2010. április 24. szombat

ápr. 24
6:18
Így találták meg az idegen világok lakói által kibocsátott rádiójeleket (Infostart)
Ötven évvel ezelőtt kezdődtek meg a Földön kívüli intelligencia megtalálására irányuló tudományos kutatások. Az eltelt fél évszázad eredményeiről közöl cikket a Magyar Csillagászati Egyesület hírportálja. Az írás megállapítja, hogy bár az öt évtized alatt "hatalmas mennyiségű új ismerettel gazdagodtunk a földi élet kialakulásával és fejlődésével kapcsolatban, de eddig nem sikerült élet nyomára…
ápr. 24
6:33
Lemásolják Stonehenge-et Ausztáliában (168 Óra Online)
Hamarosan megkezdődik Stonehenge élethű másolatának megépítése: egy Ausztrália nyugati partjain álló település turistaszenzációnak szánja a kormányzat által is támogatott tervet.
ápr. 24
8:24
Az egészségkárosító 3D (Infostart)
Arra figyelmeztet egy elektronikai óriásvállalat, hogy a pár napon belül piacra kerülő 3D-s televíziók károsíthatják az egészségünket. Különösen a várandós nők, az idősek, a gyermekek, a betegek veszélyeztetettek és azok, akik alkoholt fogyasztottak.
ápr. 24
10:12
Trükkös varjak fosztogatják a schönbrunni állatkert lakóit (Infostart)
Intelligensek-e a varjak? A kérdésre régóta tudott a választ, most azonban a schönbrunni kastélyparkban két bécsi diák próbálja kideríteni, hogy mennyire. Eddigi megfigyeléseikből kiderült: a fekete madarak igencsak leleményesek, különösen, ha éhesek. Rendszeresen dézsmálják a helyi állatkert lakóinak ételét, csőrükkel pedig módszeresen nyitogatják ki a szemetes zacskókat, mert tudják, hogy ott a…
ápr. 24
12:54
Újabb tudományos szenzáció a vörösborról (Infostart)
A tudósok is szeretik a vörösbort, legalábbis kutatni. Tudjuk már, hogy jó például fogszuvasodás, szívproblémák, gyulladások ellen. Most az agykutatók dobták be magukat. A kékszőlő legfontosabb hatóanyaga, amely a borban is benne van, csökkenti szélütés esetén az agyi károsodás mértékét.
ápr. 24
16:27
Szenzáció! Először végeztek teljes arcátültetést! (168 Óra Online)
Spanyol orvosok új arcot adtak egy balesetben megsérült férfinak.

Keresés