2010. március 10. szerda

márc. 10
0:03
Tízmilliós bírság a fogyasztók félrevezetéséért (WebBeteg)
A fogyasztók megtévesztése miatt tízmillió forint bírságot kell fizetnie a fényterápiás eszközt kínáló Meditens Kft-nek, mivel a nem tudták igazolni a termék gyógyító hatását. A Gazdasági Versenyhivatal szerint ez alkalmas a fogyasztók megtévesztésére
márc. 10
1:06
Újabb adókkal kevesebb lenne az elhízott ember? (WebBeteg)
A túlsúlyosak száma jelentősen csökkenne, amennyiben adót vetnének ki az egészségtelen ételekre. Az amerikai kutatók javaslata mindenek előtt a cukros üdítőitalokat és a pizzát érintené.
márc. 10
1:15
Mennyi fokhagyma kell az egészséghez? Megmérték! (HáziPatika)
A kutatók egy újfajta vizelettesztet fejlesztettek, mellyel mérhető mind egy lehetséges rákkeltő folyamat hatása, mind a fokhagyma-fogyasztás eredménye.
márc. 10
1:19
Biztonságosak-e élelmiszereink? (HáziPatika)
Egyebek mellett erről kérdeztem Dr. Süth Miklóst, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárát.
márc. 10
3:12
Cukorbeteg gyerekek - Speciális kérdések az életmódról (WebBeteg)
Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabes mellitus. Speciális kérdések merülhetnek fel a betegek ellátást érintően.
márc. 10
3:39
Értékállóbb a kis autó (Blikk)
Az autóvásárlók elsősorban a minőséget keresik, a márka ehhez képest másodlagos a számukra – derül ki a az ADAC német autóklub legfrissebb, a vevők megelégedettségét kutató felméréséből.
márc. 10
8:09
Lassan jutunk hozzá az új gyógyszerekhez (Metropol)
Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének fő célja, hogy a magyar lakosságot innovatív terápiákon keresztül segítse hozzá egészségi állapotának javulásához, jólétéhez, és ezáltal hazánkat versenyképes előnyökhöz juttassa.
márc. 10
8:27
Elindult az új akció (Metropol)
Magyarországon az utóbbi években talán megkezdődött a halálozás csökkenése. Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése.
márc. 10
8:45
Ha gyorsabban akar gondolkodni, sportoljon! (Infostart)
A kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres testmozgás javítja az agyi funkciókat és segíti a gondolkodást - állítja egyesült államokbeli kutatók.
márc. 10
9:30
Lelkileg is készen állunk? (WebBeteg)
Az újszülött érkezése szorosabbra vonhatja a családi kapcsolatokat, de nagyobb fokú alkalmazkodást is követel mindenkitől.
márc. 10
9:39
Courtyard szálloda a Blahán (Metropol)
Április 26-án nyitja meg kapuit az ország első úgynevezett Courtyard hotelje a Blaha Lujza téren, az egykori sajtóház helyén, az Europeumban.
márc. 10
9:57
Szalagkorlátnak ütközött a kisbusz az M7-esen (Infostart)
Szalagkorlátnak ütközött egy kisbusz szerda reggel az M7-es autópályán, a 116-os kilométer közelében, a francia rendszámú jármű vezetője elaludt a volánnál - közölte a rendőrség.
márc. 10
10:33
Hétéves gyermek mentette meg szüleit (Infostart)
Hétéves kisfiú mentette meg szüleit három fegyveres rablótól az Egyesült Államokban azzal, hogy elbújva telefonált a rendőrségnek.
márc. 10
10:33
AIDS: Mobiltelefonokkal küzdenek ellene Afrikában (WebBeteg)
Az Afrikában mindenütt jelenlevő mobiltelefonok lehetnek a végső fegyverek az AIDS elleni küzdelemben a földrészen, ahol az egészségügyi központok rosszul felszereltek és az infrastruktúra gyakran lepusztult - vélekedik a betegség terjedése ellen küzdő ENSZ-ügynökség (UNAIDS) főigazgatója.
márc. 10
10:35
Miért nem kell innunk és WC-re mennünk rendszeresen éjszaka? (WebBeteg)
Kanadai kutatók választ kaptak arra a kérdésre, hogy éjszaka - a nappali időszaktól eltérően - miért nem kell rendszeresen innunk, illetve felkeresnünk a mellékhelységet.
márc. 10
11:36
Megnöveli a halálozás kockázatát a vesedonorság? (WebBeteg)
Az egészséges amerikai vesedonoroknál nem nőtt meg a halálozás kockázata - ezt állapította meg egy nagyszabású tanulmány, amelyet amerikai kutatók publikáltak.
márc. 10
11:45
Magyar prostituáltak tömegei dolgoznak Amszterdamban (Infostart)
Átfogó törvényi változásokra lenne szükség annak érdekében, hogy kevesebb magyar nő váljon az emberkereskedelem áldozatává - hangsúlyozta az InfoRádiónak a MONA Alapítvány szakértője a témában tartott nemzetközi konferencia után.
márc. 10
13:42
Szex időskorban: a férfiak aktívabbak (WebBeteg)
A férfiak kétszer akkora valószínűséggel élnek aktívabb nemi életet a kor előrehaladtával, mint a nők, de bármilyen legyen is a szex, a jó egészségi állapot meghatározó a szexuális közérzet szempontjából az idősebb korosztályban - derült ki egy tanulmányból, amelyet szerdán ismertetett a British Medical Journal (BMJ) című orvosi szaklap.
márc. 10
13:51
Lakáskultúra-kiállítás a SYMA-ban (Metropol)
Bútorokat, textíliákat, világítástechnikai berendezéseket és különféle dekorációkat is láthatnak az érdeklődők a péntektől vasárnapig tartó Lakáskultúra élőben című kiállításon a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.
márc. 10
14:27
Tavasszal valószínűleg nem lesz újinfluenza-járvány (Infostart)
Szakemberek azt valószínűsítik, hogy idén tavasszal és nyáron nem lesz influenzajárvány; a betegség tüneteivel orvoshoz fordulók száma folyamatosan csökken, de szórványos megbetegedések azért előfordulhatnak - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 10
15:48
Így erősítse immunrendszerét! (WebBeteg)
Az allergiahajlamot fokozza a rossz emésztés és a baktériumflóra felborulása is. Serkentsük az emésztőszervek működését: igyunk gyermekláncfű-, katáng- vagy borsmentateát. Heti 1-2 gyümölcsnap is sokat segíthet és kitűnő salaktalanítók a hazai gyógyvizek is, melyek nem csak a bélműködést segítik, de a májat és az epekiválasztást is támogatják.
márc. 10
15:54
Tíz év múlva nem lesz fecske Magyarországon? (Infostart)
Aggasztóak a friss fecskeállomány-elemzések: 1999-2009 között a molnárfecskék populációja 65 százalékkal, a füsti fecskéké 44 százalékkal, a partifecskéké 30 százalékkal csökkent az országban. Ha ez így megy tovább, tíz év múlva kipusztulhat a fecske Magyarországon.
márc. 10
17:54
Irreális félelem a fogorvostól - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"A problémám az, hogy el kellene mennem fogorvoshoz, de mikor rá gondolok rosszul vagyok! Köze lehet ennek ahhoz, hogy pánikbeteg vagyok?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 10
18:57
A bélgáz segít a vérnyomás szabályozásában (WebBeteg)
Lehet, hogy szagosak, de a szélgörcsöket okozó gázoknak nagy szerepük van a vérnyomás szabályozásában - állítják a Johns Hopkins Orvosi Egyetem kutatói a Science című folyóirat október 24-én megjelent számában.
márc. 10
19:30
Alvás közben szivaccsá válunk (Infostart)
Kanadai kutatók választ kaptak arra a kérdésre, hogy éjszaka - a nappali időszaktól eltérően - miért nem kell rendszeresen innunk, illetve felkeresnünk a mellékhelységet.
márc. 10
19:33
Az alkohol segít a női karcsúság megőrzésében? (NLC)
Könnyebben tartják meg egészséges testsúlyukat azok a nők, akik naponta egy-két pohár vörösbort, sört vagy röviditalt elfogyasztanak, mint azok, akik egyáltalán nem isznak alkoholt - közölték hétfőn amerikai kutatók.
márc. 10
20:00
Rendkívüli rákellenes hatás egy növényben? (WebBeteg)
A kutatók 10 különböző típusú daganatsejt-kultúrát kezeltek négy eltérő erősségű papajalevél kivonattal, és a hatást 24 óra múlva mérték.
márc. 10
20:06
Kötelező lesz a mikrochip a brit kutyáknak (Infostart)
Kötelezné a brit kormány az ebtartókat, hogy mikrochipet ültessenek be kutyáik bőre alá. Emellett kötelező biztosítás bevezetését is tervezik a kutyatámadások sérültjeinek kártalanítására.
márc. 10
20:24
Mobiltelefonokkal az AIDS ellen Afrikában (Infostart)
Az Afrikában mindenütt jelenlevő mobiltelefonok lehetnek a végső fegyverek az AIDS elleni küzdelemben a földrészen, ahol az egészségügyi központok rosszul felszereltek és az infrastruktúra gyakran lepusztult - vélekedik a betegség terjedése ellen küzdő ENSZ-ügynökség (UNAIDS) főigazgatója.
márc. 10
21:03
A fültőmirigy rosszindulatú daganata (WebBeteg)
A nyálmirigyrákok 80 százaléka a fültőmirigyben fejlődik ki. A fültőmirigy daganatai mind a mirigyek, mind azok kivezető járatainak hámsejtjeiből kiindulhatnak. Az elváltozás tartalmazhat porc, illetve csontszerű elemeket is.
márc. 10
21:36
Gazdát keresnek az Ermitázs macskáinak (Infostart)
Az "Otthonra vágyom" akció keretében nem csupán az állatmenhelyek négylábúinak, hanem a szentpétervári Ermitázs macskáinak is gazdát keresnek: az örökbeadás napját március 20-ára tűzték ki.
márc. 10
23:09
A cselekvőképtelenség (WebBeteg)
Cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá a bíróság azt a nagykorú személyt helyezi, akinek belátási képessége - pszichés állapota, szellemi fogyatékossága vagy szenvedélybetegsége miatt - nagymértékben csökkent.

Keresés