2010. március 24. szerda

márc. 24
1:12
Karácsonytól torkos csütörtökön át a húsvéti sonkáig (HáziPatika)
Az ünnepi alkalmaknál az ínyencségek feltálalása és elfogyasztása egyszerűen elkerülhetetlen. Közben mást se hallunk, mint hogy a helyes testsúlyt életmódváltással, önfegyelemmel lehet elérni, megtartani. Össze lehet ezt...
márc. 24
1:16
7 jótanács, hogyan előzhető meg a gyermekhalálok leggyakoribb oka (HáziPatika)
Főként a négy év alattiaknál vezető ők a fulladás a halálozás és a sérülések tekintetében, a legtöbb baleset étellel, játékokkal és pénzérmékkel történik. Az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetsége (AAP) új irányelveket dolgozott ki...
márc. 24
3:06
Köhögés és köpetürítés - Mire utalhat a panasz? (WebBeteg)
A köhögés súlyosságának megítélésében az esetleg hozzá társuló mellkasi fájdalom, nehézlégzés és láz igazít el. Ha a köhögés köpetet is felszakít, akkor azt meg kell nézni, még akkor is, ha ellenérzést kelt bennünk.
márc. 24
5:51
"Vödörtaxi" helyett alagút (Infostart)
Utolsó alkalommal "vödörtaxiznak" a békák Felsőtárkányban és Bogácson a napokban. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nagyszabású környezetvédelmi beruházásának köszönhetően a védett állatok százai a jövőben már nem fognak elpusztulni, miközben az élőhelyük és szaporodó helyük közötti utat megteszik. A Nemzeti Park a legnagyobb forgalmú békaátjáróknál alagutat épít a védett állatok számára, így azok…
márc. 24
6:15
Interstitialis cystitis - Fájdalmas hólyag szindróma - Tünetek, okok, kivizsgálás (WebBeteg)
Az interstitialis cystitis – más néven fájdalmas hólyag szindróma – egy olyan krónikus állapot, melyet a kellemetlen hólyag nyomás, hólyag fájdalom és az enyhétől az erősig terjedő medencei fájdalom kombinációja jellemez.
márc. 24
7:18
Mit sportoljon a gyerek? (WebBeteg)
A rendszeres testmozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része. A testi és lelki egészségünkre gyakorolt kedvező hatása mellett, nevelési szerepe sem elhanyagolható, továbbá programot teremthet az egész család számára.
márc. 24
8:15
Segítsen fészket rakni a fecskéknek! (Infostart)
Aggasztóan kevés a fecske Magyarországon, így érdemes mindent megtenni, hogy megkönnyítsük a madarak életét. Sokat segíthet például, ha a fecskéket műfészekkel várjuk, és így mentesítjük a munka alól.
márc. 24
8:24
Jó testi állapottal boldogabbá is válik az életünk (Metropol)
Az egészség, a boldogság és a közösség összefüggéseit vizsgálta a Béres Egészség Hungarikum Program reprezentatív kutatása.
márc. 24
8:26
Negyven fölött kevesebb lesz a széles mosoly (Metropol)
Fogápolási szempontból a magyar középkorú népesség a legelhanyagoltabb Közép-Európában. Keveset járunk fogorvoshoz, s bár azt gondoljuk, hogy a fogak ápoltsága rendkívül fontos, ezért alig teszünk valamit.
márc. 24
8:28
Testünk vizsgálata – „Elég havonta egyszer néhány percet rászánni” (Metropol)
Budapesti látogatásán is a mellrák elleni küzdelemre biztatta a nőket Olivia Newton-John, a Grammy-díjas énekesnő és színész. Ő – a korai diagnózisnak is köszönhetően – leküzdötte a betegséget, amit 1992-ben diagnosztizáltak nála.
márc. 24
8:48
Tardos Tibor lett az év belsőépítésze (Metropol)
Tardos Tibor nyerte el idén az Év Belsőépítésze címet Budaörs 24 tantermes általános iskolájának belsőépítészeti munkálataiért. Az elismerést életre hívó Laki Zrt. kivételesen az építészt is díjazta.
márc. 24
8:50
Megélénkült a lakáspiac (Metropol)
Egymástól függetlenül két ingatlanos cég is arról számolt be az év eleji lakáspiacot illetően, hogy határozott élénkülés volt megfigyelhető az előző év utolsó hónapjaihoz képest.
márc. 24
9:24
Az asztma egyik lehetséges rizikófaktora (WebBeteg)
Korábbi állatkísérletek bebizonyították, hogy az anya stressz-szintje komolyan befolyásolhatja a születendő utód immunrendszerének fejlődését. Hogy megértsék ennek a folyamatnak a működését emberek esetében, Dr. Wright és kollegái 557 családot kértek fel a kutatásban való részvételre.
márc. 24
10:21
Allergiariadó: mennyire támaszkodhatunk a pollennaptárra? (Infostart)
Egyre több allergiát okozó növény virágzik, és az allergiásoknak számolniuk kell a megváltozott időjárási viszonyok okozta kellemetlenségekkel is. A pollennaptárok már nem segítenek sokat, mert az időjárás teljesen felrúgta a "szabályokat".
márc. 24
10:27
A szelén csökkentheti a cukorbetegség kockázatát (WebBeteg)
Némely tanulmány szerint a szelén növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, míg mások pont az ellenkezőjét állítják.
márc. 24
11:30
Prosztatarák ellen dióval? - Kutatás (WebBeteg)
Állatkísérlettel igazolták, hogy a prosztatadaganatok lassabban növekednek és jóval kisebbek maradnak rendszeres diófogyasztás hatására.
márc. 24
13:36
Rekordszámú császármetszést végeztek 2007-ben (WebBeteg)
A császármetszések száma rekordot ért el 2007-ben az Egyesült Államokban - jelentették be kedden egészségügyi illetékesek.
márc. 24
13:38
Daganatok - Hogyan lehet a fájdalmat csillapítani? (WebBeteg)
A betegnek joga van fájdalmainak csillapításához, az orvosnak pedig kötelessége a beteg fájdalmát enyhíteni. Ahhoz, hogy a fájdalom uralható legyen, a betegnek és az orvosnak együtt kell működnie. Az orvos csak akkor tud segíteni, ha a beteg panaszkodik, kérdez, leírja fájdalma erősségét, jellegét.
márc. 24
14:24
Van, ahol a reggeli is luxus (NLC)
A tajvani Child Welfare League Foundations kutatása szerint a hátrányos helyzetű családból származó gyerekeknek a mindennapi reggeli elérhetetlen luxusnak számít. Egy részük akár heti négy alkalommal is korgó gyomorral indul iskolába.
márc. 24
14:39
Népbetegségnek számítanak a pszichiátriai problémák? (WebBeteg)
Teljes biztonsággal nem előzhetőek meg a pszichiátriai betegek által elkövetett erőszakos cselekmények.
márc. 24
14:51
Két gyermeket szabadítottak ki Hatvanban egy bezárt lakásból (Infostart)
Egy három és egy négy év körüli gyermeket szabadítottak ki egy bezárt lakásból szerdán a helyi tűzoltók Hatvanban - mondta Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
márc. 24
15:09
Jelentős késések a Budapest-Hegyeshalom vasútvonalon (Infostart)
Jelentős, 60-70 perces késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert elszakadt a felsővezeték Budaörsnél szerda délután - közölte a Mávinform ügyeletese.
márc. 24
15:45
Egy magyar turista meghalt, egy másik megsérült a Magas-Tátrában (Infostart)
Magyar turista vesztette életét a Gerlachfalvi-csúcs alatt ma délelőtt. A Hegyi Mentőszolgálatot 10 órakor riasztották, amiatt, hogy két magyar turista lezuhant a Gerlachfalvi-csúcs alatti sziklákról. A férfi nem mozgott, a nő nehezen kommunikált. A hegyi mentők helikopterekkel indultak a mentésre.
márc. 24
16:57
Életveszélyben van a Jászberényben fejbe rúgott fiú (Infostart)
Életveszélyes fejsérüléssel vittek kórházba egy férfit Jászberényben, miután fejbe rúgták egy utcai verekedésben - közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
márc. 24
17:48
A kalcium hiányának tünetei és veszélyei (WebBeteg)
Az alacsony kalcium szint gyakran tünetmentes, de az alapbetegség néhány tünete felhívhatja rá a figyelmet. Ilyen lehet például a szürkehályog, idült candidiasis, agyban a törzsdúcok meszesedése.
márc. 24
18:09
Életveszélyes a babahordozó - a magyar piacra is került ilyen! (Infostart)
Magyarországon is forgalmazzák a babahordozót, amelynek használata az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság szerint több halálesettel is összefüggésbe hozható. Az Egyesült Államokban több mint egymillió darabot hívtak vissza a Infantino nevű cég által gyártott eszközből.
márc. 24
18:18
3 meglepő tipp az egészséges étkezéshez (NLC)
Úgy érzed, hogy egészségesen táplálkozni bonyolult? Dehogy! Néhány egészen egyszerű változtatás az étrendeden, és máris jelentkezik az eredmény!
márc. 24
19:30
Mese vagy valóság? 5 mítosz a szépség világából (NLC)
Vajon a régi szépségtrükkök és bölcsességek ma is megállják a helyüket, vagy kiderült róluk, hogy a mesék világába tartoznak? Megmutatjuk!
márc. 24
19:54
Mire utalhatnak a tünetek? - Látászavar, fülzúgás... (WebBeteg)
A fülzúgás és a fülfájás leggyakoribb oka a külső hallójárat eltömeszelődése fülzsírral. A panasz általában csak egyoldali.
márc. 24
19:57
Hétmillió forint - kórházi hálóingek tervezésére (Infostart)
Jó hír a brit betegek számára: a hátul megkötős és meglehetősen sokat feltáró hálóing helyett előnyösebb viseletet kaphatnak a szigetország kórházainak páciensei.
márc. 24
20:33
Kalcium: nemcsak csontritkulás ellen (Infostart)
A kalciummal kapcsolatban leginkább a csontok egészségére gondolunk, holott ez az ásványi anyag csontrendszerünk mellett számos egyéb szervünk működése szempontjából is létfontosságú. Alacsony kalcium szint memóriazavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.
márc. 24
20:57
Hogyan hat a tavaszi napsugárzás a bőrre? (WebBeteg)
Végre itt a tavasz, süt a nap! Milyen következményekkel jár ez a bőrünket illetően? Érdemes megfontolni az orvos hasznos tanácsait mielőtt napozni indulunk.
márc. 24
21:45
A diónak helye van az egészséges táplálkozásban (Infostart)
Állatkísérlettel igazolták, hogy a prosztatadaganatok lassabban növekednek, és jóval kisebbek maradnak rendszeres diófogyasztás hatására. A sokat ígérő eredményt az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) San Franciscóban rendezett éves ülésén ismertették.
márc. 24
22:00
Régi korok szoptatási szokásai (WebBeteg)
A csecsemő legideálisabb tápláléka az anyatej, a legjobb táplálási mód a szoptatás. Ezt ma már remélhetőleg minden szülő tudja, és alkalmazza is.

Keresés