2010. április 24. szombat

ápr. 24
0:00
Nap idézete: a pápa is szenved (Kitekintő)
XVI Benedek pápa
ápr. 24
0:06
A hazai mérgeskígyókról (HáziPatika)
Hazánkban két őshonos viperafaj él, melyek elvileg a mérges kígyók közé sorolandók, marásuk azonban többnyire ártalmatlan. Hogyan ismerhetjük fel őket? Hol találkozhatunk velük? Mit tegyünk marás esetén? Mindez megtudható...
ápr. 24
0:09
Orbán: a legfontosabb döntések július 1-jén hatályba léphetnek (Metropol)
Orbán Viktor szerint az új kormány legfontosabb intézkedéseiről szóló döntések már július 1-jén hatályba léphetnek.
ápr. 24
0:09
Első választási adatok, egyedülálló beszámoló! (Alternatív Energia)
A Népszava Online a választás második fordulójára is látványos grafikai megoldásokkal készül: a térképes megjelenítésnek köszönhetően az olvasók egyszerűen követhetik az egyéni körzetekben folyó harcokat, de az eredmények ismeretében a pártok végső erőviszonyait is láthatják egy áttekinthető parlamenti patkóban. Az adatok mellett helyszíni tudósítások, szakértői kommentárok, valamint folyamatosan…
ápr. 24
0:27
Emo és extrém metál a Hegyalja fesztiválon (Spa Trend Online)
Most először jön Magyarországra a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend, fellép az extrém metál úttörője, a svéd Meshuggah, és koncertet ad a Texas in July is - tájékoztatták a szervezők a július 14. és 18. közötti tokaji Hegyalja fesztivál biztossá vált új résztvevőiről pénteken az MTI-t.
ápr. 24
0:45
Prosztatarák - Férfiak veszélyben (WebBeteg)
Szűrni, megelőzni, kezelni, ellenőrizni - ezek a leggyakrabban elhangzó címszavak, ha a férfiak közül a sokukat érintő egészségügyi probléma, a prosztatabajok kerülnek szóba. De miért éppen én? - ezt a kimondott és ki nem mondott kérdést teszik fel közülük a legtöbben, ha a figyelmeztető szavakat hallják.
ápr. 24
0:54
Négyszázezer eurós bulit tartott egy ukrán bírónő (Blikk)
ápr. 24
1:03
A Duna TV műholdon továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió adását (Alternatív Energia)
A Duna Televízió műholdon továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió adását, miután a médiahatóság szerdán a Klubrádiónak ítélte a 92,9-es budapesti frekvenciát; a Duna Televízió elnökének döntéséről pénteken tájékoztatta a közszolgálati csatorna sajtófőnöke, szóvivője az MTI-t.
ápr. 24
2:06
Másfél millió dollárt ért az orosz cárnő brossa (Blikk)
ápr. 24
2:45
Flörtre fel! (Blikk)
A természet ébredésével a hormonok is mindkét nemnél beindulnak: elérkezett az idő a hódításra.
ápr. 24
3:12
Fehérvári Fradi-átok (Blikk)
SZÉKESFEHÉRVÁR — Tizenhét év után győzné le focibajnokin otthon a Videoton csapata a Ferencvárost. A fehérváriak legutóbb 1993. november 27-én verték saját közönségük előtt a Fradit, és hasonló sikerre készülnek az NB I 24. fordulójának mai rangadóján is.
ápr. 24
3:34
Sportágat váltott a magyar hoki-csapat (Blikk)
Kiváló futballisták után kutató menedzserek a magyar jégkorong-válogatottban is találnának tehetségeket. Ha a divízió I-es világbajnokság szünnapjain a csapatok focimérkőzéseket vívnának, a magyar hokisok ott is esélylyel pályáznának a tornagyőzelemre.
ápr. 24
4:03
Eladta az apa 15 éves lányát (Blikk)
BERLIN — 15 500 euróért, azaz 4,1 millió forintért adta el későbbi férjének a lányát egy Németországban élő kurd apa.
ápr. 24
4:12
Sztármedvék tánca a jégen (Blikk)
NEW YORK — Minden idők legsikerültebb természetfotóit árverezik el egy New York-i aukción; az utóbbi 100 év fotós gyöngyszemeire lehet majd licitálni.
ápr. 24
4:21
Milliókért vesz gyerekruhákat (Blikk)
LONDON — Vélhetőleg a világ legelkényeztetettebb gyereke a brit Thai Dickenson, akire anyja közel négymillió forintnyi összeget kö ltött már születése óta.
ápr. 24
4:25
Kibékülnek a bringások és az autósok? (Blikk)
BUDAPEST — Szombaton ismét a kerékpárosoké a főváros! A várakozások szerint legalább harmincezer bringás áramlik majd végig a belváros útjain, hogy együtt hirdessék a városi biciklizés örömeit.
ápr. 24
4:30
Alig folyik a csapból a víz (Blikk)
BUDAPEST — Reggel még egy kicsit csurog a víz, de este már épphogy csak csöpög a csapból – panaszolta el a Blikknek a Krisztina körúti társasház 7. emeletén lakó Gulyás Márton (28).
ápr. 24
4:34
Segíteni akarok Sacin! (Blikk)
BUDAPEST — Fiatal, megtört fiú ül a börtön egyik szobájában, szemében szomorúság bujkál. Ő M. Péter (25), aki vesedonora lenne menyasszonyának, Saroltának (17), azonban egy gyilkossági ügy miatt börtönbe került.
ápr. 24
4:39
Everest-expedíció: csúszik a csúcshódítás (Blikk)
KÍNA —  Megviselte a 7000 méteres magasság az Everest-expedíció hegymászóit. Várkonyi László (54) betegsége miatt csak később tudta követni társát, Klein Dávidot (35) a 7000 méter magasban lévő hegynyereghez, ahol sátrat építettek.
ápr. 24
4:57
Női keblet fogott a képviselő! (Blikk)
MOSZKVA — Szabad ilyet, képviselő úr? Kínos helyzetbe kerültek az orosz parlamenti képviselők a moszkvai dumában, miután a Kommerszant című helyi lap fotósorozatot közölt mindennapi munkájukról.
ápr. 24
5:01
Úgy süt a nap, mint augusztusban (Blikk)
MAGYARORSZÁG ‒ Távolról sem lesz még kánikula, de a mára jósolt verőfényes napsütés sokakat a szabadba csábíthat.
ápr. 24
5:05
Dózi visszatér! (Blikk)
DUNAKESZI—ALAG — Már vágtázik Overdose, lassan véget ér a tizenkétszeres magyar csodaló felkészülése. A paripa patasérülése miatt már több mint egy éve nem állt rajthoz.
ápr. 24
5:06
Királynői vetélkedő (Blikk)
BUDAPEST — Királynők csaptak össze pénteken a vízilabdameccs elején szokásos ráúszásban. Horváth Éva (32), az 1998-as Miss World Hungary és Dammak Jázmin (25), a 2008-as Miss Universe Hungary első helyezettjére fogadni is lehetett.
ápr. 24
5:09
Dobszóra állt meg a forgalom (Blikk)
BUDAPEST — Megállt a forgalom tíz percre a Deák téren, ahol a nagysikerű Yamato csapat egy röpke koncertet adott a járókelők számára. a tízfős japán taiko dobos együttes fergeteges hangulatot varázsolt.
ápr. 24
5:15
Időjárás: ez vár ránk a hétvégén! (168 Óra Online)
Meleg tavaszi idő várható a hétvégén.
ápr. 24
5:24
Erzsikéből királynő lett (Blikk)
LONDON —  Eddig sosem látott felvételek kerültek nyilvánosságra II. Erzsébet angol királynő gyerekkorából.
ápr. 24
5:24
Pultosnak állt Csollány Szilveszter (Blikk)
BUDAPEST — Tíz évvel ezelőtt az egész ország büszkesége lett Csollány Szilveszter (40), amikor 2000-ben Sydneyben gyűrűn olimpiai bajnok lett. Két évvel később a világbajnokságon hangzott fel a magyar himnusz a tiszteletére, és mindenki kihúzta magát: igen, ő a mi Szilasunk. A gyűrűk ura azonban visszavonult; ugyan három évvel ezelőtt újra feltűnt a képernyőn a Sztárok a jégen című…
ápr. 24
5:26
Melegként üldözik Stohlt (Blikk)
BUDAPEST  — Meleg férfiként kitaszítják és üldözik Stohl Andrást (43) a Nemzeti Színház új bemutatójában. Mertin Sperr német szerző kegyetlen drámája, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból főhősét alakítja.
ápr. 24
5:27
Kényszerhelyzetbe került a magyar sztár! Pályát kell váltania (ATV)
Nem haragszik korábbi főnökeire.
ápr. 24
5:42
Benkő László kórházból rohant próbálni (Blikk)
BUDAPEST — Nem teltek eseménytelenül a szombat esti Billentyűsök éjszakája koncert próbái. Benkő László (67) például a kórházból sietett a többiekhez.
ápr. 24
5:45
Lemondott a püspök: beismerte, hogy molesztált egy fiút + videó (ATV)
Váratlanul tette meg bejelentését.
ápr. 24
6:09
Kiderült, kik alkotják valójában a Jobbikot (Alternatív Energia)
Az újdonság varázsának köszönheti a Jobbik és az LMP is választási sikerét, még akkor is, ha a Jobbikot korábban összehozták a MIÉP-pel, az LMP-t pedig az SZDSZ-szel. A választási eredmények viszont azt tükrözik, hogy a választók nem a jelöltekre, hanem pártokra szavaznak. Ez viszont felveti a kérdést: a két újonc valóban friss erőkből áll?
ápr. 24
6:18
Így találták meg az idegen világok lakói által kibocsátott rádiójeleket (Infostart)
Ötven évvel ezelőtt kezdődtek meg a Földön kívüli intelligencia megtalálására irányuló tudományos kutatások. Az eltelt fél évszázad eredményeiről közöl cikket a Magyar Csillagászati Egyesület hírportálja. Az írás megállapítja, hogy bár az öt évtized alatt "hatalmas mennyiségű új ismerettel gazdagodtunk a földi élet kialakulásával és fejlődésével kapcsolatban, de eddig nem sikerült élet nyomára…
ápr. 24
6:18
Daróczi-akta: Hubertet sokkolta Joci haláltusája (BorsOnline)
Még mindig mély gyászban, megtörve beszélt legjobb barátjáról H. Hubert. Ő találta meg és vágta le a nadrágszíjáról Daróczit, és sokkot kapott a látottaktól. Hiába próbálta megmenteni, nem járt sikerrel.
ápr. 24
6:21
Délután ne hajts a belvárosba! Közlekedési káosz várható (Pénzcentrum)
Komoly forgalmi dugók kialakulására kell számítani Budapest belvárosában és az oda vezető utakon a ma délután megrendezésre kerülő kerékpáros felvonulás, a Critical Mass miatt....
ápr. 24
6:27
Több mint félszáz körzetben még választunk (Alternatív Energia)
Holnap reggel 6 és este 7 óra között 57 olyan választókörzetben ismét urnákhoz járulhatnak a választópolgárok, ahol eredménytelen lett az első forduló. Mivel kevés visszalépés volt a második forduló előtt, az 57 körzetben összesen 168 egyéni jelöltre lehet majd szavazni. Az a jelölt nyer, aki megszerzi a szavazatok többségét. Az igazolással szavazók most is okozhatnak sorban állást.
ápr. 24
6:33
Lemásolják Stonehenge-et Ausztáliában (168 Óra Online)
Hamarosan megkezdődik Stonehenge élethű másolatának megépítése: egy Ausztrália nyugati partjain álló település turistaszenzációnak szánja a kormányzat által is támogatott tervet.
ápr. 24
6:36
Egymillióért adták el Ördög Nórát (BorsOnline)
Ördög Nóri közel egymillió forintot keres egy nap alatt az egyik energiaital cég területi képviselőjeként. Az RTL Klub műsorvezetőnője jótékonysági célból ajánlotta fel szolgáltatásait.
ápr. 24
6:45
Az amerikai kontinensen megkezdődött a választás második fordulója (Infostart)
Szombaton tartják az amerikai kontinensen a magyarországi parlamenti választás második fordulójának külképviseleti szavazását.
ápr. 24
6:45
Pozsony újra napirendre tűzi a hazafiassági törvényt (Kripto Akadémia)
A szlovák parlament jövő heti ülésén ismét a napirendi pontok közé kerül a hazafiassági törvény megtárgyalása. A pozsonyi törvényhozó testület egyszer már rábólintott a tervezetre, de Ivan Gaąparovič köztársasági elnök megvétózta a honatyák döntését. A kormánypárti képviselők - és elsősorban természetesen a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szimpatizánsai - eléggé magabiztosan úgy vélekednek, hogy a…
ápr. 24
6:45
Rajtra kész a lakbértámogatás (Alternatív Energia)
Jövő szerdán írják ki a lakásbérleti támogatással kapcsolatos pályázatot a Hajléktalanokért Közalapítvány regionális szervezetei - tudta meg lapunk a szervezet igazgatójától.
ápr. 24
6:45
Mangalicánk igazi szupersztár lett (Üzlet és Utazás)
A víiághírű angol színésznő, Emma Thomson legújabb filmjében magyar származású malacokkal állt a kamerák elé. A göndör szőrű őshonos fajtát a szigetország egyik állatkertjében, mint kihalófélben lévő osztrák-magyar disznót mutatták be a nagyközönségnek. Mit sem sejtettek a britek arról, hogy Magyarországon több tízezer mangalica él és virul, s eszük ágában sincs kihalni. A filmet május 27-én…
ápr. 24
6:47
Afganisztán: csökkenő NATO-szerep (Kripto Akadémia)
A NATO azt tervezi, hogy még az idén az afganisztániak kezébe adják az ország területének egy része feletti ellenőrzést. Ezt Anders Fogh Rasmussen, az észak-atlanti szövetség főtitkára közölte Tallinban, a NATO informális külügyminiszteri találkozóján. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azt szorgalmazta, hogy maradjanak a taktikai nukleáris fegyverek Európában.
ápr. 24
6:47
Bringások kritikus tömege lepi el ma a fővárost (Alternatív Energia)
Budapesten nő a leggyorsabban a biciklizők száma Európában, a döntéshozók mintha mégsem akarnák tudomásul venni, mekkora igény lenne a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, utak kiépítésére, tárolók kialakítására. A többi között ezért is demonstrálnak ma a Critical Mass résztvevői a belvárosban. A szervezők fő célja azonban, hogy a következő munkanapon minél többen üljenek újra nyeregbe.…
ápr. 24
6:47
Londoni elemzők: kamatcsökkentés és "piacerősítő" kétharmad hétfőre (Üzlet és Utazás)
A magyarországi választások második fordulója után is folytatódó kamatcsökkentéssel számolnak pénteki előrejelzéseikben londoni felzárkózó piaci elemzők. A Cityben konszenzusos várakozás a Fidesz kétharmados győzelme, és vannak olyan prognózisok, hogy ez az eredmény erősödést hozhat a magyar piacon.
ápr. 24
6:49
Brown és a pancsoló fiúk (Kripto Akadémia)
Jóval kiegyensúlyozottabb eredményt hozott a brit pártvezérek második tévévitája, mint a történelmi első. Ezúttal is Nick Clegg liberális demokrata pártvezér szereplését ítélték legjobbnak a gyorsfelmérések szerint, de Gordon Brown és David Cameron is beleerősített. A SkyNews által szervezett, 90 perces, külpolitikai témájú összecsapást mintegy négymillióan látták. Jövő csütörtökön harmadszor is…
ápr. 24
6:51
Ázsia-kupa: nagyon nehéz csoportba került a címvédő Irak (She)
A címvédő Irak a vb-résztvevő Észak-Koreával és a világbajnokságról lemaradó, ám a kontinens futballjában hagyományosan meghatározó Iránnal is egy csoportba került a jövő évi labdarúgó Ázsia-kupán.
ápr. 24
6:54
Nyolcmilliós kártérítés jár Jocó megöléséért (BorsOnline)
Példaértékű ítélet született: nyolcmilliós kártérítést kapnak Sz. József szülei, a 17 éves diákkal 2008 májusában saját osztálytársai végeztek. A pénzt a gyilkos tinédzserek hozzátartozóinak kell kifizetniük.
ápr. 24
6:56
Géza bácsi: szép tavaszt ígér a csalogány dala (BorsOnline)
A mai nap, Szent György napja megmutatja, milyen lesz a tavasz hátralévő része. Ha dalol a csalogány, szép idő várható, mondja a Bors népi időjósa.
ápr. 24
7:03
Négy fiatal sérült meg az éjszakai autóbalesetben (Infostart)
A fővárosban négyen megsérültek, amikor oszlopnak ütközött egy autó este a fővárosban, a Budakeszi úton.

Keresés