2010. március 3. szerda

márc. 3
0:15
Haldokló gyermekek - Kutatás (WebBeteg)
A vezető amerikai orvoscsoportok - például az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Orvosi Szövetség - ellenzik a kegyes halált, de álláspontjuk szerint a haldokló pácienseknél az életmentő beavatkozások mellőzése etikus lehet.
márc. 3
0:36
Búcsú a népszerű fogyókúra-segítőtől (HáziPatika.com)
Az Európai Gyógyszerügynökség befejezte a szibutramin hatóanyag-tartalmú fogyasztószerek biztonságos alkalmazásának felülvizsgálását és az eredmények alapján javasolták a termékek forgalomból való kivonását.
márc. 3
0:40
A fájdalomcsillapító, amely kivédheti a Parkinson-kórt (HáziPatika.com)
Egy új kutatás szerint a rendszeresen ibuprofent szedőknél csökken a Parkinson-kór kialakulásának kockázata.
márc. 3
1:03
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 3
1:15
Napi Horoszkóp - március 3. (szerda) (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 3
3:24
A jód élettani szerepe - Hiánybetegség és a túl sok jód hatása (WebBeteg)
A jódhiány szövődményeként gyakran jelentkezik a pajzsmirigy megnagyobbodása. Ennek magyarázata, hogy a jód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a pajzsmirigy, az általa termelt két hormont előállítsa.
márc. 3
5:06
Hogyan, mit és mivel csíráztassunk? - tippek és tanácsok (Édenkert)
A csírák enzimbombák. A növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak. Gondoljuk csak el, hogy egy icipici csírában már benne található a kifejlett növény teljes tervrajza és energiája. lássuk, mit és hogyan érdemes csíráztatnunk!
márc. 3
5:08
5 tipp, hogy balkonnövényeink buján virágozzanak (Édenkert)
A balkonra ültetett növények fokozott figyelmet igényelnek, hiszen korlátozott mennyiségű víz, föld és tápanyag áll a rendelkezésükre, így folyamatosan pótolnunk kell azokat.
márc. 3
5:30
Speciális kérdések az inzulinkezelt diabétesz esetén I. (WebBeteg)
Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabes mellitus. Ennek megfelelően nagyon sok laikus, de egyre több egészségügyi alkalmazott is konfrontálódik a diabeteses gyermekek ellátásával és ellátást igénylő speciális eseteivel.
márc. 3
5:48
Néhány gondolat a bonsaiokról (Édenkert)
A bonsainak különös története és kiemelkedő szerepe van a kultúrtörténelemben. Kicsinyített formában a természetet jelenítette meg már a 6.-10. század Kínájában.
márc. 3
6:42
Vegetáriánus étrend - Egyem vagy ne? (HarmoNet)
A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követőik a táplálkozásukból száműzik a húst, vagy az állati eredetű termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az előnye és a hátránya is.
márc. 3
7:00
Már 53-an haltak meg télen közterületeken (Inforádió)
Ezen a télen eddig 53-an haltak meg a közterületeken, összesen pedig 120-an vesztették életüket kihűlés következtében - áll az Országos Rendőr-főkapitányság összesítésében.
márc. 3
7:02
Újabb négy hónapot késnek az új Alstom metrókocsik (Inforádió)
Sajtóértesülések szerint újabb négy hónapot késik az új Alstom metrókocsik forgalomba állása a 2-es metró vonalán, mert a francia cég a korábban jelzett február helyett már csak június végére ígéri a végleges típusengedély megszerzését. Az Index internetes portál úgy tudja: Demszky Gábor főpolgármester bekérette a francia nagykövetet, Kocsis István, a BKV vezérigazgatója pedig bejelentette: ha a…
márc. 3
7:15
Mit árul el rólad a frizurád? Amilyen, olyan vagy! (Ezoterikus.hu)
A szakértők azt vallják, hogy minden frizura árulkodik a viselőjéről is, vagyis előre a hajcihővel, mutasd meg ki vagy! Hosszan? Szorosan? Lazán? Fodrászosan?
márc. 3
7:36
"Nem csak a betegséget látom, hanem az egész embert" - Interjú az Év orvosával (WebBeteg)
Az Astellas- (vagy másik nevén Az év orvosa) díjat orvosok kapják, de nem orvosoktól. A betegek döntenek, kit érjen ez a megtiszteltetés. A díjat és vele a szavazást útjára indító Tegyünk az egészségünkért alapítvány harmadik alkalommal kérdezte meg a pácienseket, kit szeretnének így elismerni. 2009 díjazottjai: Dr. Fábián Ferenc, debreceni onkológus, Dr. Németh Lajos, szekszárdi sebész és Dr.…
márc. 3
8:03
Hánytatás, éjszakai evés - Táplálkozási zavarok (kamaszpanasz)
Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudóstani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.
márc. 3
8:12
Szellemi frissesség, hibátlan anyagcsere, gyors fogyás - hogyan? (HarmoNet)
A jódhiány szövődményeként gyakran jelentkezik a pajzsmirigy megnagyobbodása. Ennek magyarázata, hogy a jód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a pajzsmirigy, az általa termelt két hormont előállítsa. Jód hiányában a pajzsmirigy nagyságának növelésével igyekszik biztosítani a szervezet számára szükséges hormonmennyiséget.
márc. 3
8:14
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2010-03-03 (HarmoNet)
Ma szerezzünk magunknak örömet szép ruhákkal, igényes megjelenéssel! Az egész külsőnk legyen színharmóniában, a sminkünket tekintve is! Tartsuk be az aranyszabályt: a cipőnk harmonizáljon a táskánkkal! Ma jobban kell ügyelnünk a folyadékpótlásra, szervezetünk több vízre tart igényt. A csapvíz rossz megoldás, tele van nemkívánatos adalékanyaggal, s némi hormont is tartalmazhat. A legjobb, ha…
márc. 3
8:16
Heti vagyonhoroszkóp 2010. március 3-tól 9-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
márc. 3
8:30
Az atmoszféra változásai befolyásolják egészségünket (orientpress)
Az atmoszférában jelen lévő nanorészecskék olyan aprók, hogy szabad szemmel nem láthatóak - nagyon is komoly hatásuk van azonban az időjárásra és az emberi egészségre. A Medical News TODAY arról számol be, hogy a mikroszkopikus anyagok számának ugrásszerű növekedése aggasztó lehet a jövőre nézve.
márc. 3
8:30
WHO: a gyermekhalálozások leggyakoribb oka a közúti baleset (Inforádió)
Az 5 és 29 év közöttiek elhalálozásának leggyakoribb oka a világon a közúti baleset, és az évente történő 1,2 millió közlekedési baleset csaknem felében meghal gyalogos, kerékpáros vagy motorkerékpáros - állapítja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) New York-i idő szerint kedden nyilvánosságra hozott jelentésében.
márc. 3
8:48
Amerikában tovább tartanak a házasságok, mint az élettársi kapcsolatok (Inforádió)
Az amerikai házasságok tovább tartanak, mint a boldogító igen kimondása nélkül létrejött élettársi kapcsolatok - állapította meg kedden közzétett jelentésében a Centers for Disease Control (CDC) elnevezésű betegségmegelőzési és járványvédelmi szervezet.
márc. 3
8:48
Jó iskolai programok= egészséges gyerekek (ma.hu)
Ha a gyerekek az iskolában kapott ételhez az egészséges étkezéssel kapcsolatos ismereteket is megkapják, tanulmányi teljesítményük javul, testsúlyuk pedig csökken. Az évek óta folytatott HOPS tanulmány eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
márc. 3
8:50
Hogyan legyen az ember vegetáriánus? (Inforádió)
A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követőik a táplálkozásukból száműzik a húst vagy az állati eredetű termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az előnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az étrendet, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel - nekik segít a szakértő.
márc. 3
9:03
Mi a szülinapszámod? Jóslataid márciusra! (Ezoterikus.hu)
Születésnapod meghatározza, hogy egy hónapban melyek számodra azok a tevékenységek, módszerek és napok, amelyek kedvezőek. Mikor születtél? Csak válaszd ki a napot!
márc. 3
9:06
Karriert kreatívan - mert a munka mindenkié (HarmoNet)
Hermész képességfejlesztő program a kreativitás gazdagítására, az empátia erősítésére, az integráció kiterjesztésére, a társadalmi felelősségvállalás kiszélesítésére.
márc. 3
9:06
A jövő hét a glaukóma világhete (orientpress)
A glaukóma, vagyis a zöldhályog világszerte rengeteg ember vakságáért felelős, a fekete bőrű amerikai lakosság esetében pedig a látás elvesztésének első számú okozója. Éppen ezért döntött úgy több szervezet, hogy fontos tájékoztatni az embereket a megelőzés és a rendszeres szűrés fontosságáról. Ennek érdekében szervezik meg a glaukóma világhetét március 7. és 13. között.
márc. 3
9:18
A kos ma könnyen kiütheti magát (Borsa)
Napi horoszkóp, szerda
márc. 3
9:18
Emésztést serkentő gyógynövények (Édenkert)
Ha emésztési-, máj- és epeproblémáid vannak, itt az ideje, hogy megismerd ellenszerüket.
márc. 3
9:20
Tűzről pattant finomságok, avagy kerti grill titkai (Édenkert)
A kertben nem baj, ha csípős füstgomolyban főzzük a babgulyást, könnyek között, és az sem, ha a legnagyobb láng fölé tologatjuk a nyársunkat. Ez egy életérzés! A "Sütöttünk a hétvégén a kertben" életérzése. Nem beszélve arról, hogy a gyerekek is nagyon izgalmasnak tartják a tűz körül zajló sürgés-forgást és a sütést.
márc. 3
9:21
Szín és reklám - Hogyan befolyásolják a tudatalattidat? (Ezoterikus.hu)
A szemünkkel is vásárolunk. - mondják. Nem hiába! A reklámszakemberek az összes érzékünket meg akarják érinteni, épp ezért tudatosan választják meg a designt és a termékcsomagolás színeit is.
márc. 3
9:24
WHO: a fitalalok közúti balesetben halnak meg leggyakrabban (HVG)
A gyermekek és fiatal felnőttek, vagyis az 5 és 29 év közötti korosztály elhalálozásának leggyakoribb oka a világon a közúti baleset, és az évente történő 1,2 millió közlekedési baleset csaknem felében meghal gyalogos, kerékpáros vagy motorkerékpáros - állapítja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
márc. 3
9:24
Fertőző Széchenyi fürdő - valóság vagy hitelrontás? (orientpress)
A világ 12 legfertőzőbb intézményeinek egyike a budapesti Széchenyi fürdő, versenyben egyebek mellett egy indiai patkánytemplommal és a hollywoodi hírességek sétányával - számol be a Life magazin cikkéről az InfoRádió. Az újság nem indokolja meg, hogy mire alapozva alkotta meg a listát, amelyet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója felháborítónak, megalapozatlannak, de…
márc. 3
9:39
Így fessünk tojást hagymahéjjal (Édenkert)
Bemutatjuk hogy lehet egyszerű, egészséges és egyben mutatós tojásokat festeni. Nem kell hozzá más, csak egy adag hagymahéj, vöröskáposzta, levelek, virágok és tojás.
márc. 3
9:42
Mégsem véd a kalcium és a D-vitamin? - Tanulmány (WebBeteg)
Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóirat keddi számában megjelent közleményben Sesso azt javasolja, hogy egészséges emberek ne egészítsék ki étrendjüket kalciummal és D-vitaminnal.
márc. 3
9:57
Gyümölcsökkel álmodsz? Mit jeleznek? (Ezoterikus.hu)
Sokan álmodnak színekről és bizonyos gyümölcsökről. Ezek - a fekete-fehér színű álmokkal ellentétben - mélyebb jelentéssel bírnak. Ismerd meg a 6 leggyakoribb gyümölcsálmot!
márc. 3
10:00
Kalifornia: Kézzel fogható a szmog egészségkárosító hatása (orientpress)
Késik a megegyezés Kalifornia és a Fehér Ház között arról, hogyan csökkenthetnék a légszennyezettség mértékét az állam területén. Eközben több ezer ember került kórházba olyan panaszokkal, amiket bizonyítottan a szmog okozott, valamint az egészségbiztosító is hatalmas kiadásokról panaszkodik - írja a HealthDay.
márc. 3
10:09
Ringató kényelem (Lakáskultúra)
Felfedezője vitatott, de hódító mivolta kétségtelen.
márc. 3
10:18
A koraszülött kisbabák is látnak a kezükkel (ma.hu)
Már a két hónappal korábban, a terhesség 33. hetében született kisbabák képesek arra, hogy megkülönböztessenek két különböző alakú formát jobb vagy bal kezük segítségével. Ez az első bizonyíték arra, hogy a koraszülöttek tapintás útján történő érzékelése hatékonyan működik.
márc. 3
10:18
Gének egy csoportja is felelős lehet az alkoholizmusért (orientpress)
Egy kutatócsoport fedezte fel a 11-es kromószómán azt a géncsoportot, amit összefüggésbe hoztak az alkoholizmus kialakulásának esélyével. A HealthDay számolt be a tanulmányról, ami az Alcoholism: Clinical & Experimental Research című folyóiratban jelenik meg májusban.
márc. 3
10:21
Whitney Houston elfelejtett énekelni (Borsa)
Whitney Houston nagy visszatérése ismét elmaradt, sokan végig sem hallhatták turnéja első koncertjét. Állítólag énekelni is elfelejtett.
márc. 3
10:21
A Hold járása befolyásolja a növények fejlődését! Holdnaptár 2017 nyarára (Édenkert)
Írásos emlékek bizonyítják, hogy már az egyiptomiak is figyelembe vették a Hold változásait és a vetést fogyatkozó, az aratást pedig növekvő holdállásra ütemezték.
márc. 3
10:36
12 tipp, hogy mérhetően csökkenjenek közműszámláid (HarmoNet)
A Zöld Tippek mindegyikével gyorsan meg lehet takarítani azt a néhány kilowattocskát, amit a hó végén nem kell már kifizetni. És ha csak kevesen is fogadják meg a Zöld Tippeket, akkor a havi megtakarítás már gigawattokban lesz mérhető. Spórolj környezetvédelemmel!
márc. 3
10:36
Jön Debrecen legnagyobb orvoskongresszusa (orientpress)
Idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre március első hétvégéjén Debrecen legnagyobb orvoskongresszusa, a Debreceni Kardiológiai Napok továbbképző konferencia, mely 1995-ben a Debreceni Egyetem Kardiológiai Klinikája és a Debreceni Járóbeteg Kardiológiai Intézet közös szervezésében indult el.
márc. 3
10:45
Dohányzás - Hamar rászoknak a fiatalok (WebBeteg)
"A dohányipar nagyon tudatosan épít a fiatalokat megszólító (reklám)elemekre" - mutatott rá Ralf Kremer, a DAK betegségmegelőzési szakértője.
márc. 3
11:03
Ilyenek vagyunk barnában (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
márc. 3
11:09
2 nap alatt guru lehetsz? Ne dőlj be! (ennek se...) (Ezoterikus.hu)
Ma szinte nincs olyan szellemi iskola, amelyiknél ne nyerhetnél bepillantást a misztériumokba. Rohanó világunkban gyorstalpaló kurzusokra van igény, ahol a beavatás akár néhány perc alatt megszerezhető...
márc. 3
11:12
Spanyol cég gyárthatja az új debreceni villamosokat (Inforádió)
Spanyol cég gyárthatja a 18 új debreceni villamost.
márc. 3
11:12
A sötét terek pszichológiája (orientpress)
Régóta köztudott, hogy az éjszaka a bűnözők ideje. Új kutatások most tudományos alapokra helyezték ezt a megállapítást, és bebizonyosodott, hogy a fény hiánya az embereket arra csábítja, hogy tisztességtelenek legyenek, hiszen a sötétségben rejtve maradnak - írja a Medical News TODAY.
márc. 3
11:21
Kreatív dolgok PET palackokból (kamaszpanasz)
Érdekességek a nagyvilágból, mire tudjuk használni PET palackjainkat, ha már megvettük azokat és nem tudjuk nem akarjuk eldobni az összeset a szelektív kukába.

Keresés