2010. március 8. hétfő

márc. 8
8:03
Hatásosabb volna a sócsökkentés tárgyalással, mint adóval (Infostart)
Világszerte rengeteg ember életét mentené meg az élelmiszerek sótartalmának csökkentése. Számítások szerint ezt könnyebb elérni az élelmiszeripari ágazattal való tárgyalással, mint a sós termékek megadóztatásával. A számítógépes modellkísérletről az Annals of Internal Medicine számolt be.
márc. 8
8:05
Intelligens salátaöntet menthetné meg Velencét (Infostart)
Új megoldást ötlöttek ki kutatók a süllyedő Velence megmentésére. Az "intelligens salátaöntet" elnevezésű anyag zsírsavakból felépülő protosejtek halmaza. A zsírsavak ideális körülmények között azok külső membránja mentén érdekes reakciókra képesek - kristályos szerkezetet is kialakíthatnak.
márc. 8
10:21
Köszi, kedves mozinézők, virítsátok a lóvét! (168 Óra Online)
Új reklámfilmekkel folytatódik a tavaly áprilisban indított brit jogvédelmi kampány, a "You Make The Movies". Az akció nem a tiltást és a hamisítás által okozott károkat hangsúlyozza, hanem köszönetet mond mindazoknak, akik mozilátogatással, illetve eredeti DVD-k megvásárlásával támogatják a filmkészítést.
márc. 8
12:33
Hol a nő helye? A válaszok meglepőek... (168 Óra Online)
Miközben nők vezetnek kormányokat, világméretű cégeket és a munkaerőpiac több mint felét teszik ki, egy közvélemény-kutatás szerint még mindig a világ egynegyede – nagy többségükben fiatalok – úgy véli, a nőknek otthon a helyük. A 23 országban 24 ezer ember megkérdezésével készült Reuters/Ipsos felmérést a nemzetközi nőnap előtt hozták nyilvánosságra. Ennek alapján kiderül, a legtöbben Indiában…
márc. 8
13:06
Megközelítették a Mars rejtélyes kísérőjét (168 Óra Online)
Űreszköz még sosem jutott olyan közel a Mars nagyobbik holdjához, mint most az ESA Mars Express űrszondája – jelentette az .
márc. 8
20:33
A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben (Infostart)
A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben, így kikerülheti az őt "támadó" gyógyszereket, később pedig feléledve és szaporodva AIDS-betegséghez vezethet - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóirat vasárnap megjelent számában.
márc. 8
21:09
A veleszületett szívhibák kockázata folsavval csökkenthető (Infostart)
A terhesség korai szakában megkezdett folsavbevitel csökkentette a veleszületett szívbetegségek kockázatát. Holland kutatók, közegészségügyi jelentőségű vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte.

Keresés