2010. március 29. hétfő

márc. 29
0:18
Új csodakávé, amitől nem fáj a gyomrunk (HáziPatika)
Gyomorirritáció 10 kávéfogyasztóból két esetben jelentkezik. Kutatók felfedezték azokat az összetevőket, melyek felelősek lehetnek a gyomorégésért, illetve a gyomorfájdalmakért.
márc. 29
0:22
Egy megakórház, ahol az apróságok a legfontosabbak (HáziPatika)
Voltatok már benne? Ne legyen rá szükség, de ha mégis, nem árt ismerni, milyen és mi mindent tud nyújtani Európa legnagyobb gyermekkórháza!
márc. 29
0:26
10 kérdés a lézeres látásjavításról (HáziPatika)
A szemüveg vagy kontaktlencse viselése kényelmetlen, korlátozza az olyan mindennapi tevékenységeket is, mint a munka, a sportolás vagy az autóvezetés. Az éles látás visszanyerésére a lézeres kezelés gyors és fájdalommentes...
márc. 29
3:57
Praktikus tanácsok kontaktlencsét viselőknek (WebBeteg)
Tisztában van vele, hogy milyen típusú kontaktlencsét visel? Ismeri a tisztítás szabályait? Hogyan hata terhesség a lencseviselésre? Kérdések és válaszok.
márc. 29
6:03
Mit kell tudni az édesítőszerekről? (WebBeteg)
Milyen típusú édesítőszerek vannak, és veszélyes-e a használatuk? Mielőtt válaszolnánk, érdemes röviden áttekinteni az édesítőszerekkel kapcsolatos legfontosabb ismereteket.
márc. 29
8:09
A szülés utáni inkontinencia évekig is tarthat (WebBeteg)
Az újdonsült anyukák akár még két évvel a szülés után is tapasztalhatnak széklet inkontinenciát, ám csak kevesen számolnak be erről az orvosuknak.
márc. 29
8:18
Magas áron keltek el Napóleon feleségének levelei (Infostart)
Magas áron keltek el Jozefina francia császárnénak, Bonaparte Napóleon első feleségének levelei, azért a darabért, amelyben Jozefina férje lemondásáról ír, közel 87 ezer eurót fizettek.
márc. 29
9:12
Fogamzásgátló tabletta - a hosszabb élet titka? (WebBeteg)
A fogamzásgátló tabletta első generációját szedő nők körében kisebb a bármely halálok miatti elhalálozás kockázata, mint a tablettát egyáltalán nem szedők között - igazolta egy 39 éven át tartó követéses vizsgálat.
márc. 29
11:18
Az allergiás nátha kivizsgálása (WebBeteg)
Az allergia megfelelő kezelési módját az allergia fajtájának és súlyosságának ismeretében lehet kiválasztani, ezért számos kérdésre és vizsgálatra számíthat, ha panaszaival orvoshoz fordul.
márc. 29
11:48
Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek! (NLC)
Úgy érzed, mindent megtettél, hogy sikeres legyen a fogyókúrád, és mégsem mozdul a mérleg nyelve? Lehet, hogy kihagysz a számításból néhány fontos részletet, és ez okozza a sikertelenséget.
márc. 29
11:54
Halálos baleset történt Aszaló belterületén (Infostart)
Egy kerékpáros vesztette életét abban a közlekedési balesetben, amely hétfő délelőtt történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszaló belterületén, a 3-as út átvezető szakaszán - közölte a rendőrség.
márc. 29
12:21
Metamfetamin és terhesség (WebBeteg)
Az Egyesült Államokban a 16 millió metamfetamin-használó közül 19 ezer terhes nő – állítja a Nemzeti Drog- és Egészségfelmérő Hivatal.
márc. 29
13:06
Fokozott közúti ellenőrzés Húsvétkor (Infostart)
Fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség Húsvétkor - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési főosztályvezetője. Oberling József emlékeztetett arra, hogy a január elsejétől életbe lépett új jogszabályok értelmében az ittasan biciklizőket is megbüntetik.
márc. 29
13:08
Alagútak az M6-oson (Infostart)
Kampány indul az M6-os autópályán a Bátaszék és Véménd között épült négy, összesen három kilométer hosszú gyorsforgalmi alagutak biztonságos használatáért.
márc. 29
13:10
Új közlekedési rend a Belvárosban (Infostart)
Új közlekedési rend lép életbe Budapest belvárosában a jövő héttől, miután befejeződött az V. kerület új főutcájának kiépítése - közölte a városrész fideszes polgármestere. Rogán Antal hozzátette: a változások elsősorban a kerület déli, Kossuth Lajos utca és Kiskörút által határolt részét érintik.
márc. 29
14:27
Hogyan értik a beszédet a babák? - Kutatás (WebBeteg)
"Azt gyanítjuk, hogy az emberi beszéd, különösen, amit a gyerekek felé intézünk valami módon a környező tárgyakra irányítja a kicsik figyelmét, mely elősegíti a kategorizálást." – mondta Sandra Waxman, társszerző, pszichológus professzor.
márc. 29
15:30
Mi készül az emberi vérplazmából? (WebBeteg)
Emberi vérplazmából készülnek a különböző alvadási faktorok, amelyek a veleszületett vérzékenységben, a hemofíliában szenvedő betegek ellátásához szükségesek.
márc. 29
18:39
Életveszélyes szexuális magatartások (WebBeteg)
Az emberek többsége nem akar mindent kipróbálni, amit lát, sőt, sokaknak az ilyen tevékenységek taszítóak is lehetnek, ráadásul rengetegen inkább csak fantáziálnak a különleges pornográf jelenetek láttán, személyesen a látottak kipróbálására nincsen igényük.
márc. 29
19:06
A drogfüggésre kifejlesztett kezelések az elhízás ellen is hatnak (Infostart)
A nagy kalóriatartalmú, de tápértékben roppant szegény ételektől való függőség ugyanolyan erős lehet, mint a kokain- vagy nikotinfüggés, kényszeres evéshez és elhízáshoz vezethet - állapították meg amerikai kutatók
márc. 29
19:24
Afrikában várandós nőként ábrázolták a 83 éves brit királynőt (Infostart)
Bocsánatot kért a The Standard zimbabwei magazin II. Erzsébettől, miután egy számítógéppel módosított felvételen várandós nőként ábrázolták a 83 éves brit uralkodót.
márc. 29
20:36
Rövidebb a Rajna, mint ahogy tudjuk (Infostart)
Földrajzi baki: 90 kilométerrel rövidebb a Rajna annál, mint ahogy azt a lexikonok írják.
márc. 29
20:45
Röntgen és MRI - Mi mutatja ki a csonttörést? (WebBeteg)
A tanulmányban olyan betegek vettek részt, akik a csípő és medence sérülését követően fájdalomra panaszkodtak. 13 negatív röntgen lelettel rendelkező betegnél összesen 23 törést találtak az MRI segítségével.
márc. 29
20:54
Izzadságszaga miatt rúgták ki az építészt állásából (Infostart)
Magasra csaptak az indulatok a németországi Kölnben, mert egy jó nevű cég elbocsátotta egyik építészét, akinek a főnöknő szerint túl erős izzadságszaga volt.
márc. 29
21:48
Túlsúly és elhízás - Mi áll a háttérben? (WebBeteg)
Nem csak a stresszes életmód vihet rá valakit arra, hogy étellel vigasztalódjon, de a sok idegesség és az alváshiány az anyagcserére sem gyakorol jó hatást.
márc. 29
23:54
Mindennapi hatások, amik károsítják a szívet - Előzze meg a bajt! (WebBeteg)
A helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mellett a folyamatos stressz is közrejátszik abban, hogy egyre többen szorulnak orvosi ellátásra szív- és érrendszeri problémáik miatt.

Keresés