2010. április 16. péntek

ápr. 16
0:12
Nap idézete: akkor most kit is perelnek? (Kitekintő)
John Demjanjuk
ápr. 16
0:12
Áradnak a folyók Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Megáradtak a folyók és a patakok Közép- és Kelet-Szlovákiában az egész napos esőzés következtében.
ápr. 16
1:06
Külföldieket ölt meg egy merénylet Kandahárban (Kripto Akadémia)
Több külföldit és három afgán katonát megölt csütörtök este egy hatalmas robbanás Kandahár dél-afganisztáni városban - közölték szemtanúk és a hatóságok.
ápr. 16
5:54
Szeretne kényszermunkatáborba látogatni? (Kripto Akadémia)
Ha valaki kíváncsi arra, hogyan töltötték el egy napjukat az emberek Sztálin egyik hírhedt Gulágjában, van lehetősége arra, hogy kipróbálja magát a fogolytábor rabjaként.
ápr. 16
5:56
Megint válik Larry King (Kripto Akadémia)
Larry King nem a hosszú kapcsolatairól ismert.
ápr. 16
5:58
Szlovák-magyar, két jó barát? (Kripto Akadémia)
"Ha csak a napi híreket olvassuk, elborzadhatunk, milyen rossz a magyar-szlovák viszony. Ám ha e viszony egészét nézzük, akkor azt kell látnunk, hogy talán nincs két olyan ország, melynek együttműködése olyan mély lenne, mint Magyarországé és Szlovákiáé, beleértve a katonai vonatkozásokat is" - mondta Iklódy Gábor külügyi szakállamtitkár.
ápr. 16
6:00
Áthidalhatatlan megosztottság a thaiföldi társadalomban (Kripto Akadémia)
Thaiföldön hetek óta tüntetnek az úgynevezett vörös ingesek a jelenlegi kormány hatalmának megdöntéséért. Részsikereket arattak már ugyan, hiszen egy bíróság illegális kampánypénzek elfogadása miatt elrendelte a kormánypárt feloszlatását, ám továbbra sem látszik fény az alagút végén. A kabinet és a tüntetők között megmerevedtek az álláspontok különösen azóta, hogy a rendőrség vérbe fojtotta az…
ápr. 16
6:02
Viszályok a szépség és a szerelem szigetén (Kripto Akadémia)
Miután úgy tűnt, hogy már csak egy lépés választja el a ciprusi görögöket és törököket attól, hogy egyezségre jussanak egymással, ujra elakadtak a szigetország újraegyesítéséről folyó tárgyalások. S nem kecsegtet sok jóval a közeljövő sem. A sziget északi részét elfoglaló Észak-ciprusi Török Köztársaságban vasárnap elnökválasztást tartanak, melynek nem a megegyezésre hajló jelenlegi államfő,…
ápr. 16
6:04
Oligarchák nélkül nem működik az állam (Kripto Akadémia)
Miközben Mihail Hodorkovszkij, a YUKOS olajbirodalom egykori feje ellen újabb és újabb pereket indít a hatalom, a többi oligarchával ideális együttműködést alakított ki.
ápr. 16
6:30
A "The End" nem sérti a szlovák nyelvtörvényt (Kitekintő)
Nem sérti a nyelvtörvényt a filmek végén látható, szlovák fordítás nélküli The End felirat, és például az sem, ha a tévéhíradókban fordítás nélkül hangzanak el lengyel mondatok.
ápr. 16
6:36
Nagy-Britanniában péntek estig meghosszabbították a légtérzárlatot (Infostart)
Hat órával - közép-európai idő szerint 20 óráig - meghosszabbította a brit országos légi irányítási központ (NATS) a légtér zárlatát, amelyet egy izlandi tűzhányó kitörése miatt rendeltek el.
ápr. 16
7:24
Rekord közeli ütemben dübörög a kínai gazdaság (Kitekintő)
Fejtörést fog okozni a pekingi gazdaságirányítóknak a ma napvilágot látott kínai növekedési és inflációs adat, és feltehető, hogy óvatosságra kényszeríti a kormányt és a jegybankot a monetáris szigorítás megkezdésekor.
ápr. 16
7:24
Érettségizett hóhér kerestetik (Metropol)
Egyre aktívabban keresnek hóhért Zimbabwéban, mert még mindig üres az ítéletvégrehajtó állása, pedig már 2004-ben nyugdíjba vonult a legutóbbi kivégző.
ápr. 16
7:42
Jeszenszky: barátok kellenek Magyarországnak (Kitekintő)
A Fidesz-KDNP külpolitikai programjában zászlajára tűzte az euro-atlanti irányvonalat, az érdekek hathatós érvényesítéséhez azonban elengedhetetlen a közép-európai összefogás, véli Jeszenszky Géza.
ápr. 16
8:00
A német repülőtereket is lezárták a vulkán miatt (Kripto Akadémia)
Ma este 7-ig meghosszabbították a légtérzárlatot Nagy-Britanniában a az izlandi vulkánkitörés miatt. Ferihegyen eddig 40 járatot töröltek.
ápr. 16
8:02
Földrengés: Még mindig kutatnak élők után (Kripto Akadémia)
Amíg van remény, nem adják fel az élők utáni kutatást - hangoztatta pénteken a kínai kormányfő a nagy erejű földrengés legsúlyosabban érintett településén.
ápr. 16
8:36
Schwarzenegger is a lábai elé vetődött (Kitekintő)
Atomcsúcs, protokollmosoly és sztárparádé - rövid foglalata a német kancellár amerikai látogatásának.
ápr. 16
8:42
Alulteljesített a Google (Napi)
ápr. 16
8:54
Orbán és Szudán: a Fidesz hatása Szlovákiára (Kitekintő)
Ha a magyarországi politikai történések mindössze annyira befolyásolnák a szlovákiai közéletet, mind a szudáni parlamenti választások – a magyarországi parlamenti voksolással egy napon vette kezdetét a parlamenti választás Szudánban is – természetesen akár a szudáni történésekről is szólhatna ez az írás.
ápr. 16
8:56
Nyolc-kilenc euróba kerül egy roma szavazat (Kitekintő)
A Szlovákiai Romák Uniója szerint több helyen már most szavazatvásárlással készülnek a választásokra.
ápr. 16
9:12
Hihetetlen! Juhokat szállítottak az államelnöki repülővel (Kitekintő)
Pikáns információk kerültek nyilvánosságra az államelnöki különgépről a lengyel államfőt ért légi katasztrófa után.
ápr. 16
9:18
Éjszakára elérheti Magyarországot is a vulkáni hamufelhő (Infostart)
Az izlandi tűzhányó kitörése miatt lezárták a lengyel légtér nagy részét - jelentette be pénteken a lengyel légügyi hivatal. Lezárták a krakkói repülőteret is, ami azért fontos, mert a városban temetik vasárnap Lech Kazcynski néhai elnököt, és a temetésre várják a világ számos állam- és kormányfőjét. Magyarország északi részét várhatóan péntek éjszaka, éjfél és hajnali négy között éri el a vulkáni…
ápr. 16
9:30
Egyre több a szegény munkavállaló (Kitekintő)
A tagállamok többségéhez hasonlóan Magyarországon is növekedett azoknak a száma, akiknek bár van munkájuk, ám alacsony fizetésük miatt mégis szegénynek számítanak.
ápr. 16
9:32
Hamufelhő: világszerte 21 ezer járatot töröltek (Kitekintő)
Hat órával meghosszabbította a brit országos légi irányítási központ (NATS) pénteken kora reggel a brit légtér zárlatát, amelyet az izlandi tűzhányó kitörése miatt rendeltek el.
ápr. 16
9:48
Fontos, hogy legyenek kisebbségi rendőrök (Kitekintő)
Az etnikai incidensek megelőzéséről is szó esett Ivica Dačić szerb belügyminiszter és Egeresi Sándor vajdasági parlamenti elnök belgrádi megbeszélésein.
ápr. 16
9:54
Kevesebb telefonon kaszált nagyobbat a Sony Ericsson (Napi)
ápr. 16
10:06
Brutális! Lefejezték a szomszéd gyerekét (Kitekintő)
Őrizetbe vettek Indiában egy párt, amelynek tagjait azzal gyanúsítják, hogy feláldozták szomszédjuk 3 éves gyermekét olyan okkult szertartás során, amelynek célja éppen a gyermekáldás előidézése lett volna.
ápr. 16
10:24
A legelképesztőbb katonatörténet! Kilenc éve él a pokolban (Kitekintő)
Eltűnése óta újra életjelet adott magáról az az amerikai katona, aki elsőként esett fogságba a 2001-es afganisztáni műveletek óta. Mit jelenthet a tálibok foglyának lenni?
ápr. 16
10:24
Thaiföldi menekülés - mint az akciófilmekben (Kripto Akadémia)
Drámai körülmények közt sikerült megszöknie a letartóztatására érkező rendőrök elől pénteken a thaiföldi kormány ellen tüntető "vörösingesek" több vezetőjének, s híveik ráadásul túszul ejtettek két rendőri vezetőt is a kudarcot vallott akcióban.
ápr. 16
10:42
Újraszabályoznák a pénzügyi rendszert (Kitekintő)
Újraszabályozná a pénzügyi rendszert a kongresszus. A tervezet akár kétpárti támogatásra is számíthat a szenátusban, célja, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a 2008-as válsághoz hasonló események.
ápr. 16
11:00
Nemzeti hőssé vált a lengyel elnök (Kitekintő)
Az április 10-én repülőgép balesetben elhunyt lengyel elnökről, Lech Kaczynskiről neveznek el egy utcát a grúz fővárosban.
ápr. 16
11:18
Martonyi: az állampolgárság csak egyedi eljárással adható meg (Kitekintő)
Azt akarjuk, hogy megszűnjön a szomszédos országokban élő magyarok hátrányos megkülönböztetése a világ más részein élőkhöz képest - mondta Martonyi János.
ápr. 16
11:18
Megduplázódott az orosz milliárdosok száma (Metropol)
Vlagyimir Liszin, a Novolipecki Fémipari Kombinát (NLMK) tulajdonosa vezeti 15,8 milliárd dolláros vagyonnal a leggazdagabb oroszok listáját, amelyet legfrissebb számában közölt a Forbes Magazin orosz kiadása.
ápr. 16
11:36
Lezárják a magyar légteret 19 órától (Metropol)
Az izlandi vulkánkitörésből eredő hamufelhő még legalább 24 órán át korlátozni fogja a kontinens légi forgalmát. A fennakadás miatt utasok tízezrei vesztegelnek Európa repülőterein, így Budapesten is. A magyar légteret 19 órától lezárják.
ápr. 16
11:38
Emelnék a prostituáltak alsó korhatárát Hollandiában (Metropol)
Az eddigi 18 évről 21 évre emelné a prostituáltak alsó korhatárát a holland kormány a bordélyházak és az örömlányok működésének engedélyezésével kapcsolatos szigorítások keretében.
ápr. 16
11:54
Befejezik a helyszínelést a szmolenszki repülőtéren (Kripto Akadémia)
A Lech Kazcynski lengyel államfőt szállító repülőgép katasztrófájának helyszínéről, a szmolenszki repülőtér közeléből már elszállítottak minden roncsdarabot és minden olyan tárgyat, ami a nyomozás számára fontos, így a helyszínelés pénteken lezárul - jelentette be Vlagyimir Markin, az orosz legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság szóvivője.
ápr. 16
12:12
Már húsz gyermeke van a dél-afrikai elnöknek (Kitekintő)
A Dél-afrikai Köztársaság elnöke Jacob Zuma körül továbbra sem csitulnak a botrányok. Már 3 felesége van és január végén kiderült az is, hogy megszületett a huszadik gyermeke.
ápr. 16
12:18
Valaki már tudhatja Vilmos herceg esküvőjének dátumát (Infostart)
Hatalmas összeggel próbált fogadni valaki a minap Vilmos brit trónörökös esküvőjének időpontjára - ám a fogadóiroda visszautasította az ajánlatot, attól tartva, hogy az illető bennfentes információ birtokában lehet.
ápr. 16
12:30
Gáza: oldódik a blokád? (Kitekintő)
Az izraeli hatóságok hat teherautónyi alumínium- és faszállítmány erejéig feloldották a Gázai-övezetet sújtó blokádot. A teherautók a déli Kerem Salom határátkelőn keresztül léphettek be az övezet területére.
ápr. 16
12:48
Hasissal kapták el az oltárnál szexelő pap fiát (Kitekintő)
Nem tűnik az ortodox kegyesség mintapéldájának annak a lelkésznek a családja sem, akit nemrég kapott rajta egy idős hívő, hogy a templomban, az oltár mellett szeretkezett egy nála húsz évvel idősebb nővel.
ápr. 16
12:48
Szlovákiának problémát jelenthet a kettős állampolgárság (Kripto Akadémia)
A szlovák külügyminiszter szerint országa számára problémát jelenthet, hogy Budapest magyar állampolgárságot adna a határon túli magyaroknak, ezért az ügyet szeretné megtárgyalni a magyar féllel.
ápr. 16
12:50
Havonta fog változni a benzin ára (Kitekintő)
A szerb kormány tegnap határozatot hozott arról, hogy az eddigi 15 nap helyett 30 naponta korrigálja az üzemanyag árát.
ápr. 16
12:54
Egymilliárd dollár válhat hamuvá a vulkán miatt (Napi)
ápr. 16
12:56
Minden téren kaszáltak a legnagyobb cégek (Napi)
ápr. 16
13:06
Obama megkegyelmezett az Orionnak (Kripto Akadémia)
Barack Obama tegnap nagy beszédben igyekezett megnyugtatni az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA munkatársait, hogy - ha karcsúsított formában is - de életben tartja az új űrrepülőgép, az Orion projektjét. Februárban nagy felzúdulást keltett, hogy a 2011-es költségvetés megnyirbálta a NASA büdzséjét, gyakorlatilag törölve a jövendő Hold- és Mars-utazásokat előkészítő Constellation programot.
ápr. 16
13:24
Kilöknék a magyarokat a parlamentből (Kitekintő)
A román államfő 5%-ról 10%-ra emelné a parlamentbe jutás küszöbét, ellehetetlenítve ezzel nem csak az RMDSZ-t, de egyéb kisebb pártokat is. Miért lehetnek útban a magyarok Basescu számára?
ápr. 16
13:42
Ezt mondta volna Kaczyński Katyinban (Kitekintő)
A hétvégi tragikus balesetben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczyński az alábbi beszédet kívánta elmondani a katyni mészárlásra való megemlékezésen. Az EurActiv Lengyelország tudósít.
ápr. 16
14:00
Konrád György: Orbán "militáns" szövetséggé formálná át a Fideszt (Kripto Akadémia)
A magyar belpolitikáról szóló írást közölt Konrád Györgytől a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) pénteki számának tárca melléklete.
ápr. 16
14:18
Orosz szerverekről kampányoltak az MSZP-nek (Kitekintő)
Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese megválasztására buzdítottak a kampánycsend alatt.
ápr. 16
14:18
Átjelentkezésekre biztat Szanyi Tibor (Metropol)
Az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje egy nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszél: meg kell mondani mindenkinek, akit ismernek, hogy bíztassák rokonaikat és barátaikat a XIII. kerületbe való átjelentkezésre.

Keresés