2010. március 2. kedd

márc. 2
7:03
Hangot ad ki a terjedő daganat (168 Óra Online)
Lézerfénnyel keltett ultrahang segítségével a mostaninál könnyebben lehetne azonosítani azokat a betegeket, akiknél a bőrrák valószínűsíthetően már az áttétes fázisba jutott. Ha az eljárás az emberi nyirokcsomómintákon is alkalmazhatónak bizonyul, akkor a jelenleginél gyorsabban meg lehetne választani a legmegfelelőbb kezelést.
márc. 2
11:27
Szenzáció: nemsokára fellövik az első magyar műholdat! (168 Óra Online)
Kisebb és könnyebb egy dobozos tejnél, napenergiával működik, és kevesebbet fogyaszt, mint egy mobiltelefon. Képes üzeneteket továbbítani a világűr szélsőséges körülményei között is, miközben gyorsabban száguld egy puskagolyónál. A Masat–1 elnevezés a „magyar” és a „satellite” szavakból származik. Az első magyar műhold egy kisméretű, úgynevezett pikoszatellit lesz: egy 10x10x10 centiméteres kocka,…
márc. 2
14:45
Barlangokra bukkantak Pécsett (168 Óra Online)
Két új barlangot fedeztek fel az EKF-es köztérfelújítási program kivitelezése során – jelentette a hírportál.
márc. 2
16:54
Kincset rejtenek a háztartási hulladékok (168 Óra Online)
A több millió tonnányi e-hulladékból, vagyis szemétre dobott számítógépből, mobiltelefonból, és egyéb elektronikai berendezésből több aranyat, illetve ezüstöt lehetne kinyerni, mint egy átlagos bányából. Mindössze jobb és biztonságosabb újrahasznosítási eljárásra lenne szükség.
márc. 2
19:06
Döbbenetes fotó a bálna alakú holdról (168 Óra Online)
Elkészítették a Szaturnusz szabálytalan alakú, leginkább egy nagy fehér bálnára, vagy egy krumplira emlékeztető Prometheus holdjának háromdimenziós hatást keltő képét.
márc. 2
20:12
Pestis végzett a vámpírral? (Infostart)
Boszorkánysággal is vádolhatták azt a női "vámpírt", akinek a maradványait egy középkori velencei tömegsírban tárták fel. Az asszony meglepően magas kort ért meg, és a szakértők a koponya alapján az arcát is rekonstruálták.

Keresés