2010. március 2. kedd

márc. 2
0:03
Nap idézete: elképzelhetetlen pusztítás (Kitekintő)
Michelle Bachelet, Chile elnöke
márc. 2
0:03
Chilei földrengés - Küzdelem a túlélők után és a fosztogatókkal (Kripto Akadémia)
Teljes gőzzel folyik a mentés Chilében a földrengés sújtotta Concepciónban, miközben katonák és rendőrök igyekeznek elejét venni a fosztogatásnak.
márc. 2
2:09
"Bevándorlómentes" nap Franciaországban (Kripto Akadémia)
"Bevándorlómentes" napot tartottak hétfőn Franciaországban. A 24 óra nélkülünk elnevezésű kollektíva még tavaly ősszel gazdasági bojkottra, azaz a fogyasztás és a munka beszüntetésére kért fel minden külföldi származású és más francia állampolgárt, aki tiltakozni akar a francia kormány bevándorlási politikája ellen.
márc. 2
5:09
A szomszédban pörögnek a jelzáloghitelek (Napi)
márc. 2
6:21
A nemzetpolitika nem kampánytéma (Kitekintő)
A magyar nemzetpolitika elmúlt négy évét elemezte a Beregszászi Konzulátuson tartott sajtótájékoztatóján Gémesi Ferenc, a magyar Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára.
márc. 2
6:39
Nyugtatja Szíriát a Nyugat (Kripto Akadémia)
Amerikai és nyugat-európai diplomaták felszólították a libanoni vezetést, hogy jobban felügyelje a szír-libanoni határt és akadályozza meg a szír fegyverek csempészését a Hezbollahnak.
márc. 2
6:57
Katonák vethetnek véget a fosztogatásnak (Kripto Akadémia)
Káosz alakult ki több földrengés sújtotta chilei településen: a kilátástalan helyzetbe került lakosok fosztogatnak, boltokat, gyógyszertárakat, de még autóbuszokat is megrohannak a vízért és az élelemért. A helyzet további súlyosbodását megelőzendő a chilei kormány kijárási tilalmat rendelt el két tartományban. Ezekbe utóbb 10 ezer rendfenntartó katonát vezényeltek. Gyors becslések szerint a kár…
márc. 2
6:59
Karadzsics a muzulmánokat támadta (Kripto Akadémia)
Heves támadást intézett a boszniai muzulmánok ellen Radovan Karadzsics. A boszniai szerb köztársaság egykori elnökének pere négy hónap után tegnap folytatódott a hágai Nemzetközi Törvényszéken a vádlott védőbeszédével.
márc. 2
7:15
Küzdelem a túlélőkért és a fosztogatók ellen (Metropol)
Teljes gőzzel folyik a mentés Chilében a földrengés sújtotta Concepciónban, miközben katonák és rendőrök igyekeznek elejét venni a fosztogatásnak.
márc. 2
7:17
Chile: esküvő helyett katasztrófa (Metropol)
Kilenc hónapja kezdődött... Germán Muñoz (31) és Lorena Lahsen (27) az esküvőjük részleteit tervezték, és már be is írták a naptárba a dátumot: 2010. február 27., szombat, Santiago, Chile.
márc. 2
7:33
„Koszovó Szerbiáé” (Metropol)
Szerb számítógépes kalózok feltörték hétfőn a koszovói elnök honlapját - közölte a pristinai államfői hivatal. Az oldal átmenetileg nem volt elérhető.
márc. 2
7:33
Nyilvános lesz a "Baath-lista" (Kitekintő)
A sokat vitatott és kritizált Baath-pártiak listája még a vasárnapi iraki parlamenti választások előtt nyilvánosságra kerül.
márc. 2
7:35
„Oroszország irigy Grúziára” (Metropol)
A Metro World News riportere, Elisabeth Braw készített interjút Grúzia elnökével, Miheil Szaakasvilivel.
márc. 2
7:51
Nem tökéletes még a napenergia felhasználása (Kitekintő)
„Globálisan gondolkodni és helyileg cselekedni” – ez volt a szegedi „kettes” kórház 2006-os napkollektor-beruházásának mottója. A napkollektorok a globális gondolkodás jegyében azóta is gyűjtik a napsugarak erejét, ám arról, hogy a lokális előnyök mennyire rajzolódnak ki, megoszlanak a vélemények.
márc. 2
7:51
Nigériában elraboltak három sportriportert (Metropol)
Nigériában elraboltak hétfőn három sportriportert - tájékoztatta a nyilvánosságot a túszok egyik kollégája, egy afrikai műholdas csatorna munkatársa.
márc. 2
7:51
Egy Hamász-vezető kitagadta saját fiát, aki Izraelnek kémkedett (Kripto Akadémia)
A Hamász iszlamista szervezet egyik vezetője és alapítója nyilvánosan kitagadta hétfőn saját fiát, aki beismerte, hogy az izraeli belbiztonsági szolgálatnak dolgozott.
márc. 2
7:53
A nigeri junta kormányt alakított (Metropol)
A nigeri katonai junta megalakította hétfőn az átmeneti kormányt, amely a választásokig fogja irányítani az országot.
márc. 2
8:09
Hat NATO-katona halt meg Afganisztánban (Metropol)
Hat NATO-katona halt meg hétfőn Afganisztánban, köztük egy brit nemzetiségű - jelentette be kedden az észak-atlanti szövetség és a londoni védelmi minisztérium. Hétfő este még csak négy NATO-katona aznapi halálát ismertették.
márc. 2
8:09
700 ember életét mentette meg egy 12 éves kislány (168 Óra Online)
Egy 12 éves kislány mentette meg a chilei Juan Fernandéz-szigetek lakóinak többségét a szombati pusztító chilei földrengés keltette szökőártól – írta a .
márc. 2
8:11
Hegynek ütközött két dél-koreai vadászrepülőgép (Metropol)
Hegynek ütközött két dél-koreai vadászrepülőgép kedden egy gyakorlórepülés közben, s a pilóták életüket vesztették - közölte a hadsereg.
márc. 2
8:27
Elképszető fordulat: feltámadt a baloldal! (Kitekintő)
Elúszni látszik a biztosnak hitt konzervatív választási győzelem Nagy-Britanniában.
márc. 2
8:27
Parkot akar a palesztin házak helyén Jeruzsálem polgármestere (Kripto Akadémia)
Jeruzsálem polgármestere le akar romboltatni több tucat palesztin lakóházat a város keleti fele Szilvan nevű negyedében, mert a helyükön régészeti park kialakítását tervezi - közölték kedden a polgármesteri hivatalból.
márc. 2
8:29
Elvesztettük közös értékeinket (Kitekintő)
Az új hét éves költségvetési keretterv kialakítása és a gazdasági válságból való kilábalás folytatása lesznek a magyar elnökség legfontosabb feladatai, derült ki egy pénteki konferencián. Surján László, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerint ugyanakkor a közös európai eszme egyre élesebben jelentkező hiánya jelentősen megnehezíti az európai honatyák dolgát, mikor a költségvetés egyes…
márc. 2
8:29
Eltűnt két koreai vadászgép (Kripto Akadémia)
Eltűnt két dél-koreai vadászrepülőgép kedd hajnalban az ország keleti részén, valószínűleg hegynek ütköztek - közölte a Yonhap hírügynökség.
márc. 2
8:45
Becsalogatná a külföldi tőkét Észak-Korea (Kripto Akadémia)
Az észak-koreai vezetők különleges gazdasági övezetek létrehozását tervezik Phenjanban és hét másik városban a külföldi tőke becsalogatásához - írta kedden Japán vezető gazdasági szaklapja, a Nikkei Business.
márc. 2
9:03
Nagyapa lett a filmsztár (Kitekintő)
Jim Carrey nagypapa lett, mivel lánya, Jane pénteken Los Angelesben világra hozta első gyermekét, egy makkegészséges kisfiút.
márc. 2
9:21
Atombombával fenyegetőzik Észak-Korea (Kripto Akadémia)
Észak-Korea kilátásba helyezte kedden, hogy növeli nukleáris elrettentő erejét. Phenjan néhány nappal ezelőtt támadással fenyegette meg a dél-koreai és az amerikai erőket arra az esetre, ha azok megtartják jövő hétre tervezett hadgyakorlatukat.
márc. 2
9:39
Egy bevándorlók nélküli francia nap (Metropol)
„Bevándorlómentes” napot tartottak tegnap Franciaországban. A „24 óra nélkülünk” elnevezésű kollektíva még tavaly ősszel gazdasági bojkottra, azaz a fogyasztás és a munka beszüntetésére kért fel minden külföldi származású és más francia állampolgárt, aki tiltakozni akar a francia kormány bevándorlási politikája ellen.
márc. 2
9:39
A szavazatvásárlás bűn (Kitekintő)
Az iraki síita vallási közösség legmagasabb rangú vezetője - Ali al-Szisztáni nagyajatollah - hivatalosan ítélte el a szavazatvásárlás gyakorlatát.
márc. 2
9:39
Egyre népszerűbbek vagyunk Kínában (Kripto Akadémia)
Magyarország először szerepelt a Best of Tourism című kínai szaklap összeállításában, amely a kínai turisták 50 legkedveltebb célországát foglalja magába - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) a hírlevelében.
márc. 2
9:57
Vége a trükközésnek? Kártérítésre kényszerülhetnek a bankok (Napi)
márc. 2
9:57
Az EU is segít Chilének (Kitekintő)
Az Európai Bizottság elnöke a chilei földrengés után kiadott nyilatkozatában elmondta, sokkolták az események. José Manuel Barroso részvétét fejezte ki az áldozatok családjai felé. Bejelentette, hogy az Európai Bizottság három millió eurós segélycsomagot fogadott el a chilei földrengés áldozatainak megsegítésre. A segélyezést a Humanitárius Segélyek Irodája (ECHO) koordinálja, Kristalina…
márc. 2
9:57
Az USA közvetíthet Falkland-ügyben (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok közvetítését kérte kedden az argentin elnök a Falkland-szigetek körül kibontakozott brit-argentin vita rendezéséhez.
márc. 2
9:59
Hatalmas visszahívást jelentett be a GM (Napi)
márc. 2
10:51
Élre törnek a magyarok! (Kitekintő)
Kétnapos Duna-stratégia konferencián ötleteltek a térség országainak képviselői. Elmondták, mit szeretnének a programban látni. A különböző igények listáját elolvashatja cikkünkben.
márc. 2
10:51
Letartóztatták Dzsafar Panahi iráni filmrendezőt (Metropol)
Teheráni otthonában családjával és mintegy 15 vendégével együtt letartóztatták Dzsafar (Jafar) Panahi világhírű iráni filmrendezőt - közölte a fia kedden egy ellenzéki weblapon.
márc. 2
10:53
Duna-csúcs román szemmel (Kitekintő)
"Egyedülálló kelet-közép-európai kezdeményezés a Duna-stratégia" - írja a magyar sajtó. Mit ír a Duna-csúcsról a román média?
márc. 2
10:55
Feleségül kell vennie a megbecstelenített kecskét (Kitekintő)
Letartóztattak két mozambiki fiatalembert, mert kecskékkel közösültek a Mbukuta nevű falu közelében. A bírságon kívül azonban többre is számíthatnak: az állatok tulajdonosa azt kéri, hogy az állatokat szerető ifjak hagyományos esküvőn vegyék feleségül a megbecstelenített kecskét, írja a Libertatea napilap az AFP hírügynökségre hivatkozva.
márc. 2
11:09
Bankszámla a szupermarketből (Napi)
márc. 2
11:09
Spanyol pedofilokat vettek őrizetbe (Metropol)
Negyvenhárom személyt letartóztattak, 61 ellen pedig vizsgálatot indítottak gyermekpornográfia internetes terjesztésének gyanújával - jelentette be kedden a spanyol rendőrség.
márc. 2
11:09
Orbán: Ilyen helyzetben egyetlen más ország sincsen (168 Óra Online)
Húsz éve, 1990 március 1-én nyitotta meg budapesti képviseletét a Hanns Seidel Alapítvány. A bajor keresztényszociális unió, a CSU párt-alapítványa világszerte működik és a térségben először Magyarországon látott munkához. A rendszerváltást követően jelentős szerepet volt a demokratikus politikai kultúra kialakításában, országgyűlési és önkormányzati képviselők, nemkülönben a rendfenntartó szervek…
márc. 2
11:09
Gyerekpornó Spanyolországban - Több tucat embert tartóztattak le (Kripto Akadémia)
Negyvenhárom személyt letartóztattak, 61 ellen pedig vizsgálatot indítottak gyermekpornográfia internetes terjesztésének gyanújával - jelentette be kedden a spanyol rendőrség.
márc. 2
11:11
Üldözik az ellenzéket - Száznál is több embert tartóztattak le Kubában (Kripto Akadémia)
A kubai hatóságok legkevesebb 126 embert tartóztattak le abban a leszámolási akciósorozatban, amelyet egy éhségsztrájkot folytató ellenzéki személyiség halála után indítottak el a szigetországban.
márc. 2
11:45
Brüsszelben hívná ki a Malévet a WizzAir (Kitekintő)
Hétfő estéig nem tett panaszt a Wizz Air az Európai Bizottságnál a Malév szerinte vélhetően tiltott állami támogatás nyújtásával felérő újraállamosítása miatt. Varga István gazdasági miniszter szerint a magyar hatóságok előzőleg támogatási oldalról alaposan szemügyre vették az ügyletet.
márc. 2
12:03
Politikai elkeseredettség Amerikában - Sorra adják vissza mandátumaikat a szenátorok (Kripto Akadémia)
Majdnem rekord számú, 12 amerikai szenátor jelezte eddig, hogy a novemberi kongresszusi választások után nem akar a felsőház tagjaként szolgálni, vagyis visszaadja mandátumát. Többen az építő jellegű törvényalkotást bénító pártos megosztottság miatt távoznak.
márc. 2
12:21
Robbanás egy jemeni robbanóanyag-raktárban (Metropol)
Robbanás történt kedden egy jemeni robbanóanyag-raktárban: egy épület összeomlott, s egyes források szerint 19, más értesülések alapján 12 ember meghalt.
márc. 2
12:39
Őrizetben a leghíresebb énekes! (Kitekintő)
Múlt pénteken letartóztatták a török popzene nemzetközileg legismertebb szereplőjét, Tarkant. A rendőrség több mint 12 gramm marihuánát foglalt le az énekes villájában, és a gyanú szerint a zenész kapcsolatban állt több drogdílerrel is.
márc. 2
12:39
Bokros: Magyarországot a sokszínűség teheti naggyá (Metropol)
Az MDF szerint befogadó, türelmes országra van szükség, mivel Magyarországot mindig a tolerancia, a megértés és a sokszínűség harmóniája tette naggyá. A demokrata fórum elhatárolja magát az „ordas eszméket terjesztő” Jobbiktól.
márc. 2
12:41
Nemzetközi tiltakozás a kommunizmus-ellenző vezetők leváltása miatt (Kitekintő)
Emil Boc kormányfő leváltotta Marius Oprea történészt, a "kommunizmus régészét" a Kommunizmus Bűntényeit Vizsgáló Intézet éléről. Nemzetközi tiltatkozás indult.
márc. 2
12:57
Az opciók: megszorítás vagy szankció (Kitekintő)
Az Európai Unió gazdasági biztosa, Olli Rehn hétfőn Görögországba utazott, hogy az euróövezet által nyújtott pénzügyi támogatás feltételeként megszabott további megszorító intézkedések elrendelésének részleteiről tárgyaljon az ország vezetőivel.

Keresés