2010. március 8. hétfő

márc. 8
0:30
Természetes gyógymód az asztmára? (WebBeteg)
Minden új kutatás, alternatív gyógymód, természetes alapanyagú gyógyhatású készítmény megjelenésekor felmerül bennünk a remény, hogy van természetes gyógymód az asztmára. A valóság azonban sajnos az, hogy jelenleg az asztma nem gyógyítható.
márc. 8
1:15
Kígyóméreg váltja ki a veszélyes kábítószert? (HáziPatika)
A skorpiók mérge rendkívül veszélyes - azonban a Tel Aviv-i Egyetem kutatói szerint hatékony alternatívája lehet a veszélyes és függőséget okozó, fájdalomcsillapítóként használt morfinszármazékoknak.
márc. 8
3:39
Inkontinencia és túlsúly (WebBeteg)
Az inkontinecia kialkulásban szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabeteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabetes egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.
márc. 8
5:45
A túl sok és a túl kevés alvás is hizlal (WebBeteg)
Aki éjjelente túl keveset, vagy túl sokat alszik, számítson rá, hogy – egy aktuális tanulmány megállapítása szerint – elhízik. Ezzel együtt automatikusan nő a szívbetegségek, vagy diabétesz kialakulásának kockázata is.
márc. 8
8:27
A világon minden negyedik ember szerint a nőnek otthon a helye (Infostart)
Miközben nők vezetnek kormányokat, világméretű cégeket és a munkaerőpiac több mint felét teszik ki, egy közvélemény-kutatás szerint még mindig a világ egynegyede - nagy többségükben fiatalok - úgy véli, a nőknek otthon a helyük.
márc. 8
9:03
Leesett autója kormánya - vezetés közben (Infostart)
Vezetés közben egy férfi kezében maradt autója kormánya az Egyesült Államokban, ami miatt letért az útról, és egy istállónak hajtott.
márc. 8
9:05
Megszüntették az útlezárást a barcsi határátkelőnél (Infostart)
Reggel 6 órakor megszüntették az útlezárást a barcsi határátkelőnél a horvát gazdálkodók, akik tegnap este torlaszolták el a Magyarországra vezető utat, és a határon csak személyautókat engedték át.
márc. 8
9:57
A D-vitamin előnyös hatása az immunrendszerre (WebBeteg)
Kulcsszerepet játszik a D-vitamin a védekezőképesség aktiválásában - mutatták ki a Koppenhágai Egyetem kutatói a Nature Immunology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.
márc. 8
10:33
A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben (Metropol)
Így kikerülheti az őt "támadó" gyógyszereket, később pedig feléledve és szaporodva AIDS-betegséghez vezethet.
márc. 8
11:00
Folsavval a veleszületett szívbetegségek megelőzéséért (WebBeteg)
A terhesség korai szakában megkezdett folsavbevitel csökkentette a veleszületett szívbetegségek kockázatát. Holland kutatók, közegészségügyi jelentőségű vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte.
márc. 8
11:27
KHEM: országos szinten a vasútnak van előnye a busszal szemben (Infostart)
Országos szinten a vasúti személyszállítást helyezi előtérbe a közúti alternatívával szemben a személyszállítási közszolgáltatási menetrendek egységes egyeztetési eljárásáról megjelent miniszteri rendelet. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) hétfői közlése szerint a menetrendek előkészítése a jövőben a rendeletben foglalt alapelvek szerint történik.
márc. 8
12:03
H1N1: Tovább csökkent a megbetegedések száma (WebBeteg)
Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten; az ÁNTSZ jelentése szerint körülbelül 12.400-an fordultak ilyen tünetekkel orvoshoz, ami 12,7 százalékkal kevesebb beteget jelent az azt megelőző héthez képest - közölték.
márc. 8
12:21
Gyilkos böjt? - Amikor a méregtelenítés nagy bajt csinál (NLC)
Evésroham? Fázékonyság? Gyötrő fejfájás? Szédülés? Sírógörcs? És ezek eltörpülnek az olyan rémhírek mellett, mint a megvakulást vagy halált okozó böjtölés. A számtalan buzdító írás mellett nehéz elhinni, hogy a rosszul végzett méregtelenítés veszélyes is lehet.
márc. 8
13:06
Kancsalság - Mikor vigye szemészhez a gyereket? (WebBeteg)
"Gyermekem 11 hónapos, de bal szemével néha még mindig befelé néz. Hat hónapos kora előtt szinte minden képen a bal szeme beljebb volt. Azzal nyugtattak, hogy ez majd beáll. Vigyem orvoshoz?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 8
13:15
Ékszerrablókat fogtak el a budapesti rendőrök (Infostart)
Ékszerrablókat fogtak el a rendőrök Budapesten, a két férfi február végén csákánnyal törte be egy XV. kerületi üzlet kirakatát, rátámadtak az eladóra, s egymillió forint értékben nyakláncokat vittek el - közölte Horváth Antal, az Észak-pesti Bűnügyi Régió vezetője.
márc. 8
14:27
Alice rekordbevétellel kezdett (Infostart)
Tim Burton Alice-filmjének híres fehér nyula könnyen átugorhatja a hazai pályán az Avatart: a három dimenzióban elkészült mesefeldolgozás 116,3 millió dolláros (22,7 milliárd forintos) rekordbevételt hozott az észak-amerikai piacon a Disneynek már bemutatása első hétvégéjén.
márc. 8
16:33
Az autózás Győzikéje hazaért (Infostart)
Végéhez ért a veteránautós "valóságshow", Csikós Zsolt és híres veteránautója hétfőn Magyarországra érkezett.
márc. 8
17:18
Egynapos sebészet: hatékony, de nem elég elterjedt (WebBeteg)
Emelkedő tendenciát mutat, ám a nyugat-európaitól még mindig messze elmarad hazánkban az egynapos sebészeti beavatkozások száma. Három év alatt több mint kétszeresére nőtt az ilyen jellegű kezelések aránya, de a nyugat-európai mutatókhoz és a hazai igényekhez képest is lemaradásban van.
márc. 8
18:21
Hogyan védekezik a HIV-vírus a kezelés ellen? (WebBeteg)
A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben, így kikerülheti az őt "támadó" gyógyszereket, később pedig feléledve és szaporodva AIDS-betegséghez vezethet - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóirat vasárnap megjelent számában.
márc. 8
18:57
Élelmiszerek a kukában: a gazdaságot is pörgeti? (Infostart)
Gyümölcsök, saláták, zöldségek és friss tej - egy brit felmérés szerint ezeknek az élelmiszereknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy a kukában végezzék, ráadásul az emberek közel fele meg van róla győződve, hogy a pazarlással "pörgeti a gazdaságot".
márc. 8
19:24
A hebefrénia tünetei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A testvérem hebefréniában szenved. Többféle kórházi kezelésen is átesett, mégsincs javulás. Mit lehetne tenni? Esetleg vigyük magánrendelésre?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 8
19:33
Tankolj fel rostokkal! - Tippek reggelire, ebédre, vacsorára (NLC)
Ha elegendő rostot fogyasztasz, az nemcsak több órás teltségérzettel ajándékoz meg, és így remek szövetségesed lehet a fogyókúrában, de a rák, a szívbetegségek, és a magas vérnyomás kockázatát is csökkenti, ráadásul a beleid egészségét is védi.
márc. 8
19:51
Hogyan segít napi egy pohár bor a nőknek, hogy karcsúak maradjanak? (Infostart)
A bor a kulcsa annak, hogy a hölgyek megőrizzék karcsú alakjukat - derült ki egy átfogó amerikai tanulmányból.
márc. 8
20:09
Tízből hat ember szenved valamilyen mentális betegségben (Infostart)
Egy nagy-britanniai felmérés szerint a felnőtt lakosság 62 százaléka szenved valamilyen mentális betegségben.
márc. 8
20:27
Nyíregyházi tésztahíd nyert a kanadai versenyen (Infostart)
A Nyíregyházi Főiskola csapata lett az első az idei nehézsúlyú tésztahídépítő versenyen Kanadában: hídjuk 255 kilogrammot bírt el.
márc. 8
21:30
Hiperaktív hólyag: Hogyan beszéljen a problémáról partnerével? (WebBeteg)
A 18 év feletti nők mintegy 25 százaléka tapasztalt már vizeletszivárgást, és minden ötödik 40 év feletti felnőttek is hiperaktív hólyag problémája van, gyakori vizelési ingerrel.
márc. 8
21:57
Hatszereplős veseátültetés - Nagy-Britanniában elsőként (Infostart)
Első ízben került sor Nagy-Britanniában olyan szervátültetésre, amelynek során három ember kapott vesét élő donortól. A szerveket hozzátartozók ajánlották fel, ám saját veséjük nem passzolt a rokonhoz, így három cserélt egymással.
márc. 8
22:33
Gondolatolvasás pupillából - Kutatás (WebBeteg)
Német, ausztrál és amerikai kutatóknak részben sikerült a szem pontos megfigyelése alapján olvasniuk a gondolatokban.

Keresés