a Margit híd budai hídfőjét (Infostart)
Kiszélesítik a Margit hidat a budai hídfőnél, a munkálatok miatt a hétvégén lezárják a forgalom elől a budai felső rakpartot - közölte a felújítást végző Mh 2009 konzorcium.
márc. 18
17:21
Megvan a szelektív hallás orvosi magyarázata? (WebBeteg)
A kutatás remélhetőleg segít magyarázatot adni arra, miért veszítik el e képességüket a hallássérültek, azaz miért nem tudják függetleníteni hallásukat a háttérzajtól.
márc. 18
18:18
Tokaj polgármestere a miniszterelnökhöz fordult (Infostart)
Nyílt levelet intézett Bajnai Gordon miniszterelnökhöz Májer János, Tokaj független polgármestere a Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőmű és a világörökségi cím védelme kapcsán - adta hírül a tokaji önkormányzat
márc. 18
18:24
Striák - Miért alakul ki, hogyan lehet kezelni? (WebBeteg)
A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést.
márc. 18
19:27
Mennyire pontos a csuklós vérnyomásmérő? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Mennyire pontos a csuklós vérnyomásmérő? Mikor nem ajánlott a használata?" - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 18
20:24
Emlékezésben jobbak a nők (Infostart)
A nők sokkal jobb eredményt értek el az emlékezésben, mint a férfiak - derült ki egy brit vizsgálatból, amely azonban kizárólag a szavak megjegyzésére korlátozódott. A Londoni Egyetem kutatói 9600 egyidős ember bevonásával mérték fel az emberi emlékezetet.
márc. 18
20:42
Tilos kéregetni Pécs belvárosában (Infostart)
Rendeletben tiltotta meg a kéregetést a történelmi belvárosban Pécs önkormányzata.
márc. 18
21:00
Aludj csak, én álmodom (Metropol)
A tavaszi fáradtságban talán az az egyetlen jó dolog, hogy már biztosan tudhatjuk: amikor elér bennünket, biztosan vége van a télnek.
márc. 18
21:18
Egészség és étrend (Metropol)
Az energia-háztartás kényes dolog, az egyensúlya érdekében egészségesen kell táplálkoznunk és eleget mozognunk.
márc. 18
21:33
A visszatérő húgyúti fertőzés okai (WebBeteg)
Sok esetben keresik fel a betegek azzal a háziorvost, nőgyógyászt, urológust, hogy visszatérő húgyúti fertőzésük van. Ennek több oka is lehet. A nők nagyobb eséllyel vannak kitéve a fertőzésnek, tekintettel arra, hogy a húgycsövük rövidebb, ezáltal a kórokozóknak rövidebb utat kell ahhoz megtenni, hogy felkússzanak a húgyhólyagba.
márc. 18
22:36
Mennyibe kerül? - Túlsúly, magas vérnyomás, konyhasó... (WebBeteg)
A magas vérnyomás diagnózisa sokak szerint az egyetlen, bizonyíthatóan költséghatékony szűrés: gyermekkortól kezdve mindenkinek időnként mérjék meg a vérnyomását, hiszen a vizsgálat gyakorlatilag semmibe nem kerül.
márc. 18
23:39
A HIV fertőzés megelőzése és a banán - Mi az összefüggés? (WebBeteg)
Az Egyesült Államokban a HIV terjedésének még mindig nem lehet gátat szabni, a szegényebb országokban pedig kifejezett robbanás tapasztalható.

Keresés