2010. március 5. péntek

márc. 5
0:03
Kevesebb illegális bevándorló az USA-ban (Kripto Akadémia)
Harminc éve tavaly csökkent a legnagyobb mértékben az illegális bevándorlók száma az Egyesült Államokban; a visszaesést a gazdasági válság és a szigorúbb hatósági fellépés magyarázza - tudósított csütörtökön a MSNBC hírtelevízió.
márc. 5
1:15
Ukrajna átutalta az orosz gázszámla ellenértékét (Kripto Akadémia)
Ukrajna a tervezettnél néhány nappal korábban, már csütörtökön átutalta a februári orosz gázszállítás ellenértékét - jelentette be az ukrán gázipari cég, a Naftogaz.
márc. 5
3:03
Szlovákia újra bejegyeztette magának a Tokaj védjegyet (Kripto Akadémia)
Szlovákia újra bejegyeztette magának a Tokaj védjegyet - közölték csütörtökön Pozsonyban.
márc. 5
4:15
A hirtelen befagyott Balti-tenger foglyul ejtett 50 hajót (Kripto Akadémia)
A Balti-tenger hajózási útvonalainak hirtelen befagyása nyomán Svédország és Finnország között mintegy 50 hajó rekedt a jég fogságában a Botteni-öbölben.
márc. 5
6:21
A chilei elnök szerint az újjáépítés 3-4 évig fog tartani (168 Óra Online)
A chilei elnök szerint a földrengésben és szökőárban elpusztult területek újjáépítése 3-4 évig fog tartani, és külföldi hitelekre lesz hozzá szükség.
márc. 5
6:39
Két biztonsági őr megsebesült a lövöldözésben a Pentagonnál (Infostart)
Megsebesítette az amerikai védelmi minisztérium két biztonsági tisztjét egy fegyveres férfi, aki lövöldözni kezdett a Pentagon egyik bejáratánál helyi idő szerint csütörtökön.
márc. 5
6:39
Budapest nagyobb sebességre kapcsolt (Kitekintő)
Balázs Péter külügyminiszter felszólította az Európai Unió tagállamait, hogy töltsék meg „valós tartalommal” a Keleti Partnerséget. A Külügyminisztérium aktivitása a magyar soros EU-elnökség közeledtét jelzi. A Bizottság képviselője visszafogottan nyilatkozott.
márc. 5
6:57
Háromnapos gyász Chilében a földrengés áldozatainak tiszteletére (Infostart)
Háromnapos gyászt hirdetett Michelle Bachelet chilei elnök csütörtökön a pusztító földrengés áldozatainak emlékére. A korábban jelentett 802 helyett a természeti katasztrófának 279 azonosított halálos áldozata van.
márc. 5
6:57
Diplomáciai erőfeszítések a vízummentesség fenntartásáért (Kripto Akadémia)
Kanada ismét fontolóra vette, hogy Magyarországgal szemben visszaállítja a vízumkényszert, ahogy korábban Mexikó és Csehország esetében. A magyar diplomácia nagy erőfeszítéseket tesz, hogy vízummentesség fennmaradjon. Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő lapunknak megerősítette, jövő héten Budapesten tanácskozik legközelebb a vízummentesség problémájának rendezésére alakult magyar-kanadai szakértői…
márc. 5
6:59
Wilders a miniszterelnöki székre pályázik (Kripto Akadémia)
A vártnál is nagyobb sikert ért el a szerdai önkormányzati választáson a Geert Wilders-fémjelezte Szabadságpárt (PVV). A nyíltan iszlámellenes tömörülés 21,6 százalékkal nyert Almere városában és második lett Hágában. Igaz, Wildersék számára nem ez volt az igazi megmérettetés: három hónap múlva, júniusban rendezik meg a parlamenti választást. A szélsőséges politikus szeme előtt egyetlen cél lebeg:…
márc. 5
7:15
Génmódosított burgonyák lepik el Magyarországot? (Kitekintő)
Ha Magyarország ki akarja védeni az Európai Bizottság által kedden engedélyezett génmódosított burgonyafajta hazai termesztését, ugyanúgy indoklással ellátott termesztési tilalmat kell bejelentenie a Bizottságnál, mint azt korábban tette egy szintén génmódosított kukoricafajtára –értesült szakmai forrásból a BruxInfo.
márc. 5
7:33
Hátrányban a magyarok (Kitekintő)
Még ma is nagyarányú azoknak a száma, akik nem rendelkeznek megfelelő informatikai alapismeretekkel, s egyre kevesebben tanulnak tovább információs és kommunikációs szakirányon is.
márc. 5
7:51
Lövöldözés a Pentagonnál, két biztonsági megsebesült (Metropol)
Megsebesítette az amerikai védelmi minisztérium két biztonsági tisztjét egy fegyveres férfi, aki lövöldözni kezdett a Pentagon egyik bejáratánál helyi idő szerint csütörtökön.
márc. 5
8:09
Lövöldözés a Pentagonnál! (Kripto Akadémia)
Lövöldözés volt helyi idő szerint csütörtökön a Pentagon épülete melletti metróállomáson, egyes hírek szerint emiatt lezárták az amerikai védelmi minisztérium épületének bejáratait.
márc. 5
8:27
Magyar invázió Kanadában (Kitekintő)
Az utóbbi években a magyar menekültek valósággal elárasztották Kanadát, ami azt eredményezte, hogy a menekültek számában Magyarország jelenleg listavezető.
márc. 5
8:45
Jó biznisz a napenergia (Kitekintő)
Az amerikai First Solar vállalat dacolva a válsággal vastag eredménnyel zárta az elmúlt évet.
márc. 5
8:45
Háromnapos gyászt hirdettek Chilében (Kripto Akadémia)
Háromnapos gyászt hirdetett Michelle Bachelet chilei elnök csütörtökön a pusztító földrengés áldozatainak emlékére.
márc. 5
9:03
Körút az EU katasztrófa övezeteibe (Kitekintő)
A következő hetekben Madeirára és a francia partokra látogat Johannes Hahn, az Unió új regionális politikai biztosa. A látogatás célja, hogy biztosítsa ezen régiókat afelől, hogy az uniós „katasztrófa alap” a rendelkezésükre áll.
márc. 5
9:03
Szabadtéri börtönné vált Gáza (Kripto Akadémia)
Az izraeli blokád miatt a Gázai övezet "nagy szabadtéri börtöné vált", és nemzetközi segélyek folyósítása szükséges ahhoz, hogy a lakosságban életben tartsák a reményt - jelentette ki az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekkel foglalkozó helyettese.
márc. 5
9:05
Nagy az öröm: van, aki ismeri Szlovákiát! (Kitekintő)
Örömmámorban fürdik Szlovákia, hiszen egy felmérés azt bizonyítja, hogy a téli olimpiai játékok látogatóinak 84 százaléka tudja, hol terül el az ország.
márc. 5
9:21
Nem nyomoznak a szupermodell után (Kitekintő)
A New York-i rendőrség nem fog nyomozni annak a sofőrnek az ügyében, akit Naomi Campbell nem egyszer úgy fejbe vágott, hogy az illető meg is sérült.
márc. 5
9:21
Kitörőben a kamcsatkai vulkánok (Kripto Akadémia)
Kamcsatkán a Sivelucs és a Kljucsevszkaja vulkánok kitörőben vannak: az utóbbiból csütörtökön hét kilométer magas, gőzből és gázokból álló oszlop tört az égre, nyugati lejtőjén láva folyik, és a kráterből "bombák" repülnek 300 méteres magasságba.
márc. 5
9:39
Fokvárosba települnek a magyarok (Kitekintő)
Elsőként Fokvárosban lehet majd közös képviselete Magyarországnak, a Visegrádi Négyek fennmaradó három tagjával, közölte Balázs Péter külügyminiszter. Hangsúlyozta, a négy ország között egyre növekszik a kohézió, így hamarosan további helyszíneken is összevonják majd képviseleteiket.
márc. 5
9:39
Nem enged a gáz árából Moszkva (Kripto Akadémia)
Moszkva nagy várakozással tekint Viktor Janukovics új ukrán államfő pénteki hivatalos látogatása elé - mondták a vizit előtt kremlbeli források, de hozzátették: az orosz fél abból indul ki, hogy Ukrajnának teljesítenie kell a gázszállítások területén fennálló szerződéseket.
márc. 5
9:57
Jobbra tolódhat Amerika (Kitekintő)
Harmadik ciklusáért szállhat versenybe Texas jelenlegi kormányzója, Rick Perry, miután kedden megnyerte a republikánus párt primary-jét.
márc. 5
10:15
Felháborító dolgot állít a szerb mészáros! (Kitekintő)
Radovan Karadzsics legújabb hágai meghallgatásán elmondta, hogy a szarajevói és srebrenici mészárlások "csak mítoszok".
márc. 5
10:33
Újabb ámen a melegházasságra (Kitekintő)
Szerdától már az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben is igényelhetnek házassági okmányokat a melegpárok.
márc. 5
10:33
Újabb vonatbaleset Belgiumban (Kripto Akadémia)
Újabb vonatbaleset történt Belgiumban: csütörtök este a Liege közelében található Glonsban egy tehervonat - szerencsére nem nagy sebességgel - egyelőre ismeretlen okból beleütközött egy másik, álló teherszerelvénybe.
márc. 5
10:35
Az EU nem jótékonykodik, hanem befektet (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió regionális politikája nem jótékonyság, hanem befektetés, amelynek célja, hogy kiegyenlítse a különböző regionális fejlettségi szinteket - mondta Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa pénteken, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója kihelyezett budapesti vezetőségi ülésének második napján.
márc. 5
10:37
Egyre nagyobb a káosz Görögországban - Több ezer közalkalmazott lépett sztrájkba (Kripto Akadémia)
Közalkalmazottak ezrei léptek 24 órás sztrájkba Görögországban pénteken a kormány hét közepén bejelentett újabb gazdasági megszorító intézkedései ellen tiltakozva, a görög parlament pénteken dönt a kormány tervezett intézkedéseiről.
márc. 5
10:51
Meghalt két NATO-katona Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Pokolgép megölt egy NATO-katonát csütörtökön Afganisztán déli részén, az észak-atlanti szövetség egy másik katonája pedig közúti balesetben vesztette életét - közölte pénteken a szövetség.
márc. 5
11:09
Miért lett kudarc Koppenhága? (Kitekintő)
Nem szabad irreálisan magas és merev elvárásokat támasztani a decemberi mexikói klímacsúccsal szemben, hanem lépésről lépésre haladva mindig a lehetséges közös nevezőt kell megkeresni – közölte egy szerdai, brüsszeli sajtóbeszélgetésen Connie Hedegaard, az EU néhány hete hivatalba lépett klímaügyi biztosa.
márc. 5
11:27
Törökország tehet keresztbe Amerikának Irak és Afganisztán ügyében (Kripto Akadémia)
Törökország, válaszul az amerikai képviselőház külügyi bizottságának népirtás-határozatára, megtilthatja az Egyesült Államok haderejének az incirliki támaszpont használatát - állították pénteken török napilapok.
márc. 5
11:29
Tart az észak-koreai atombombától Kína (Kripto Akadémia)
Kína azt szeretné, ha az észak-koreai atomprogramról szóló hathatalmi tárgyalások júliusig újrakezdődnének - jelentette a China Daily című napilap pénteken Vu Ta-vej (Wu Dawei) külügyminiszter-helyettest idézve.
márc. 5
11:45
Sokan tagadják a klímaváltozást (Kitekintő)
Új vitatéma az iskolákban: valóban melegszik a Föld?
márc. 5
11:45
Eltűnt Pasolini-kézirat szenátori kézben? (168 Óra Online)
Pier Paolo Pasolini befejezetlen riportregényének, az Olajnak (Petrolio) elveszettnek hitt fejezete lesz a március 12 és 14 között Milánóban zajló 21. Antikvár Könyvkiállítás egyik szenzációja.
márc. 5
11:45
Orbán a "pénzkapitalizmus" ellen (Kripto Akadémia)
A Fidesznek nyújtandó választási segítség jegyében, José Manuel Barroso európai bizottsági elnök részvételével tartják Budapesten az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoportjának kétnapos vezetőségi ülését. A tanácskozás tegnapi első napján Orbán Viktor a "kapitalizmus válságáról" beszélt, kárhoztatva a "pénz kapitalizmusát", ám igent mondva annak "termelői változatára".
márc. 5
12:03
Hamarosan felszállnak a román Airbusok (Napi)
márc. 5
12:03
Janukovics véget vet az orosz-ukrán gázháborúnak (Kitekintő)
Viktor Janukovics biztos abban, hogy a gázszférára vonatkozóan minden kérdésben meg tud egyezni Oroszországgal. Janukovics hangsúlyozta, hogy Ukrajna érdeke az Oroszországgal szembeni világos, perspektivikus, hosszú távú, partneri és stratégiai viszony fenntartása.
márc. 5
12:21
Eutanázia: amikor nincs más út (Kitekintő)
Egy csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentés szerint eddig legalább 36 beteg vetett véget az életének orvosi segítséggel Washington államban.
márc. 5
12:21
Újabb erős földrengés Chilében (Kripto Akadémia)
Újabb, a Richter-skála szerint 6,3-es erősségű földmozgás rázta meg pénteken Chilének azt a részét, Concepción város környékét, amelyet leginkább sújtott a múlt szombati, 8,8-as erősségű rengés.
márc. 5
12:23
Brown: helyes döntés volt az iraki beavatkozás (Kripto Akadémia)
"Helyes okokból meghozott helyes döntésnek" minősítette Gordon Brown brit kormányfő pénteken az iraki katonai beavatkozást.
márc. 5
12:57
Teljesen megőrült! Nem bírtak az orvosok az öngyilkos terhes nővel (Kitekintő)
Kórházba szállítása után sem tudták lenyugtatni az orvosok és ápolók azt a terhes hölgyet, akit öngyilkossági kísérlete miatt vittek be.
márc. 5
13:15
Országos sztrájk lesz Görögországban március 11-én (Infostart)
Görögország két legnagyobb szakszervezete országos sztrájkot hirdetett március 11-re a súlyos pénzügyi válság miatt tervezett újabb megszorító intézkedések ellen.
márc. 5
13:33
Választás: "Változás lesz vagy halál!" (Kitekintő)
Tegnap Togo történetének első ténylegesen szabad elnökválasztására került sor. Gnassingbe elnököt megszoríthatja az ellenzék.
márc. 5
13:33
Szexuális visszaélések a regensburgi fiúkórusban Georg Ratzinger vezetése idején (Metropol)
A regensburgi érsekség elismerte, hogy szexuális visszaélések voltak a dél-németországi város világhírű templomi fiúkórusának tagjai terhére abban az időszakban is, amikor a társulatot Georg Ratzinger, vagyis a jelenlegi pápa bátyja vezette.
márc. 5
13:33
Sztálinra emlékeztek az orosz kommunisták (Kripto Akadémia)
Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja pénteken, Joszif Sztálinnak a Kreml falában lévő sírjánál emlékezett meg a "népek atyja" halálának évfordulójáról.
márc. 5
13:51
Szabadkereskedelem bolívari módra (Kitekintő)
Honduras kilépését követően bebizonyosodott, a Hugo Chávez által megálmodott alternatív kereskedelmi blokkot sokkal inkább az államok ideológiai kötődése, semmint a gazdasági racionalitás kapcsolja össze. Az integráció további mélyítéséhez nem hiányzik a politikai akarat, azonban kérdéses, hogy ez meddig képes ellensúlyozni a közgazdaságtan makacs tényeit.
márc. 5
13:51
Tilos a hóvirág leszedése és árusítása (Metropol)
Tilos a törvény által védett hóvirág leszedése és árusítása, akár tízezer forintra is büntethető egy szál hóvirág leszedése vagy birtoklása 2005 óta Magyarországon - hívta fel a figyelmet a Fővárosi Közterület-felügyelet pénteken.
márc. 5
13:51
Pedofilbotrányba keveredhet a pápa is (Kripto Akadémia)
A regensburgi érsekség elismerte, hogy szexuális visszaélések voltak a dél-németországi város világhírű templomi fiúkórusának tagjai terhére abban az időszakban is, amikor a társulatot Georg Ratzinger, vagyis a jelenlegi pápa bátyja vezette.

Keresés