2010. március 10. szerda

márc. 10
8:33
Mi a siker titka? (Infostart)
Az ultrahang tartományában dalolják el szerelmüket a hímegerek, ha egy csinos egérlány szívét kívánják megdobogtatni - derítették ki az Osztrák Tudományos Akadémia Konrád Lorenz Etológiai Kutatóintézetének tudósai, akiknek tanulmánya az Animal Behavior című szaklapban lát hamarosan napvilágot.
márc. 10
8:33
Ezért nem pörögnek csimpaszkodás közben a pókok (168 Óra Online)
Speciális molekuláris szerkezetének köszönhetően a pókfonál nem csavarodik, a pókok ezért nem pörögnek csimpaszkodás közben úgy, mint néha az alpinisták.
márc. 10
11:51
Szenzációs lelet az Apáca barlangjában (+fotó) (168 Óra Online)
Bár aligha hordtak sisakot, már az őskorban, a bányászat már 20 ezer évvel ezelőtt, a Felső Paleolitikumban virágzott Calabriában. Erre utal az a szenzációs lelet, amelyet Cosenza körzetében, Sant’Agata di Esaro mellett az Apáca barlangjában (Grotta della Monaca) találtak.
márc. 10
15:42
Leonardót felviszik az űrállomásra (168 Óra Online)
A középkori itáliai zseniről elnevezett többcélú logisztikai modul utolsó rövid látogatását teszi meg nemsokára a világűrben. Következő alkalommal kicsit hosszabb ideig marad majd a Nemzetközi Űrállomásnál.
márc. 10
22:09
Kihalt madarak tojásából nyertek ki DNS-t (Infostart)
Elsőként sikerült kutatóknak DNS-t kinyerni rég kihalt madarak, köztük a moa és az elefántmadár tojásának héjából - számoltak be eredményeikről ausztrál szakemberek.

Keresés