2010. március 26. péntek

márc. 26
1:18
Nyári időszámítás - nem mindenki örül neki (HáziPatika)
A legtöbb ember alig várja a hamarosan kezdődő nyári időszámítást, mivel esténként tovább lesz világos, habár a reggelek újra sötétek lesznek. Azonban ez a változás a szezonális depresszióban szenvedők számára kedvezőtlen lehet.
márc. 26
1:22
10 tipp, mielőtt orvoshoz megy (HáziPatika)
Önnel is megesett már, hogy amint kilépett az orvosi rendelőből, rögtön eszébe jutott még két fontos kérdés? Esetleg otthon kapott a fejéhez, mert nem íratta fel az egyik gyógyszerét? Hogy ezeket elkerülje, érdemes felkészülnie,...
márc. 26
3:42
Egyszerű fűszerrel a májzsugor ellen (WebBeteg)
Korábbi kutatások is jelezték már, hogy a curry és a kurkuma jellegzetes élénksárga színét adó vegyület, a kurkumin gyulladást gátló és antioxidáns tulajdonságokkal bír. Egyes tanulmányok arra is utaltak, hogy rákellenes hatása lehet.
márc. 26
5:48
Familiáris adenomatosus polyposis (FAP) - A vastagbél betegsége (WebBeteg)
A familiáris adenomatosus polyposis szindróma a vastagbél olyan ritka, öröklött megbetegedése, amely fokozott kockázatot jelent vastagbélrák kialakulására. A betegség megelőzésére jelenleg sajnos nincs lehetőség, ám a beteget műtéttel meg lehet megóvni a súlyosabb következményektől.
márc. 26
7:54
Vitaminhiány - Tünetek nélkül is jelentkezhet (WebBeteg)
A lakosság többsége nem elegendő mennyiségben fogyaszt vitaminokat és ásványi anyagokat, ám a hiány általában nem olyan mértékű, hogy hiánybetegség formájában látható legyen.
márc. 26
8:42
A pozitív életerő (Metropol)
Egyes leírások szerint a jóga művészetét, tudományát maga Siva fejlesztette és adta az embereknek. Siva több millió testtartást próbált ki, míg megtalálta azt a pár száz gyakorlatot, amit mi, emberek is végre tudunk hajtani.
márc. 26
8:51
A hínár lehet az elhízás elleni új csodaszer (Infostart)
A Newcastle-i Egyetem kutatói szerint a hínár lehet az a csodaszer, amellyel sikeresen lehet felvenni a harcot az elhízás ellen.
márc. 26
8:57
Rákkeltő a túlzott foszfátbevitel? (WebBeteg)
A közegészségügyi vizsgálatok szerint az elmúlt 30 évben a foszfátbevitel emelkedése figyelhető meg, ami részben a táplálék-kiegészítőknek köszönhető. Ezenfelül foszfátot tartalmaznak a húsfélék, bizonyos pékáruk, illetve üdítő italok is.
márc. 26
9:00
Közösségek friss szülőknek (Metropol)
Regős Judit, a Vodafone Alapítvány Többet érsz! programjának díjazottja már közel jár ahhoz, hogy modelljét valóban átvegye és megvalósítsa több közösség is.
márc. 26
9:09
Tízmillió euróra büntettek egy holland coffee shop-tulajdonost (Infostart)
Tízmillió eurós bírságra ítélte egy bíróság a legnagyobb - két éve bezárt - holland coffee shop tulajdonosát a kábítószerekre vonatkozó, egyébként liberális holland törvény megsértéséért.
márc. 26
9:18
Veszélyben a hallásunk (Metropol)
Zaj hatására a szervezet működésében átmeneti változások vagy károsodások alakulnak ki. A mai életformára jellemző fokozott terhelésre fülünk sok esetben nincs felkészülve.
márc. 26
9:20
Üdítő utazások (Metropol)
A pihenés gyógyíthat, és meg is előzheti a bajt: kiváltképp igaz ez akkor, ha gyógyfürdőben, wellness szállodákban, klényeztető programokon töltjük el a rá szánt időt.
márc. 26
9:22
Törődjön vele! (Metropol)
Ha ötven év felett reggel arra ébredünk, hogy semmink sem fáj, akkor valószínűleg meghaltunk… Mint minden viccben, ebben is sok igazság lakozik. Szerencsére ma már egyre többen ismerik fel a betegségmegelőző szűrések jelentőségét, és nem akkor fordulnak orvoshoz, ha a betegség tünetei megjelentek.
márc. 26
11:03
Új kezelési lehetőség bőrrákosoknak (WebBeteg)
Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb rákos megbetegedést a bőrrák jelenti, ráadásul az utóbbi 10 évben a bőrrákos megbetegedések száma megduplázódott.
márc. 26
12:06
Alzheimer-kór: új terápiás módszer (WebBeteg)
Az Alzheimer-kór forrásának kezelését először lehetővé tevő új terápiás módszerről számoltak be német kutatók. A greifswaldi tudósok szerint egy szállítófehérje hatással lehet az agyban lévő úgynevezett szenilis foltokra, amelyek az Alzheimer-kór kiváltói.
márc. 26
12:18
H1N1: súlyos járvány várható ősszel (NLC)
A déli féltekén újra támad az új influenza vírus, ezért várhatóan ősszel újabb erős hullámban érkezik Magyarországra is. Az országos tiszti főorvos elővigyázatosságra int: mindenképpen oltassuk be magunkat - megint!
márc. 26
13:09
H1N1 - Három megyénkben még emelkedett a betegek száma (WebBeteg)
Már csak 6400-an fordultak influenzás panaszokkal orvoshoz a 11. héten, viszont még mindig 19 beteg állapota volt olyan súlyos, hogy kórházi ellátásra volt szüksége.
márc. 26
14:12
A fájdalmas hólyag szindróma kezelése (WebBeteg)
Sajnos nem létezik általános kezelés az interstitialis cystitis - más néven fájdalmas hólyag szindróma – panaszainak és tüneteinek megszüntetésére, ráadásul a kezelések mindenkire másképp hatnak, így előfordulhat, hogy számos kezelést és terápiás módszert kell kipróbálnia, mire megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb kombinációt.
márc. 26
16:03
Hogyan sötétül el a világ? (Infostart)
Szombat este fél 9-kor a világ 125 országában, köztük Magyarországon is számos településen, intézményben és háztartásban kialszanak a fények egy órára a klímavédelem és környezettudatosság jegyében.
márc. 26
16:18
Öregít a rágógumi? (WebBeteg)
A sok rágózás jellegzetes ráncokat hoz létre, amelyek a száj körüli bőrfelületeken alakulnak ki.
márc. 26
18:24
Gyógyúszás és gyógytestnevelés (WebBeteg)
A gyógyúszás a fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik, a társadalombiztosító a 18 év alattiak gyógyúszását támogatja. Az úszás nagyon sok esetben, önmagában is terápiás jellegű, hiszen nagyon pozitívan hat a mozgatórendszerre, a keringési, és légzőrendszerre, idegrendszerre.
márc. 26
20:30
Daganat a szájban - Okozhatja orális együttlét? (WebBeteg)
Az Egyesült Államokban készült friss tanulmányok is arról számolnak be, hogy a tumorminták 60-80 százalékában mutattak ki HPV-t az elmúlt évtizedben tapasztalt 40 százalékhoz képest.
márc. 26
20:33
Megműtötték a 31 ujjal született kisfiút (Infostart)
Sikeres műtéten van túl az a hatéves kínai kisfiú, aki 31 ujjal született; a beavatkozásnak köszönhetően társaihoz hasonlóan neki is már csak húsz ujja van.
márc. 26
22:54
Az elhízás folyamata - Mi állhat a háttérben? (WebBeteg)
A stresszes munkakörülmények direkt, és indirekt módon befolyásolják az egészségre irányuló viselkedést. A stressz közvetlenül hat a hormonális és idegrendszerre, ami elősegíti a hasfal zsírképződését, valamint a nemi hormonok csökkenését.
márc. 26
23:57
Élet az ízületi kopással (WebBeteg)
Az artrózis (ízületi kopás) mindennapi tevékenységét és életminőségét is befolyásolhatja, fontos tehát, hogy tudatosan készüljön a betegség kapcsán felmerülő nehézségekre. Bizonyos életviteli tanácsok megfogadásával jelentősen csökkenthető a fájdalom és teljesebb élet élhető.

Keresés