2010. március 3. szerda

márc. 3
0:15
Haldokló gyermekek - Kutatás (WebBeteg)
A vezető amerikai orvoscsoportok - például az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Orvosi Szövetség - ellenzik a kegyes halált, de álláspontjuk szerint a haldokló pácienseknél az életmentő beavatkozások mellőzése etikus lehet.
márc. 3
0:36
Búcsú a népszerű fogyókúra-segítőtől (HáziPatika)
Az Európai Gyógyszerügynökség befejezte a szibutramin hatóanyag-tartalmú fogyasztószerek biztonságos alkalmazásának felülvizsgálását és az eredmények alapján javasolták a termékek forgalomból való kivonását.
márc. 3
0:40
A fájdalomcsillapító, amely kivédheti a Parkinson-kórt (HáziPatika)
Egy új kutatás szerint a rendszeresen ibuprofent szedőknél csökken a Parkinson-kór kialakulásának kockázata.
márc. 3
3:24
A jód élettani szerepe - Hiánybetegség és a túl sok jód hatása (WebBeteg)
A jódhiány szövődményeként gyakran jelentkezik a pajzsmirigy megnagyobbodása. Ennek magyarázata, hogy a jód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a pajzsmirigy, az általa termelt két hormont előállítsa.
márc. 3
5:30
Speciális kérdések az inzulinkezelt diabétesz esetén I. (WebBeteg)
Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabes mellitus. Ennek megfelelően nagyon sok laikus, de egyre több egészségügyi alkalmazott is konfrontálódik a diabeteses gyermekek ellátásával és ellátást igénylő speciális eseteivel.
márc. 3
7:00
Már 53-an haltak meg télen közterületeken (Infostart)
Ezen a télen eddig 53-an haltak meg a közterületeken, összesen pedig 120-an vesztették életüket kihűlés következtében - áll az Országos Rendőr-főkapitányság összesítésében.
márc. 3
7:02
Újabb négy hónapot késnek az új Alstom metrókocsik (Infostart)
Sajtóértesülések szerint újabb négy hónapot késik az új Alstom metrókocsik forgalomba állása a 2-es metró vonalán, mert a francia cég a korábban jelzett február helyett már csak június végére ígéri a végleges típusengedély megszerzését. Az Index internetes portál úgy tudja: Demszky Gábor főpolgármester bekérette a francia nagykövetet, Kocsis István, a BKV vezérigazgatója pedig bejelentette: ha a…
márc. 3
7:36
"Nem csak a betegséget látom, hanem az egész embert" - Interjú az Év orvosával (WebBeteg)
Az Astellas- (vagy másik nevén Az év orvosa) díjat orvosok kapják, de nem orvosoktól. A betegek döntenek, kit érjen ez a megtiszteltetés. A díjat és vele a szavazást útjára indító Tegyünk az egészségünkért alapítvány harmadik alkalommal kérdezte meg a pácienseket, kit szeretnének így elismerni. 2009 díjazottjai: Dr. Fábián Ferenc, debreceni onkológus, Dr. Németh Lajos, szekszárdi sebész és Dr.…
márc. 3
8:30
WHO: a gyermekhalálozások leggyakoribb oka a közúti baleset (Infostart)
Az 5 és 29 év közöttiek elhalálozásának leggyakoribb oka a világon a közúti baleset, és az évente történő 1,2 millió közlekedési baleset csaknem felében meghal gyalogos, kerékpáros vagy motorkerékpáros - állapítja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) New York-i idő szerint kedden nyilvánosságra hozott jelentésében.
márc. 3
8:48
Amerikában tovább tartanak a házasságok, mint az élettársi kapcsolatok (Infostart)
Az amerikai házasságok tovább tartanak, mint a boldogító igen kimondása nélkül létrejött élettársi kapcsolatok - állapította meg kedden közzétett jelentésében a Centers for Disease Control (CDC) elnevezésű betegségmegelőzési és járványvédelmi szervezet.
márc. 3
8:50
Hogyan legyen az ember vegetáriánus? (Infostart)
A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követőik a táplálkozásukból száműzik a húst vagy az állati eredetű termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az előnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az étrendet, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel - nekik segít a szakértő.
márc. 3
9:42
Mégsem véd a kalcium és a D-vitamin? - Tanulmány (WebBeteg)
Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóirat keddi számában megjelent közleményben Sesso azt javasolja, hogy egészséges emberek ne egészítsék ki étrendjüket kalciummal és D-vitaminnal.
márc. 3
10:45
Dohányzás - Hamar rászoknak a fiatalok (WebBeteg)
"A dohányipar nagyon tudatosan épít a fiatalokat megszólító (reklám)elemekre" - mutatott rá Ralf Kremer, a DAK betegségmegelőzési szakértője.
márc. 3
11:12
Spanyol cég gyárthatja az új debreceni villamosokat (Infostart)
Spanyol cég gyárthatja a 18 új debreceni villamost.
márc. 3
11:30
GfK: jelentősen visszaesett a sportolásra fordított idő (Infostart)
A 15 éves és idősebb lakosság körében 1999 és 2009 között 56-ról 69 százalékra emelkedett azok aránya, akik semmilyen említésre méltó sporttevékenységet nem végeznek. Ezzel párhuzamosan 25-ről 16 százalékra csökkent a többé-kevésbé rendszeresen, legalább havonta többször sportolók részaránya - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet nemzetközi kutatási eredményeiből.
márc. 3
11:48
Elhízás és gyulladást jelző fehérje a vérben - Miért veszélyes? (WebBeteg)
A 3-5 éves elhízott gyerekek 40 százalékánál volt magas az úgynevezett C-reaktív fehérje (CRP) szintje, míg normál testsúlyú társaik 17 százalékánál mértek csak emelkedett értéket.
márc. 3
13:33
A három legegészségesebb aszalt gyümölcs (NLC)
Az aszalt gyümölcsök kiváló édességpótlók: ízletesek, édesek, ráadásul tele vannak hasznos tápanyagokkal. Megmutatjuk, melyiket válaszd az üzletben!
márc. 3
13:54
Milyen a magyar élelmiszerbiztonság? (WebBeteg)
Jelentős hangsúlyt kapott az utóbbi években az élelmiszerlánc védelme, de javítani kell a témához kapcsolódó oktatást, nevelést és a közösségi kommunikációt. Ezenkívül tudatosítani kell a vállalkozói felelősséget, és azt érvényre is kell juttatni az élelmiszer-előállítás folyamatában.
márc. 3
14:57
Étkezés utáni fokozott váladékképződés - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Gyógyszerrel karbantartott cukorbeteg vagyok. Főtt étel fogyasztása után erős tüsszögés és folyamatos orrfolyás következik több órán keresztül. Tart több mint egy éve, mit tehetnék?" - Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdéseiből.
márc. 3
16:18
Odafigyelünk arra, hogy magyar-e a termék (Infostart)
Tavaly már a magyarok is egyre tudatosabban vásároltak hazai gyártású élelmiszert, mint a korábbi években - derült ki az Ipsos felméréséből.
márc. 3
17:03
Hol kezdődik a mentális retardáció? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Egy 3,5 éves kisfiúról lenne szó. Megállapították, hogy értelmi fogyatékos, de a fogyatékosság súlyosságát még nem. Sokszor furcsán viselkedik (dührohamai vannak, bántja magát). Mit lehet tenni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.
márc. 3
19:09
Hasmenés, székrekedés, haspuffadás - Mi áll a panaszok hátterében? (WebBeteg)
Az IBS leggyakoribb kiváltó okaként tartják számon, mégsem tehető felelőssé önmagában a tünetek megjelenéséért. A betegek hiába próbálkoznak a stressz csökkentésével és sajátítanak el különböző technikákat kezelésére, ha a probléma forrása valójában a táplálkozásukban keresendő.
márc. 3
19:36
Gyónás telefongombnyomásra (Infostart)
Telefongombnyomásra is lehet gyónni Franciaországban, ami nem tetszik a francia katolikus püspöki karnak.
márc. 3
19:54
Bélyeget ad ki a Vatikán jótékonysági célra (Infostart)
Jótékony célból bélyeget ad ki a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére a Vatikán.
márc. 3
20:48
A jó iskolai programok egészségesebbé teszik a gyerekeket (Infostart)
Ha a gyerekek az iskolában kapott ételhez az egészséges étkezéssel kapcsolatos ismereteket is megkapják, tanulmányi teljesítményük javul, testsúlyuk pedig csökken. Az évek óta folytatott HOPS tanulmány eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
márc. 3
21:06
Kútból mentettek ki egy nőt - képgaléria (Infostart)
Kútba esett egy idős nő a XVIII. kerületi Vasút utcában szerda délután. Az asszonyt a túloltók mentették ki.
márc. 3
21:15
Csonttörés, égés, gerincsérülés... - Hogyan segíthet? (WebBeteg)
A sérülések legjelentősebb része otthon, ott is a konyhában vagy barkácsolás közben történik. Szerencsére ezek többnyire könnyű sérülések, de bármikor találkozhatunk súlyos, akár életveszélyes esettel, ilyenkor a profi elsősegély rendkívül fontos.
márc. 3
21:42
A franciák is arrogánsnak tartják a párizsiakat (Infostart)
Nemcsak sok turista, de maguk a franciák is úgy gondolják, hogy a párizsiak arrogánsak és sznobként viselkednek - derül ki egy új kutatásból.
márc. 3
22:18
Mikor vállalnák első gyereküket a nők? (Infostart)
A megkérdezett nők 25 és 34 éves koruk között szeretnék megszülni vagy örökbe fogadni első gyermeküket - derült ki egy amerikai internetes közvélemény-kutatásból.

Keresés