2010. április 24. szombat

ápr. 24
0:00
Nap idézete: a pápa is szenved (Kitekintő)
XVI Benedek pápa
ápr. 24
6:45
Pozsony újra napirendre tűzi a hazafiassági törvényt (Kripto Akadémia)
A szlovák parlament jövő heti ülésén ismét a napirendi pontok közé kerül a hazafiassági törvény megtárgyalása. A pozsonyi törvényhozó testület egyszer már rábólintott a tervezetre, de Ivan Gaąparovič köztársasági elnök megvétózta a honatyák döntését. A kormánypárti képviselők - és elsősorban természetesen a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szimpatizánsai - eléggé magabiztosan úgy vélekednek, hogy a…
ápr. 24
6:47
Afganisztán: csökkenő NATO-szerep (Kripto Akadémia)
A NATO azt tervezi, hogy még az idén az afganisztániak kezébe adják az ország területének egy része feletti ellenőrzést. Ezt Anders Fogh Rasmussen, az észak-atlanti szövetség főtitkára közölte Tallinban, a NATO informális külügyminiszteri találkozóján. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azt szorgalmazta, hogy maradjanak a taktikai nukleáris fegyverek Európában.
ápr. 24
6:49
Brown és a pancsoló fiúk (Kripto Akadémia)
Jóval kiegyensúlyozottabb eredményt hozott a brit pártvezérek második tévévitája, mint a történelmi első. Ezúttal is Nick Clegg liberális demokrata pártvezér szereplését ítélték legjobbnak a gyorsfelmérések szerint, de Gordon Brown és David Cameron is beleerősített. A SkyNews által szervezett, 90 perces, külpolitikai témájú összecsapást mintegy négymillióan látták. Jövő csütörtökön harmadszor is…
ápr. 24
7:03
Kísérlet a palesztin-izraeli párbeszéd megújítására (Kripto Akadémia)
George Mitchell amerikai közvetítő ismét Jeruzsálembe érkezett és intenzív tárgyalásokat folytatott tegnap izraeli vezetőkkel - Ehud Barak védelmi miniszterrel, majd Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Simon Peresz államelnökkel. Este azután Rámalláhban utazott, ahol Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozott.
ápr. 24
7:12
Már most rekord a lett Csalóka napfény (Kitekintő)
Április 17-től vetítik Oroszországban Nyikita Mihalkov új filmjét, a Csalóka napfény 2-t. Az Oscar-díjas alkotás folytatását egyszerre 1018 moziban mutatják be, ami rekordnak számít az országban.
ápr. 24
7:39
Tarkant börtönbe zárhatják (Kripto Akadémia)
Akár két évre is lecsukhatják a Törökországban amolyan pop-ikonként körberajongott Tarkan Tevetoglut.
ápr. 24
7:41
Gyermeknap a Fehér Házban (Kripto Akadémia)
Kivételes nap volt az amerikai elnöki rezidencián, a fehérházi alkalmazottak bevihették a gyerekeiket, akik a First Ladyvel és az Obama-lányokkal töltötték a napot.
ápr. 24
7:57
Belégzéssel fertőz a mutáns gomba (Kripto Akadémia)
Feltűnő sebességgel terjed egy élesztőgomba új, mutálódott variánsa az Egyesült Államok észak-nyugati térségében.
ápr. 24
8:24
Vészesen közeledik Magyarországhoz a balkán (Kitekintő)
Az EU soros elnöki tisztét betöltő Spanyolország külügyminisztere balkáni körútján támogatásáról biztosította az EU-ba igyekvő Szerbiát, Macedóniát és Törökországot.
ápr. 24
9:18
Nyolc titok a gazdagok pénzkezeléséről (Kitekintő)
Nem tudom volt-e már alkalmad találkozni és beszélni milliomosokkal – pont olyanok, mint a többi ember.
ápr. 24
9:45
A lengyel euróhamisító hálózat újabb tagjait tartóztatták le (Metropol)
Újabb 13 embert tartóztatott le a lengyel rendőrség annak a 2007 óta tartó kiterjedt műveletnek a keretében, amelyben az Europol irányításával megpróbálnak felszámolni egy euróhamisító lengyel hálózatot - jelentették be pénteken hivatalosan Varsóban.
ápr. 24
9:47
Nehéz lesz bevándorolni Arizonába (Metropol)
Az arizonai kormányzó aláírta pénteken az amerikai szövetségi állam új bevándorlási törvényét, amely immár a legszigorúbb az Egyesült Államokban, és amely Barack Obama elnök szerint "megfontolatlan" kísérlet a bevándorlás okozta gondok megoldásárára, és azt mutatja, hogy szövetségi reformra van szükség a területen.
ápr. 24
9:54
Új fegyverek az atom helyett (Kitekintő)
Az egy órán belül globálisan bevethető fegyverrendszer kiválthatná az atomarzenál egy részét.
ápr. 24
10:30
Visszavonult Európa "vén csatalova" (Kitekintő)
A közelmúltban ünnepelte nyolcvanadik születésnapját Helmut Kohl, egykori német kancellár. A neves alkalomból otthonában szűk körben gratuláltak neki, virtuálisan pedig több ezren köszöntötték.
ápr. 24
10:39
Az internet nem öli meg a regényt (Metropol)
Colm Toibin, a világsikert aratott Brooklyn és más bestsellerek szerzője szilárdan meg van győződve arról, hogy a regény változatlanul fennmarad az internet és más technológiai újítások közepette is - bár ugyanakkor elismeri, hogy szinte analfabéta ezeknek a vivmányoknak a világában.
ápr. 24
10:41
Tűz volt a Margit híd állványzatán (Metropol)
Tűz volt a felújítás alatt lévő Margit híd deszkaállványzatán a pesti oldalon; személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős - közölte a Fővárosi Tűzoltóság sajtóügyeletese.
ápr. 24
10:48
Iglói vonatbaleset: hat óra hosszat műtötték a sérült vasutast (Kitekintő)
Hatórás műtéten esett át a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban az a fiatal vasutas, aki az április elsejei iglói (Spišská Nová Ves) vonatbaleset idején sérült meg súlyosan.
ápr. 24
11:06
136 milliárd eurót osztottak szét (Kitekintő)
Összesen 123 milliárd eurót osztott szét a tagállamok erre rászoruló régiói között az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) 2000 és 2006 között.
ápr. 24
11:33
Kiemelték az elsüllyedt hadihajó elejét (Kripto Akadémia)
Kiemelték a tengerből szombaton a Sárga-tengeren március végén rejtélyes robbanás következtében elsüllyedt dél-koreai hadihajó elejét.
ápr. 24
11:42
Koszovó: a magyar párt nem mindig támogatja az elszakadást (Kitekintő)
Berényi József, az MKP elnökhelyettese szerint pártja nem támogat mindent, ami a kisebbségek által lakott területek elszakadásával kapcsolatos.
ápr. 24
11:51
Kiemelték a tengerből az elsüllyedt dél-koreai hadihajó elejét (Metropol)
Kiemelték a tengerből szombaton a március végén rejtélyes robbanás következtében elsüllyedt dél-koreai hadihajó elejét. Az 1200 tonnás Cshonan korvett március 26-án merült el a Sárga-tengeren, nem messze az vitatott észak-koreai tengeri határtól.
ápr. 24
12:00
Megszületett második gyermeke a "Bérgyilkos a szomszédom" sztárjának (Kitekintő)
Amanda Peet amerikai színésznő kedden világra hozta New Yorkban második gyermekét, aki az elsőhöz hasonlóan kislány lett, s Molly June Benioffnak hívják.
ápr. 24
12:27
Senki sem utazik Chilébe (Metropol)
A santiagói Szépművészeti Múzeum márványlépcsőjére leesett ugyan egy párkány a februári chilei földrengés következtében, ám bent a szobrok szilárdan állnak a teljesen sértetlen üvegkupola alatt. A turisták azonban félnek a nemrég földrengés sújtotta országba utazni.
ápr. 24
12:27
Tragédia az óceán felett – Miért halt meg 220 ember? (168 Óra Online)
Továbbra sem találják a tavaly lezuhant Air France utasszállító roncsait és fekete dobozát – közölték a francia hatóságok pénteken. A 228 ember halálát követelő tragédia oka máig tisztázatlan.
ápr. 24
12:36
A nyelvtörvény és a hazafiassági törvény ellen tiltakoznak (Kitekintő)
A Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének (SZMSZSZ) érsekújvári, párkányi és nyitrai régióbeli tagjai is csatlakozhatnának a hazafiassági törvény ellen tiltakozókhoz, más magyar és szlovák tanintézményekkel együtt.
ápr. 24
12:45
(Szex)botrány az orosz hadihajó körül (Kripto Akadémia)
Hatalmas botrány tört ki a Gorskov admirális orosz repülőgép-hordozó indiai megvásárlása körül Indiában: a hajó felújítását felügyelő tisztet in flagranti lefényképezték egy orosz nővel, s ettől igen nagyvonalúvá vált az ártárgyalásokon - adta hírül a Kommerszant című üzleti lap.
ápr. 24
13:30
Nagy bajban van a baloldal (Kitekintő)
A novemberi amerikai időközi választások fő esélyesei a republikánusok. A demokrata szenátusi székek nem forognak veszélyben, a képviselőházban azonban más a helyzet. Esélylatolgatás a Kitekintőn
ápr. 24
13:39
Több ezren tüntetnek Kijevben (Kripto Akadémia)
Több ezren kezdtek tiltakozni szombaton a parlament épülete előtt az ukrán fővárosban az orosz-ukrán flottamegállapodás ellen.
ápr. 24
13:48
Vizsgálják a fiktív elszámolásokat (Kitekintő)
Még mindig nem zárta le a magyar állami pénzeket osztó Apáczai Közalapítvány a Selye János Kollégium fantomelszámolási ügyeinek kivizsgálását.
ápr. 24
13:57
Több ezren tüntetnek az ukrán parlament előtt (Metropol)
Több ezren kezdtek tiltakozni szombaton a parlament épülete előtt az ukrán fővárosban, Kijevben az orosz-ukrán flottamegállapodás ellen. Julija Timosenko volt kormányfő kijelentette, hogy az ellenzéki erőknek össze kell fogniuk, hogy szembeszálljanak a héten aláírt megállapodással.
ápr. 24
14:24
Magyarország ellenzi Verespatakot (Kitekintő)
„Magyarország nemet mond a verespataki aranykitermelésre” – jelentette ki Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet csütörtökön a Fehér megyei településen tartott terepszemléjén.
ápr. 24
14:57
Izland: felszállt a füst! (Infostart)
Negatívról stabilra javította Izland államadós-osztályzatának kilátását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet, miután a súlyos adósságválsággal küzdő ország újabb forrásokhoz jutott a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).
ápr. 24
15:00
Pisztoly a halántéknál (Kitekintő)
Pisztolyt szegezett egy 29 éves férfi fejének csütörtökön az 54 esztendős Oskár K. Kassán.
ápr. 24
15:33
Újabb nagy erejű földrengés Indonéziában (Infostart)
Indonéziában 6,4-es erősségű földrengés volt a Maluku-szigetek térségében.
ápr. 24
15:36
Legkevesebb 58 embert öltek meg bosszúból (Kitekintő)
Legkevesebb 58 ember halt meg és több mint százan megsebesültek, miután merénylet-sorozat rázta meg Bagdadot.
ápr. 24
15:45
Ritka kínai remekművek egy hongkongi árverésén (Metropol)
Si-tao (Shi-tao/1641-1710) kínai festő és kalligráfus remekművei kerülnek egy hónap múlva kalapács alá a Christie,s hongkongi árverésén - a nyolc tusrajzból álló sorozat kikiáltási ára 15,5 millió dollár (több mint 3 milliárd forint).
ápr. 24
15:45
Tízezrek tüntettek Németországban az atomerőművek ellen (Kripto Akadémia)
Több tízezren kezdtek tüntetést szombaton délután Észak-Németországban az atomerőművek, illetve a kormány ezzel kapcsolatos politikája ellen.
ápr. 24
15:47
Amerikában már szavaznak (Metropol)
Az amerikai kontinensen helyi idő szerint szombat reggel megkezdődött a magyar parlamenti választások külképviseleti szavazásának második fordulója.
ápr. 24
16:03
Fellázadt az olasz trónörökös (Kripto Akadémia)
Olaszországban szinte teljesen váratlanul tört ki hatalmas belpolitikai botrány. Eddig teljesen biztosnak látszott Silvio Berlusconi helyzete, ám bejelentkezett az utódlásra Gianfranco Fini, aki már évek óta áhítozik a miniszterelnöki bársonyszékre. Meglehet, hogy a kormányfő és a parlament elnöke közötti viszály egészen odáig fajul, hogy új választást kell kiírni Itáliában.
ápr. 24
16:21
Bringák és babakocsik a Critical Massen (Metropol)
Elkezdődött a Critical Mass kerékpáros és babakocsis felvonulás szombaton 15 órakor a fővárosi Roosevelt téren. A szervezők azt tanácsolják az autóval közlekedőknek, hogy a kora esti órákig kerüljék el a budapesti belvárost.
ápr. 24
16:30
Megbüntetik, aki ezeket olvassa (Kitekintő)
Ellenkeznek a tardicionális orosz értékrenddel Hubbard művei, ezért nem terjeszthetők az országban. A szcientológia egyház jogi elismertsége egész Európában problémás.
ápr. 24
16:39
Harminc napot adtak a parlament feloszlatására (168 Óra Online)
Kormánypártiak és ellenzékiek egyszerre tüntettek Thaiföld fővárosában, megteremtve ezzel az utcai összecsapások veszélyét. Az ellenzékiek harminc napban szabták meg a parlament feloszlatásának határidejét, a kormányfő az ultimátumot visszautasította.
ápr. 24
16:39
Megemlékezések az örmények lemészárlásáról (Kripto Akadémia)
Isztambulban első ízben emlékeztek meg az örmények lemészárlásáról, Jerevánban tízezrek vonultak virággal az áldozatok emlékművéhez.
ápr. 24
16:48
Hihetetlen! Megszülte a legnagyobb brit babát (Kitekintő)
A brit Sharon Needham, aki terhessége alatt rengeteg marhahúst megevett, az egyik legnagyobb kisbabát hozta a világra az Egyesült Királyság történetében.
ápr. 24
16:57
A belga király újraélesztené a kormányt (Kripto Akadémia)
II. Albert belga király szombaton felkérte a pénzügyminisztert, segítsen új életre kelteni az Yves Leterme flamand kereszténydemokrata miniszterelnök által vezetett belga koalíciós kormányt. A kabinet csütörtökön mondott le.
ápr. 24
17:06
Rossz évet zárt a szlovák idegenforgalom (Kitekintő)
A külföldi látogatók száma 26,5 százalékkal esett vissza tavaly Szlovákiában, összesen 1,3 millió külföldi állampolgár látogatott az országba, ami kevesebb, mint az előző 2008-as évben.
ápr. 24
17:15
Vulkán - Sok ezer brit vár még a hazatérésre (Kripto Akadémia)
Az izlandi vulkánkitörés miatt külföldön rekedt britek ezrei várnak még mindig a hazatérés lehetőségére, mivel a légitársaságoknak nincs elég férőhelyük hazaszállításukra.
ápr. 24
17:24
A NATO az afganisztáni hatalomátadásról tárgyalt (Kitekintő)
Pénteken Észtországban ültek asztalhoz a NATO tagországok képviselői, hogy az afganisztáni csapatkivonás lehetőségeit vitassák meg.
ápr. 24
17:42
Tanárra támadtak a dühös szülők, halálosan megfenyegették (Kitekintő)
Rátámadtak egy szepesolaszi (Spišské Vlachy) iskola tanárára egy iskoláslány szülei, az áladozat kollégáját halálosan megfenyegették - mindezt iskolaidőben.

Keresés