2010. április 1. csütörtök

ápr. 1
6:15
Idegek harca Kínában (Kripto Akadémia)
Tovább tart az idegek harca a Google és a kínai hatóságok között.
ápr. 1
6:27
Tiltakozik az ellenzék a korrupcióellenes törvény miatt (Infostart)
Evo Morales bolíviai elnök szerdán visszamenőleges hatályú korrupcióellenes törvényt hirdetett ki, amelyet az ellenzék a politikai-jogi üldöztetés előjeleként értékelt. A korrupcióról és a törvénytelen meggazdagodásról szóló törvényre Morales a decemberi újraválasztása előtti kampányában tett ígéretet.
ápr. 1
6:27
Sólyom-ügy: Szlovákia nem reagál (Kitekintő)
A szlovák külügyminisztert nem lepte meg, hogy Sólyom László tavaly augusztusi meghiúsított komáromi látogatása ügyében Magyarország az Európai Bírósághoz fordult.
ápr. 1
6:51
OTP-tiltakozás Podravka-ügyben (Kripto Akadémia)
Üzlet- és üzemvitelében az OTP Bank konzervatív módon, a nemzetközi szokásoknak megfelelően jár el s felelős pénzügyi szolgáltatóként nem vesz részt spekulatív, törvényellenes ügyletekben - szögezte le a pénzintézet a Népszavának megküldött közleményében.
ápr. 1
6:53
Elnyelte a tenger a piciny szigetet (Kripto Akadémia)
Csaknem 30 éven át vitáztak a bangladesi és az indiai politikusok, hogy kinek a fennhatósága alá tartozzon a Bengáli-öböl kis lakatlan földdarabja, a New Moore-sziget. A globális felmelegedés azonban úgy tűnik megoldotta a problémát: az emelkedő tengerszint eltüntette a szigetet. Az ENSZ szakértői szerint 2050-re a bangladesi lakosok 18 százaléka, csaknem 20 millió ember lesz kénytelen elhagyni…
ápr. 1
6:55
Fico: baj csak a magyarokkal van (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák miniszterelnök egy dél-csehországi városkában, Sezimovo Ústíban találkozott cseh kollégájával, Jan Fischer kormányfővel. Fico leszögezte, hogy a cseh féllel minden rendben van, a két ország között jónak mondhatók a kapcsolatok, de itt van a magyar probléma. A szlovák kormányfő tart a Jobbik politikájától, a szélsőségesektől.
ápr. 1
7:03
A nagyhatalmak megkezdik az Irán elleni szankciók kidolgozását (Infostart)
Peking hajlandó "komoly tárgyalásokat" kezdeni az ENSZ-ben az iráni atomkérdésről - jelentette be New Yorkban Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet, megerősítve diplomaták korábbi közlését, amely szerint a hat nagyhatalom - közöttük Kína - megállapodott, hogy a következő napokban megkezdik az iráni atomprogram miatti újabb szankciók kidolgozását.
ápr. 1
7:27
A tükörből a robbanás fényessége (Metropol)
Beszéltünk azzal a metróvezetővel, aki az egyik, a Park Kulturi állomáson felrobbantott szerelvényt vezette hétfő reggel Moszkvában.
ápr. 1
7:39
"Nem fogadunk el 200 és 500 eurós bankjegyet" (Infostart)
Egyre nehezebb dolga van az eurózóna tagállamaiban annak, aki 200 vagy 500 euróssal akar fizetni, folyamatosan nő ugyanis azoknak az üzleteknek a száma, amelyek nem fogadják el a legnagyobb címletű bankjegyeket, mivel nem tudnak belőlük visszaadni. Az Európai Bizottság az ajánlásában azt kéri a tagállamoktól, hogy minden esetben fogadják el a nagy címleteket, ne kerekítsék az összegek végét és a…
ápr. 1
7:45
Irán elleni szankciókon agyalnak a nagyhatalmak (Kripto Akadémia)
Kína hajlandó "komoly tárgyalásokat" kezdeni az ENSZ-ben az iráni atomkérdésről - jelentette be helyi idő szerint szerdán New Yorkban Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet, megerősítve diplomaták korábbi közlését, amely szerint a hat nagyhatalom - közöttük Kína - megállapodott, hogy a következő napokban megkezdik az iráni atomprogram miatti újabb szankciók kidolgozását.
ápr. 1
7:57
A szlovák kormány rábólintott a Tokaj megnevezésre (Kitekintő)
A szlovák kormány szerdán jóváhagyta a bortörvény módosító javaslatát. A módosítás lényege, hogy a szlovákiai törvényben a Tokaji Szőlészeti Térség helyett Tokajt használnak majd.
ápr. 1
8:03
Még beljebb zárná a kapukat Franciaország (Kripto Akadémia)
A francia kormány tovább akarja szigorítani a bevándorlásra vonatkozó szabályozást, egyebek között komoly büntetést szabna ki az illegális bevándorlókat foglalkoztatókra.
ápr. 1
8:21
Felrobbant egy autó Dagesztánban (Metropol)
A merényletben két ember meghalt, egy harmadik súlyosan megsebesült.
ápr. 1
8:21
Leszámolás a korrupcióval, vagy politikai üldöztetés? (Kripto Akadémia)
Evo Morales bolíviai elnök szerdán visszamenőleges hatályú korrupcióellenes törvényt hirdetett ki, amelyet az ellenzék a politikai-jogi üldöztetés előjeleként értékelt.
ápr. 1
8:33
Emiatt drágulhatnak az autók (Napi)
ápr. 1
8:33
Új jobboldali szövetség született (Kitekintő)
A Hondurasszal megkötött szabadkereskedelmi megállapodás tette fel a koronát Kolumbia azon törekvésére, hogy a közép-amerikai államokkal szorosabb gazdasági partnerséget alakítson ki.
ápr. 1
8:35
Gyorsabban lehet majd uniós vízumhoz jutni (Kitekintő)
Április 5-én életbe lép az új uniós vízumkódex, amelytől a Bizottság azt várja, hogy – amellett, hogy jogbiztonságot teremt és egyenlő elbírálást biztosít a kérelmezők között – harmonizálja majd a schengeni államok szabályait és gyakorlatát.
ápr. 1
8:51
Letörnék az élelmiszerárakat (Kitekintő)
Egyelőre nyitott kérdés marad, hogy fel lehet-e lépni uniós szintű jogszabály-alkotással az élelmiszerlánc működésében tapasztalható rendellenességekkel szemben, miután az élelmiszer-importőr és szabadkereskedelem párti EU-tagállamok ellenállnak az élelmiszerkereskedelemre vonatkozó versenyszabályok módosításának irányába ható nyomásnak.
ápr. 1
8:57
Levágott fejek egy mexikói utcán (Metropol)
Négy fiatal férfi levágott fejét találták meg Apatzingan nyugat-mexikói város főutcáján. A településen idén már 14 embert fejeztek le a kábítószer-kereskedők belháborújában.
ápr. 1
8:57
Levágott fejek a főutcán (Kripto Akadémia)
Négy fiatal férfi levágott fejét találták meg Apatzingan nyugat-mexikói város főutcáján, a településen idén már 14 embert fejeztek le a kábítószer-kereskedők belháborújában - közölte az ügyészség.
ápr. 1
9:09
"Áldás boldog homoszexuálisnak lenni" - vagy mégsem? (Kitekintő)
Néhányan gratuláltak Ricky Martinnak ahhoz, hogy bevallotta másságát, ám vannak olyan vélemények, melyek szerint azért ismerte be, hogy homoszexuális, hogy előbbre lendítse karrierjét.
ápr. 1
9:27
Bepereltük Szlovákiát (Kitekintő)
Magyarország kedden az Európai Bizottságon keresztül keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz, annak megállapítását kérve, hogy Pozsony uniós jogot sértett, amikor tavaly augusztusban megtagadta Sólyom László magyar köztársasági elnöknek, hogy szlovák területre lépjen. Ritka, mint a fehér holló, hogy egy uniós tagállam beperelje a másikat.
ápr. 1
9:33
Segítene a dél-koreai tengerészek felkutatásában Obama (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök szerdán telefonon közölte Ri Mjong Bak dél-koreai államfővel, hogy az amerikai haditengerészet kész további segítséget nyújtani a múlt héten elsüllyedt dél-koreai hadihajó legénysége eltűnt tagjainak a felkutatásához.
ápr. 1
10:03
Olcsón megúszhatja a fiatal késelő (Kitekintő)
Rablótámadásért vonják felelősségre azt a 17 éves fiút, aki szombaton a szlovákiai Malackán (Malacky) megtámadott egy 54 éves férfi.
ápr. 1
10:05
Csökkenteni kell a versenyképességi különbségeket (Kitekintő)
Igen nagy versenyképességi különbségek alakultak ki az eurózóna tagállamai között, amelyek a gazdasági világválság hatására csak részben és ideiglenesen enyhültek – figyelmeztet az Európai Bizottság szerdán közzétett makrogazdasági jelentése. Eszerint a nagy folyó fizetési mérleghiányokat felhalmozó tagállamokban komoly szerkezeti reformokra van szükség, amelyeket koordinálni is kellene az…
ápr. 1
10:09
Laktanyákat támadott meg a mexikói drogmaffia (Kripto Akadémia)
Több tucat fegyveres összehangolt támadást intézett a hadsereg két laktanyája ellen Mexikó északi részén. A tűzharcban 18 támadó életét vesztette - közölte helyi idő szerint szerdán egy mexikói tábornok.
ápr. 1
10:21
Terror utáni hangulatjelentés (Kitekintő)
Egy moszkvai magyar beszámolója a hét eleji robbantásokról.
ápr. 1
10:57
Félmilliós fizetést kapott a polgármester titkárnője (Kitekintő)
A romániai Szeben megyei Alsóárpás községházának titkárnője 6200 lejes (407 ezer forint) fizetést kap, amit a húsvétra való tekintettel megtoldottak egy 1700 lejes prémiummal is, írja a România Liberă napilap.
ápr. 1
10:59
Tilos lesz szotyizni a taxikban (Kitekintő)
A kolozsvári hatóságok határozatban tiltották be a taxisoknak, hogy munka közben manele zenét hallgassanak, magokat egyenek és a szemetet kidobják az autó ablakán. Ugyanakkor "megfelelő öltözetben" kell dolgozniuk.
ápr. 1
11:03
Egész régiónk fél a Jobbiktól (Kripto Akadémia)
Félelem a nacionalistáktól Kelet-Európában címmel kommentárban foglalkozott csütörtökön a küszöbönálló magyarországi választásokkal a Handelsblatt.
ápr. 1
11:05
1, 2, 3... egymilliárd... - Népszámlálás kezdődött Indiában (Kripto Akadémia)
Népszámlálás kezdődött csütörtökön a több mint egymilliárd lakosú Indiában: 2,5 millió számlálóbiztos várhatóan csaknem egy évig járja az országot, hogy elvégezze a világ legnagyobb közigazgatási feladatának mondott számlálást.
ápr. 1
11:16
Hatalmas veszélyben az ellenzéki párt (Kitekintő)
A Nobel-békedíjas politikusnő pártja bojkottálja a mianmari választásokat, mert igazságtalannak és jogtalannak tartja a voksolási rendszert. Húsz év után először lesz szavazás, mégsem látszanak a demokratizálódás jelei...
ápr. 1
11:21
Népszámlálás kezdődött Indiában (Metropol)
Népszámlálás kezdődött csütörtökön a több mint egymilliárd lakosú Indiában: 2,5 millió számlálóbiztos várhatóan csaknem egy évig járja az országot, hogy elvégezze a világ legnagyobb közigazgatási feladatának mondott számlálást.
ápr. 1
11:39
Befenyítette a Hamászt Oroszország (Kripto Akadémia)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólította a Hamászt, hogy tartózkodjon az Izrael elleni rakétatámadástól.
ápr. 1
11:51
Más gyártja a Sony-tévét (Napi)
ápr. 1
11:51
Súlyos dilemmák előtt a jobboldal vezetője (Kitekintő)
Egy mozgásterében rendkívül korlátozott német kancellár próbálta menteni a menthetőt a múlt heti EU-csúcson, amikor nekiveselkedtek a görög probléma megvitatásának.
ápr. 1
11:53
Hatékonyan költjük el az Unió pénzét (Kitekintő)
A jelenlegi pénzügyi időszak félidejéhez érve a 2007 és 2013 között rendelkezésükre álló uniós felzárkóztatási támogatások 27 százalékát kötötték le eddig a tagállamok –állapítja meg a kohéziós politika végrehajtásáról készült stratégiai jelentésében az Európai Bizottság. Magyarországon 2009. szeptember 30-ig a strukturális és kohéziós támogatások több mint 46 százalékát kötötték le, ami magasan…
ápr. 1
12:09
Két autó égett ki - robbanószert is találtak (Kitekintő)
Két autó égett ki keddre virradó éjszaka Nagyszombatban.
ápr. 1
12:15
Osztrák turisták spanyol rendőrökkel verekedtek a córdobai katedrálisban (Kripto Akadémia)
Dulakodás alakult ki szerda este a dél-spanyolországi Córdoba székesegyházában spanyol rendőrök és osztrák turisták között.
ápr. 1
12:27
Kezdhetjük a petíció-hadjáratot! (Kitekintő)
Az európai polgári kezdeményezésről szóló, az Európai Bizottság által tegnap előterjesztett részletes javaslat első alkalommal teszi lehetővé az uniós polgárok számára, hogy közvetlenül kezdeményezzék jogszabályok megalkotását.
ápr. 1
12:33
Részt vesz az atomcsúcson Kína (Kripto Akadémia)
Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök részt vesz az Egyesült Államokban a nukleáris biztonságról rendezendő áprilisi csúcstalálkozón - jelentette be csütörtökön Pekingben a kínai külügyminisztérium.
ápr. 1
12:45
Kiderült! Pszichológus is kezelte a gyönyörű sztárt! (Kitekintő)
Shakirának olyan teste van, melyet sok nő megirigyelhetne az egész világon, ám a kolumbiai énekesnő nincs ilyen jó véleménnyel a kinézetéről.
ápr. 1
12:51
Robbanás a börtönben - Rengeteg rab szökött meg (Kripto Akadémia)
Tömegével szöktek meg rabok egy dél-jemeni börtönből csütörtök délután, miután robbanás történt a fegyintézetben - közölte a helyi rendőrség.
ápr. 1
13:03
Ingyen szervizelést ígér a Toyota (Kitekintő)
A Bloomberg információi szerint a japán Toyota tervei között szerepel, hogy meghosszabítja az érvényben lévő értékesítési ösztönzőket, annak érdekében, hogy így kompenzálják - a januárban és februárban bejelentett több millió járművet érintő visszahívási botrány miatt - kieső eladásokat.
ápr. 1
13:21
Csaknem feleződött a MÁV mozdonyszállítójának nyeresége (Napi)
ápr. 1
13:27
Újabb pedofilvádak német papok ellen (Kripto Akadémia)
Első ízben vádolnak Németországban gyermekekkel, illetve fiatalokkal szemben elkövetett visszaélésekkel egy hivatalban lévő katolikus főpapot.
ápr. 1
13:57
Paradigmaváltást sürget a Fidesz (Kitekintő)
A „2011-es magyar EU-elnökség és a civil szféra” címmel a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Nézőpont Intézet közösen rendezett konferenciát szerdán, a budapesti New York Palotában.
ápr. 1
13:59
Emelték a MOL célárát (Kitekintő)
A tegnapi napon érkezett az a bejelentés, mely szerint megemelte a MOL célárát a Raiffeisen. A döntés értelmében az olajipari részvény célárát a korábbi 18,355 forintos szintről 21,081 forintra növelte az osztrák cég.
ápr. 1
14:01
Halálos szex az országúton (Kitekintő)
Kocsiban folytatott szex közben meghalt egy szanatórium igazgatóhelyettese a lembergi országúton Ukrajnában.
ápr. 1
14:03
Három halálos áldozata van az iglói vasúti balesetnek (Metropol)
Három személy életét vesztette, egy tucatnyian pedig sérülést szenvedtek egy vasúti közlekedési balesetben csütörtökön Kelet-Szlovákiában.

Keresés