2010. április 10. szombat

ápr. 10
8:42
Tudományos szenzáció közelében az emberiség (Infostart)
Dél-afrikai tudósok úgy vélik, az emberfélék és az ember közötti hiányzó láncszemet fedezték fel a Malapa mészkőbarlangban talált mintegy kétmillió éves csontvázban. Az InfoRádió által megkérdezett antropológus szerint csak a későbbi kutatások dönthetik el, hogy valóban hiányzó láncszemről, vagy csupán az emberré válás során kialakult oldalág képviselőjéről van szó.
ápr. 10
9:36
Kísért a Columbia űrrepülőgép katasztrófája (Infostart)
Egy adatátviteli antenna üzemzavara miatt egy nappal meghosszabbította a Discovery űrrepülőgép küldetését az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.
ápr. 10
10:48
A hosszú farkú jeti folyvást nyöszörög a rabságban (Infostart)
Rejtélyes állatra találtak Közép-Kína egyik erdős vidékén, amelyet "keleti jetinek" neveztek el. A furcsa teremtést jelenleg tudósok vizsgálják.
ápr. 10
10:48
Csaknem minden gleccser kisebb lett Ausztriában egy év alatt (168 Óra Online)
Az osztrák gleccserek csaknem kilencven százaléka összezsugorodott 2009-ben, van amelyik 46 méterrel lett kisebb - közölte pénteken az Ausztriai Alpesi Társaság (ÖAV).
ápr. 10
17:57
Döbbenet! Így gyilkol a nagyváros! (168 Óra Online)
A halálozások 15 százaléka a rossz környezeti hatások, például a zaj okozta alváshiány, illetve a levegőszennyezettség miatt következik be - hangzott el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Irodájának pénteki tájékoztatóján, amelyet az Egészségügyi Világnap alkalmából tartottak.

Keresés