2010. március 12. péntek

márc. 12
0:15
Ön az előírásoknak megfelelően szedi gyógyszereit? (HáziPatika)
Az orvos felírja, a gyógyszerész ráírja a dobozra, egy nap hányszor kell bevenni, onnantól pedig Önön áll, hogy követi-e az utasításokat, és betart-e még néhány alapszabályt a mihamarabbi gyógyulás érdekében.
márc. 12
0:19
Egyszerű orvosság szorongás ellen (HáziPatika)
A krónikus betegségekkel gyakran együtt járó szorongás csökkenti az életminőséget, azonban a rendszeres testmozgással jelentősen csökkenthetők ezek a tüneteket.
márc. 12
0:39
Magyarország - Sok lenne az elkerülhető halál (WebBeteg)
A halálozások felét okozó keringési és a negyedét okozó daganatos betegségekben megfigyelhető jelentős és növekvő leszakadás okolható elsősorban a magyarok jóval rövidebb várható élettartamáért.
márc. 12
5:54
A jó edzés titkai (WebBeteg)
Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen szakaszokból tevődik össze egy jól felépített rekreációs edzés, pedig a sportolás nem megfelelő szakaszai, vagy a megfelelő szakaszok hiánya gyakran vezetnek sportsérülésekhez, melyek akár maradandó mozgáskárosodást is okozhatnak.
márc. 12
6:51
"Lazán" kezelik a laptopokat a hírszerzésnél (Infostart)
Nyoma veszett harmincöt laptopnak a brit kormány fő lehallgató központjánál (GCHQ) - állapította meg egy parlamenti bizottság, amely elfogadhatatlan mulasztásnak nevezte, hogy a központ alkalmazottai "lazán" tartják számon felszerelésüket.
márc. 12
7:30
Cukorbetegeknek is jó a dióevés (Metropol)
A dió rendszeres ropogtatása javítja a cukorbetegek ereinek állapotát és csökkenti koleszterinszintjét, ezért igen jót tesz az egészségüknek.
márc. 12
8:00
Hogyan kezelje nagyothallását? (WebBeteg)
A halláskárosodás nem fordítható vissza, azonban nem szükségszerű, hogy egy csendesebb, hangszigetelt világban éljen. Orvosával, vagy egy audiológus segítségével a hallás korrigálható.
márc. 12
8:57
Anyatejből készült sajtot kínál vendégeinek egy New York-i séf (Infostart)
Egy New York-i étteremben különleges étellel kínálja vendégeit egy séf: felesége anyatejéből készült sajttal. A város egészségügyi hatóságai azonban nem nézik jó szemmel a férfi merész gasztronómiai újítását.
márc. 12
10:06
Cukorbetegség és diófogyasztás (WebBeteg)
A dió rendszeres ropogtatása javítja a cukorbetegek ereinek állapotát és csökkenti koleszterinszintjét, ezért igen jót tesz az egészségüknek. A biztató hírt a betegségek megelőzésével foglalkozó Amerikai Kollégium kongresszusán ismertették.
márc. 12
10:08
Tompahallást okozhat az átmeneti hallásromlás (WebBeteg)
Régóta ismert tény, hogy a sérült szenzoros érzékelésnek a gyermekkor egyes periódusaiban káros hatása lehet az agyra és a viselkedésre.
márc. 12
11:09
Mikor jobb a CT, mint az ultrahang? (WebBeteg)
A Journal of Ultrasound in Medicine folyóirat márciusi számában megjelent szerkesztői cikkben a Harvard Egyetem egyik professzora sürgeti az orvosokat, hogy a CT helyett inkább az ultrahangot válasszák elsődleges diagnosztikai eszközként női kismedencei és alhasi panaszok esetén.
márc. 12
11:21
Így spórolj az esküvőn! (Blikk)
Minden készen áll: megvolt az eljegyzés, és boldogan tervezgetitek az esküvőt, csakhogy a közös kassza nincs éppen csordultig tele? Segítünk nektek, hogy kevés pénzből is csodás esküvőtök és lagzitok lehessen!
márc. 12
12:03
3 nassolnivaló, ami garantáltan nem hízlal! (NLC)
Megkívántál valami nassolnivalót, de aggódsz a súlyod miatt? Semmi okod rá - persze, csak akkor, ha a súlyodra is ügyelő rágcsálnivalókat választod! Íme három közülük!
márc. 12
13:15
AIDS - A körülmetélés megelőző hatása tévhit? (WebBeteg)
A pénisz előbőre különösen jó táptalajt biztosít a vírusoknak, így a HIV-nek is, ezért hitték sokáig, hogy az eltávolítása megelőző hatással bírhat.
márc. 12
15:21
Nehéz a matek? Dehogy! (NLC)
A diákok csaknem háromnegyede nem szereti a matematikát, nagy részük abban a tévhitben él, hogy nincs hozzá érzéke - erre a következtetésre jutott a 2010 februárjában, a MathRiders (Csodamatek) Központ által végzett kérdőíves felmérés. Kollár Mónika, a MathRiders program magyarországi koordinátora szerint a gyengébb matekteljesítmény nem csak a pályaválasztásra, hanem a gyerekek önértékelésére is…
márc. 12
16:21
Szívdobogás érzés - Mikor forduljon orvoshoz? (WebBeteg)
Egészséges ember a saját szívverését nem érzékeli. Előfordul, hogy egy-egy ütés korábban vagy később érkezik.
márc. 12
17:45
Vékonyak a barátaid? Veszélyben a fogyókúrád! (NLC)
„Én is azt kérek, amit ő" - ismerős ez a mondat? Ha igen, lehet, hogy a baráti vacsorák okolhatók azért, ha nem halad a fogyókúrád.
márc. 12
18:27
A testsúly és a vörösbor fogyasztásának kapcsolata (WebBeteg)
A vörösbort fogyasztó nők híztak a legkevesebbet a másféle bort, sört, vagy röviditalt ivókhoz képest. Kutatás.
márc. 12
19:30
Határozott idejű munkaviszony és táppénz - A jogász válaszol (WebBeteg)
"Határozott idejű munkaszerződéssel veszélyeztetett terhesként el lehet-e menni táppénzre. Amennyiben a táppénz ideje alatt lejárt munkaszerződést nem hosszabbítják meg, jogosult-e az illető a táppénzre, illetve a szülést követő juttatásokra?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 12
19:33
3 tipp, hogy az irodai munka mellett se hízz meg (NLC)
Ha egész nap az íróasztalodnál ülsz, ne lepődj meg, ha feszülni kezdenek a ruháid - inkább tegyél ellene!
márc. 12
20:03
Extrém sporttá tennék az aligátorbirkózást (Infostart)
Hivatalosan is extrém sporttá akarja nyilváníttatni az aligátorokkal való birkózást egy amerikai férfi, aki szerint szó sincs arról, hogy ez állatkínzás.
márc. 12
20:39
Sajnáljuk, az egészségügyi alapellátásnak nem része a szex! (Infostart)
Országos ellenkampányt indít a holland ápolónőket képviselő szakszervezet, betegeknek arra a kezdeményezésre reagálva, amely szerint a szexuális szolgáltatásoknak az alapellátás részévé kellene válniuk.
márc. 12
20:57
Isten és a pénz összefér (Infostart)
Maradhat az amerikai bankjegyeken és pénzérméken, valamint a zászlóra tett iskolai hűségeskü szövegében az Istenre tett utalás - így határozott egy kaliforniai szövetségi fellebbviteli bíróság, elutasítva azokat az érveket, amelyek szerint az utalás az állam és az egyház szétválasztását kimondó alkotmányba ütközik.
márc. 12
21:36
Könny nélkül - A szárazszeműség okai és kezelése (WebBeteg)
A szemszárazság főleg 40 év felett fordul elő, gyakorisága a változó korral járó hormonális hatások következtében nők körében magasabb. Fiatalabb korban a panaszokat elsősorban az életmódból fakadó tényezők okozzák.
márc. 12
21:51
Harci eszköznek is jó a sétabot (Infostart)
Önvédelmi járóbot tanfolyamot tart időseknek egy brit nyugdíjas.
márc. 12
22:27
"Négy hülye magyar elindult a világ végére" (Infostart)
A veteránautózás Győzikéje, azaz Csikós Zsolt az internetes újságírás történetének egyik leghosszabb cikkében összegzi a svédországi autós kalandot.
márc. 12
22:39
Emberi genom - Jön a személyre szabott gyógyítás? (WebBeteg)
A kutatást abban a reményben indították el, hogy sikerül klinikai genomikus alkalmazásokat találni a rák és az Alzheimer-kór kezelésére.

Keresés