2010. március 17. szerda

márc. 17
0:00
Nap idézete: még nincs vége (Kitekintő)
Francois Fillon
márc. 17
5:42
Meciarék is beszóltak Sólyomnak (Kitekintő)
A Vladimír Mečiar vezette Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom a bosszú aktusának tartja Sólyom László magyar köztársasági elnök kijelentését, mely szerint a Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő magyar kisebbségnek idegen nyelvként kellene tanulniuk az adott állam nyelvét.
márc. 17
5:42
Athén nem pénzt, segítséget kér (Kripto Akadémia)
Görögország nem pénzt kér az Európai Uniótól, hanem olyan eszközrendszer létrehozását, amely segíti a válságkezelésben, például abban, hogy megfelelő kamat mellett vehessen fel kölcsönt - mondta tegnapi, Bajnai Gordonnal együtt tartott budapesti sajtótájékoztatóján Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök.
márc. 17
6:00
Tokaji: számon kéri a törvénysértést Magyarország (168 Óra Online)
Tabajdi Csaba jelezte, hogy az ügyben 2010. március 15-én írásbeli kérdés formájában az Európai Bizottsághoz fordult, felszólította az uniós intézményt a jogsértő állapot tisztázására.
márc. 17
6:00
Szlovákiában 18 párt indul a júniusi választáson (Kripto Akadémia)
Marián Kotleba, a Szlovák Testvériség elnevezésű csoportosulás vezére is indul a június 12-ei szlovákiai parlamenti választáson. A Tiso-féle Szlovák Állam megalakulásának 71. évfordulója alkalmából tartott vasárnapi pozsonyi tüntetést követően Kotleba a Márton temetőben Jozef Tiso állítólagos sírjánál fogadta híveit az Őrségbe! /Na stráz!/ köszöntéssel.
márc. 17
6:02
Budapest vendége Károly és Kamilla (Kripto Akadémia)
Ma érkezik Budapestre Károly walesi herceg és felesége, Kamilla, Cornwall hercegnője. A brit trónörökös-pár közép-európai körútja keretében három napot tölt Magyarországon, Sólyom László köztársasági elnök meghívására.
márc. 17
6:54
Pakisztánban meghalt hat fegyveres lázadó (Infostart)
Pakisztánban hat fegyveres lázadó halt meg két Észak-Vazirisztáni légicsapásban.
márc. 17
6:56
A Capitoliumban megkoszorúzták Kossuth Lajos mellszobrát (Infostart)
A washingtoni Capitoliumban megkoszorúzták Kossuth Lajos mellszobrát, amelyet húsz évvel ezelőtt helyeztek el az amerikai kongresszus épületében.
márc. 17
7:12
Átszervezik az Afganisztánban állomásozó szövetséges erőket (Infostart)
Átszervezik az Afganisztánban állomásozó szövetséges erőket, az ország keleti részében szolgáló amerikai katonák többsége a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők kötelékébe kerül.
márc. 17
7:12
"Vajdaság távolodik Szerbiától" (Kitekintő)
„Szerbia még a legtragikusabb történelmi körülmények között is meg tudna maradni Vajdaság nélkül, de Vajdaság nem tudna Szerbia nélkül” – állítja a Szerb Matica elnöke.
márc. 17
7:12
Kitálalt Edwards barátnője (Kripto Akadémia)
Nem szégyenlős John Edwards volt demokrata elnökjelölt aspiráns barátnője.
márc. 17
7:48
"Harag napja" egy zsinagóga miatt, több tucat sérülttel (168 Óra Online)
Több száz palesztin összecsapott izraeli rendőrökkel kedden Kelet-Jeruzsálem különböző negyedeiben - közölték szemtanúk.
márc. 17
8:06
Izrael feloldotta Ciszjordánia zárlatát (Infostart)
Izrael feloldotta mára virradóra Ciszjordánia zárlatát, de Jeruzsálemben továbbra is fenntartják a rendőrség magas fokú készültségét, mert tartanak attól, hogy a palesztinok újabb erőszakcselekményeket követnek el.
márc. 17
8:06
Három éven belül meghalhat Kim Dzsong Il (Metropol)
Az észak-kóreai vezető az elmúlt évben jóval ritkábban jelent meg különböző nyilvános eseményeken, 2008-ban pedig agyvérzésen esett át. Utódját eddig nem nevezte meg, külföldi megfigyelők hatalmi harcoktól tartanak az atomfegyverrel is rendelkező országban.
márc. 17
8:08
Az egészségügyi helyzettől is függ, kit választanak a nők (Metropol)
A nők párválasztását befolyásolja a hazájukban uralkodó egészségügyi helyzet - állítják brit kutatók. Minél alacsonyabb a várható élettartam és minél gyakoribbak a fertőző betegségek egy adott országban, annál inkább előnyben részesítik a nők a maszkulin arcvonású férfiakat.
márc. 17
8:24
Vérfürdőt rendeztek a fővárosban! (Kitekintő)
Thaiföldön folytatódnak a tüntetések, már sérültje is van a több napja tartó, eddig békésnek mondható megmozdulásnak. Kedden a tiltakozók több száz liter emberi vért öntöttek az utcára, hogy így fejezzék ki elkötelezettségüket a kormány megbuktatásának kiharcolásában.
márc. 17
8:26
Radicová: nem szabad előhúzni a magyar kártyát (Kitekintő)
Az SDKÚ-DS új politikai kultúrát szeretne meghonosítani választási kampányában. Elsősorban az emberek életminőségét javító megoldásokat szeretnének felkínálni, tájékoztatta a sajtót Iveta Radičová, a párt választási listavezetője.
márc. 17
8:42
Elítéli a plasztikai beavatkozásokat a gyönyörű színésznő (Kitekintő)
Drew Barrymore a plasztikai operációk ellen van, nem tetszik neki, hogy nők sokasága agyon botoxoztatja magát.
márc. 17
8:44
Legyőzte a pénzügyi lobbi az EU-t? (Kitekintő)
Gordon Brown brit miniszterelnök közbelépésére a spanyol EU-elnökség a pénzügyminiszterek keddi tanácsülésén letett arról a szándékáról, hogy döntést csikarjon ki az úgynevezett alternatív befektetési alapok, köztük a fedezeti alapok szabályozásáról szóló irányelvről.
márc. 17
9:00
Várt felett az UniCredit (Napi)
márc. 17
9:18
Vártnál jobb a Zara (Napi)
márc. 17
9:36
A "harag napja" Jeruzsálemben (Kitekintő)
Több tucat palesztin tüntető csapott össze kedden az izraeli biztonsági erőkkel egy újjáépített zsinagóga megnyitása ellen tiltakozva Kelet-Jeruzsálemben.
márc. 17
9:38
Felmentették a korrupcióval vádolt polgármestert (Kitekintő)
Felmentette a vád alól Pozsony-Récse (Rača) kenőpénz elfogadásával vádolt volt KDH-s polgármesterét, Pavol B.-t és a másodrendű vádlott Jaroslav Š.-t kedden a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság.
márc. 17
9:54
Drága az árapály-energia (Kitekintő)
A Solway Firth torkolat árapály energiájával otthonok százezreit lehetne elektromos energiával ellátni, de a tanulmány szerint komoly pénzügyi támogatást igényelne a projekt beindítása.
márc. 17
10:12
Iszlám fegyvereseket öltek meg amerikai rakéták Pakisztánban (Metropol)
Legalább kilenc iszlamista fegyveres halt meg pilóta nélküli amerikai repülőgépek rakétacsapásaiban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet, illetve a tálibok hátországának tekintett északnyugat-pakisztáni törzsi területeken szerdán.
márc. 17
10:30
Öngyilkos merényleteket hiúsítottak meg Dél-Afganisztánban (Infostart)
Két öngyilkos merénylő próbált robbantani szerda reggel a dél-afganisztáni Hilmend tartomány fővárosában egy nemzetközi segélyszervezet épületénél, de a biztonsági őrök mindkét támadót lelőtték, mielőtt még működésbe hozhatták volna a testükre erősítette robbanómellényt.
márc. 17
10:30
Kellemetlen! Saját temetésére ért haza az asszony (Kitekintő)
Néhány napig hiányzott otthonról egy golaieşti (Iaşi megye) asszony, hazatértekkor rokonai már a temetését szervezték. Már kifaragták sírkövét, és a temetőben épp ásták a sírját. Az asszony a nagy szervezkedés közepében érkezett haza.
márc. 17
10:30
A jemeni síita lázadók 178 foglyot szabadon engedtek (Metropol)
A jemeni síita lázadók szabadon engedtek szerdán 178 foglyul ejtett kormánykatonát és polgári személyt - jelentette az al-Arabíja hírtelevízió.
márc. 17
10:32
Öngyilkos merényleteket hiúsítottak meg Dél-Afganisztánban (Metropol)
Két öngyilkos merénylő próbált robbantani szerda reggel a dél-afganisztáni Hilmend tartomány fővárosában egy nemzetközi segélyszervezet épületénél, de a biztonsági őrök mindkét támadót lelőtték, mielőtt még működésbe hozhatták volna a testükre erősítette robbanómellényt.
márc. 17
10:48
Több százezres visszahívás a Hondánál (Infostart)
Visszahív több mint 400 ezer autót a Honda az Egyesült Államokban a fékpedál működési hibája miatt.
márc. 17
10:48
"Aberráció a magyar nyelv hivatalossá tétele" (Kitekintő)
Felvonták a székely zászlót a csíkszeredai Megyeháza épületére. A románok tartanak az autonómiatörekvésektől.
márc. 17
10:48
Irán egyszer hajlandó uránt cserélni (Kripto Akadémia)
Irán kész arra, hogy egyetlen menetben atomerőművi fűtőanyagra cserélje 1200 kilogramm alacsonyan dúsított uránját, de csak országa területén - jelentette be az iráni atomenergia-ügynökség vezetője.
márc. 17
10:50
Mégsem emelik a nyugdíjkorhatárt (Kitekintő)
Szerhij Tihipko ukrán miniszterelnök-helyettes megígérte, hogy a kormány minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a nyugdíjkorhatár ne emelkedjen – az egyik ukrán tévécsatorna műsorában számolt be erről Tihipko.
márc. 17
10:52
Roma fiatalok nyertek pert a horvát állam ellen (Kitekintő)
Az Emberi Jogok Európai Bírósága elítélte Horvátországot, mert déli szomszédunknál korábban tisztán roma diákokból álló általános iskolai osztályokat hoztak létre.
márc. 17
11:24
Mi az Európai Egészségbiztosítási kártya? (Kitekintő)
A kártya az átmeneti jelleggel egy másik tagállamban tartózkodó EU állampolgár számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít.
márc. 17
11:24
NATO hírszerzési kiképzőközpont nyílt Nagyváradon (168 Óra Online)
Megkezdte működését kedden Romániában a NATO hírszerzési kiképzőközpontja, amely az ország elnöke, Trian Basescu szerint segíthet a szövetségnek szembenézni az "új globális kihívásokkal".
márc. 17
11:24
Hackertámadások Kínában (Kripto Akadémia)
Naponta több ezer hackertámadás éri a kínai védelmi minisztérium honlapját külföldről, és más katonai létesítmények is rendszeres kibertámadásoknak vannak kitéve - adta hírül az egyik kínai hírügynökség.
márc. 17
11:42
A svájciak fizetnének Kadhafi fiának (Infostart)
Svájc hajlandó kártérítést fizetni Moammer el-Kadhafi líbiai vezető fiának a 2008 nyarán történt őrizetbe vételekor készült fényképek közzététele miatt.
márc. 17
11:42
Hegyimentőket temetett el a lavina (Kitekintő)
Eltévedt turistákat kereső speciális mentőket temetett maga alá egy lavina vasárnapra virradó éjjel a Sztoj (Sztyij – ökörmezői járás) hegycsúcs körzetében Ukrajnában.
márc. 17
11:44
Jelentősen csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában (Infostart)
Jelentősen csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában, erősítve azokat a reményeket, hogy a brit gazdaság a rekord hosszúságú recesszió után most már kezd talpra állni.
márc. 17
11:44
Megmenekülhet a hazudós kormány (Kitekintő)
Az eurózóna tizenhat pénzügyminisztere hétfőn megegyezett abban, hogy amennyiben szükséges, gyorsan mozgósítják a pénzügyi segélyt Görögország számára. Csak kevés részletet árultak el azonban arról, hogy segélytervük hogyan nézne ki a gyakorlatban.
márc. 17
12:00
Feloldották Ciszjordánia zárlatát (Metropol)
Izrael feloldotta szerdára virradóan Ciszjordánia zárlatát, de Jeruzsálemben továbbra is fenntartják a rendőrség magas fokú készültségét, mert tartanak attól, hogy a palesztinok újabb erőszakcselekményeket követnek el - közölte a hadsereg egyik szóvivője.
márc. 17
12:00
Az EBESZ főbiztosa a szlovák nyelvtörvényről (Kripto Akadémia)
Az EBESZ kisebbségi főbiztosa a jövőben is figyelemmel kíséri a szlovák nyelvtörvény alkalmazását, és várhatóan a nyáron értékeli az első fél év gyakorlatát. Erről Szabó Vilmos külügyi államtitkár adott tájékoztatást, miután találkozott Vollebaekkel.
márc. 17
12:02
A Szahara államai összefognak az al-Kaida ellen (Metropol)
A Szahara államai megállapodtak abban, hogy félreteszik ellentéteiket, és összefognak az al-Kaida terrorhálózat növekvő fenyegetése ellen - közölte kedd este az államközi találkozót megszervező Algéria egyik tisztségviselője.
márc. 17
12:18
Remeg a magyar politikai rendszer a szélsőjobb miatt (Kripto Akadémia)
A választások előtti magyar belpolitikai helyzettel foglalkozott szerdán a Süddeutsche Zeitung. A liberális német napilap az országgal rendszeresen foglalkozó tudósítója, Michael Frank az írás alcímében úgy fogalmazott, hogy Magyarországon megkezdődtek a választások előtti pozícióharcok, illetve a szélsőségesek elleni harc.
márc. 17
12:36
Tárgyaltak az OPEC-tagországok miniszterei (Infostart)
A kitermelési előirányzat szinten tartásáról döntöttek az OPEC-tagországok olajipari miniszterei bécsi ülésükön.
márc. 17
12:36
Ellenzéki csúcstalálkozó (Kitekintő)
A Medicare és Medicaid programok "az ország deficitjének legnagyobb forrásai" - ezzel kezdte az egészségügyi rendszerrel kapcsolatos kétpárti találkozót Obama.
márc. 17
12:36
Szomorú vasárnap a szociáldemokratáknak (168 Óra Online)
A helyi választásoknak semmi köze az országos politikához. A községtanácsi választások híven tükrözik az ország szavazóinak általános véleményét. A két állítás homlokegyenest ellentétes, helyi választások idején mégis mindkettőt gyakran hallani. Attól függően egyiket vagy másikat, hogy a véleményt hangoztató veszít, avagy éppenséggel nyerő helyzetbe kerül. De hol az igazság, amikor három…
márc. 17
12:54
Lenyomták a Google-t (Kitekintő)
A Financial Times által közölt egyik statisztika szerint a Facebook közösségi portál látogatottsága hosszú idő után képes volt megelőzni a google.com keresőoldal látogatottságát. Elemzők ebből arra következtetnek, hogy az internet egyre inkább a közösségi érintkezés terepe, semmint a keresés helye lesz a jövőben.
márc. 17
12:54
Állásfoglalást várnak a pápától a visszaélésekről (Kripto Akadémia)
Komoly válságba sodorhatják a német és az osztrák katolikus egyházat az utóbbi időben napvilágra került, papok által elkövetett szexuális visszaélések. Egyes jelek szerint ugyanis várhatóan tömegesen lépnek majd ki a katolikus egyházból.

Keresés