2010. március 20. szombat

márc. 20
1:21
Kerékpáros balesetek gyerekkorban (HáziPatika)
Örvendetes módon a kerékpáros turizmus növekvő tendenciát mutat, szinte valamennyi kerékpárkölcsönzőben lehet gyereküléses kerékpárt beszerezni. Akár biciklis ülésben, akár saját kerékpáron közlekedik gyermekünk, nem árt néhány...
márc. 20
7:09
Egyre több a hármas iker - Okok és veszélyek (WebBeteg)
Tízezer terhességre vonatkoztatva 2,7 hármas ikerszülés jutott 2002 és 2006 között, ez csaknem két és félszerese az 1970-es évekbeli aránynak.
márc. 20
7:30
Mit tud most a magyar borászkirály? (Infostart)
Sokan utálják a "sztárborász" kifejezést, de ha a téma szóba kerül, akkor ők is nagy valószínűséggel Gere Attilát helyezik a képzeletbeli toplista tetejére, vagy legalábbis az élbolyba. Az egyik legismertebb hazai pincészet tulajdonosa a napokban borkóstolót tartott Budapesten.
márc. 20
8:06
A következő generációk fizetnek, ha most nem teszünk semmit (Infostart)
A világon minden nyolcadik ember nyomornegyedben él, az ENSZ adatai szerint az utóbbi tíz évben 777 millióról 830 millióra nőtt a nyomornegyedekbe kényszerültek száma.
márc. 20
10:12
Feltűnő külső jegyek figyelmeztetnek a súlyos kór veszélyére (Infostart)
A túlsúly, mint probléma, ritkán jár egyedül. Aki nassol, és nem mozog, nagy valószínűséggel társbetegségeket is beenged az életébe. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni. Ezért nem árt tudni a lehető legtöbbet a metabolikus-szindrómáról és a kilépés lehetőségeiről.
márc. 20
10:18
Miért is jó a kerékpározás? (WebBeteg)
A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli, köszönhetően kiváló rekreációs hatásának, az autózáshoz viszonyított olcsóságának, illetve a környezetünk megóvásáért, a levegő minőségéért érzett felelősségnek.
márc. 20
11:21
Milyen veszélyei lehetnek a vegetarianizmusnak? (WebBeteg)
Van, aki a tojást is megeszi, akadnak, akik a tejtermékeket sem száműzik az étrendjükből, de a szigorú vegetáriánus semmilyen állati eredetű élelmet nem tűr meg a kamrájában.
márc. 20
12:24
Fokozott szőrösödés nőknél - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. A szőrszálak mennyiségének megnövekedése, megvastagodása, színük sötétedése mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát kelti, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
márc. 20
12:36
Visszatér a rossz idő - jelentős lehűlés várható (Infostart)
A hétvégén kellemesen meleg idő lesz, sok napsütéssel, a jövő hét elején azonban átmenetileg borongósabbra fordul az időjárás. Jövő szombaton jelentősebb lehűlés várható.
márc. 20
15:33
Rosszul és keveset alszunk (WebBeteg)
Az Alvás Világnapján ismertetett két magyarországi felmérés is megerősíti, hogy a hazai alvásállapotunk kedvezőtlenebb a nemzetközi felmérésekben ismert adatokénál.
márc. 20
17:42
Az internetezők az adathalászoktól félnek a leginkább (Infostart)
Az internethasználók legnagyobb félelme az, hogy virtuális identitás-tolvajok áldozatául eshetnek - derült ki a University of London Information Security Group munkatársai felméréséből, amelyet az Egyesült Királyság internet használói körében végeztek a személyes adataik hozzáférhetőségével kapcsolatos attitűdjeikről.
márc. 20
19:48
A tudatos vásárlás még nem fogyókúra! (Infostart)
Az amerikaiak élelmiszervásárláskor egyre tudatosabban figyelnek az összetevőkre, figyelmük azonban látszólagosnak tűnik, mert a testsúlyukkal kapcsolatban végzett felmérés ennek az ellenkezőjét sugallja - derült ki az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (American Food and Drug Administration, FDA) nemrég közzétett összehasonlító kutatásából. A magyarok is igyekeznek tudatosan vásárolni,…
márc. 20
20:42
Idős korban a férfiak jobban élvezik a szexet, mint a nők (Infostart)
Átlagosan öt évvel hosszabb ideig élnek aktív szexuális életet a férfiak, mint a nők - derül ki egy amerikai kutatásból.
márc. 20
20:48
Derékfájás - Típusok, okok, megelőzés (WebBeteg)
A civilizációs ártalmak, az ülő életmód következtében a mozgásszervi megbetegedések száma folyamatosan növekszik: ez Magyarországon a munka- és keresőképtelenség egyik leggyakoribb oka.

Keresés