2010. április 3. szombat

ápr. 3
0:51
Így mentse meg az ételtől fuldokló embert! Videó! (HáziPatika)
Könnyen elsajátítható, életmentő fogást nézhetnek meg rövid videónkon, melyből kiderül, hogy mit kell tenni, ha idegen test kerül a légútba.
ápr. 3
7:48
Korai beiskolázás - Előnyös, vagy mégsem? (WebBeteg)
Nem előnyös a korai beiskolázás, épp ellenkezőleg: 13 százalékkal csökken annak az esélye, hogy azok a gyerekek, akik hatéves koruk előtt kezdik az iskolát, gimnáziumba kerüljenek - derítették ki német kutatók.
ápr. 3
8:39
Legyen az élelmiszer ehető - és etikus! (Infostart)
Az amerikai fogyasztók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vásárláskor arra, hogy az élelmiszerek etikus körülmények között készültek-e, azaz a minőségen túl immár morális követelményeket is támasztanak a fogyasztási cikkekkel szemben - derült ki a Context Marketing piackutató cég felméréséből. Arról viszont nincsenek konkrét adatok, hogy a hazai fogyasztókat mennyire befolyásolják az állatvédelmi…
ápr. 3
9:15
Minél többször szül egy nő, annál nagyobb veszély fenyegeti (Infostart)
Azoknál a nőknél, akik egynél többször szülnek, emelkedik az agyvérzés kockázata - állapították meg koreai kutatók. A szöuli egyetemi kórház munkatársai a Neurology című szakfolyóirat legutóbbi számában arról számoltak be, hogy az agyban történt vérzés miatti stroke kockázata minden újabb szüléssel 27 százalékkal növekedett.
ápr. 3
9:54
Orrmelléküreg-gyulladás (szinuszitisz, arcüreggyulladás) (WebBeteg)
Az enyhe orrmelléküreg- (arcüreg-, homloküreg-) gyulladás házilag is jól kezelhető. Ha azonban súlyosak a tünetek, vagy elhúzódik a betegség, mindenképpen forduljon orvoshoz, mivel a gyulladás súlyosabb fertőzést is előidézhet, illetve krónikussá válhat.
ápr. 3
10:57
"Lehet, hogy anorexiás vagyok?" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Tizenhat éves lány vagyok, 174 centi és 48 kiló. Szeptemberben 55 kiló voltam. Kövérnek érzem magam és 44 kilóra szeretnék lefogyni a lehető leghamarabb." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 3
11:39
Rendőrségi busszal ütközött egy autó (Infostart)
Egy ember súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor személyautóval egy rendőrségi busznak ütköztek a 471-es főúton, Nyírbátor és Nyírcsászári között - közölte a rendőrség. A baleset pénteken, nem sokkal éjfél előtt történt. A rendőrség keresi a baleset után a helyszínt elhagyó kerékpárost.
ápr. 3
13:03
Az allergia lehetséges okai (WebBeteg)
Lehetséges, hogy az allergiások számának növekedése nem jelent több beteget, csak több diagnosztizált esetet. A legvalószínűbb azonban az, több ok együtt felelős az allergiás megbetegedések egyre nagyobb előfordulásáért.
ápr. 3
15:12
Gyulladáscsökkentő narancslé (Metropol)
Sikeresen gátolja a friss narancslé az egészségtelen, zsíros, cukros ételek okozta érkárosodást. A biztató laboratóriumi vizsgálatok eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition közölte.
ápr. 3
16:12
Öngyilkosság - A sötétbe vivő út (WebBeteg)
A pszichiátria egyik legproblematikusabb területe az öngyilkosság. Nem önálló betegség, mégis talán az egyetlen olyan pszichiátriai vonatkozású esemény, ami a beteg halálával végződhet.
ápr. 3
20:39
Tartósabb a házasság, mint az együttélés (Infostart)
Az együtt élő párok könnyebben hajlanak a szakításra, mint a házasságban élő társaik - derült ki a brit Office for National Statistics kutatásából. A vizsgálat eredménye szerint a házasok közül ötből négy család tíz évvel a házasságkötés után még mindig együtt volt, míg a papír nélkül együtt élők közül tíz év alatt ötből két pár útjai különváltak. Az öt együtt élő párból további kettő házassággal…
ápr. 3
20:57
Az ötöslottó 13. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 13. heti nyerőszámai a következőek:
ápr. 3
21:33
Meglepő dolgokra képes a narancslé (Infostart)
Sikeresen gátolja a friss narancslé az egészségtelen, zsíros, cukros ételek okozta érkárosodást. A biztató laboratóriumi vizsgálatok eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition közölte.
ápr. 3
23:33
Hogyan fertőz újra ugyanaz a vírus? (WebBeteg)
A citomegalovírus fertőzése felnőtteknél nem súlyos, de a gyerekeknél, transzplantált embereknél és más, legyengült immunrendszerű egyéneknél akár halálos is lehet. A vírus újrafertőzési képessége megnehezíti, hogy vakcina készüljön ellene.

Keresés