2010. április 6. kedd

ápr. 6
0:06
Fekete és fehér Nagyvárad - 1.rész (Kitekintő)
ápr. 6
0:10
Nap idézete: ez is egy megoldás (Kitekintő)
Nitipong, kormányellenes thai tüntető
ápr. 6
6:09
Erkölcsi megtérést sürgetett XVI. Benedek (Kripto Akadémia)
Az emberiségnek szellemi és erkölcsi megtérésre van szüksége, hogy túllépjen a mai mély válságból - mondta Urbi et orbi (Róma városának és a világnak szóló) áldása során XVI. Benedek pápa, a húsvét vasárnapi mise bemutatása után.
ápr. 6
6:11
Fajjád terve "javított kiadásban" (Kripto Akadémia)
A vártnál is nagyobb visszhangot váltott ki Szalám Fajjád palesztin kormányfő minapi kijelentése, amely szerint 2011-ben kikiáltják az önálló palesztin államot - talán ez indokolta, hogy a Londonban megjelenő arab lapban, az al-Sark al-Avszatban utólag terve "javított kiadásáról" számolt be.
ápr. 6
6:13
Eddig harmincezer euró jött össze a pozsonyi Szvatopluk-szoborra (Kripto Akadémia)
Szlovákia három legfőbb közjogi méltósága, Ivan Gaąparovič köztársasági elnök, Pavol Paąka (Irány-Smer) parlamenti elnök, valamint Robert Fico (Irány-Smer) miniszterelnök nemrégiben úgy döntöttek, hogy szobrot kell emelni a szlovák történelem nagy alakjának, Szvatopluk nagy-morva fejedelemnek.
ápr. 6
6:24
Orosz katonák Kijev főutcáján (Kitekintő)
Közösen fogja megünnepelni a Győzelem Napját Belarusz, Oroszország és Ukrajna idén május 9-én. Ennek keretében orosz katonák fognak masirozni az ukrán Kijev és a belarusz Breszt főutcáján.
ápr. 6
6:27
Földrengés Mexikóban: két halott, több mint kétszáz sérült (168 Óra Online)
Két halottja valamint több mint kétszáz sérültje van a Mexikó és az Egyesült Államok határvidékét megrázó földrengésnek - közölték hétfőn mexikói tisztségviselők - írja a Független Hírügynökség.
ápr. 6
6:27
Bizonytalan Obama támogatottsága (Kripto Akadémia)
Az egészségügyi reform elfogadása ellenére esett Barack Obama népszerűsége.
ápr. 6
6:42
Obama szűkíti az atomfegyver használatának körét (Infostart)
Az amerikai elnök hétfőn közölte: átalakítja az Egyesült Államok nukleáris stratégiáját, jelentősen leszűkíti az atomfegyver használatának lehetséges körét.
ápr. 6
7:21
Tojásgörgetés Obamáékkal (Kripto Akadémia)
Gyerekek ezrei gyűltek össze idén is a Fehér Ház kertjébe a hagyományos húsvéti tojásgörgetésre.
ápr. 6
7:23
Obama szűkíti az atomfegyver használatának körét (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnök hétfőn közölte: átalakítja az Egyesült Államok nukleáris stratégiáját, jelentősen leszűkíti az atomfegyver használatának lehetséges körét.
ápr. 6
7:54
Gigabírság az autógyártónak (Napi)
ápr. 6
7:57
Obama szűkíti az atomfegyver használatának körét (Metropol)
Az amerikai elnök hétfőn közölte: átalakítja az Egyesült Államok nukleáris stratégiáját, jelentősen leszűkíti az atomfegyver használatának lehetséges körét.
ápr. 6
8:15
Robbanás egy nyugat-virginiai bányában (Metropol)
Sújtólégrobbanás történt hérfőn egy nyugat-virginiai szénbányában, s a legfrissebb jelentések szerint 25 munkás vesztette életét. A baleset ezzel az elmúlt 26 év legsúlyosabb egyesült államokbeli bányszerencsétlenségévé vált.
ápr. 6
8:30
Semmi kétség: ez már háború (Kitekintő)
A március 29-én, hétfőn történt moszkvai metrórobbantások óta a merényletek nem szűntek meg: az elmúlt egy hét alatt már négy robbantás történt, egyet pedig sikerült megakadályozni.
ápr. 6
8:32
Újabb kataszrófa - ezúttal Mexikóban (Kitekintő)
Haiti és Chile után egy újabb természeti csapás sújtotta Latin-Amerikát. A katasztrófa ezúttal Mexikóban csapott le, amelynek azonban mindeddig csak ketten estek áldozatul.
ápr. 6
8:34
Házkutatásokra számíthatnak a határ mentén élők (Kitekintő)
Az egyre növekvő illegális migráció visszaszorítása érdekében szigorított ellenőrzéseket vezet be a határőrség Kárpátalján.
ápr. 6
8:48
Tiltást vezetett be a Facebook (Napi)
ápr. 6
8:48
8,5 százalékkal csökkent a reáljövedelem (Kitekintő)
Az Ukrán Állami Statisztikai Hivatal tegnapi közlése szerint 2009-ben az ukránok reálbére 8,5 %-kal csökkent, ugyanakkor a néveleges jövedelem 6,2%-kal nőtt.
ápr. 6
8:51
START-szerződés: aláírás csütörtök délben (Metropol)
Csütörtökön délben, a prágai vár XVII. századi Spanyol termében írja alá az új leszerelési és fegyverzetkorlátozási szerződést (START-III) Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök - közölte a CTK hírügynökséggel hétfőn Radim Ochvat cseh elnöki szóvivő.
ápr. 6
8:53
„Törökország nem akar Európa terhére lenni” (Metropol)
Az EU-s tagságra áhítozó Törökország nem akar Európa terhére lenni, sőt igyekszik a földrész nehézségeinek a felszámolására irányuló erőfeszítésekben részt venni - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török kormányfő hétfő este szarajevói sajtóértekezletén.
ápr. 6
8:55
Épségben találtak meg 4 eltűnt hegymászót (Metropol)
Épségben találtak rá a hegyi mentők négy, napokkal korábban eltűnt hegymászóra kedden az osztrák Alpokban. A hegymászóknak a Hohe Tauern hegyvonulathoz tartozó, több mint 3600 méter magas Grossvenediger csúcs közelében veszett nyoma még szombaton.
ápr. 6
9:24
Észtországba látogat az azeri elnök (Kitekintő)
Azerbajdzsán elnöke Ilham Alijev és felesége, Mehriban Alijeva hivatalos látogatát tesz Észtországban 2010. április 6-8-ig, közölte az észt külügyminiszter.
ápr. 6
9:27
Síbaleset: a lavinát az áldozatok okozták (168 Óra Online)
Négy síelő halt meg hétfőn a francia Alpokban történt lavinákban - közölte a francia rendőrség. A síelők mind kijelölt pályákon kívül voltak, amikor elkapta őket a hógörgeteg. A hatóságok szerint a lavinát maguk az áldozatok okozták.
ápr. 6
9:42
Jól megy a Samsungnak (Napi)
ápr. 6
9:42
Hétszeresére nőtt a profit! (Kitekintő)
A globális fogyasztói elektronikai piac egyik legnagyobb szereplője, a koreai Samsung Electronics ma tette közzé a társaság első negyedévére vonatkozó előzetes beszámolóját, amely szerint a társaság messze felülteljesítette a bázisidőszaki eredményt, illetve enyhe mértékben felülmúlta az elemzői konszenzust is.
ápr. 6
9:45
Szombat óta keresték a a hegymászókat (Kripto Akadémia)
Épségben találtak rá négy, napokkal korábban eltűnt német hegymászóra kedden az osztrák Alpokban.
ápr. 6
10:00
Megmentené házasságát Sandra Bullock férje (Kitekintő)
Megmentené házasságát Sandra Bullock férje, akitől hűtlensége miatt akar elválni a híres színésznő.
ápr. 6
10:03
Lavrov: Moszkva fenntartja a jogot a START-III. szerződés felmondására (Metropol)
Moszkva egyoldalú nyilatkozatban rögzíti a START-III. szerződés csütörtöki prágai aláírásakor, hogy fenntartja magának a jogot a szerződés felmondására, ha az amerikai globális rakétavédelmi rendszer hatással lesz az orosz hadászati nukleáris erők hatékonyságára, s hogy ez mikor következik be, maga állapítja meg.
ápr. 6
10:03
Nem találtak túlélőt a nyugat-virginiai bányabaleset után (Kripto Akadémia)
Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb bányaszerencsétlensége történt hétfőn az Egyesült Államokban; az egyik nyugat-virginiai szénbányában bekövetkezett sújtólégrobbanásban 25 vájár vesztette életét, s négynek ismeretlen a sorsa.
ápr. 6
10:18
Újra felállítják a grúz emlékművet – Moszkvában (Kitekintő)
Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere aláírta azt a törvényrendeletet, amellyel 2011-ig újra felépítik Moszkvában azt a világháborús emlékművet, amelyet Grúziában romboltak le nagy viták közepette 2009 decemberében
ápr. 6
10:36
Az ünnepeket sem tisztelik a tolvajok (Kitekintő)
Betörtek az élelmiszerboltba a homonnai járásbeli Nagykemencén (Kamenica nad Cirochou), Szlovákiában.
ápr. 6
10:39
101 házkutatás Romániában (Kripto Akadémia)
Házkutatásokat végeztek Bukarestben és Románia több megyéjében a hatóságok egy olyan akció keretében, amelynek során informatikai bűncselekményeket elkövető bűnszervezeteket lepleztek le.
ápr. 6
10:54
Óriási részvénykibocsátást tervez a bank (Kitekintő)
A Bloomberg értesülésesei szerint Kína második legnagyobb bankja, a China Construction Bank Corp. (CCB), 75 milliárd jüan, azaz mintegy 11 milliárd dollár értékben kíván forrást bevonni a tőkepiacokról idén részvényértékesítés formájában.
ápr. 6
10:54
Lakónegyedben robbantottak Bagdadban (Metropol)
Legkevesebb 34 ember halt meg - közöttük nők és gyermekek -, s több mint százan megsebesültek kedden az iraki főváros több lakónegyedében elkövetett robbantássorozatban.
ápr. 6
11:12
Kivégezték a drogcsempészt (Kitekintő)
Kínában kivégeztek egy japán állampolgárt, aki 1,5 kilogramm kábítószert akart Japánba csempészni.
ápr. 6
11:15
Moszkva fenntartja a jogot a START-III. szerződés felmondására (Kripto Akadémia)
Moszkva egyoldalú nyilatkozatban rögzíti a START-III. szerződés csütörtöki prágai aláírásakor, hogy fenntartja magának a jogot a szerződés felmondására, ha az amerikai globális rakétavédelmi rendszer hatással lesz az orosz hadászati nukleáris erők hatékonyságára, s hogy ez mikor következik be, maga állapítja meg.
ápr. 6
11:17
A Jobbikról ír a Frankfurter Allgemeine Zeitung (Kripto Akadémia)
A magyar választási kampányról, mindenekelőtt a Jobbikról, annak esélyeiről közölt csaknem egész oldalas riportot keddi számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
ápr. 6
11:30
Az erdélyi díszlövések (Kitekintő)
Nekünk, erdélyi magyaroknak nemcsak egy parlamentünk és kormányunk van, hanem kettő. Legalább négyévente nemcsak egy politikai arénához idomulunk, hanem kettőhöz.
ápr. 6
11:48
Államkötvényekkel házal a miniszterelnök (Kitekintő)
A hónap végén kezdődik a görög kormány dollárkötvény befektetői roadshow-ja az Egyesült Államokban, amelyet George Papandreou, kormányfő vezet.
ápr. 6
12:06
Május 6-án lesznek a brit parlamenti választások (Infostart)
A várakozásoknak megfelelően május 6-ára írta ki a brit parlamenti választásokat Gordon Brown miniszterelnök.
ápr. 6
12:09
Öt robbantás Bagdadban - sok az áldozat (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 34 ember halt meg - közöttük nők és gyermekek -, s több mint százan megsebesültek kedden az iraki főváros több lakónegyedében elkövetett robbantássorozatban - közölték rendőrségi és kórházi illetékesek.
ápr. 6
12:24
Újságírókat mészárolt le az amerikai hadsereg (Kitekintő)
Megrázó felvétel került nyilvánosságra egy az amerikai hadsereg által véghezvitt iraki katonai akcióról, melyben a feltételezhetően két külföldi újságíró is életét vesztette.
ápr. 6
12:27
Obama szűkíti az atomfegyver használatának körét (168 Óra Online)
Az amerikai elnök közölte: átalakítja az Egyesült Államok nukleáris stratégiáját, jelentősen leszűkíti az atomfegyver használatának lehetséges körét - írja az MTI.
ápr. 6
12:27
Történelmi jobbra tolódás jön? (Kripto Akadémia)
Történelmi jobbra tolódást eredményezhet a magyar választási rendszer címmel közölt cikket kedden a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági napilap.
ápr. 6
12:42
Jön a nyár, jönnek a biciklis rendőrök (Kitekintő)
Kerékpáros járőrök is felügyelnek a közrendre és a közlekedésbiztonságra a nyári hónapokban Pozsonyban, a Duna melletti töltésen.
ápr. 6
13:00
Itt az újabb kamatemelés (Kitekintő)
Ötödik alkalommal emelte meg az irányadó kamatlábat az ausztrál jegybank az elmúlt hat hónapban, így a ráta 4.00%-ról 4.25%-ra nőtt.
ápr. 6
13:03
Megtarthatja diplomáját a szélsőjobbos politikus (Kripto Akadémia)
Cáfolta kedden a cambridge-i egyetem azt a sajtóhírt, amely szerint megfoszthatják jogi diplomájától a brit szélsőjobb legnagyobb politikai erejének, a fajgyűlölő politikával vádolt Brit Nemzeti Pártnak (BNP) a vezetőjét.
ápr. 6
13:05
Peking még vonakodik Irán ügyében (Kripto Akadémia)
Peking még nem döntött arról, hogy részt vesz-e az iráni szervezésű nemzetközi nukleáris leszerelési tanácskozáson - közölte keddi sajtótájékoztatóján a kínai külügyi szóvivő.
ápr. 6
13:18
Rábólintanak a Daimler-Renault-Nissan szövetségre? (Napi)

Keresés