2010. április 10. szombat

ápr. 10
0:27
Tartós karcsúság - a legjobb tanácsok (WebBeteg)
Nem koplalni kell, hanem tudatosan táplálkozni: a sikeres fogyás a fejben dől el. Első lépésként kérdezze meg magától, miért akar lefogyni! Táplálkozási tippek.
ápr. 10
0:45
Kutyaharapást szőrével (HáziPatika)
A bőrsérülést okozó állati harapások, karmolások a traumás sérülés mellett komoly fertőzést is okozhatnak. Ezek közül legismertebb és legrettegettebb a gyógyíthatatlan veszettség.
ápr. 10
5:42
Kapjon-e a cukorbeteg védőoltást? (WebBeteg)
Gyakran kérdezik a cukorbetegek, szükséges-e számukra a nem cukorbetegekétől különböző vagy gyakoribb védőoltások adása, és hogy gyakoribbak-e körükben az oltási szövődmények, s ezért inkább az oltások kerülése a célszerű.
ápr. 10
7:42
Vicces fotók vezető politikusokról - képgaléria (Infostart)
Így még biztosan nem látta az Egyesült Államok elnökeit! A gyerekkori fotók biztos elemei mind felvonulnak a Life különleges képgalériájában: a kis Obama a nagypapa nyakában, JFK elálló fülei, vagy például Bill Clinton tehénpásztor szerelése. Az egyik leghíresebb későbbi elnököt pedig kislánynak öltöztették...
ápr. 10
7:48
Terhességi magas vérnyomás - Mégsem segítenek a vitaminok? (WebBeteg)
A preeklampszia elnevezésű állapot a terhesség során alakulhat ki, magas vérnyomással jár, és a várandós nő vizeletében fehérje jelenik meg.
ápr. 10
8:54
Ezért ne randizzon válás után 16 hónapig! (Infostart)
Soha nem könnyű továbblépni egy válás után. Brit kutatók azt vizsgálták, pontosan mennyi időre van szükségünk, hogy kiheverjük azt, ha hazásságunk tönkrement.
ápr. 10
9:12
Túl fiatalon kezdik a gyerekek használni az internetes közösségi oldalakat (Infostart)
A brit gyerekek akár már nyolc évesen is regisztrálnak a közösségi oldalakra, figyelmen kívül hagyják a korhatárra vonatkozó biztonsági előírásokat - állapította meg az Ofcom kutatása, amelynek eredménye szerint az otthoni internettel rendelkező 8-12 éves gyerekek negyede állította azt, hogy van saját Facebook, Bebo vagy MySpace adatlapjuk, annak ellenére, hogy ezeken az oldalakon a minimum…
ápr. 10
9:54
Kullancsveszély - sok a félreértés (WebBeteg)
A közhiedelemmel ellentétben a kullancsok nem a fákról "támadják" meg áldozataikat és nem is kizárólag az erdőben jelenthetnek veszélyt, hanem a fűben, bokrok alacsony ágain tartózkodnak, és az arra sétáló állatok szőrébe, vagy az ember ruháira akaszkodnak fel.
ápr. 10
10:06
Itt a tavasz - kiújul a gyomorfekély (Infostart)
Tavasszal sok érintett tapasztalja, hogy kiújuló gyomorfekélye sok kellemetlenség és fájdalom forrása. De vajon miért alakul ki ez a betegség, vannak-e erre hajlamosító tényezők, illetve, hogyan lehet kezelni a már meglévő gyomorfekélyt?
ápr. 10
10:57
Arzénnal a rák ellen? - Kutatás (WebBeteg)
Azt már 1992-ben közzétették kínai orvosok, hogy az akut promielocitás leukémia (APL) arzénnal való kezelése 90 százalékos gyógyulási arányt eredményezett.
ápr. 10
11:36
Egyre érzékenyebbek leszünk a koffeinre, ahogy öregszünk (Infostart)
Ahogy öregszik az ember, egyre érzékenyebb lesz a koffeinre - figyelmeztet a LiveScience nevű amerikai tudományos portál szakírója. A gyermekek ugyanis gyorsabban bontják le a koffeint, mint a felnőttek.
ápr. 10
15:30
Túlsúly és depresszió - az ördögi kör (Infostart)
Valóban vidámabbak, többet mosolyognak a kövér emberek, ahogy sokan hiszik? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van e két jelenség között.
ápr. 10
16:12
H1N1 - Csökken a betegek száma (WebBeteg)
Az egy hónappal ezelőttihe képest negyedannyi, összesen 3600 ember fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. A megbetegedések száma alacsony az egész ország területén - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) heti jelentésében.
ápr. 10
18:12
A friss diplomások kénytelenek elvállalni a rosszul fizetett munkákat is (Infostart)
A 2009-ben diplomázott kínai fiatalok többsége nem bizonyult elég felkészültnek ahhoz, hogy belépjen a munkaerőpiacra, ugyanis hiányozott a megfelelő szakmai gyakorlatuk. Egy friss kutatás szerint csak kevés végzősnek van esélye arra, hogy a tanulmányainak megfelelő karriert építsenek, és kénytelenek elvállalni a rosszul fizetett munkákat is. A diplomásokat Magyarországon is fenyegeti a…
ápr. 10
18:18
Rosszul lettem az energiaitaltól! Miért? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Nemrég elfogyasztottam egy energiaitalt és pár órán belül rosszul lettem (remegett a kezem, nem bírtam menni, le kellett feküdnöm). Mi okozhatta a rosszullétemet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 10
20:54
Legalizálnák a marihuána orvosi célú használatát (Infostart)
Az amerikaiak majd' háromnegyede (egészen pontosan a 73 százaléka) ért egyet azzal, hogy ez egyes államokban legálisan lehessen hozzá férni a marihuánához abban az esetben, ha azt az orvos írja fel. A megkérdezettek 23 százalék ellenzi ezt a lehetőséget - derült ki a Pew Research Center kutatásából.
ápr. 10
21:12
Az ötöslottó 14. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 14. heti nyerőszámai

Keresés