2010. április 4. vasárnap

ápr. 4
1:21
Egyensúly az emésztőrendszerben (HáziPatika)
Milyen jó érzés, amikor "belül" minden rendben van, ha minden szervünk úgy teszi a dolgát, ahogy kell! Ehhez az egyensúlyi állapothoz apró élőlények milliói is hozzájárulnak.
ápr. 4
3:46
A foghullás rákos megbetegedésre utalhat (WebBeteg)
Sok ezer beteg vizsgálata után japán kutatók szoros összefüggést találtak a foghullás és három rákos megbetegedés kockázata között. Ezek a nyelőcső, a fej és nyak, illetve a tüdő rákos megbetegedései - számolt be a Health24.
ápr. 4
5:51
"Hisztis a gyerekem!" - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Egyedülálló anyuka vagyok, a szüleimnél lakunk. Van egy nagyon értelmes 2 éves kisfiam. Mintha nem lenne vele minden rendben..." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.
ápr. 4
7:57
Az allerigia húsvétkor is támad (WebBeteg)
A húsvéti nyúl, a barka, a kölni és a húsvéti tojás egyet jelent magával a Húsvéttal, ám sokak számára tudtukon kívül megkeseríthetik az ünnepet. Milyen veszélyforrást jelentenek allergiás szempontból a húsvéti ünnep jelképei?
ápr. 4
9:15
Zsíros reggelivel indítsuk a napot! (Infostart)
Jól tesszük, ha felkelés után magas kalóriatartalmú, zsírban gazdag reggelivel indítjuk a napot - derült ki egy amerikai vizsgálatból.
ápr. 4
10:03
Ehet-e lekvárt a cukorbeteg? (WebBeteg)
A cukorbetegnek nem tanácsos a kristályos cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. A szokásosan készített lekvárok az egyszerű szénhidrátok (cukrok) kétféle formáját tartalmazzák, a gyümölcsben található gyümölcscukrot (fruktózt), és az édesítés céljából hozzáadott kristályos cukrot (glukózt).
ápr. 4
10:09
Lehet egyszerre több felé figyelni? (Infostart)
Sokan állítják, hogy képesek egyszerre több dologra odafigyelni, amerikai kutatók szerint azonban valójában az embereknek csupán két és fél százaléka képes erre.
ápr. 4
10:45
Négy halottja van egy Los Angeles-i, éttermi lövöldözésnek (Infostart)
Los Angelesben négy ember halt meg, és ketten súlyosan megsebesültek egy éttermi lövöldözésben.
ápr. 4
10:47
Baleset Budakalászon - fotókkal (Infostart)
Baleset történt Budakeszin, a pomázi úton, ahol egy autós rosszul mérte fel a helyes sebességet.
ápr. 4
11:57
Orvvadászokat fogtak el a Csongrád megyei Domaszéken (Infostart)
Orvvadászokat fogtak el a Csongrád megyei Domaszéken. A járőrök a Mórahalmi Vadász Társaság jelzése alapján vonultak ki a tanyára, ahol éleslőszereket és fegyvereket is lefoglaltak.
ápr. 4
11:59
Ittas férfi támadt a rendőrökre Szegeden (Infostart)
Rátámadt a rajta segíteni próbáló rendőrökre egy fiatal férfi éjszaka Szeged belvárosában; hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult ellene - közölte Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
ápr. 4
12:51
Csökkennek az ingatlanárak Horvátországban (Infostart)
Horvátországban tavaly csaknem 10 százalékkal esett az újépítésű lakások ára, és az ingatlanárak az idei első negyedévben is csökkentek.
ápr. 4
12:53
Megtalálák a Bakonyban eltűnt férfit (Infostart)
Egy éjszakát a Bakonyban töltött egy 73 éves férfi, akit vasárnap dél körül sértetlenül találtak meg a kisbéri rendőrök - közölte a rendőrség.
ápr. 4
13:12
Életmódváltás már a fogantatás előtt! (WebBeteg)
Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!
ápr. 4
14:21
Japánban kötelező a kártyafüggetlenítés (Infostart)
Japánban kártyafüggetlenítésre kötelezi a mobilszolgáltatókat a kormány. A Nikkei című gazdasági lap szerint a szabályozást még az idén bevezeti a belügyi és távközlési minisztérium. A szolgáltatók csak a mobilhálózat használatához szükséges SIM-kártyával és a hozzá tartozó előfizetői szerződéssel együtt forgalmaznak készüléket.
ápr. 4
14:57
Hiánycikk a hazai tojás Németországban (Infostart)
Több milliárd tojást importál Németország a ketreces baromfitartás betiltása után visszaesett hazai termelés pótlására.
ápr. 4
15:18
A boldogságról orvosi szemmel (WebBeteg)
A boldogság mindenki életében ugyanazt az állapotot jelenti. A boldogság alappillére a belső harmónia és a lelki béke megteremtése. A boldogságérzés eléréséhez azonban mindenki életében más és más tényező szükséges. A boldogságérzet kialakulásához számos dolog segít hozzá bennünket, a szervezetükben aktiválódó biokémiai folyamatok révén.
ápr. 4
15:51
Családi leszámolás megelőzésére rendőri készenlét Hatvanban (Infostart)
Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség munkatársai vasárnap Hatvanban, hogy így akadályozzák meg két család összetűzését, akik között elmérgesedett a viszony - közölte Heves megye rendőr-főkapitánya.
ápr. 4
16:21
A sószegény étrend érvédő hatásai (WebBeteg)
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
ápr. 4
18:27
Gyors fogyás vagy hízás: a striák (WebBeteg)
A stria nem más, mint a bőr olyan területe, mely kinyúlt. Általában jelentős testsúlygyarapodás, vagy testsúlyvesztés okozza, s a bőr rugalmasságától függ, hogy mindez a folyamat milyen nyomot hagy.
ápr. 4
18:33
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták ki:
ápr. 4
20:27
4 tuti trükk a tartós fogyáshoz (NLC)
Néhány apró trükkel gondoskodhatsz róla, hogy mindig legyen a kezed ügyében valamilyen egészséges, tápláló étel, és ne kelljen engedned a gyorsételek csábításának. Íme 4 hasznos tipp.
ápr. 4
21:36
"Érzelmes válság..." - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Úgy neveltek, hogy ne mutassam ki érzelmeimet, így a könnycsatornám úgymond használatlan volt. Most azonban minden megváltozott, boldog házasságban élek, mégis minden érzelmes film, zene, vagy társalgás "vihart" vált ki bennem. Mit lehet tennem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 4
21:39
Ha magas a vérnyomásod, méresd meg a vércukorszintedet is! (NLC)
Az utóbbi időben az orvosok felfigyeltek rá, hogy bizonyos betegségek kéz a kézben járnak más kórokkal. A jelenség oka egyelőre nem tisztázott, de jól teszed, ha odafigyelsz!

Keresés