2010. március 26. péntek

márc. 26
0:18
A menekültkérdés rendezését ígéri négy volt jugoszláv tagállam (Kripto Akadémia)
Együttműködésük szorosabbá tételében állapodott meg csütörtökön Belgrádban négy volt jugoszláv tagköztársaság külügyminisztere a menekültkérdés rendezése érdekében, ez ugyanis több mint egy évtizeddel a délszláv háborúk után is megoldásra vár.
márc. 26
5:06
Kínos videó: mibe törölte a kezét az amerikai elnök...? (168 Óra Online)
Az alábbi videón az egykori amerikai elnökök, Clinton és Bush szerepel, ahogy meglátogatják a földrengés sújtotta Haitit januárban. A videón jól látszik, hogy a két volt elnök kezet fog a haitiakkal, de egyszer csak Bush valami kellemetlent érez a markában. Egy darabig próbálja lerázni a tenyerére ragadt valamit, aztán a következő logikus cselekedetre szánja el magát: beletörli Clinton ingébe.
márc. 26
5:08
SNS: a kommandósok csináljanak rendet a romatelepeken (168 Óra Online)
Jakub Gajdošík, az SNS parlamenti képviselője szerint a romatelepeken a represszió jelenhetné a megelőzés legjobb formáját. Pártja csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a nemzetiek azt akarják, hogy a romatelepeken a kommandósok csináljanak rendet.
márc. 26
6:00
Berlusconi mindent egy lapra tesz fel (Kripto Akadémia)
Olaszországban vasárnap rendezik meg az olasz regionális választást. Berlusconinak várhatóan érzékeny veszteségeket kell elkönyvelnie, hiszen a kampány során pártja ismét elképesztő botrányokba keveredett.
márc. 26
6:18
Két Ipoly-híd épülhet jövőre (Kitekintő)
Komoly esély mutatkozik arra, hogy 2011-ben elkezdődjön két, Párkány közelében lévő Ipoly-híd, az ipolypásztói és a helembai átkelő építése – adta hírül a Pátria Rádió.
márc. 26
6:18
Obama kívánságkosara Netanjahunak (Kripto Akadémia)
Hazatérése után Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő azonnal összehívja a "Hetek Tanácsát", hogy beszámoljon amerikai útjáról és találkozásáról Barack Obama elnökkel.
márc. 26
6:20
Moszkva és Peking partnersége (Kripto Akadémia)
Kína egyik legbefolyásosabb politikusának, Hszi Csin-pingnek most véget ért moszkvai tárgyalásai ismét azt bizonyítják, hogy mindkét ország megkülönböztetett figyelmet fordít kapcsolataik ápolására.
márc. 26
6:36
Az amerikai képviselőház is elfogadta az egészségügyi módosító csomagot (Infostart)
Az amerikai szenátus után a képviselőház is elfogadta csütörtök este a maga által korábban jóváhagyott egészségügyi reformtörvény módosító csomagját, 220-207 arányban. A csomag így már Barack Obama elnök elé kerülhet aláírásra.
márc. 26
6:54
Negyven rab megszökött, két őr eltűnt (Metropol)
Megszökött negyven rab az amerikai határ közelében lévő mexikói Matamoros város börtönéből, és velük együtt eltűnt két börtönőr is.
márc. 26
7:30
„Nem kell több szlovák óra, társalogni kell” (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártjának meggyőződése, hogy a szlovák nyelv oktatásának minsősége nem lehet politikai téma – szakértőknek kellene foglalkozniuk vele.
márc. 26
7:32
16 ezernél több munkahely szűnhet meg (Kitekintő)
A szlovák gazdasági minisztérium adatai szerint a veszélyeztetett munkahelyek száma 215-tel csökkent.
márc. 26
7:48
Szenegáli bíróság elé kerülnek gyilkossággal vádolt magyar "zsoldosok" (Infostart)
Szenegáli bíróság elé áll szombaton Dakarban három magyar állampolgár - feltételezett zsoldosok, akik több nyugat-afrikai országban kínálták fel szolgálataikat - azzal a váddal, hogy 2006-ban megölték szenegáli sofőrjüket.
márc. 26
7:48
Kivégzés - mégsincs moratórium a fehéroroszoknál? (Kripto Akadémia)
Fehérorosz jogvédők csütörtökön közölték, hogy a múlt héten kivégeztek két halálraítéltet; európai parlamenti képviselők nyilatkozatban tiltakoztak a kivégzések ellen.
márc. 26
8:24
Óriási felfordulás: távozhat a jobboldal vezére (Kitekintő)
Mirek Topolánek, a csehországi jobbközép ODS pártjának elnöke szerdán az egyik cseh napilapnak azt nyilatkozta, hogy kész távozni posztjáról az őt ért kritikák miatt, ugyanakkor mindez csak akkor következhet be, ha a párt elnökségének több tagja is vele tart.
márc. 26
8:24
Botrányos kijelentései miatt lemondott Topolánek (Kripto Akadémia)
Mirek Topolánek, a cseh Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke csütörtök este lemondott kormányfőjelöltségéről, amire botrányos kijelentései miatt kényszerült. Maga helyett Petr Necas volt szociális és munkaügyi minisztert javasolta a két hónap múlva esedékes parlamenti választásokra.
márc. 26
8:26
Az angolszász világ felé is nyithatna a Székelyföld (Kitekintő)
Míg a nemzetközi idegenforgalmi katalógusokban, turisztikai standokon az állam reklámok sokaságával népszerűsíti a román tájegységeket, Székelyföldről esetleg Parajdot említik meg, azt is csupán két sorban.
márc. 26
8:26
Athén megkapja az uniós támogatást (Kripto Akadémia)
Németország és Franciaország megegyezésre jutott a pénzügyi nehézségekkel küzdő Görögország megtámogatásáról. A német-francia csomagterv 23 milliárd eurós segélyprogramot vázol fel, ennek egy részét a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nyújtaná Athénnak.
márc. 26
9:00
Minden idők legnagyobb adatlopása (Kripto Akadémia)
Húsz év börtönre ítélték az Egyesült Államokban helyi idő szerint csütörtökön azt a hackert, aki társaival valószínűleg minden idők legnagyobb számítógépes személyi adatlopását hajtotta végre.
márc. 26
9:18
Húsz év börtön egy amerikai hackernek (Metropol)
A 28 éves Albert Gonzalez feltörte több vállalat, köztük az OfficeMax, a TJX Companies és a Barnes and Noble számítógépes rendszerét, és hozzájutott összesen több mint 130 millió bankkártya adataihoz.
márc. 26
9:36
Mi történt vele? Merevrészegre itta magát a sztár! (Kitekintő)
Lindsay Lohan nemrég azt nyilatkozta, hogy megváltozott, képes kezelni alkoholizmusát, s tud megálljt parancsolni magának az ivásban.
márc. 26
9:36
Magyar ejtőernyős halála Texasban (Metropol)
Halálos balesetet szenvedett ugrásakor egy magyar ejtőernyős csütörtökön az egyesült államokbeli Texasban.
márc. 26
9:36
Ellentétes hírek - megállapodtak a jeruzsálemi telepekről? (Kripto Akadémia)
Az izraeli kormányfő egyik szóvivője azt állította pénteken, hogy Barack Obama amerikai elnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egyetértett abban, hogy Izrael folytathatja az építkezést Kelet-Jeruzsálemben, ugyanakkor a miniszterelnök egy másik munkatársa ezt rögtön cáfolta.
márc. 26
9:38
A Fidesz győzelme veszélyeztetné az EU biztonságát? (Kitekintő)
A Pravda című szlovák napilap úgy látja, hogy Magyarországon ijesztő méreteket öltött a nacionalizmus, és a magyarországi választások után a szlovákiai kampány részévé válik majd a magyar probléma.
márc. 26
9:54
Óriási nyereségre számíthat az állam (Kitekintő)
Az amerikai kormány tervet készít a TARP-program felszámolására, ennek keretében áprilisban eladhatja a legnagyobb állami kézben maradt banki pakettet, a Citigroup-ban meglévő mintegy 27%-os részesedését.
márc. 26
9:54
Összecsuklott az ernyő - meghalt egy magyar ejtőernyős (Kripto Akadémia)
Halálos balesetet szenvedett ugrásakor egy magyar ejtőernyős csütörtökön az egyesült államokbeli Texasban.
márc. 26
10:30
Orvosi rendelőben szúrta le az asszisztensnőt (Kitekintő)
Ismeretlen férfi leszúrt egy asszisztensnőt a romániai Foksányban abban a röntgen kabinetben, amelyben dolgozott.
márc. 26
10:42
El kell adni az Ericssont (Napi)
márc. 26
10:48
Meglepő bejelentés a gazdasági adatokról! (Kitekintő)
A Világbank legfrissebb jelentése szerint az idei évben az orosz gazdasági növekedés 5,5%-os lehet - vagyis majdnem a duplája annak, amit korábban gondoltak.
márc. 26
10:48
Lendvai Ildikó feljelenti Répássyt és a Magyar Nemzetet (Metropol)
Lendvai Ildikó rágalmazásért feljelenti Répássy Róbertet, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét és jogi eljárást kezdeményez a Magyar Nemzet című lap ellen.
márc. 26
10:50
Enyhíthetnek a monetáris politikán (Kitekintő)
Nem látszik csillapodni a deflációs nyomás Japánban, miután egy ma megismert adat szerint a ”mag” fogyasztói árak 1.2%-kal estek idén februárban a tavalyi év azonos időszakához képest.
márc. 26
10:52
Az EU bekeményített Iránnal szemben (Kitekintő)
Az Európai Unió megelégelte az iráni kormány demokrácia és szólásszabadság ellen irányuló legújabb lépéseit. Megteszi -e az EU azt, amihez az ENSZ-ben nem volt kellő egyetértés?
márc. 26
11:24
Mindent ledobott magáról a terhes szépség! (Kitekintő)
A 44 éves szépség, Vincent Cassel francia színész felesége második gyermekével várandós, s újra kislányt hord a szíve alatt.
márc. 26
11:26
Vajdaság: életre keltik a statútumot (Kitekintő)
Vajdaságban rendelet született a tartományi kormányról, a képviselőházról, a közigazgatásról és a Nemzeti Közösségek Tanácsáról.
márc. 26
11:42
Eldőlt a New York-i Ground Zero sorsa: négy új torony lesz a WTC helyén (Infostart)
Úgy tűnik eldőlt a New York-i Ground Zero sorsa. Hosszas huzavona után ugyanis megegyezett a befektető, a kikötői hatóság és a város polgármestere, hogy négy tornyot húznak fel a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban lerombolt World Trade Center ikertornyainak helyén.
márc. 26
11:42
A vesztegetési botrány miatt eshet kútba a megaüzlet (Kitekintő)
Áprilisban tartja rendkívüli ülését a Renault, ahol dönthetnek a Daimlerrel tervezett kölcsönös tulajdonszerzésről. Lapértesülések szerint bár közel került a két autógyártó a megállapodáshoz, azt mégis veszélyeztetheti a Daimlernél most kitört vesztegetési botrány.
márc. 26
11:42
Halottnak tettette magát - megúszta az agyonverést (Kripto Akadémia)
Két motorkerékpár-tolvajt vert agyon Kambodzsában egy bambuszbotokkal és kövekkel felfegyverzett falusi tömeg - közölték pénteken a hatóságok.
márc. 26
12:00
Alapvető reformokra szorul az egyház (Kripto Akadémia)
A katolikus egyház válságáról írt pénteki vezércikkében a Die Welt, hangsúlyozva, hogy az egyház tevékenységében alapvető reformokra van szükség.
márc. 26
12:36
Lemondott a jobboldal miniszterelnök-jelöltje! (Kitekintő)
Nem menekült meg Mirek Topolánek, a csehországi jobbközép ODS pártjának elnöke, sorozatos botrányos kijelentései miatt lemondani kényszerült miniszterelnök-jelöltségéről.
márc. 26
12:38
Kék kamion karambolozott az autópályán (Kitekintő)
Két kamion és egy osztrák rendszámú személyautó ütközött csütörtök reggel a D1-es sztráda Nagyszombat és Pozsony közti szakaszán, a szelincsi (Zeleneč) pihenőhely közelében, Szlovákiában.
márc. 26
12:48
Budapesti járatokat is töröl a BA (Napi)
márc. 26
12:54
Rontott tegnap az OTP (Kitekintő)
”Vételről” ”semlegesre” rontotta az OTP Bank részvényeire vonatkozó ajánlását a Goldman Sachs, mivel a bank árfolyama az utóbbi időben túlságosan felülteljesítette a szektor átlagot – áll az indoklásban.
márc. 26
13:12
A győzelem érdekében mindent bevet a kormánypárt (Kitekintő)
Berlusconi programjának három sarokpontja: a köztársasági elnök közvetlen megválasztása, a Parlament létszámának csökkentése, és az igazságügy reformja.
márc. 26
13:12
Nyílt pályázatot kell hirdetni Gripen ügyben (Kripto Akadémia)
A svéd Gripen vadászgépeket gyártó Saab azt szeretné, ha a román kormány a vadászgép-beszerzési pályázatra beérkezett valamennyi ajánlatot a parlament elé terjesztené, hogy valós választási lehetőség nyíljon a törvényhozás előtt.
márc. 26
13:30
A végsőkig harcol az elnök (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy szerdán bejelentette, hogy az Unió fő mezőgazdasági termelőinek, vagyis a francia gazdák biztonsága érdekében arra is hajlandó, hogy válságot idézzen elő Unióban. A francia elnök célja, hogy megakadályozza a mezőgazdasági politika leépítését.
márc. 26
13:32
Egy zseniális módszer a tolvajok ellen! (Kitekintő)
Ötletes lopásmegelőzést vezettek be egy iaşi-i bevásárlóközpontban: szégyenfalon teszik közzé az a tettenért tolvajok fotóit.
márc. 26
13:48
Csökkentette az alapkamatot a jegybank (Kitekintő)
Az előzetes várakozásokkal szembemenve a dél-afrikai központi bank tegnapi rendes kamatmeghatározó ülésén az irányadó kamatláb csökkentéséről szavazott.
márc. 26
13:48
Orosz moratórium - szabadlábon a gyanúsítottak (Kripto Akadémia)
Az orosz parlament alsóháza (állami duma) pénteki ülésén moratóriumot hirdetett egyes gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított személyek őrizetbe vételére, valamint szabályozta és egységesítette a regionális parlamentek létszámát.
márc. 26
14:06
Rendkívüli kongresszust tart a Magyar Polgári Párt (Kripto Akadémia)
Rendkívüli kongresszust tart április 10-én Gyergyószentmiklóson a Magyar Polgári Párt - közölte Szász Jenő, az MPP elnöke, miután a bukaresti bíróság törvénytelennek nyilvánította az alakulat tavalyi kongresszusán végrehajtott alapszabályzat-módosítást - írta pénteki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ) és a Krónika.
márc. 26
14:24
25 évet kapott a rossz útra tért rendőr (Kitekintő)
Helybenhagyta ma a társaira lövő exrendőr 25 éves fegyházbüntetését a Nyitrai Kerületi Bíróság. Frantisek Barnás társaival 2008. szeptember 15-én kirabolt egy benzinkutat.
márc. 26
14:24
Slota: ivászat és a vad motoros partik (168 Óra Online)
Egykor Slotával részegeskedett az Interblue menedzsere

Keresés