2010. március 18. csütörtök

márc. 18
5:06
A Magyar Gárda "romániai megfelelője", a Székely Gárda?! (168 Óra Online)
A román sajtó meglepően sok újságcikkben foglalkozik a magyar nemzeti ünneppel, március 15-e jelentőségével, és sokan emlékeznek meg az 1990-ben történt marosvásárhelyi véres atrocitásokról is. Az ünnepet és megemlékezést azonban sok szerző nem hagyta meg tisztességben, és ez alkalomból is inkább a magyar irredentizmus és radikalizmus témáját feszegeti messze túllépve a "jó ízlés" határát.
márc. 18
6:00
Titkolózik a szlovák elnök (Kripto Akadémia)
Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök már tudja, hogyan dönt a hazafiassági törvénnyel kapcsolatosan: tehát vagy aláírja, vagy pedig nem a parlament által jóváhagyott és sokat bírált jogszabályt.
márc. 18
6:02
Még várat magára a peresztrojka (Kripto Akadémia)
Negyedszázaddal a Mihail Gorbacsov által kezdeményezett peresztrojka (átalakítás) megkezdése után még mindig azon vitatkoznak az elemzők, jó irányba igyekezett-e a Szovjetunió első embere kivezetni országát a válságos gazdasági és társadalmi helyzetből.
márc. 18
6:36
Obama: nem jutott válságba az amerikai-izraeli viszony (Infostart)
Az amerikai-izraeli viszony nem jutott válságba a kelet-jeruzsálemi telepépítési terv miatt - jelentette ki Barack Obama szerdán a Fox News hírtelevíziónak.
márc. 18
6:36
„Felvidék, én így szeretlek!“ (Kitekintő)
Szélviharként söpört végig a szlovákiai magyar internetes világban a „Felvidék, én így szeretlek“ című kisfilm.
márc. 18
6:54
Nem sikerült a pénzreform - kivégezték az illetékest (Infostart)
Észak-Koreában kivégeztek egy korábbi, magas rangú kommunista vezetőt, mert őt tették felelőssé az ország tavalyi, balul sikerült pénzreformjáért - közölte a Yonhap szöuli hírügynökség. A hírt dél-koreai hivatalos források egyelőre nem erősítették meg.
márc. 18
7:12
Netes hálózatokon kutakodnak (Kripto Akadémia)
Amerikai jogvédő szervezetek szerint egyre elterjedtebb az Egyesült Államokban, hogy a titkosszolgálatok az úgynevezett közösségi portálokon kutakodnak gyanúba keveredett személyek kapcsolati hálózatának felgöngyölítésére.
márc. 18
7:30
Magyarországtól is visszakövetelik a pénzt (Kitekintő)
Húsz tagállamnak összesen 346,5 millió eurónyi szabálytalanul felhasznált agrártámogatást kell visszafizetnie a közösségi büdzsébe. Az összeg több mint felét Görögországnak és Lengyelországnak kell visszautalnia.
márc. 18
7:48
Botrány készülődik Irakban (Kitekintő)
Újraszámolást kért az Iraki Választási Bizottságtól Núri al-Maliki Jogállam Koalíciója, miután a pártszövetség a legfrissebb eredmények szerint elvesztette első helyét a március 7-én tartott parlamenti választásokon.
márc. 18
7:48
Obama: Nincs válságban az amerikai-izraeli viszony (Kripto Akadémia)
Az amerikai-izraeli viszony nem jutott válságba a kelet-jeruzsálemi telepépítési terv miatt - jelentette ki Barack Obama a Fox News hírtelevíziónak.
márc. 18
8:06
Inkább jávorszarvas, mint a svéd király (Metropol)
A svédek szívesebben látnák a jávorszarvast, mint XVI. Károly Gusztáv királyt a megújítandó papírpénzeken és pénzérméken.
márc. 18
8:24
Megdöbbentő! Hagyták éhenhalni! (sokkoló fotóval) (Kitekintő)
Az Európai Parlament keményen elítélte Kubát, egy bebörtönzött politikai aktivista "kegyetlen és elkerülhető" halála miatt. A kubai népgyűlés egyszerű hazugsággal vádolja az EP-t, miközben a csapásváltások minden bizonnyal lehetetlenné teszik a spanyol elnökség erőfeszítéseit a kapcsolatok normalizálására.
márc. 18
8:42
Halálra teniszezte magát egy férfi (Kitekintő)
A sportpályán vesztette életét kedd este egy craiovai férfi nem sokkal az után, hogy azt mondta teniszező társainak, rosszul érzi magát. A helyszínre kiérkező orvosok már nem tudták megmenteni az életét.
márc. 18
9:00
Biztosan kivonul a Google Kínából? (Kitekintő)
Ahogy már az elmúlt években és hónapokban, úgy most is a Google Kínából való kivonulását sejtik  egyes elemzők.
márc. 18
9:18
Kínaiak irányítanák a londoni taxi gyártását (Napi)
márc. 18
9:18
Szlovák nyelvlecke magyaroknak (Kitekintő)
Számos alkalommal kifejtettük már itt, hogy senkinek semmi köze, főként a politikusoknak nincs ahhoz, hogy a szlovákiai magyarok megtanulnak-e szlovákul, avagy sem. És ha igen, milyen szinten beszélik a többségi nyelvet. Ha, mondjuk, egy szlovákiai magyar úgy dönt, hogy nem tanul meg szlovákul, akkor nem fog megtanulni és kész.
márc. 18
9:20
Alkotmánymódosítás szükséges a magyar hivatalosításához (Kitekintő)
Alkotmánymódosításra van szükség ahhoz, hogy Székelyföldön második hivatalos nyelvvé, vagyis a régió második hivatalos nyelvévé nyilvánítsák a magyart.
márc. 18
9:36
Veszélyes otthon marihuánát termeszteni (Kitekintő)
Washington államban nem érezheti biztonságban magát és otthonát az, aki marihuánát termeszt. Legutóbb gyilkoltak is a betörők a kábítószer-alapanyagért.
márc. 18
9:54
Saját temetésére ért haza - épp ásták a sírját (Kitekintő)
Néhány napig hiányzott otthonról egy golaieşti (Iaşi megye) asszony, hazatértekor rokonai már a temetését szervezték.
márc. 18
10:12
A harmadik sorban van csak Magyarország (Kitekintő)
A súlyos gazdasági válság következtében megtorpanhat az új tagállamok innovációs teljesítményének elmúlt években tapasztalt gyors ütemű felzárkózása Európa elitjéhez –állapítja meg a 2009-as innovációs eredménytábla, amely a négy „osztály” közül a harmadikba helyezi Magyarországot.
márc. 18
10:30
Történelemhamisítás?! Még a tankönyveket is átírnák! (Kitekintő)
Három napi egyeztetés után, a Texasi Tanulmányi Bizottság döntött a társadalomtudományok konzervatív mintára történő megreformálásáról.
márc. 18
10:48
Energiatakarékosság könnyűszerrel (Kitekintő)
Egy új fejlesztésű programcsomag segít kézben tartani az áramfogyasztást.
márc. 18
11:06
A magasabb olajexport "nem fog tetszeni a jenkiknek" (Kitekintő)
Venezuela és Fehéroroszország vezetői hétfőn megállapodtak a közös kőolajkitermelés felfuttatásában és több gazdasági vállalkozás beindítását jelentették be.
márc. 18
11:06
Kártéríti a német katolikus egyház a szexuális visszaélések áldozatait (Metropol)
A német katolikus egyház kész kártérítést fizetni a szexuális bűncselekmények áldozatainak.
márc. 18
11:08
Osztrák lap a magyar helyzetről (Metropol)
A választások előtti magyar belpolitikai helyzetről és Orbán Viktor március 15.-i beszédéről közölt cikket csütörtökön a Die Presse.
márc. 18
11:10
Folyóba zuhant egy nepáli busz (Metropol)
Legalább 18-an életüket vesztették, 12-en pedig eltűntek, miután csütörtök reggel a folyóba zuhant egy autóbusz Nepálban.
márc. 18
11:24
A magyar ügynök-vita elért Brüsszelig (Kitekintő)
Deutsch Tamás, a Fidesz néppárti politikusa sokak számára meglepetést okozott, mikor az Európai Parlamentben kijelentette, Fazakas Szabolcs III/II-es ügynök volt, ezért nem lehet az Európai Számvevőszék tagja.
márc. 18
11:24
Rakétatámadás érte Izraelt a Gázai övezetből (Metropol)
Rakétatámadás érte csütörtökön Izrael területét a Gázai övezetből, miközben Catherine Ashton, az Európai Unió külügyminisztere éppen látogatást tett a Hamász radikális palesztin szervezet irányítása alatt álló területen.
márc. 18
11:24
Mély megosztottság a táborok között - osztrák értékelés Magyarországról (Kripto Akadémia)
A választások előtti magyar belpolitikai helyzetről és Orbán Viktor március 15-i beszédéről közölt cikket mai számában a Die Presse.
márc. 18
11:42
Üres oldalakkal jelent meg több észt újság (Metropol)
Üres oldalakkal jelent meg csütörtökön több vezető észt lap, tiltakozásul az ellen, hogy a kormány büntetőjogi eszközökkel akarja rákényszeríteni az újságírókat informátoraik kiszolgáltatására.
márc. 18
12:00
Utazás a Duna teljes hosszán (Kitekintő)
Közös uniós kincsünk a Duna, melyre a formálódó Duna-stratégia kapcsán egyre több figyelem hárul. Rengeteg monda, anekdota és érdekesség köthető a folyóhoz, amelyek közül talán keveset ismerünk. Kattintson, és ismerje meg közelebbről Európa második leghosszabb folyóját.
márc. 18
12:00
Széteshet az ország: a provokációk után jöhetnek a fegyverek (168 Óra Online)
Szokatlan politikai nyugalom uralkodik a cédrusok országában. Amihez persze döntően hozzájárult Szíria és Szaúd-Arábia kapcsolatainak rendeződése. Hiszen Libanon sorsát mindig másutt döntik el. REMÉNYI KÁLMÁN tudósítása.
márc. 18
12:00
Németország - Egyházi kártérítés a szexuális visszaélésekért (Kripto Akadémia)
A német katolikus egyház kész kártérítést fizetni a szexuális bűncselekmények áldozatainak - értesült a Süddeutsche Zeitung.
márc. 18
12:36
Túl rózsaszínűnek látják a jövőt a tagállamok (Kitekintő)
Meglehetősen optimisták az EU-tagállamok jelentős részének gazdasági növekedési előrejelzései, ami azzal a veszéllyel jár, hogy a tervezettnél nagyobb lesz az államháztartási hiányuk – figyelmeztetett tegnap az Európai Bizottság 14 tagállam stabilitási illetve konvergenciaprogramjának értékelése kapcsán.
márc. 18
12:38
Schwarzenegger 40 ezer euróért vett pálinkát (Kitekintő)
Arnold Schwarzenegger is rendszeres vásárlója annak a román vállalkozónak, aki különleges erdélyi pálinka-kollekcióval tört be az amerikai piacra.
márc. 18
12:54
Adóelkerüléssel vádolják az IBM-et (Napi)
márc. 18
12:54
Korlátoznák a kormány befolyását (Kitekintő)
Egyre gyakoribbak az olyan tagállami rendelkezések, melyek a szövetségi kormány korlátozását célozzák az Egyesült Államokban.
márc. 18
13:12
Megmentési tervet vár az EU-tól Görögország (Kripto Akadémia)
A görög kormányfő szerint országának határozott "megmentési tervre" van szüksége az EU-tól, hogy enyhüljön a Görögországra nehezedő piaci nyomás és csökkenjenek a hitelfelvétel költségei.
márc. 18
13:30
Vesztett a jobboldal! Most a vereségüket magyarázzák! (Kitekintő)
A francia regionális választások március 14-én lezajlott első fordulóján nem csak a részvételi arány ért el történelmi mélypontot, de a kormányon lévő UMP támogatottsága is. Most mindenki a bizonyítványát magyarázza.
márc. 18
13:48
Slota hazarendelné a magyarországi szlovák nagykövetet (Kitekintő)
Ha nem szűnnek meg a szlovákellenes támadások Magyarország részéről, akkor haza kell rendelni a budapesti nagykövetet, véli Ján Slota pártvezér.
márc. 18
13:48
Hihetetlen: elgázolta a repülő a kocogót! (168 Óra Online)
Hátulról ütötte el a repülő
márc. 18
13:48
Pénteken szólal meg a pápa (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek pénteken teszi közzé azon körlevelét, amelyben az egyházban történt szexuális visszaélésekről foglalt állást. A katolikus egyházfő reményét fejezte ki, hogy mindez elősegíti "a gyógyulás és megújulás" folyamatát. Közben az ír katolikus egyház feje bocsánatot kért a pedofil esetek rossz kezeléséért.
márc. 18
14:06
Közös tévéprojekten dolgozik a Google, az Intel és a Sony (Kitekintő)
Az amerikai Google és Intel, illetve a japán Sony ma reggel arról számoltak be, hogy szövetségre léptek egy olyan új eszköz létrehozására, amely a Google TV névre hallgatna.
márc. 18
14:06
A koszovói szerbek helyzete a legrosszabb Európában (Kripto Akadémia)
A koszovói szerbek a legveszélyeztetettebb nép jelenleg Európában - jelentette ki Boris Tadic szerb államfő a Tanjug hírügynökségnek adott csütörtöki interjújában.
márc. 18
14:08
Kontroll nélkül beszélhetnek az imámok? (Kripto Akadémia)
A török kormány azt tervezi, hogy korlátozott mentelmi jogot biztosítana az állami vallásügyi hatóság által alkalmazott imámoknak.
márc. 18
14:24
Lebukott a színésznő! Orálisan kényeztette vőlegényét (Képpel!) (Kitekintő)
Hilary Duff amerikai énekesnő nemsokára férjhez megy, mert barátja februárban, Hawaii-on megkérte a kezét. Az eljegyzés után azonban egy olyan fotó került nyilvánosságra, melyen Duff és vőlegénye elég intim helyzetben látható,
márc. 18
14:24
Megszűnik a magyar érettségi Burgenlandban? (Kripto Akadémia)
A magyar és a horvát érettségi végét jelentheti Burgenlandban, ha a jelenlegi tervezet szerint vezetik be az egységes gimnáziumi érettségi vizsgát Ausztriában - állt csütörtökön az osztrák közszolgálati rádió (ORF) egy internetes cikkében.
márc. 18
14:42
Szlovákia keveset költ az oktatásra és a kutatásra (Kitekintő)
Az Európai Bizottság szerint Szlovákiának jelentős tartalékai vannak az invesztíció területén, elsősorban ami az oktatásügybe és a kutatásba történő befektetést illeti.
márc. 18
15:00
Iszlámellenes tankönyvekből oktatják az amerikai diákokat (Kitekintő)
Muszlim emberjogi aktivisták szerint, több mint két tucat államban, iszlámellenes tankönyvekből oktatják az amerikai diákokat.
márc. 18
15:00
Fizetett a hallgatásért az ír katolikus egyház (Metropol)
Fizetett egy kislány korában pap által megrontott nő hallgatásáért az ír katolikus egyház.

Keresés