2010. március 6. szombat

márc. 6
0:39
Ijesztő, de könnyen kezelhető - mit kell tudni az asztmás rohamról? (HáziPatika)
Az asztmás betegek száma az utóbbi években fokozatosan nő, a kezeletlen légúti allergiások közel fele asztmás lesz. Az asztmás roham akár ijesztő is lehet, néhány egyszerű ellátási mód sokszor elengedhetetlen, hogy a beteg...
márc. 6
6:00
Nagy bajban a svédországi veteránautós expedíció (Infostart)
Gondok vannak az autó motorjával és a kompot sem fogják elérni, talán vonatra kellene tenni a veterán Mercedest? Bajban az expedíció: ha kímélni akarják az autót, akkor Hamburgban vonatra rakják a Pontont, így viszont oda a "lábon hoztuk haza" mítosz. Az idő fogy, a feszültség nő.
márc. 6
8:06
Elözönlötték a rágcsálók a West Endet (Infostart)
A lámpaláz mellett úgy tűnik, más félelmekkel is meg kell küzdeniük a londoni színészeknek, a West End színházaiban ugyanis elszaporodtak az egerek, a patkányok és a bolhák - derült ki egy felmérésből, amelyet a színészeket képviselő Equity szakszervezet készített.
márc. 6
8:42
Mire jó a jód? (Infostart)
A jód biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét és karban tartja a pajzsmirigy működését. Mégis keveset tudunk róla és keveset is fogyasztunk belőle.
márc. 6
10:12
A klímaváltozás miatt megnőhet az allergiások száma (Infostart)
A szénanátha jellegzetes tünetei - a tüsszögés, az orrfolyás és az orrdugulás-, hosszabb ideig tartanak, mert a klímaváltozás miatt kitolódott a pollenszezon - állítják olasz orvosok.
márc. 6
11:09
Ne hagyd ki a szűrővizsgálatot! (NLC)
A csontritkulás ma már vitathatatlanul népbetegségnek számít: Magyarországon nagyjából 1 millió embert érint, a világon kb. 200 milliót. A közhiedelemmel ellentétben a megelőzés messze nem merül ki abban, hogy kalcium és D-vitamin tartalmú táplálék kiegészítőket fogyasztunk.
márc. 6
11:27
Infarktus: csökkent a halálesetek száma (WebBeteg)
Mérhető mértékben csökkent az infarktusos halálesetek száma Magyarországon. A szív- és érrendszeri betegségek kiváltotta halálesetek száma az utóbbi évtizedekben csökkenő tendenciát mutat - közölte Czuriga István címzetes egyetemi docens, a debreceni kardiológiai szakrendelés vezetője pénteken a 15. alkalommal megrendezett kardiológiai napok helyszínén.
márc. 6
11:29
Viselkedési problémák: a figyelmetlen gyerek (WebBeteg)
A nevelési problémák elsősorban magatartási és tanulási tünetekben jelentkeznek. Amikor kialakul gondolkodásában a differenciálás képessége, vagyis megjelenik a felismerés, hogy én és a másik nem egy és ugyanaz a személy, elkezdődik a gyermeknevelés munkásabb, nehezebb része.
márc. 6
11:31
Hogyan hat a teafogyasztás a csontokra? (WebBeteg)
Egy új kutatás kimutatta, hogy azoknak az idősödő nőknek, akik rendszeresen fogyasztanak teát, magasabb a csontsűrűségük, és kisebb mértékű a csontritkulásuk, mint kortársaiknak - számol be a WebMD amerikai egészségügyi portál.
márc. 6
11:33
A környezeti mérgek autizmust okoznak? (WebBeteg)
Környezetünk lehet, hogy jobban betegít minket, mint gondolnánk.
márc. 6
11:35
Arzén, urán, rádium... - Mi lehet az ivóvízben? (WebBeteg)
A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt 5 év kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, melyre nem is gondolnánk.
márc. 6
11:37
Elhízás és depresszió: oda-vissza kapcsolat (WebBeteg)
A depresszióban szenvedők körében nagyobb az elhízás kockázata, az elhízottak esetében pedig nagyobb eséllyel alakul ki depresszió - állapították meg holland kutatók.
márc. 6
11:39
A rossz melltartó károsítja a mellet (WebBeteg)
Tönkretehetik a mellüket azok a nők, akik nem megfelelő melltartót viselnek, állapította meg a Portsmouth-i Egyetem mellbiomechanikai kutatócsoportja. A kutatásról a BBC brit közszolgálati tv és rádió internetes oldalán olvasható beszámoló.
márc. 6
11:41
Gyermekbénulás elleni kampány idul (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) több mint 85 millió öt év alatti gyermek beoltását tervezi gyermekbénulás ellen Nyugat- és Közép-Afrikában.
márc. 6
11:43
Három hiba, amivel többet árt magának, mint hinné (WebBeteg)
Mennyit mozog egy héten? Milyen fotelből nézi a TV-t? Van magassarkú cipője? Milyen párnán alszik? Apró hibák, melyek súlyosabb következményeket okozhatnak, mint hinné. Ügyeljen az egészségére!
márc. 6
13:33
Biztonságosabb az e-recept (WebBeteg)
Papírra írott változatánál jóval pontosabb és biztonságosabb az elektronikus recept. A szakértők az e-receptek mielőbbi bevezetését szorgalmazzák.
márc. 6
15:39
Idősek táplálkozása: több fűszer, sok folyadék (WebBeteg)
Az időseknek legalább annyira oda kell figyelniük táplálkozásukra, mint a gyermekeknek. Szerencsére nekik sincs szükségük varázslatra, hogy kiegyensúlyozottak legyenek. Adunk pár tippet.
márc. 6
17:27
3 alapszabály, ha sportolni kezdesz (NLC)
Ne hagyatkozz pusztán a diétára és a narancsbőr elleni krémekre: sokkal hatékonyabb lesz a fogyókúrád, ha rendszeresen sportolni kezdesz.
márc. 6
17:45
Mi segíthet szívroham esetén? (WebBeteg)
A kar véráramlásának ideiglenes leállítása védi a szívet szívroham esetén - mutatta ki egy dán tanulmány. Úgy vélik, ez az eljárás mintegy újraindítja a természetes mechanizmusokat a szívben, az oxigénhiány megakadályozása érdekében.
márc. 6
19:51
Miért szükséges a fogszabályozás? (WebBeteg)
A fogszabályozás célja nem kizárólag a fogak, a fogsor esztétikájának a kialakítása, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése, amelyek a fogak és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt is kialakulhatnak.
márc. 6
20:57
Az ötöslottó 9. heti nyerő számai (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Keresés